• BIST 100

    10108,52%-1,63
  • DOLAR

    40,00% 0,34
  • EURO

    46,98% 0,03
  • GRAM ALTIN

    4264,85% -0,21
  • Ç. ALTIN

    6812,98% 0,09

THY, 9 aylık karını açıkladı

Türk Hava Yolları bu yılının 9 aylık döneminde 1 milyar 149 milyon dolar esas faaliyet karı gerçekleştirdi.

EKONOMİ 8.11.2018 08:18:00 0
THY, 9 aylık karını açıkladı

Türk Hava Yolları (THY) bu yılının 9 aylık döneminde 1 milyar 149 milyon dolar esas faaliyet karı gerçekleştirdi.

THY'den yapılan açıklamaya göre, THY artan talep ve birim gelirlerle birlikte, bu yılının 9 aylık döneminde hızla artış gösteren petrol fiyatlarına rağmen 1 milyar 149 milyon dolar esas faaliyet karı gerçekleştirdi.

Hem yolcu hem de kargo gelirlerini önemli ölçüde artırmayı başaran THY, bu yılının 3. çeyreğinde yaklaşık 4 milyar dolar gelir elde etti. Bu başarılı performansı ile THY'nin 9 aylık satış geliri de bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 20 artarak 9,9 milyar dolara ulaştı.

Karlı büyüme performansına kesintisiz devam eden THY, bu yılın 9 aylık döneminde net karını 3 kat artırmayı başararak, bu dönemi 755 milyon dolar net kar gerçekleştirerek tamamladı.

Ortaklığın nakit yaratma potansiyeline işaret eden FAVKÖK (Faiz, vergi, amortisman ve kira öncesi kar – EBITDAR), 2018 yılının 9 aylık döneminde bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 16 artarak 2,8 milyar dolar seviyesinde, FAVKÖK marjı ise yüzde 28 seviyesinde gerçekleşti.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı İlker Aycı, şunları kaydetti:

"Sahip olduğumuz altyapı şartlarını güçlendirme ve iyileştirmeye büyük ağırlık verdiğimiz bu yıl içerisinde rekor 3. çeyrek sonuçlarımızı milletimize ilan etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Özellikle de son birkaç yıldır karşılaştığımız çeşitli bölgesel ve sektörel koşullara rağmen sergilediğimiz mücadeleci tutum, istikrarlı yükselişimizin kaynağı oldu. Bugün, hayata geçirdiğimiz sayısız yatırım, elde ettiğimiz büyüme rakamları ve başarılarla küresel havacılık sektöründe edindiğimiz prestijli konumu ve gücümüzü pekiştirirken, yeni evimiz ‘İstanbul Havalimanı’na geçişle de birlikte yolumuza yeni yatırım ve başarılarla devam edecek, ülkemizin gururu olmayı sürdüreceğiz."

Göz dolduran bu başarının yalnızca THY'ye ait olmadığını vurgulayan Aycı, bu önemli başarıda emek sahibi olan tüm yolculara, çalışanlara, iş ortaklarına ve paydaşlara teşekkürü borç bildiklerini ifade etti.

THY 2023'te 475 uçaklık bir büyüklüğe ulaşacak

Açıklamaya göre THY, bu yıl içerisinde açılan Freetown, Semerkant, Krasnodar ve Moroni hatları ile birlikte 122 ülkede, 49’u yurt içi, 255’i yurt dışı olmak üzere toplam 304 noktaya uçuş gerçekleştiriyor. En son teknolojiye sahip, çevreye duyarlı yeni nesil uçak siparişleriyle 2023 yılında yaklaşık 475 uçaklık bir büyüklüğe ulaşacak olan ve halihazırda dünyanın en genç ve en modern filoları arasında bulunan THY filosu, bugün 217’si dar gövde, 92’si geniş gövde ve 20’si kargo uçağı olmak üzere toplam 329 uçaktan oluşuyor.

Trafik sonuçlarına bakıldığında, yılın 9 aylık döneminde, toplam yolcu doluluk oranı 3,2 puanlık artışla yüzde 82’ye ulaştı. Bu dönemde yaklaşık 58 milyon yolcu taşıyan THY'nin yolcu sayısı yüzde 12, kapasitesi (arz edilen koltuk kilometre) yüzde 6, talep ise (ücretli yolcu kilometre) yüzde 10,3 arttı. Uluslararası Hava Taşımacıları Birliği (IATA) tarafından yayınlanan istatistiklere göre yılın 9 aylık döneminde global havacılık sektöründe kapasite yüzde 6, talep ise yüzde 7 arttı.

