Ahmet DEMİRKAYA


Yazar ne yazar?


Yazar tabi ki aklına eseni yazmayacak. Canım sıkıldı oturayım bir yazı yazayım da demez yazar. Zira yazılarınızın güncel olması, okunuyor olması, toplumda bir ihtiyacı karşılıyor olması, her şeyden önemlisi saha çalışmasının ürünü olmalı yazılar. Okuyucu eline gazeteyi aldığında kendi görmeli, kendini bulmalı veya aynı durumu yaşayan paydaşlarının olduğunu hissetmeli. “ bak benim gibi düşünen, benim gibi aynı kaderi paylaşan, benim gibi sorunu yaşayan insanlar da varmış” diyebilmeli okuyucu. En azından çözüm noktasında paydaşlarının olması, dertlerinin paylaşılıyor olması umutlarının yeşermesi, hayata pozitif bakabilmesi için önemli faktörler. Bunun için okuyucu gazete almalı, bunun için okunmalı yazılar.

Elimde yazılmayı bekleyen öyle çok konular var ki günler geçiyor ve fakat güncelliğini hala muhafaza eden konular. Bu kadar bekleyen yazı var, niye yazmıyorum? Veya konular güncelliğini hala nasıl koruyor? Öncelikle yoğunluktan yazamıyoruz bu bir. İkincisi ise okuyucunun devam eden sorunlarını dile getiren çok fazla yazı yazan yok. Genellikle haber manşetlerinde bu konular gündeme geliyor ve fakat çözüm noktasında kendilerini doyurucu bilgiler yok. Üstelik haberlerde isim ve resimler konu olmak okuyucuyu rencide ettiğinden pek de istenen bir durum değil. Geriye tek seçenek kalıyor o da köşe yazılarında kendilerine yer bulmak. Bu tür sorunların güzel bir üslupla dile getirmek te bizlere düşüyor.

Saha da çok gezen biri olarak ben bunları görüyor ve şahit oluyorum. Hatta söz verdiğim de oluyor sizinle ilgili yazacağım diye. Lakin ülke gündemini ne gazeteciler de vatandaşlar belirliyor. Daha çok siyasiler ve iş dünyası gündem oluşturduklarından bütün gazetelerde ağırlığı o yönde kullanıyorlar. Biz de zaman zaman oluşturulan bu gündeme kayıtsız kalıp belirlenmiş gündemin dışına çıkamıyoruz. Nasıl çıkacaksınız ki çıkmak istediğiniz de önünüze bir sürü engel çıkar siz de çıkmaz sokağa girerseniz. Oysa gazete okuyucu ile yönetici arasında bir köprüdür. Okuyucu sorunlarını gazete aracılığıyla iletecek siyasiler veya yöneticiler de çözüm üretecek. Bu nokta da bizim işimizde zor yani. Hep aracı yermiş ya sopayı bizde doğruları yazsak tefe dizerler. Yazmazsan vatandaş mağdur. Siz ne dersiniz sevgili okuyucular?  Hadi bakalım bu sefer sizler gönderin konuları, bakalım bizdekilerle kaç tanesi uyuşacak. Biz de aynı olanlara öncelik verip oradan devam edelim. Yoksa siz hep gündem dışı kalacaksınız. Ben den söylemesi.

 

Selam ve dua ile hoşça kalın esen kalın…

NOT: YORUM, ÖNERİ VE ŞİKAYETLERİNİZİ

[email protected] adresime maillerinizi gönderebilirsiniz.

3 yaşındaki çocuğa motosiklet çarptı

Silo patlaması davasına ilişkin yeni görüntü ortaya çıktı

Tek bir ihbar hayatını değiştirdi

Kocaeli’de 5 kişinin öldüğü kazada tır sürücüsü tutuklandı

Genç çocuk denizde boğularak hayatını kaybetti

Gebze’de çıkan orman yangını kontrol altına alındı

Dilovası'nda 5 kişiyi hayattan koparan kazanın yeni görüntüsü ortaya çıktı!

Dilovası'nda feci kaza: 5 ölü, 1 yaralı

Sahilde kadınlar birbirine girdi

Yeğenlerini öldüren amca tutuklandı

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 36 30 1 5 60 95
2.Fenerbahçe 36 26 4 6 51 84
3.Samsunspor 36 19 10 7 14 64
4.Beşiktaş 36 17 8 11 23 62
5.İstanbul Başakşehir 36 16 14 6 4 54
6.Eyüpspor 36 15 13 8 5 53
7.Trabzonspor 36 13 11 12 13 51
8.Göztepe 36 13 12 11 9 50
9.Rizespor 36 15 17 4 -6 49
10.Kasımpaşa 36 11 11 14 -1 47
11.Konyaspor 36 13 16 7 -5 46
12.Alanyaspor 36 12 15 9 -7 45
13.Kayserispor 36 11 13 12 -12 45
14.Gazişehir Gaziantep 36 12 15 9 -5 45
15.Antalyaspor 36 12 16 8 -25 44
16.Bodrum FK 36 9 17 10 -17 37
17.Sivasspor 36 9 19 8 -16 35
18.Hatayspor 36 6 22 8 -27 26
19.Adana Demirspor 36 3 28 5 -58 2

YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.