• BIST 100

    9184,88%0,91
  • DOLAR

    39,68% 0,18
  • EURO

    45,72% 0,08
  • GRAM ALTIN

    4269,94% -0,48
  • Ç. ALTIN

    6881,30% -0,43

Gençler savunma sanayisi için KÖK'ten yetişecek

Gençler savunma sanayisi için KÖK'ten yetişecek

BİLİM-TEKNOLOJİ 13.09.2021 11:13:00 0
Gençler savunma sanayisi için KÖK

Türk savunma sanayisindeki nitelikli insan kaynağı ihtiyacının karşılanması ve öğrencilerin üniversite öğrenimleri sürecinde sektöre hazırlanması amacıyla yeni bir program başlıyor.

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı sorumluluğunda yürütülen bir Savunma Sanayii Akademi projesi olan Vizyoner Genç, sektör için nitelikli insan kaynağı temininin sürdürülebilir kılınması, üniversite öğrencilerinin yerli ve milli üretim farkındalığına kavuşturulması amacıyla hayata geçirildi.

Vizyoner Genç, geçen kısa sürede çok sayıda gence ulaşarak profesyonel hayat yolculuklarında yol göstericilik yaptı. Sektördeki ihtiyaçlar dikkate alınarak Vizyoner Genç Platformu'na yeni bir program eklendi.

TR Eğitim ve Teknoloji AŞ Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Çağlar Demirkan, , Vizyoner Genç Platformunun, Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığının 2019-2023 Stratejik Planı kapsamında oluşturulduğunu söyledi.

Platformun 2019'dan bu yana 300 binden fazla başvuru aldığını ve bunları yönettiğini vurgulayan Demirkan, savunma sanayisinde ASELSAN, ROKETSAN, HAVELSAN gibi öncü firmalara staj başvurusu yapılabilecek tek resmi kanalın Vizyoner Genç olduğunu ifade etti. Demirkan, ekosistemlerinde 105 firma bulunduğunu ve bu firmaların iş ilanlarına da platform üzerinden başvurulabildiğini belirtti.

Platformda bir kere profil oluşturulduktan sonra tüm ilanlara tek tıkla başvurulabildiğini, mesajlaşma uygulamasıyla arkadaşlık ağlarının genişletilebildiğini anlatan Demirkan, verilen hizmetler için hiçbir şirketten ücret talep edilmediğini, aynı zamanda ücretsiz eğitimler verildiğini bildirdi.

Demirkan, Vizyoner Genç'te 108 bin üye bulunduğu, bu sayede savunma sanayisinde aranan nitelikteki insan kaynağına doğrudan ulaşılabildiğini dile getirdi. Platform aracılığıyla ayrıca savunma sanayisi ekosisteminin gençlere tanıtıldığına işaret eden Demirkan, bu kapsamda birçok etkinlik düzenlendiğini söyledi.

Demirkan, "Bir fikrim var" köşesiyle üyelerin fikirlerinin duyurabildiklerini belirterek, bunların firmalara açıldığını, çalışmalar için sponsor bulunabildiğini ifade etti.

Gençler sektöre hazır mezun olacak

Vizyoner Genç'in bugüne kadar nitelikli insan kaynağını bulma noktasında çalıştığını, açılan ilanlara, aranan nitelikleri taşıyanların başvurabildiğini anlatan Demirkan, nitelikli insan kaynağını eğitim sürecinde oluşturmak için de bu yıl KÖK Programı'nı hayata geçirdiklerini bildirdi.

KÖK Programı'nda öğrencileri en hızlı şekilde savunma sanayisine adapte etmeyi amaçladıklarını vurgulayan Demirkan, programa ilişkin şu bilgileri verdi:

