Ahmet DEMİRKAYA


Canavar Ruhlu Baba Reha Muhtar


90’lı yılların ünlü Anchorman’ı (sunucu) Reha muhtar ile dünya görüşümüz taban tabana zıttır. O dönemler özel televizyonlar yayın hayatlarına yeni başladığı için olsa gerek onca gaflarına ve konuklarına sorduğu absürt sorulara rağmen bir hayli de tutuldu sayın Muhtar. Boşandığı eşi Deniz Uğur’u ise hiç tanımam, mesleğini meşrebini de bilmiyor ilgilenmiyorum da.

Uzun yıllar ekranlardan ve gündemden uzak olan Reha Muhtar geçtiğimiz aylarda ailevi meseleleri yüzünden sosyal medyanın kıyısından köşesinden gündem oldu. Meselenin detayını ve içeriğini de duayen gazeteci Hadi Özışık’ın youtube kanalındaki yayınından öğrendim. Canlı yayın konuklarını veya telefonla bağlanan konuklarını köşeye sıkıştıran Muhtar bu sefer kendisi köşeye sıkışmış. Köşeye sıkıştıranlar da müzik dünyasının sözde sanatçıları. Mahremiyet nedir bilmeyen, özel hayatın gizliliği ilkesini yok sayan bu zavallılar Muhtara ver yansın ediyorlar.

Kişilik olarak Reha Muhtar’ı tasvip etmesem de bir baba olarak uğradığı bu haksız ve iğrenç saldırıyı şiddetle kınıyorum. Haberi ve videoları izlerken bir baba olarak içimin yangını pare pare oldu adeta. Eşiyle hangi gerekçelerle boşandılar bilmiyorum ama Amerika da öğrenci olan kızı (boşandığı eşinden mi onu da bilmiyorum) yapılan telefon röportajında “Deniz hanımla görüşmüyorum. Babam kardeşlerimi korumaya çalışıyor. Onları uyuşturucu bataklığından kurtarmaya çalışıyor” diye feveran ediyor.

Konuşmalardaki ifadelerden anlaşıldığına göre Deniz Uğur’un da uyuşturucuyla bir bağlantısı var. Mahkeme sanırım bu yüzden yaşları o dönem küçük olmasına ve genel de velayet anneye verilmesi gerekirken babaya verilmiş. Şuan 20’li yaşlardaki kızına bağırarak uyardığı ses kayıtları sosyal medyaya düşmüş, bunun üzerine Mustafa Sandal başlıktaki ifade olan “canavar baba Reha Muhtar” diye hakaret içeren Tweet atmış. Hadi Özışık da Sandal’a veryansın ediyor, haklı da.

Sadece TRT’nin olduğu yıllarda haftanın belirli günleri THM ve TSM konserleri olurdu. İkisini de seven biri olarak keyifle dinlerdik. Kanal sayıları artıkça bu tür programlar yerini bizim kültür ve ahlaki yapımıza uymayan dizilere bıraktı. Müzik konserleri artık nerelerde icra ediliyor bilmiyorum ama bu meşhur olan müzisyenler daha çok sosyal medyada üzerlerine farz olmayan konularda gündem olmaya çalıştıkları bir gerçek. Hemen hemen bütün mesleklerin ülke ekonomisine az çok katkısı var da bunların katma değerleri nedir anlamak mümkün değil. Sözde topluma örnek olması gereken sanatçı taifesi sağa sola çemkirerek elde ettiği ünü de unvanı da ayaklar altına alıyor. 

Bu sanatçı taifesi ne yiyip içiyor bilinmez ama benzer bir olayı haberlerde denk geldim. Özcan Deniz adlı sanatçı çocuğunu almak için gittiği boşandığı eşin evinin önünde çocuğunun annesi tarafından yine çocuğunun gözü önünde yaka paça darp edildi. Görüntüleri kim kayıt ettiyse artık güya mahkemeye delil olarak sunmuşlar. Bu fakir şiddettin her türlüsüne karşı olduğu gibi kadına şiddette de karşı olduğunu defalarca bu köşeden yazdı. Lakin kadınların yaptıkları da öyle yenilir yutulur şeyler değil. Geçenlerde de alkollü bir kadın sürücü polislere direndiği yetmiyormuş gibi bir de saldırıyor. Bu nedir Allah aşkına?

