• BIST 100

    9203,37%1,11
  • DOLAR

    39,62% 0,16
  • EURO

    45,68% 0,20
  • GRAM ALTIN

    4296,95% 0,15
  • Ç. ALTIN

    6933,62% 0,33

'Sosyal Hizmet Şehri' projesine katkı için 'İyilik Müzayedesi' yapıldı

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, "Darülaceze, Abdülhamid Han'ın serveti ve özel eşyalarının bağışlanmasıyla başlayan bir hikaye. Biz inşallah bu güzel hikayeyi sosyal hizmet şehrinde de devam ettireceğiz."dedi.

GÜNDEM 10.04.2021 08:09:00 0

Darülaceze Başkanlığının Arnavutköy Yassıören'de inşasına başlanacak "Sosyal Hizmet Şehri" projesine katkı sağlamak amacıyla düzenlenen İyilik Müzayedesi'ne katılan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, bakanlık olarak huzurevleri, engelli merkezleri, kadın konuk evleri ve çocuk evleriyle hizmete devam ettiklerini kaydetti.

Bakan Selçuk, "Darülaceze, Abdülhamid Han'ın servetinden 10 bin altınla birlikte özel eşyalarından bazılarının müzayedede satılmasıyla elde edilen 7 bin altının bağışlanmasıyla başlayan bir hikaye. Biz inşallah bu güzel hikayeyi sosyal hizmet şehrinde de devam ettireceğiz. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde daha ileri bir noktaya getireceğiz. Müzayede emeği geçen tüm arkadaşlara, Darülaceze Başkanı Sayın Hamza Cebeci ve İdare Meclis Üyesi Sayın Bilal Erdoğan olmak üzere her birisine ayrı ayrı emekleri için teşekkür ediyorum." diye konuştu.

"Darülacezenin hak ettiği düzeyde bilinmesini sağlamaya çalışıyoruz"

Müzayedeye katılan Darülaceze İdare Meclisi Üyesi Bilal Erdoğan da Darülaceze'nin dünya çapında gelenekler başlatmış bir kurum olduğunu belirterek, "Bu tür zenginliklerin farkında olmayabiliyoruz. Biz de idare meclisinde bulunduğumuz süre içerisinde bütün arkadaşlarım ve başkanımızla birlikte Darülacezenin daha iyi tanınması, nasıl çığır açan bir kurum olduğunun anlaşılması için çalışmalar yapıyoruz. Darülacezenin hak ettiği düzeyde bilinmesini sağlamaya çalışıyoruz. Bu müzayede fikri de bu anlamda darülacezenin kuruluşuna bir gönderme. Abdülhamid Han'ın bizzat kendisinin de bazı eşyalarını vererek başlattığı bir müzayededen toplanan gelirler buranın inşaatında ve yapılmasında kullanıldı. Kendisi bizzat buraya katkıda bulundu. Dolayısıyla burası gerçekten o günün şartlarında millete mal olan kurum olarak inşa edildi." ifadelerini kullandı.

Darülaceze'nin en çok ihtiyaç sahibi olanlarına hizmet verdiğini belirten Erdoğan, şöyle devam etti:

"Bugünden sonra da bu hizmet devam edecek. Ama 21. yüzyılın şartlarında hem nüfus içerisindeki yaşlıların sayısı artıyor hem de çekirdek aileden artık bireyciliğe doğru hızla giden bir toplumsal yapı içerisinde bu tür ihtiyacı olan insanların sayısı artıyor. Başkanımızın da (Darülaceze Başkanı Hamza Cebeci) dediği gibi dünyada ve ülkede bu tür kurumlara ihtiyaç artıyor. Bizim de 21. yüzyılın bu rüzgarlarının karşısında bu kapasiteyi ve hizmetin varlığını artırmamız gerekiyor. 21. yüzyıl düzeyinde bir hizmet veren bir kurum inşa etmemiz gerekiyor. Elbetteki Okmeydanı'ndaki bu mükemmel kurumun bugünün şartlarında hizmet vermesi için yapılabilecek her şey yapılıyor. Yeni sosyal hizmet şehrimiz, inşallah 21. yüzyıla damgasını vuracak dünyada eşsiz bir kurum olma iddiasını ileri taşıyacak olması itibariyle çok önem taşıyor."

