1. YAZARLAR

  2. Ahmet DEMİRKAYA

  3. Adana’nın elleri taştan
Ahmet DEMİRKAYA

Ahmet DEMİRKAYA

Adana’nın elleri taştan

A+A-

Geçen hafta Çankırı gençlik spor il müdürlüğünde işitme engelliye yapılan rezalet haberleri vardı ulusal basınımızın manşetlerinde. Dün ve bugün de şiddet olaylarında birinci sırayı hiç kimseye bırakmayan, plakası da 01 olan Adana’mızda işitme engelli genci döven söz de öğrenci dört kişinin haberleri yer aldı. Sosyal medyada bu olayın yankılarını takip ettiğimde ağza alınmayacak hakaretler yağdırıldı adeta.

Bendeniz de bu olaya şiddetle tepki verdiğimin altını çizeyim. Hatta ben daha ileri giderek diyorum ki bu dört Vandal en ağır şekilde cezalandırılıp okuldan bile atılmalı. İşitme engelli duymayan birini acımasızca dövenlerin yanına kar kalmamalı bu olay. Engelliye merhameti olmayan bu insanların topluma vereceği hiçbir şey yoktur. İçimden geçenler bunlar tabi ki de bunun bir de toplumsal boyutu var. İşte ben bu nokta da bu gençlere teşekkür etmek istiyorum. Hatta utanmasam elleriniz dert görmesin diyeceğim içim acıyarak. Bunu düşünce kirliliği olarak görmeyin tam aksine ruh kirlenmesini başka türlü nasıl izah edeceksiniz. Bizim meramımız duyarsızlaşan toplumun bakış açısını izhar etmekten başka bir şey değil.

Öyle ya işitme engellilerin toplumda engelli bile sayılmadığını bu fakir köşesinde sürekli dile getirmeye çalıştı ama kimse duymadı sesimizi. Kadına karşı işlenen şiddet olaylarında aslan kesilen aile ve sosyal politikalar bakanımız engellilerden de sorumlu olmasına karşın bugüne kadar sesimize kulak vermedi. Medyamızda da engellilere yapılan haksızlıklara karşı dişe dokunur her hangi bir haber veya program yapılmadı. Hele ki işitme engellilerin hiç esamisi bile okunmuyor, çıngar çıkarıp ortalığı ayağa kaldıramıyor, neden? Çünkü onlar konuşamıyor, hallerini izah edemiyor, dertlerini anlatamıyor. Anlatılmayan derdin dermanı mı olur? İşitme engellilerin toplumda nelere maruz kaldığını, kimlerin sömürü aracı olduğunu, kimler tarafından istismar edildiğini kime nasıl anlatacak zavallılar? Küçük çaplı bir iki haber, ufak tefek bir açıklama vicdanları rahatlatıyorsa o sizin bileceğiniz iş ama unutmayın ki vicdanların sahibi sizin kadar merhametsiz değil ve er ya da geç bunlarla yüzleştirileceksiniz.

Haydi kalın sağlıcakla, selam ve dua ile….

 

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.