1. YAZARLAR

  2. Ahmet DEMİRKAYA

  3. Ali Erbaş Yalnız Değilsin
Ahmet DEMİRKAYA

Ahmet DEMİRKAYA

Ali Erbaş Yalnız Değilsin

A+A-

Geçtiğimiz hafta sembolik kılınan Cuma hutbesinde sarf ettiği sözlerden dolayı diyanet işleri başkanı hedef tahtasına oturtturuldu.
Hiç kimse eleştirilemez değil. Allah bile peygamberini uyarıp görevini hatırlatarak sen sadece tebliğ edicisin demiştir. İlgili ayetler Kur’an da tapu gibi duruyor, isteyen açıp bakabilir.
Aynı şekilde gerek zina gerekse eşcinsellikle ilgili ayetlerde 1441 senedir Kur’an’daki yerini muhafaza ediyor.
İnanır veya inanmazsınız, o sizin bileceğiniz bir şey. Lakin inananlara hitaben söylenen sözler sizi niye ilgilendiriyor ki ey Ankara barosu?
Zinayı geçin bir defa, hiçbir toplumda kabul göremeyen çirkin bir fiil. Lakin evrensel hukuk gereği eşcinselliği bir hastalık olarak görüp burada eşcinselleri değil hastalığı savunuyoruz derseniz bir nebze anlaşılırsınız. Lakin bunun çözümü de hastalığın önüne geçen ahlaki bilgileri eleştirmek değil onun yaygınlaşmasını sağlayarak elde edersiniz.
Yoksa siz ahlaki değerlerin değil eşcinselliğin yaygınlaşmasını mı istiyorsunuz? 
Zaten Kur’an net bir şekilde anlaşışaydı bu hastalık bu kadar bile kendine yer bulamazdı. Bu konuda eleştiriniz varsa buyurun sizinle birlikte hareket edelim, diyaneti eleştirelim.
Olaya siyasi baktığınız her halinde belli. Asıl hedefte Ali Erbaş değil bugün ki iktidar.
Niye böyle celalleniyorsunuz ki, diyanet teşkilatını bugün ki iktidar kurmadığı gibi bugüne kadar ki iktidarlarda yanlışlara ya hiç sesini çıkarmamış ya da iktidarlar ne dediyse onu uygulamış. Tarih boyunca da buna benzer kurumlar hep olmuştur.
Kırk yılın başı doğruyu söyleyen bir başkan çıkmış onu da siz yerin dibine sokmaya kalkıyorsunuz.
Keşke biraz Kur’an araştırıp Müslümanların ihtilafta olduğu konularda İslam hukukuna aykırı bilgi verip Müslümanları yanlış yönlendiriyorsunuz diye inananların haklarını savunsaydınız. 
Dünya da birçok örneği olduğu gibi hukuk adına takdirle karşılanan baro olurdunuz. Üstelik toplumsal barışı sağlamada katkıda bulunurdunuz. Toplum da sizi hayırla anardı. Ama şimdi toplumun büyük bir kesiminin kin ve nefretini kazandınız. Hukuk adına katliam yaptınız. Hayırlı olsun.
Haydi kalın sağlıcakla, selam ve dua ile…

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.