Bugünkü programın aslında müzayedenin başlangıcı olduğunu ifade eden Erdoğan, "Çünkü salgın şartlarında ne çok kalabalık olabiliyoruz ne çok uzun devam edebiliyoruz. Bugün başlayan müzayede bundan sonra uzaktan müzayede imkanlarının da kullanılmasıyla belki de Sosyal Hizmet Şehri inşaatı bitene kadar sürecek. Belki buraya objeler katılacak ve bir yandan bunları alanlar olacak. Onun için bu bir başlangıç, burada olanlarınız bunları yaymakla bir yandan görevlisiniz. Bugün burada katkı sağlayacaksınız elbette ama bizim sizlerden beklentimiz bu müzayededen haberdar olmasını sağlamanız, uzaktan da olsa bu müzayedeye katılmalarını teşvik etmeniz." değerlendirmesini yaptı.

Darülaceze olarak sosyal hizmet şehrini inşa etmenin önemine değinen Erdoğan, sözlerini şöyle tamamladı:

"İnşallah biz sosyal hizmet şehrini hem inşa edecek hem Darülaceze bugün nasıl ayakta kalacak şekilde yapılandırılmış ve bugünlere geldiyse, yüzyıl sonrasına sağ salim daha büyük kapasite ile daha büyük hizmetle ulaşacak bir kurumun da aslında bugün yeniden temellerini atıyoruz. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Bugüne kadar hayırlarla bu kuruma katkı sağlayanlara 'Darülaceze gönüllüsüyüm' deyip çalışmalarımıza devamlı katılanlara ve bundan sonra katkı sağlayacak olanlara, idare meclis üyelerine Sayın Bakanımız ve Cumhurbaşkanımıza bizim ufkumuzu yükselttiği, bizi teşvik ettiği için hayırlı olmasını diliyorum. Bu başlangıç ve bunun devamında güçlü bir şekilde Darülaceze'yi destekleyelim. Darülaceze'nin geleneklerinin bilinmesini ve anlaşılmasını sağlayalım."

İyilik Müzayedesi

131 yıl önce Darülaceze'nin kuruluşuna katkı sağlamak amacıyla düzenlenen müzayedeye Sultan Abdülhamid Han kendi şahsi servetinden bağışladığı özel eşyalarıyla öncülük etmiş, bu büyük hayır hareketine binlerce hayırseverin katılmasını sağlamıştı. Darülaceze o günden beri tüm hizmetlerini hayırseverlerin ve gönüllülerin bağışlarıyla yürütülüyor.

Sosyal Hizmet Şehri'nin inşasına katkı için Yusuf İyilik tarafından bağışlanmış sanat eserleri müzayedede sahiplerini buldu.AA

Kocaeli’de sıcaklık 34 dereceyi görecek!

Kocaeli Nöbetçi Eczaneler

31. Şahabettin Bilgisu Çevre Ödülleri sahiplerini buldu

Canovate Group, Eurasia Rail 2025’de gövde gösterisi yaptı

DÜNYADA VE TÜRKİYE’DE BİR İLK: ZEYTİNYAĞINDA LİSANSLI DEPOCULUK KUZEY EGE’DE HAYATA GEÇİYOR

PINAR KÖMÜRCÜOĞLU, SERDAR ORTAÇ'I RÜYAMDA GÖRDÜM

Ortahisar ve Büyükşehir Arasında Etkinlik Krizi

Kitaplarla başlayan yolculuk; doğa, edebiyat ve eğlenceyle taçlandı; Okuyan Şehir Kulübü’nden edebiyat dolu final

Karnesini alan gençler Milli İrada Meydanı’na gelecek; Çocuklar Karneval’da buluşuyor

Sanal anjiyo ile erken teşhis

Başkan Büyükgöz karne törenine katıldı

Kaçmak Çözüm Değildir: Teslimiyetin Sessiz Yükü

Büyükşehir’den teknik personele yazılım eğitimi

Büyükakın, Murat Aydın ve yönetimini kabul etti

Başkan Bıyık, Karne Heyecanına Ortak Oldu

Hyundai Motor Türkiye’den iş sağlığı ve güvenliği için yeni merkez.

Çayırova’da karne heyecanı yaşandı

Baskılı Çanta: Markanızı Taşıyan Güçlü Bir Tanıtım Aracı

Yaka İpi Üretimi: Etkinliklerde ve Kurumsal Alanlarda Profesyonel Çözüm

Mustafa Topaloğlu: “Ben hâlâ kendimi anlamaya çalışıyorum”

Önal, iş dünyası ile gençleri konuştu

Kent dinamikleri Başkan Önal ile buluştu

Kocaelispor, Jovanovic’i renklerine bağladı

Enes’in son anları kamerada: "Takip edildi"

