Ahmet DEMİRKAYA


Tuhaf Şeyler


İki yıldır covid mikrobuyla uğraşıp duruyoruz. İlk yılımızda milyonlarca insanı kaybettik. Boşta durmadık hani ya. Hemen virüsün genetiğini inceleyip anında aşıyı da icat ettik. Hem de birkaç çeşit. Önce ikiyle iktifa edecektik ama virüs de boş durmuyor, bölük pürçük çoğalarak yayılmaya devam ediyor.  Deltaydı, alfaydı gamaydı derken bütün bilimsel terimleri deneyecek bu gidişte dünyamıza ortak olmak için. Eh aşıda ikiyle kalmamalı değil mi? İki de yetmez üç tane, üç de yetmez beş tane diyerek o da yedi kocalı Hürmüz’ün unvanına ortak olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Bakalım nereye kadar?

Kışlarımız böyle gidip duruyorken bir anda yaz geldi ciğerlerimize ateş düştü. Güneyimizde 70 farklı nokta da eş zamanlı yangınlar ormanlarımızı elimizden alırken beraberinde insanlarımızı ve diğer canlıları da alıp götürdü. Birkaç haftadır kuzeyimizde sellerle uğraşırken bir de yangınlar başa bela olmaya başladı. Yaz’ın da tatilinde keyfi kaçtı. Nedense böyle günlerde el birliğiyle mücadele etmek yerine spekülasyonlara daha çok rağbet ediliyor. Uçağımız niye yok, helikopterimiz niye çok. Böyle zamanlarda cumhurbaşkanının vatandaşa çay fırlatması ne kadar yanlışsa muhalefetin de bu zamansız çıkışları o kadar yanlış. Bütün ülkelerde olabildiği gibi ülkemizde de yangınlar kaçınılmaz afetlerden. İnsanların canı yanarken bunu yapacağınıza ön görülü muhalefet yapın ki millet adam gibi muhalefet görsün. 

Yangınları kimin çıkardığını tartışmakta çok anlamsız. Bu konuda PKK zaten mimlenmiş baş aktör. Her sene temcit pilavı gibi tekrarlanıp duruyorken önlem alınmaması ciddi ihmal ve sorumsuzluk. Kişilere çip takıp takip edemeyeceğinize göre caydırıcı ciddi cezalar uygulanmalı ki bir daha kimse buna teşebbüs dahi edemesin. Sosyal medya da bu konuda öneri ve tavsiyeler var. Çıkaranları yangının ortasına atın diyen var, Akp’li gençlik kollarını yangın söndürmede görevlendirin diyen de var. Her ne suretle olursa olsun tartışmak yerine çözüm üretmek kaçınılmaz bir gerçek olarak karşımızda duruyor.

Hızlı gündemlerde Kerem Erboy’u es geçmeyip bir köşeye sıkıştıralım. Gazetemizin geçen hafta manşetten verdiği haberde İzmit’te Kerem Erboy adlı vatandaş hastane kayıtlarına ölü olarak geçtiği için tedavi edilemediği, ilaçlarını alamadığını hepiniz okumuşsunuzdur. Adam yaşıyor mu yaşamıyor mu belli değil. Yangınları çıkaranları bir şekilde bulup cezalandırırsınız da iktidarı da muhalefeti de bu işe ne diyor acaba? İnsan hayatı bu kadar ucuz mu bu memlekette? Maaş alan biri yanlış yapacak mağdur kişi aylarca uğraşacak yaşadığını ispat etmek için. Bunu sıradan rutin bir olay olarak görmeyin. Kerem bey bir şekilde biz gazeteciler aracılığıyla sesini duyurabilmiş, ya duyuramayan onlarca mağdur ne yapsın?

İş dönüp dolaşıp rahmetli Erbakan hocanın klasikleşmiş “önce ahlak ve maneviyat” sözüne geliyor. İyileştirilmiş başkanlık mı geliştirilmiş parlamenter mi? Beyler olmayan sistemi tartışmayı bırakın sistemsizliğin insanlara hiçbir fayda vermediğini görün. Ahlaki değerler üretemeyen eğitim sistemsizliğini görün. Yapanın yanına kar kaldığı adalet sistemsizliğini görün. İnsanlık yerine paranın değer kazandığı ekonomik sistemsizliğinizi görün. Görmeniz gerekenleri görün artık da insanlığa bir faydanız olsun. Gereksiz tartışmalarla ülkenin gündemini işgal etmeyin, insanımızı mağdur etmeyin. Etmeyin ki oy bekleyin, yoksa çok beklersiniz.

Haydi kalın sağlıcakla, selam ve dua ile…

Kocaeli’nde kesinleşmiş hapis cezaları bulunan 3 hükümlü yakalandı

Kocaeli’nde 400 bin TL’lik kablo çalan şüpheli yakalandı

Kimsenin burnunun kanamadığı TEM’deki kazada 8 araç birbirine girdi

Dilencinin üzerinden 20 bin TL çıktı, zabıta bile şaştı kaldı

Kocaeli’de 11 milyon TL’lik sahte madeni yağ operasyonu

Tırın altında kalarak hayatını kaybeden genç motosikletçi son yolculuğuna uğurlandı

Korkunç kazada hayatlarının şokunu yaşadılar

Kırşehir’de kadın cinayetinden aranan şahıs Kocaeli’de yakalandı

Seyir halindeki otomobilde yangın... Alevleri fark edip son anda indiler

Kocaeli’de feci kaza: Tır, motosiklet sürücüsünü ezdi

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 36 30 1 5 60 95
2.Fenerbahçe 36 26 4 6 51 84
3.Samsunspor 36 19 10 7 14 64
4.Beşiktaş 36 17 8 11 23 62
5.İstanbul Başakşehir 36 16 14 6 4 54
6.Eyüpspor 36 15 13 8 5 53
7.Trabzonspor 36 13 11 12 13 51
8.Göztepe 36 13 12 11 9 50
9.Rizespor 36 15 17 4 -6 49
10.Kasımpaşa 36 11 11 14 -1 47
11.Konyaspor 36 13 16 7 -5 46
12.Alanyaspor 36 12 15 9 -7 45
13.Kayserispor 36 11 13 12 -12 45
14.Gazişehir Gaziantep 36 12 15 9 -5 45
15.Antalyaspor 36 12 16 8 -25 44
16.Bodrum FK 36 9 17 10 -17 37
17.Sivasspor 36 9 19 8 -16 35
18.Hatayspor 36 6 22 8 -27 26
19.Adana Demirspor 36 3 28 5 -58 2

YAZARLAR