• BIST 100

    9524,59%-0,06
  • DOLAR

    32,54% 0,30
  • EURO

    34,71% 0,07
  • GRAM ALTIN

    2491,33% 0,29
  • Ç. ALTIN

    4168,04% 0,00

Vali Yavuz Başiskele İlçesi Muhtarlarıyla Bir Araya Geldi

Vali Seddar Yavuz, Başiskele ilçemizdeki bir dizi ziyaretlerinin ardından Başiskele İlçesi muhtarlarıyla da bir araya gelerek sorun ve taleplerini dinledi.

YEREL HABERLER 24.09.2021 11:05:00 0
Vali Yavuz Başiskele İlçesi Muhtarlarıyla Bir Araya Geldi

 

Başiskele Belediyesi Meclis Toplantı Salonunda gerçekleşen toplantıya; Başiskele Kaymakamı Necip Çakmak, Başiskele Belediye Başkanı M. Yasin Özlü, Başiskele İlçe Emniyet Müdür Vekili Pınar Geriş, Başiskele İlçe Jandrma Komutanı Gürbüz Göksu, daire müdürleri, kurum yetkilileri ve muhtarlar katıldı. 


Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan toplantıda; Vali Seddar Yavuz, muhtarlara katılımları için teşekkür ederek yaptığı konuşmalarında; “Bizim elimiz, ayağımız, gözümüz, kulağımız, dokunduğumuz şefkat eli olan siz değerli muhtarlarımızı sevgi ve saygı ile selamlıyorum.

Bütün Mesaimizi Vatandaşlarımızın Sorunlarıyla Yakından İlgilenmek Üzere Kurgulamalıyız

Devlet vatandaş ilişkilerinde çok büyük bir değişim yaşandığını belirten Vali Yavuz; “Aziz Milletimizin Anadolu’da ki serüveni 1071’de başlamış; Malazgirt Zaferi ile Aziz Milletimiz bir Selçuklu, Osmanlı ve bir Türkiye Cumhuriyeti Devleti inşa etmiştir. Bu vesileyle Anadolu’nun vatan yapılması konusunda şehadet mertebesine erişmiş tüm şehitlerimize, yine bu toprakların bizim olması konusundaki gayretleri, çabaları vesilesiyle gazilik mertebesine ulaşmış merhum gazilerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Hepinizin bildiği gibi devletin rolü, fonksiyonları, hesap verilebilirliği, şeffaflığı kısacası devlet vatandaş ilişkilerinde çok büyük bir değişim yaşanmıştır. Özellikle kamu kurum ve kuruluşlarının başında olan arkadaşlarımızın vatandaş odaklı, onların sorunlarını çözmeye yönelik bir yaklaşım içinde olması, benim tabirimle kutsal devletten kutsal vatandaşa geçtiğimizin farkında olması gerekmektedir. Aslında hepimizin söylediği “İnsanı Yaşat ki Devlet Yaşasın” sözü de bundan başkası değildir. O yüzden bütün mesaimizi vatandaşlarımızın sorunlarını çözmek, onların problemleriyle yakından ilgilenmek üzere kurgulamalıyız. Nasıl karşılanmak istiyorsak, vatandaşlarımızı öyle karşılamalıyız. Nasıl hizmet almak istiyorsak öyle hizmet vermeliyiz. 