"ASELSAN, ROKETSAN, HAVELSAN, TUSAŞ ve STM firmalarımız programa sponsor oldu. Toplam 45 öğrenci seçilecek. Program kapsamında üniversitenin birinci sınıfını bitirmiş ilgili mühendislik ve temel bilim öğrencisi, 3 not ortalamasını sağlıyorsa başvuru yapabilecek. Başvuruların ardından mülakatlar, kişisel envanter testleri yapılacak, sonrasında adaylar seçilecek. Program 4 omurgayı oturuyor, usta-çırak görüşmeleri, vizyon konuşmaları, eğitim programları ve destek programları. Sponsor firmadan atanan ustasıyla beraber öğrencimiz 3 yıl boyunca kariyer planlaması yapacak. İkinci sınıfa farkındalık dönemi, üçüncü sınıfa gelişim dönemi, dördüncü sınıfa çıraklık dönemi diyoruz. Bunun tamamına da KÖK takvim diyoruz. İkinci sınıfta ustası atanan öğrencilerimiz kişisel gelişim eğitimleri, üniversitede edindikleri teknik ve teorik eğitimleri tamamlayıcı teknik eğitimler alacaklar. Vizyon konuşmalarında Savunma Sanayii Başkanımız İsmail Demir, Selçuk Bayraktar gibi isimler gerekirse fabrikada öğrencilerle bir araya gelecekler. Ustamız üçüncü sınıfta öğrencinin seçmeli dersine dahi karışarak yön bulmasına katkıda bulunacak. Bitirme projesini öğrenci, sponsor firmasıyla beraber yapacak. Destek programımız sayesinde de Gençlik ve Spor Bakanlığının belirlediği burs verilecek. Bir staj desteği mutlaka sponsor firmasından olacak, sponsorluk firmasında aday mühendislik programı varsa bu programda değerlendirilme imkanı olacak. İkinci stajı ise öğrencimizin kendisinin seçmesini bekleyeceğiz."

Amaç sayıyı artırmak

Çağlar Demirkan, başvuruların TEKNOFEST ile birlikte sonlanacağını ve 1 Kasım itibarıyla ustanın çırağa atanacağını söyledi.

Program üzerinde 800 saat çalıştıklarını kaydeden Demirkan, gelecek yıl başvuru süresini daha uzun tutmayı ve seçim kriterlerinde değişiklikler yapmayı planladıklarını ifade etti.

Demirkan, "Başkanımız da 45 sayısının yetersiz olduğunu bildirdi. Aldığımız talimat gereği bu sayıyı artırmak için elimizden geleni yapacağız. Sadece büyük 5 firmamız değil, ekosistemdeki tüm firmalarımızı davet ediyor olacağız. Yüzler ve binlerin bu projeden faydalanmasını amaçlıyoruz." dedi.

AA

Kitaplarla başlayan yolculuk; doğa, edebiyat ve eğlenceyle taçlandı; Okuyan Şehir Kulübü’nden edebiyat dolu final

Karnesini alan gençler Milli İrada Meydanı’na gelecek; Çocuklar Karneval’da buluşuyor

Sanal anjiyo ile erken teşhis

Başkan Büyükgöz karne törenine katıldı

Kaçmak Çözüm Değildir: Teslimiyetin Sessiz Yükü

Büyükşehir’den teknik personele yazılım eğitimi

Büyükakın, Murat Aydın ve yönetimini kabul etti

Başkan Bıyık, Karne Heyecanına Ortak Oldu

Hyundai Motor Türkiye’den iş sağlığı ve güvenliği için yeni merkez.

Çayırova’da karne heyecanı yaşandı

Baskılı Çanta: Markanızı Taşıyan Güçlü Bir Tanıtım Aracı

Yaka İpi Üretimi: Etkinliklerde ve Kurumsal Alanlarda Profesyonel Çözüm

Mustafa Topaloğlu: “Ben hâlâ kendimi anlamaya çalışıyorum”

Önal, iş dünyası ile gençleri konuştu

Kent dinamikleri Başkan Önal ile buluştu

Kocaelispor, Jovanovic’i renklerine bağladı

Enes’in son anları kamerada: "Takip edildi"

Başkan Büyükakın, güven tazeleyen federasyon başkanı ve yönetimini ağırladı

Körfez GB sporcuları madalya kürsüsünde

Yaz okulu için başvurular başladı

TEM’de seyir halinde olan tırın lastikleri alev aldı

Toplanma alanları için kritik toplantı

Eski eş dehşet saçmıştı, cinayeti oğlunun işlediğini iddia etti

Asfalt fabrikasında yangın

TMO silolarındaki patlama davasında sanıklar yeniden dinlendi

Darıca 1934 Gençlerbirliği, Bal Ligi’nde mücadele edecek

GÖLMEK YILSONU SERGİSİ 25-27 HAZİRAN’DA KERVANSARAY’DA

GÖLCÜK BELEDİYESİ GELENEKSEL SANATLARI YAŞATIYOR

Dilovası’nda Dijital Dönüşüm: E-Ruhsat Sistemi Tanıtıldı

İleri Teşhis Merkezi Değerlendirme Toplantısı Gerçekleştirildi

Yükleniyor

Limak, Global Engineer Girls projesi ile artık İspanya’da

VUSLAT DERNEĞİ KURBAN ÇALIŞMALARINA BAŞLADIĞINI DUYURDU

İsrail, Gazze'deki katliama devam edeceklerinin mesajını net bir şekilde verdi

Tarihin en uzun eve dönüş kuyruğu

Gazze'de can kaybı 47 bini geçti

Biden durdu, Trump izin verdi! Gelir gelmez İsrail'e sevkiyat yaptı

ABD Başkanı Trump: 1 milyon Filistinli bu iki ülkeye taşınmalı! Gazze'yi tamamen temizleyip 'Bitti' demeliyiz"