Taşıdığı kargo hacmi, yeni uçuş noktaları ve filosuna eklediği kargo uçaklarıyla dünyanın en hızlı gelişim gösteren hava kargo taşıyıcısı olan Turkish Cargo, dünyanın 122 ülkesindeki müşterilerine sunduğu hizmetlerini THY kalitesi ile sürdürmeye ve dünya hava kargo pazarındaki payını artırmaya devam ediyor. 2018 yılının 9 aylık dönemini başarı ile tamamlayan Turkish Cargo, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 25 artışla 1 milyon tonun üzerinde kargo taşıyarak, kargo gelirlerini yüzde 29’luk artırarak 1,2 milyar dolara çıkardı.

Cumhuriyetin 95. yılında açılışı yapılan İstanbul Havalimanı'nın, Türkiye havacılık sektörünün ve THY'nin önemli dönüm noktalarından birine tanıklık edeceği belirtilen açıklamada, "Tüm havacılık sektörüne yepyeni bir soluk getirecek İstanbul Havalimanı ile THY'nin büyümesi daha da hız kazanacaktır. THY, bu dev yatırım ile yolcularına Türk Hava Yolları deneyimini en üst seviyeye çıkartarak, dünya liderliğine doğru yükselişini sürdürecektir." ifadelerine yer verildi. (AA)

DİZ EKLEMİNDEN GELEN SESE DİKKAT !

Tüp bebek tedavisinde havuza girilmemeli

GÖLCÜK BELEDİYESPOR ÖNER BAŞPEHLİVANLIĞA BİR ADIM DAHA YAKLAŞTI

- SsangYong Fırsatları BMotors'ta! Temmuz Ayına Özel Kampanyalar Sivas ve Bursa Bayilerinde

RAHVAN AT HEYECANI 13 TEMMUZ'DA GÖLCÜK'TE YAŞANACAK

SERVET TURAN: “GENEL BAŞKANIMIZIN YANINDAYIZ, HUKUKU SİYASETE ALET ETTİRMEYECEĞİZ”

40 yaşındaki adam evinde ölü bulundu

Orman yangınlarında görev alan personele ziyaret

Kamyon alev topuna döndü

Haydi Kocaeli, “Çık Dışarıya Oynayalım”

Kocaeli’de kekik hasadı başladı

Büyükşehir’den toplu taşımaya konforlu dokunuş

KO-MEK’le gençler hayata hazırlanıyor

Kocaeli Büyükşehir’den gençlere afet bilinci aşısı

Bugün hangi eczaneler nöbette?

Kocaeli'de hava durumu nasıl olacak?

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Kara Yollarında Durum

Düğünde iki taraf arasında "oyun" kavgası: 25 gözaltı

Derince’de iki otomobil çarpıştı: 1 yaralı

Çınar ağacının kırılan dalı üzerine düşen kişi hayatını kaybetti

TEM’de bariyere çarpan otomobilin tavanı koptu: 4 yaralı

Başkan Ömeroğlu'ndan Yoğun Hafta Mesaisi

Başkan Bulut’tan Müjde: TOBB Nefes Kredisi yeniden başlıyor

Baran Aydın’dan Bünyamin Çiftçi’ye zor sorular

Büyükakın, motosikleti ile bu kez Enduro Şampiyonası’na katıldı

Antep fıstığı ihracatı yılın ilk yarısında yüzde 17 arttı

Tarımsal hasıla rekor kırdı

Çamlıca Kulesi'ne benzer verici kuleler 30 büyükşehirde kurulacak

Yükleniyor

2025 yılında 500 milyon dolar yatırım yapacak Akkök Holding, yüksek teknoloji ve yerlileşmeyle büyüyecek

Coolaer, Eurasia Rail 2025’te ileri soğutma teknolojileriyle öne çıktı

Canovate Group, Eurasia Rail 2025’de gövde gösterisi yaptı

Limak, Global Engineer Girls projesi ile artık İspanya’da

VUSLAT DERNEĞİ KURBAN ÇALIŞMALARINA BAŞLADIĞINI DUYURDU

İsrail, Gazze'deki katliama devam edeceklerinin mesajını net bir şekilde verdi

Tarihin en uzun eve dönüş kuyruğu

Gazze'de can kaybı 47 bini geçti

Biden durdu, Trump izin verdi! Gelir gelmez İsrail'e sevkiyat yaptı

ABD Başkanı Trump: 1 milyon Filistinli bu iki ülkeye taşınmalı! Gazze'yi tamamen temizleyip 'Bitti' demeliyiz"