Bir tarafta ipini koparmış boğalar gibi etrafa saldıran kadın tipi diğer tarafta kıtır kıtır doğranan kadınlar. Her olayın kendi içinde bir düğümü ve çözümü olduğu muhakkak. Lakin mahkemelerden önce kendini savcı hakim yerine koyup yargılamaya kalkanların yüzünden olsa gerek hakim ve savcılarımız da hiçbir şeyi dikkate almadan hüküm veriyor galiba. Ya da yasa koyucular caydırıcı yasa yapmıyorlar ki ortalık kavgadan, gürültüden cinayetlerden geçilmez oldu. Kimden nerden cesaret alıyor bunlar?

Başlığa dönecek olursak ilk defa Reha Muhtarla aynı safta yer alacağım aklımın ucundan geçmezdi. Belki mesleği gereği ekranlarda para kazanmak için onları yapıyor olabilir ama burada fıtri görevinin bilincinde bir baba var. Fıtri görevlerini yitirmiş annenin sorumluluklarını da üstlenen bir baba var. İhtirasları uğruna yıktığı yuvayı geçtim çocuklarının tehlikede olduğunu göremeyecek kadar şuurunu kaybetmiş kadın profillerine karşın fedakârca babalık görevini icra etmeye çalışan babalar var. Bir kadın cinayetinde yeri göğü inletenler mağdur babaları görmezden gelip üstelik bir de canavarlıkla suçlanıyorsa o ülke de kimse adalet beklemesin. 

Bu fakir gerçek adaletten yana. Güçlü devlet yapısına sahip ülkelerde hiçbir şey gizli kalmaz, kalamaz. İstenirse bütün karanlık olaylar aydınlatılabilir. Yasa koyucular da isterlerse caydırıcı cezaları fevkalade çıkarabilirler. Hem de öyle bir yasa ki kim olursa olsun uygulanacak yasalar çıkarılabilir. Bunu yapacak iktidarların kaybedecek hiçbir şeyleri yok. Lakin bu kaos ortamından ülke olarak hepimiz kaybediyoruz. Siyasiler kıytırık işlerle vakit kaybedeceğine toplumsal ahlakı, toplumsal barışı ve toplumsal güveni sağlayacak tedbirler aldığı zaman hep birlikte kazanacağız. Hedefiniz ne olursa olsun teminatınız ahlak ve sosyal adalet olsun.

Haydi kalın sağlıcakla, selam ve dua ile… 

 

Kayınbiraderine cadde ortasında tabancayla ateş etti

Patlama sesi ekipleri harekete geçirdi

"Kız meselesi" kavgasında ölen 16 yaşındaki genç son yolculuğuna uğurlandı

Abisini boğazını keserek öldüren zanlı adliyeye sevk edildi

Dere simsiyah aktı, ekipler harekete geçti

Kan donduran cinayet: Abisinin boğazını kesti

Pikap ile otomobil çarpıştı: 1 hafif yaralı

"Kız meselesi" kavgası 16 yaşındaki genci canından etti

Kumar oynayan 6 kişiye 38 bin 550 TL ceza

Motosikletler kafa kafaya çarpıştı : 2 yaralı

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 30 26 1 3 48 81
2.Fenerbahçe 30 25 1 4 54 79
3.Trabzonspor 30 15 11 4 11 49
4.Beşiktaş 30 14 12 4 4 46
5.Kasımpaşa 30 12 11 7 -2 43
6.İstanbul Başakşehir 30 12 12 6 3 42
7.Rizespor 30 12 12 6 -11 42
8.Antalyaspor 30 10 9 11 2 41
9.Adana Demirspor 30 9 9 12 7 39
10.Alanyaspor 30 9 9 12 -4 39
11.Sivasspor 30 9 10 11 -7 38
12.Samsunspor 30 10 14 6 -6 36
13.Kayserispor 30 10 11 9 -7 36
14.Ankaragücü 30 7 11 12 -3 33
15.Hatayspor 30 7 11 12 -4 33
16.Konyaspor 30 7 11 12 -11 33
17.Gazişehir Gaziantep 30 8 15 7 -10 31
18.Fatih Karagümrük 30 7 14 9 -4 30
19.Pendikspor 30 7 15 8 -27 29
20.İstanbulspor 30 3 20 7 -33 13

YAZARLAR