Trump, iki ülke hariç tüm dış yardımları durdurdu

Hindistan Vize Danışmanlık

ABD, vatandaşlarını "acil" koduyla uyardı

İstanbul'da bugün 12 saat su yok

THY, kabin memuru alacak

Taşıt ilanlarında 'yetki doğrulaması' zorunlu oldu

İsrail'den Tahran’a hava saldırısı: Füze üretim tesisleri hedef alındı

Baykar ve Leonardo’dan yeni ortak girişim: LBA Systems

Eyüpsultan’da çöp ev bina sakinlerini çileden çıkardı

Beylikdüzü’nde denize karışan kanalizasyon suyu nedeniyle deniz kahverengine döndü

Kenenin yapıştığı yaşlı kadın öldü, kentte ölü sayısı 8’e ulaştı

99 YILDIR DENİZLERDE BAĞIMSIZLIĞIN SİMGESİ KABOTAJ BAYRAMI

LÖSEV İSTANBUL’DAN BABALAR GÜNÜNE ÖZEL ANLAMLI BULUŞMA

Büyükakın, Murat Aydın ve yönetimini kabul etti

Önal bu kez siyasi partileri ağırladı

YAKLAŞIK 500 KİŞİ ANKARA’DA

KGF Desteği Beklentiyi Karşılamadı: CHP’li Nail Çiler’den Sert Eleştiri

ERBAKAN’DAN ENGİN KILIÇ’A TAKTİR BELGESİ

KSO Başkanı Zeytinoğlu sanayi üretim endeksini değerlendirdi

Tüpraş meclis gündeminde

Gelecek Partisi’nden Yozgat’a Anlamlı Ziyaretler

Ercan’dan bayram mesajı

CHP İl Kadın Kolları Başkanından Gebze KAI Derneği'ne Ziyaret

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Dolar kaç TL oldu, Euro ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Hakan Yazıcı: “Ekonomik Krizin Bedelini Sakaryalı Vatandaş Ödüyor”

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

AI Token’in Kullanım Alanları

AI Token’in Kullanım Alanları

Dolar bugün ne kadar?

Kocaelispor, Jovanovic’i renklerine bağladı

Körfez GB sporcuları madalya kürsüsünde

Darıca 1934 Gençlerbirliği, Bal Ligi’nde mücadele edecek

Kocaelispor, Bruno Petkovic ile prensip anlaşmasına vardı

Körfezli Esra Muti, dünyanın zirvesinde

U13’lerde Körfez Gençlerbirliği şampiyon

Körfezli karateci Hümeyra şampiyon oldu

Gölcük Belediyesporlu Öner, başaltında şampiyon oldu

GÖLCÜK BELEDİYESPORLU ÖNER BAŞALTINDA ŞAMPİYON OLDU

Kocaelispor’da Selçuk İnan göreve başladı

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 36 30 1 5 60 95
2.Fenerbahçe 36 26 4 6 51 84
3.Samsunspor 36 19 10 7 14 64
4.Beşiktaş 36 17 8 11 23 62
5.İstanbul Başakşehir 36 16 14 6 4 54
6.Eyüpspor 36 15 13 8 5 53
7.Trabzonspor 36 13 11 12 13 51
8.Göztepe 36 13 12 11 9 50
9.Rizespor 36 15 17 4 -6 49
10.Kasımpaşa 36 11 11 14 -1 47
11.Konyaspor 36 13 16 7 -5 46
12.Alanyaspor 36 12 15 9 -7 45
13.Kayserispor 36 11 13 12 -12 45
14.Gazişehir Gaziantep 36 12 15 9 -5 45
15.Antalyaspor 36 12 16 8 -25 44
16.Bodrum FK 36 9 17 10 -17 37
17.Sivasspor 36 9 19 8 -16 35
18.Hatayspor 36 6 22 8 -27 26
19.Adana Demirspor 36 3 28 5 -58 2

YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.