Ahmet DEMİRKAYA


Eski Türkiye’nin Ayak Sesleri


Bin yıl süreceği iddia edilen 28 Şubatvari vesayet rejiminin 15 Temmuz darbe girişiminin halk tarafından bastırılmasıyla tamamen ortadan kalktığını da Ak parti iddia ediyor. İddia ediyorlar etmesine de yapılan sadece bu tür gizli yapılanmaların en etkin olduğu sanılan silahlı gücü devlete entegre etmek oldu. Ki onu bile tam bitiremediler, sürek avıyla hala fetöcü enselemeye devam ediliyor.

Mevcut siyasi konjonktürde bu tür yapılanmalar her zaman kendine yer bulur, buluyor da zaten. Bu yapılar ordudaki ayağını kullanarak istediği siyasiyi seçtiriyor, beğenmediği zaman da derdest edip ala aşağı ettiriyordu. Hatırlayın o günleri, benim zihnimden ve kulaklarımda hiç gitmiyor 28 Şubatın kudretli paşasının içişleri bakanı sayın Akşener’e “seni bakanlığının önünde yağlı kazığa oturturum” sözleri. Bir kadına söylenebilecek en ağır ve aşağılık ifade. Tabi burada asıl hedef Akşener değil milletin iradesiydi. Şükür ki artık ordumuzdan böyle kabadayılar çıkmıyor.

Lakin yaşanılan süreçler bize şunu gösterdi ki asıl güç kolluk kuvvetleri değilmiş. Eski Türkiye iktidarlarının ekonomi politikaları paranın sıkılıp gevşetilmesi üzerineydi. Öyle ki, paramız olurdu ekmek, yağ bulamaz kuyruklarda sürünürdük. Ekmek, yağ bol olurdu bu seferde almaya para bulamazdık. Ne öldürürlerdi ne de ondururlardı. Baş belası IMF direktörlerinin de biri gider biri gelirdi para ve akıl vermek için. Ak parti de 18 yıldır bunun üzerine kurduğu siyaseti çok iyi idare etti.

Amma millet açısından bakacak olursak bıçak da kemiğe dayandı. Gezi olayları, 17-25 Aralık kakışması ve nihayetin de 15 Temmuz darbe girişiminin finansörleri kimlerdir bilinmez ama salgın sürecinde birilerinin eli milletin kursağına fena dokunmaya başladı. Milletin en temel gıda ihtiyaçları gizliden gizliye bir anda fahiş fiyat artışıyla canını yakmaya başladı. Ticaret bakanımız istediği kadar şu kadar ceza kestik diye övüne dursun. Zaten zamlarla ödeyecekleri ceza miktarını kat be kat fazlasını milletten tahsil ettiler. 

Eski kuyruklu Türkiye günlerine geri döner miyiz bilinmez ama sosyal medya üzerinden hükümete tüyo verenlerin sayısı bir hayli artışta. Yabancı ülkede yaşayan vatandaşlarımız oralarda bu tür işleri yapanların hükümet tarafından mallarına el koyduğunu yazmış tweetırdan. Cumhurbaşkanına yakın bir isim olan Abdurrahman Uzun da youtube kanalından kendisine seslenerek, “sayın cumhurbaşkanım, bu millet 15 Temmuz darbe girişiminde nasıl sizin yanınızda yer alarak darbecilere karşı durduysa aynı şekilde bu zamları yapanlara karşı da çağırın hemen meydanlara inelim” diyor. Hadi hayırlısı mı demek lazım ne demek lazım bilemiyorum ama birilerinin bu zamları geri alıp aşağı çekmesi lazım. Türkiye eski Türkiye mi bilinmez ama millet eski millet değil, ona göre.

Haydi kalın sağlıcakla, selam ve dua ile…

 

 

Kereste deposunda yangın

TEM Otoyolu kenarında başlayan yangın ormana sıçradı: 2 saatte söndürüldü

Enes’in son anları kamerada: "Takip edildi"

TEM’de seyir halinde olan tırın lastikleri alev aldı

Eski eş dehşet saçmıştı, cinayeti oğlunun işlediğini iddia etti

Asfalt fabrikasında yangın

TMO silolarındaki patlama davasında sanıklar yeniden dinlendi

İnşaat işçisi 3. kattan demirlerin üzerine düştü

Rahatsızlanınca midesinde kapsül kapsül uyuşturucu çıktı

Otomobil 2 metre yükseklikten düştü: Sürücü kazayı yara almadan atlattı

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 36 30 1 5 60 95
2.Fenerbahçe 36 26 4 6 51 84
3.Samsunspor 36 19 10 7 14 64
4.Beşiktaş 36 17 8 11 23 62
5.İstanbul Başakşehir 36 16 14 6 4 54
6.Eyüpspor 36 15 13 8 5 53
7.Trabzonspor 36 13 11 12 13 51
8.Göztepe 36 13 12 11 9 50
9.Rizespor 36 15 17 4 -6 49
10.Kasımpaşa 36 11 11 14 -1 47
11.Konyaspor 36 13 16 7 -5 46
12.Alanyaspor 36 12 15 9 -7 45
13.Kayserispor 36 11 13 12 -12 45
14.Gazişehir Gaziantep 36 12 15 9 -5 45
15.Antalyaspor 36 12 16 8 -25 44
16.Bodrum FK 36 9 17 10 -17 37
17.Sivasspor 36 9 19 8 -16 35
18.Hatayspor 36 6 22 8 -27 26
19.Adana Demirspor 36 3 28 5 -58 2

YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.