Bizim Görevimiz Vatandaşımıza Sahip Çıkmaktır

Son 20 yılda devrim niteliğinde yenilikler gerçekleştirildiğini belirten Vali Yavuz; Böylesine riskli bir süreçte pandemi ile mücadele ediyoruz. Tüm dünyayı etkileyen, başta devletin rolü ve bütün sistemler olmak üzere birçok alanda etkilerini yakın tarihlerde görebileceğimiz bir salgınla karşı karşıyayız. Son 20 yılda bir çok alanda aslında devrim niteliğinde yenilikler gerçekleştirdik. Bu devrimlerin en önemlisi sağlık sistemindedir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti son 20 yılda özellikle sağlık alanında fiziki alt yapısını ciddi şekilde güçlendirmiş, kaliteli ve fedakar sağlık çalışanları ile pekiştirmiş, salgın döneminde de birçok Avrupa ülkesine örnek olabilecek bir sınavı başarıyla vermiş ve vermeye de devam ediyor. Özellikle Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde alınmış olan tedbirler, vatandaşlarımızın dikkatli davranışları sayesinde, ölüm oranlarımız Avrupa ülkeleri ile kıyaslanamayacak ölçüde düşük kalmış; ilaçların eve teslimine kadar yaşanan süreçte herhangi bir aksama meydana gelmemiş, Kocaeli ilinde Vefa Sosyal Destek Gurupları, Evde Sağlık ve Evde Bakım Hizmetleri başta olmak üzere 1,6 milyon kez vatandaşımızın kapısına kadar gidilerek talepleri karşılanmıştır. Kısacası bu şehirde hiç kimse kimsesiz kalmamış, devletin tüm çalışanları bizim koordinasyonumuzda kapı kapı gezerek bu işleri icra etmiştir. Bunlar medeniyetimizin en önemli özelliklerindendir. 

Birinci Doz Aşılamada Başarıya Ulaştığımızı Söyleyebiliriz

Muhtarlarımızın aşılama çalışmalarına verdikleri desteklerin artırılarak devam etmesini arzu ettiğini belirten Vali Yavuz; “Önemli bir oranda birinci dozda başarıya ulaştık. İkinci doz aşılamada ise henüz istediğimiz noktada değiliz. Özellikle lise çağındaki gençlerimizin daha hızlı bir şekilde aşılanması gerekiyor. Çünkü eğitim kurumlarının devamlılığı önemli. Birinci doz aşısını yaptırmış, ikinci doz aşısını yaptırmayanların aşılarını yaptırmaları, iki doz aşısını yaptırmış ama belli bir süre geçmiş vatandaşlarımızın da 3. Doz aşılarını yaptırarak bağışıklıklarını güçlendirmesi gerekiyor. Bilim insanları bu aşılamayı süratle yapın ki daha büyük ve geniş alanda etkisi olsun diyor. Dolayısıyla bir seferberlik anlayışı içerisinde siz değerli muhtarlarımızdan her zaman olduğu gibi bu çalışmalara destek vermenizi gönülden arzu ediyorum. Çünkü özellikle salgın dönemi ve diğer konularda bizim en fazla yardımcımız sizlersiniz ve sizlere büyük bir kıymet atfediyoruz. Aşılama faaliyetleri konusunda daha fazla gayret sarf etmeye sizleri davet ediyorum. Artık Covid-19 tanımadığımız bir rahatsızlık değil, ne zaman vaka sayılarının arttığını, ne zaman hastanelerimizin dolduğunu, hangi durumda yoğun bakım ve entübe sayılarının arttığını hepimiz çok iyi biliyoruz.  Sağlık Müdürlüğümüzden her gün detaylı bilgiler alıyorum. İhtiyaç duyarsak yetkili arkadaşlarla görüşüyor ve tedbirleri tekrar gözden geçiriyoruz. O açıdan toplumun tüm kesimlerinin ‘benim görevim değil’ demeden herkesin daha önceden yaptığımız gibi seferberlik anlayışıyla elinden ne geliyorsa ortaya koyması gerekiyor. 

Kayıtlı İşsizlik Oranlarındaki Gerileme Bizi Ziyadesiyle Mutlu Ediyor

Organize Sanayi Bölgelerinde istihdam artışının %30’lara çıktığını belirten Vali Yavuz; Kocaeli sanayi üretimi bakımından rekora doğru koşuyor. Özellikle Organize Sanayi Bölgelerimizdeki istihdam artışı %30’un üzerinde. Ben göreve başladığımda yaklaşık 100 bin civarı olan kayıtlı işsizlik sayısı Temmuz ayı başı itibariyle 52 Bin rakamına kadar düşmüştür. Bu yılın sonunda ihracat rakamlarımızın Cumhuriyet tarihi rakamlarının çok üstüne çıktığını da hep beraber görmüş olacağız inşallah. Özellikle pandemide Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin yabana atılabilecek, gözden çıkarılabilecek bir ülke olmadığının herkes farkına bir kez daha vardı. Özellikle maliyetlerin çok artmasıyla beraber Avrupa ve yakın coğrafyamız bütün siparişlerini Türkiye Cumhuriyeti Devletine vermeye başladı. Pandemi sanayimiz açısından büyük bir şans oldu. Burada yapmamız gereken; birbirimize daha fazla kenetlenmek, birlik ve beraberliğimizi muhafaza etmek, farklı düşüncelerde olsak bile ülkemizin ulusal menfaatleri söz konusu olunca ittifak edebilmek, birbirimize daha ölçülü, daha hürmetkar ve daha saygılı olmaktır. Türkiye Cumhuriyeti Devleti özellikle bilim, sanayi ve teknoloji alanında büyük bir devrim gerçekleştiriyor, teknolojiye çok ciddi bir yatırım yapıyor. Bunun meyvelerini birkaç yıl sonra daha fazla görecek ve Türk milletinin bu diriliş ve kıyamına hep beraber şahit olacağız. 