Başkan Büyükakın, güven tazeleyen federasyon başkanı ve yönetimini ağırladı

Körfez GB sporcuları madalya kürsüsünde

Yaz okulu için başvurular başladı

TEM’de seyir halinde olan tırın lastikleri alev aldı

Toplanma alanları için kritik toplantı

Eski eş dehşet saçmıştı, cinayeti oğlunun işlediğini iddia etti

Yükleniyor

Canovate Group, Eurasia Rail 2025’de gövde gösterisi yaptı

Limak, Global Engineer Girls projesi ile artık İspanya’da

VUSLAT DERNEĞİ KURBAN ÇALIŞMALARINA BAŞLADIĞINI DUYURDU

İsrail, Gazze'deki katliama devam edeceklerinin mesajını net bir şekilde verdi

Tarihin en uzun eve dönüş kuyruğu

Gazze'de can kaybı 47 bini geçti

Biden durdu, Trump izin verdi! Gelir gelmez İsrail'e sevkiyat yaptı

ABD Başkanı Trump: 1 milyon Filistinli bu iki ülkeye taşınmalı! Gazze'yi tamamen temizleyip 'Bitti' demeliyiz"

Trump, iki ülke hariç tüm dış yardımları durdurdu

Hindistan Vize Danışmanlık

Kocaeli’de sıcaklık 34 dereceyi görecek!

Kocaeli Nöbetçi Eczaneler

İstanbul'da bugün 12 saat su yok

THY, kabin memuru alacak

Taşıt ilanlarında 'yetki doğrulaması' zorunlu oldu

İsrail'den Tahran’a hava saldırısı: Füze üretim tesisleri hedef alındı

Baykar ve Leonardo’dan yeni ortak girişim: LBA Systems

Eyüpsultan’da çöp ev bina sakinlerini çileden çıkardı

Beylikdüzü’nde denize karışan kanalizasyon suyu nedeniyle deniz kahverengine döndü

Kenenin yapıştığı yaşlı kadın öldü, kentte ölü sayısı 8’e ulaştı

Büyükakın, Murat Aydın ve yönetimini kabul etti

Önal bu kez siyasi partileri ağırladı

YAKLAŞIK 500 KİŞİ ANKARA’DA

KGF Desteği Beklentiyi Karşılamadı: CHP’li Nail Çiler’den Sert Eleştiri

ERBAKAN’DAN ENGİN KILIÇ’A TAKTİR BELGESİ

KSO Başkanı Zeytinoğlu sanayi üretim endeksini değerlendirdi

Tüpraş meclis gündeminde

Gelecek Partisi’nden Yozgat’a Anlamlı Ziyaretler

Ercan’dan bayram mesajı

CHP İl Kadın Kolları Başkanından Gebze KAI Derneği'ne Ziyaret

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Dolar kaç TL oldu, Euro ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Hakan Yazıcı: “Ekonomik Krizin Bedelini Sakaryalı Vatandaş Ödüyor”

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

AI Token’in Kullanım Alanları

AI Token’in Kullanım Alanları

Dolar bugün ne kadar?

Kocaelispor, Jovanovic’i renklerine bağladı

Körfez GB sporcuları madalya kürsüsünde

Darıca 1934 Gençlerbirliği, Bal Ligi’nde mücadele edecek

Kocaelispor, Bruno Petkovic ile prensip anlaşmasına vardı

Körfezli Esra Muti, dünyanın zirvesinde

U13’lerde Körfez Gençlerbirliği şampiyon

Körfezli karateci Hümeyra şampiyon oldu

Gölcük Belediyesporlu Öner, başaltında şampiyon oldu

GÖLCÜK BELEDİYESPORLU ÖNER BAŞALTINDA ŞAMPİYON OLDU

Kocaelispor’da Selçuk İnan göreve başladı

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 36 30 1 5 60 95
2.Fenerbahçe 36 26 4 6 51 84
3.Samsunspor 36 19 10 7 14 64
4.Beşiktaş 36 17 8 11 23 62
5.İstanbul Başakşehir 36 16 14 6 4 54
6.Eyüpspor 36 15 13 8 5 53
7.Trabzonspor 36 13 11 12 13 51
8.Göztepe 36 13 12 11 9 50
9.Rizespor 36 15 17 4 -6 49
10.Kasımpaşa 36 11 11 14 -1 47
11.Konyaspor 36 13 16 7 -5 46
12.Alanyaspor 36 12 15 9 -7 45
13.Kayserispor 36 11 13 12 -12 45
14.Gazişehir Gaziantep 36 12 15 9 -5 45
15.Antalyaspor 36 12 16 8 -25 44
16.Bodrum FK 36 9 17 10 -17 37
17.Sivasspor 36 9 19 8 -16 35
18.Hatayspor 36 6 22 8 -27 26
19.Adana Demirspor 36 3 28 5 -58 2

YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.