Ahmet DEMİRKAYA


Sahtekâr Siyasetçiler


Geçmişte fırıldak gibi dönen siyasetçiler gördü bu millet. Bu yüzdende oy kullanma oranı ya düşük ya da çok sayıda geçersiz oy kullanılırdı. Rahmetli Muhsin Yazıcı bunun gibi siyasetçiler için “bir saniyesine bile hükmedemediğmiz bir dünya için bu kadar fırıldak olmaya gerek yok” diye tepki göstermişti.

Bildiğiniz üzere bendeniz siyasetle uğraşmayı yıllar önce bıraktığımı daha önce yazmıştım. Bu fırıldak siyasetçilerden Gebze’de bir hayli vardı vatandaşa şirin görünüp hiçbir işine çözüm üretmeyen. Bu konuda rahmetli Mehmet Batuk ve Vehap Ayar ağabeyi ayrı tutuyorum. İkisi benim için çok kıymetli. Siyasette aktif değilken bile kendi imkanlarıyla çözüm üretme gayretinde iki insan.

Ankara’ya geldiğimden beri yeni ev telaşı, çocuklar derken bir de salgın süreci yaşadığımızdan çok fazla dışarı çıkamadık. Çıktığımızda da yaşamadığımız sıkıntı kalmadı. Polis-savcı da çare olmadı. Sağ olsun Bursa’dan bir gazeteci arkadaş Cumhurbaşkanına çok yakın birinin telefonunu verdi. Burada kimsemiz olmadığı ve eşimin rahatsızlığından dolayı şimdilik o ismi aramadım. Ama en kısa zamanda irtibata geçeceğim.

İki hafta önce ki Cuma günü hem kızı okuldan alayım hem de okulun yanındaki camide Cuma kılayım dedim. Caminin önüne geldiğimde Mamak belediye başkanı sayın Murat Köse ile karşılaştık. Burada yeni olduğumuz ve henüz tanınmadığımız için basın kartımızı gösterip kendisiyle röportaj yapmak istediğimizi ilettik. Daha öncede ilçe başkanıyla görüşme talep ettiğimiz ve fakat neredeyse altı ay olduğu halde kabul edilmediğini de ilettim. Yanındaki görevliden kartını alıp bana uzatırken karşısındaki beyefendi hazretlerini ilçe başkanı yardımcısı diye tanıtıp telefon numaramı almasını istedi. Numarayı ve adımı söylerken diğer yandan sayın başkanla konuşmamız devam ediyor. Bir taraftan da göz ucuyla başkan yardımcısı hazretlerini takip ediyorum. Numarayı yazdı ama adımı yazmadı. Uyardım, tamam yazıyorum dedi telefonu kapattı.

Tabi bizde yedik, senin ilçe başkanından altı aydır cevap alamadık sen iki haftada verecek değilsin ya. Birileri bunlara, nasıl olsa RTE var, ceketimizi koysak kazanırız döneminin bittiğini hatırlatsın. Biz hatırlatıyoruz ciddiye almıyorlar. Bizde malum nedenlerden dolayı onları ciddiye almıyoruz. Doğru ya biz gazeteci olmamıza rağmen bizi ciddiye almayan sahte siyasetçiler vatandaşı ciddiye alır mı dersiniz? Cumhurbaşkanı istediği kadar teşkilatlarına seslensin. Eh vatandaşta 2023’de sizi ciddiye almaz. Sahi ya hemen saf değiştirip başka kulvar da siyasete devam edersiniz. Biz de sizi takip eder vatandaşa ifşa ederiz. 

Ben bunları gördükçe cumhurbaşkanının “yalnızım” demesini çok iyi anlıyorum. Hangi birini bertaraf edeceksiniz ki? Föteciler gider ötekiler gelir. Siz vatandaşı kapıdan kovarsanız onlar da başka kapıya gider. Bu yazıyı da arşivinize alın. Böyle devam ederseniz 2023 de lazım olacak. İyi okumalar dilerim şimdiden.

Haydi kalın sağlıcakla, selam ve dua ile… 

 

Muhtarın otomobiline saldırdılar

Gebze’de palet deposunda yangın paniği

16 yaşındaki çocuk mesire alanında girdiği derede boğuldu

Kocaeli’de kayalıklarda erkek cesedi bulundu

Dev ağaç kafenin üzerine devrildi, facia teğet geçti

Kazada ölen motosiklet sürücüsü defnedildi

Kına gecesindeki disko topu faciasında avukattan açıklama

Araçla çarpışan motosikletli hayatını kaybetti, 1 kişi de yaralandı

Otomobil trafik levhasına çarptı: 1 yaralı

Servis minibüsünün çarptığı 7 yaşındaki çocuk yaralandı

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 34 28 1 5 56 89
2.Fenerbahçe 34 25 3 6 52 81
3.Samsunspor 34 18 10 6 13 60
4.Beşiktaş 34 16 7 11 20 59
5.İstanbul Başakşehir 34 16 12 6 7 54
6.Eyüpspor 35 14 13 8 4 50
7.Göztepe 34 12 11 11 10 47
8.Trabzonspor 34 12 11 11 11 47
9.Konyaspor 34 13 14 7 -3 46
10.Kasımpaşa 34 11 10 13 0 46
11.Kayserispor 34 11 12 11 -11 44
12.Antalyaspor 34 12 14 8 -22 44
13.Rizespor 34 13 17 4 -10 43
14.Gazişehir Gaziantep 34 12 15 7 -5 43
15.Alanyaspor 34 10 15 9 -10 39
16.Bodrum FK 34 9 16 9 -13 36
17.Sivasspor 35 9 18 8 -14 35
18.Hatayspor 34 5 21 8 -26 23
19.Adana Demirspor 34 2 28 4 -59

YAZARLAR