Muhtarlarımıza Yapmış Olduğu Çalışmalardan Dolayı Teşekkür Ediyorum

Gece gündüz demeden filyasyon dahil, bütün alanlarda önemli hizmetler yaptınız. Göstermiş olduğunuz fedakarlıklar vesilesiyle sizlere gönülden teşekkür ediyorum. Başiskele Kocaeli’nin parlayan bir yıldızı. İnşallah bu özverili çalışmalar ile daha çok öne çıkacaktır.” diyen Vali Yavuz tüm muhtarlara katılımlarından dolayı teşekkür etti.

Sorun ve Talepler Dinlendi

Muhtarlarımızın ihtiyaç ve sorunlarının ele alındığı ve yapılması gerekenler noktasında istişarelerin yapıldığı toplantıda; Vali Yavuz, gereğinin yapılması ve takip edilmesi hususunda orada hazır bulunan kurum müdür ve yetkililerine talimat verdi.

Muhtarlarımıza Teşekkür Belgesi Verildi

Pandemi sürecindeki gayretli çalışmaları ve birçok alanda verdikleri hizmetlerden ötürü muhtarlarımıza tek tek Teşekkür Belgelerini veren Vali Yavuz, hizmetlerinden dolayı teşekkür etti. 

03-medium-1.jpg

06-medium-1.jpg07-medium.jpg

 

Geleceğe Yatırımın Adresi Rusya'da Eğitim

Çamaşır Makinesi Kazan Bilyası (Rulman) Nasıl Değiştirilir?

Vali Yavuz, ÖNEM Projesinin Galasında Öğrencilerle Bir Araya Geldi

Darıca’da yüzler gülüyor

MHP'nin sandalye sayısı 50'ye yükseldi

Kocaelispor 28 Nisan'da Bandırmaspor karşısında

Kocaelispor'un deplasman kontenjan sayısı belli oldu

Hastane randevularına yeni düzenleme

Kaymakam Kara, Darıcalıyı Dinlemeye Devam Ediyor

İzmit Rotary Kulübü 54. yılını kutladı

Dünyanın dört bir tarafından hastalar Kocaeli Üniversitesi’ne tedavi olmak için geliyorlar

O ilçelerde planlı elektrik kesintisi olacak

Bugün hangi eczaneler nöbette?

Günü çift idmanla geçirdik

Önümüzdeki 3 gün yağış var!

Dolar - euro kaç TL?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Kara Yollarında Durum

Benzin ve motorin fiyatları

Başkan Durul, Emniyet Müdürü Karaduman’a forma verdi

Fofana Play-Off’ta kesin sahada

Kocaelispor taraftarına Ümraniye’de 175 kişilik yer ayrıldı

3. Uluslararası İletişim Bilimi ve Medya Çalışmaları Kongresi

Yumurta ve tavuk eti üretimi azaldı

KOÜ Mühendislik Fakültesi'nde görev değişikliği

Kocaeli’de 156 okul müdürü değişti

KYK izinlerine yeni düzenleme

Kocaeli'de otobüslere yüzde 75 zam talebi!

İzmit Körfezi’nde araştırmalar sürüyor

İzmit Tren Garı’na ulaşımda asansör kolaylığı

Yükleniyor

İsrail, Gazze'deki Cibaliye Mülteci Kampı'na saldırdı! Çok sayıda ölü ve yaralı var

Swiss Transporte, Zürih'te Nakliyede Çevre Dostu Çözümler Geliştiriyor

Almanya İşçi Vizesi: Kariyerinizi Uluslararasılaştırmanın Kapıları

Yurt Dışında İş Bulmak Kolay Mıdır?