RAHVAN AT HEYECANI 13 TEMMUZ'DA GÖLCÜK'TE YAŞANACAK

Antep fıstığı ihracatı yılın ilk yarısında yüzde 17 arttı

Tarımsal hasıla rekor kırdı

Çamlıca Kulesi'ne benzer verici kuleler 30 büyükşehirde kurulacak

Son 10 günde çıkan 761 yangının tamamı kontrol altına alındı

Beyzanur Akkuş, Avrupa şampiyonu oldu

TGF ve Basın Vakfı, Gebze’de Buluşuyor: Gazetecilik Mesleğinin Sorunları Masaya Yatırılacak

Girit Adası'nda orman yangını: 5 bin kişi tahliye edildi

’Antep Lahmacunu’ tescil için AB yolunda

Nemrut’un ’kalbi’ küçülüyor

SERVET TURAN: “GENEL BAŞKANIMIZIN YANINDAYIZ, HUKUKU SİYASETE ALET ETTİRMEYECEĞİZ”

Dilovası Belediyesi Temmuz Meclis Toplantısı Yapıldı

15 TEMMUZ MİLLÎ BİRLİK RUHU KOCAELİ İL MİLLÎ EĞİTİM KOODİRNESİNDE SANAT VE KÜLTÜRLE GELECEĞE TAŞINIYOR

Büyükakın, Murat Aydın ve yönetimini kabul etti

Önal bu kez siyasi partileri ağırladı

YAKLAŞIK 500 KİŞİ ANKARA’DA

KGF Desteği Beklentiyi Karşılamadı: CHP’li Nail Çiler’den Sert Eleştiri

ERBAKAN’DAN ENGİN KILIÇ’A TAKTİR BELGESİ

KSO Başkanı Zeytinoğlu sanayi üretim endeksini değerlendirdi

Tüpraş meclis gündeminde

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Dolar kaç TL oldu, Euro ne kadar?

DOĞUŞ ÇAY YILDA 2 MİLYON TON TARIM ÜRÜNÜNÜ EKONOMİYE KAZANDIRIYOR

KSO Başkanı Zeytinoğlu haziran ayı enflasyon verilerini değerlendirdi

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Dolar bugün ne kadar?

Körfez’e dev spor tesisi için ihale yapıldı

Başiskele’de dağ koşusu heyecanı yaşandı

İzmitli yüzücü, Avrupa’da üst üste altın madalya kazandı

Engin Çetinay: Hedefimiz Uludağ’ı sporun en önemli merkezlerinden biri haline getirmek!

Darıca Türkelispor’da kombine kartlar satışa çıktı

Türkiye Futnet Milli Takımı, Avrupa şampiyonasına gidiyor

GÖLCÜK KÖYLER ARASI GELENEKSEL 6. FUTBOL TURNUVASI BAŞLADI

Körfez Kent Konseyi’nden Kocaelispor’a tebrik ziyareti

GEBZE BELEDİYESİ SPOR KULÜBÜ BİR BAŞARIYA DAHA İMZA ATT

Darıca Türkelispor ‘şampiyon ekiple’ devam edecek!

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 36 30 1 5 60 95
2.Fenerbahçe 36 26 4 6 51 84
3.Samsunspor 36 19 10 7 14 64
4.Beşiktaş 36 17 8 11 23 62
5.İstanbul Başakşehir 36 16 14 6 4 54
6.Eyüpspor 36 15 13 8 5 53
7.Trabzonspor 36 13 11 12 13 51
8.Göztepe 36 13 12 11 9 50
9.Rizespor 36 15 17 4 -6 49
10.Kasımpaşa 36 11 11 14 -1 47
11.Konyaspor 36 13 16 7 -5 46
12.Alanyaspor 36 12 15 9 -7 45
13.Kayserispor 36 11 13 12 -12 45
14.Gazişehir Gaziantep 36 12 15 9 -5 45
15.Antalyaspor 36 12 16 8 -25 44
16.Bodrum FK 36 9 17 10 -17 37
17.Sivasspor 36 9 19 8 -16 35
18.Hatayspor 36 6 22 8 -27 26
19.Adana Demirspor 36 3 28 5 -58 2

YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.