Dünya liderlerinin gözünün içine baka baka söyledi: Artık sizden bıktık

Havuzdan bulaşan 'beyin yiyen amip' 16 aylık çocuğu öldürdü

Halk sokaklara indi, belediye başkanının evini basıp ateşe verdiler

İspanya Kargo Gönderimi

Avrupa Parlamentosu'ndan, AB'ye katılım süreci ile ilgili skandal Türkiye raporu

"Sessiz katil" olarak biliniyor, tek bir lokması hasta ediyor

MHP'nin sandalye sayısı 50'ye yükseldi

Hastane randevularına yeni düzenleme

Yumurta ve tavuk eti üretimi azaldı

Kara yollarında durum

2 akrep yiyen şahıs öldü

Maliye IBAN'ları kiraya verenlerin peşine düştü

Gazze'ye yardım malzemesi taşıyan 9. gemi uğurlandı

TÜİK , şubat ayı işsizlik verilerini açıkladı

Ara tatil sona erdi, 20 milyon öğrenci yeniden ders başı yaptı

Bayramda 11,2 milyon araç otoyolları kullandı

MHP'nin bayramlaşacağı dört parti belli oldu

Özgür Özel, “Kimsenin gözünün yaşına bakmam”

Lütfü Türkkan’dan Meral Akşener’e: Kararını gözden geçir

Erbakan talimat vermişti! Yeniden Refah Partisi kazandığı belediyelere tabelaları astı

Seçim yenilgisi sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan talimat!

Ne Özel ne de İmamoğlu faktörü! Kılıçdaroğlu, seçimdeki başarıyı 3 nedene bağladı

Körfez'de seçim sonuçlarına yapılan itiraz reddedildi

İzmit Belediyesi’nin yeni meclis üyeleri belli oldu

Derinceliler, Atasoy Bilgin’e sandıkta şok yaşattı!!

Saide Arslan Çalışkan'dan, Nail Çiler, partilileri ve gazetecileri hedef alan zehir zemberek suçlamalar!

Dolar - euro kaç TL?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

Dolar bugün ne kadar?

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

Kocaelispor 28 Nisan'da Bandırmaspor karşısında

Kocaelispor'un deplasman kontenjan sayısı belli oldu

Günü çift idmanla geçirdik

Başkan Durul, Emniyet Müdürü Karaduman’a forma verdi

Fofana Play-Off’ta kesin sahada

Kocaelispor taraftarına Ümraniye’de 175 kişilik yer ayrıldı

Göztepe takılmazsa, Süper Lig’de

Tarihte bugün Kocaelispor: Trabzonspor'u mağlup ederek Türkiye Kupası Şampiyonluğu kazandı

Körfezli yüzücülerin hedefi Türkiye Şampiyonası

Süper Lig'in eski yıldızı hayatını kaybetti

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 32 28 1 3 53 87
2.Fenerbahçe 32 27 1 4 57 85
3.Trabzonspor 32 16 12 4 12 52
4.Beşiktaş 32 14 12 6 4 48
5.Rizespor 32 14 12 6 -4 48
6.İstanbul Başakşehir 32 13 12 7 4 46
7.Kasımpaşa 32 13 12 7 -2 46
8.Sivasspor 32 11 10 11 -5 44
9.Antalyaspor 32 10 10 12 -1 42
10.Alanyaspor 32 10 10 12 -5 42
11.Adana Demirspor 32 9 10 13 5 40
12.Samsunspor 32 10 14 8 -6 38
13.Ankaragücü 32 8 11 13 -1 37
14.Kayserispor 32 10 12 10 -9 37
15.Konyaspor 32 8 12 12 -11 36
16.Hatayspor 32 7 13 12 -8 33
17.Gazişehir Gaziantep 32 8 17 7 -15 31
18.Fatih Karagümrük 32 7 16 9 -6 30
19.Pendikspor 32 7 16 9 -28 30
20.İstanbulspor 32 4 21 7 -34 16

YAZARLAR