• BIST 100

    9203,37%1,11
  • DOLAR

    39,62% 0,16
  • EURO

    45,68% 0,20
  • GRAM ALTIN

    4296,95% 0,15
  • Ç. ALTIN

    6933,62% 0,33

FETÖ'CÜ POLİS: MGK'YI DA DİNLEDİK, BAKANIN CEBİNE NOT KOYDUK

Ankara İstihbarat Şube Müdürlüğü bürosunda görevli FETÖ'cü polis F., devletin kılcal damarlarına sızan örgütün usulsüz dinleme ve fiziki takiplerini tek tek anlattı.

ASAYİŞ 7.09.2016 09:07:00 0
FETÖ

İstihbarata Karşı Koyma Bürosu'nda (İKK) görev yapan FETÖ'cü polisin itirafları örgüt kumpaslarının ürküten boyutlarını göz önüne serdi: Çetenin Emniyet'e yuvalanmasını engelleyen İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın cebine 'Sen Şiasın' notu kondu. MGK, mikrofondaki böcekle dinlendi; cemaat aleyhine karar alınıp alınmadığı öğrenildi.

Ankara İstihbarat Şube Müdürlüğü İKK (İstihbarata Karşı Koyma) Bürosunda görev yapan FETÖ'cü polis memuru F., devletin kılcal damarlarına sızan örgütün usulsüz dinleme ve fiziki takiplerini tek tek anlattı. Dinleme kasetlerini deşifre ile görevlendirilen F, aralarında dönemin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan, bakanlar, siyasiler ve emniyet müdürlerinin makamlarında ve özel hayatlarında sürekli izlenip takip edildiğini söyledi.

İSTİHBARAT ŞUBE CEMAATÇİYDİ

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na 17 Ocak'ta ifade veren F, Ankara İstihbarat Şube Müdürlüğü'nün çalışanlarının genellikle cemaatten olduğunu, dinleme karar yazılarını İKK Bürosu tarafından hazırladığını, İstihbarat Şube'deki bütün personelin 1-5 arasındaki rakamlarla numaralandırılıp derecelendirildiğini belirtti.

BAKANIN CEBİNE SİNDİRME NOTU

Eski İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın makam odasına dinleme cihazı yerleştirilip dinlendiğini söyleyen F., ortam dinlemesi yoluyla elde edilen kayıtların çözümünde görev aldığını belirtti. Dinleme cihazının yerde gizli olduğu için seslerin iyi gelmediğini anlatan F., "Bu nedenle yeri değiştirildi" dedi.

Bakanlıkta görüşmeler fazla olduğu için çözümlere yetişemediğini söyleyen F., bakanın ses çözümleri için yardım aldığını belirtti. FETÖ'nün İrancı iftirası attığı Beşir Atalay'ın cebine bir gezi sırasında "Sen Şiasın" yazılı not bıraktıklarını söyleyen itirafçı polis, "Bakan buna çok kızdı, makam odasında bağırıp çağırdı, ses kayıtlarından bu duruma şahit oldum" dedi.

ÇÖZÜMÜ ALIP PENSİLVANYA'YA GİTTİ'

Atalay'ın makam odasında MİT Müsteşarı Hakan Fidan'la bir görüşmesinin çözümünü yaptığını söyleyen F, amirinin "Vali ve kaymakamlar kararnamesini özellikle eksiksiz ve iyi dinleyin. Beşir Atalay cemaatçi olmayanları atamaya çalışıyor" dediğini aktardı.

Atalay'ın bir gün çok sinirli olduğunu ve bağırıp çağırdığını hatırladığını söyleyen F., "Eski Emniyet Müdürü Orhan Özdemir ile ilgili bir konu geçti. Çözümü yapıp komisere verdim. Birkaç gün sonra emniyet amiri yurt dışına çıktı. Tahminen Pensilvanya'ya gitti" diye konuştu.

'BİZİM İÇİN ÇALIŞACAKSIN'

Atalay'ın makam odası ses kayıtlarını dinlerken bir ara Hatay İl Emniyet Müdürü Ragıp Kılıç'ın İstihbarat Daire Başkanı olarak adının geçtiğini söyleyen FETÖ'cü polis şöyle konuştu: "Büro amiri Ragıp Kılıç'ı aradı ve Ankara'ya çağırdı. Gölbaşı'nda buluştular. Büro amiri, istihbarat daire başkanlığına geldiğin zaman cemaat adına çalışacaksın' dedi."

JAMMER BİLE ENGEL OLAMADI

İki yıl boyunca Atalay'ın makamındaki kayıtları çözdüğünü anlatan F, daha sonra makam odasına jammer yerleştirildiğini ancak buna rağmen seslerin yine de net geldiğini, bu cihazın İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin döneminde sökülmediğini söyledi. F, "Bir başkomiser 'İdris Naim Şahin'in karı kız ayağı var. Bununla ilgili bir şey geçerse haberim olsun' dedi. Ancak bir şey geçmedi" diye konuştu.

SİYASİLERİ ADIM ADIM İZLEMİŞLER

F., sadece böceklerle ortam dinlemesi değil, fiziki takipler de yaptıklarını anlattı. Hanefi Avcı'yı takip edip, yemek yerken gizli çekim yaptıklarını, telefon ve anahtarlık kamera ile görüntülerini anlatan F, muhtemelen telefonunun da dinlendiğini söyledi. F, şöyle konuştu: "Bir benzin istasyonunda MHP milletvekili Oktay Vural'ı bir erkek şahısla görüşme yaparken görüntüledik. Eski ANAP'lı Y.O'yu Uğur Mumcu Caddesi üzerinde bir kadın ile kafe çıkışı görüntüledik. Fotoğrafları çekilirken mekanın tabelası veya sokak tabelası özellikle çekiliyordu."

FETÖ'cü polis F., kaset kumpasıyla görevini bırakan dönemin CHP lideri Başkanı Deniz Baykal'ın da izlendiğini söyledi.

'GÖRÜŞMELERİ BEN ÇÖZDÜM'

Dönemin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Çankaya Köşkü'ndeki görüşmelerinin ortama konan böceklerle dinlendiğini, bu ses kayıtlarının da kendisine geldiğini söyleyen İtirafçı polis F. şöyle devam etti: Görüşme yapılan masa veya yakınında bir yerde böcek bulunuyordu. Gül'ün Başbakan, MHP lideri, İçişleri Bakanı ve Genelkurmay Başkanı ile görüşmelerini çözdüm. Bu kayıtları bana istihbarat şube müdür yardımcısı getirdi.

MGK TOPLANTISINDA MİKROFONA BÖCEK

Uzun bir bayram tatilinin olduğu yıl Milli Güvenlik Kurulu toplantısının ses kayıtlarının geldiğini söyleyen F., "Bu kayıtları tape haline getirdim. Dinleme cihazı mikrofon içine yerleştirilmiş olabilir.

Cumhurbaşkanı Gül, Kara ve Hava Kuvvet Komutanı ve Başbakan'ın (Erdoğan) konuşmaları yer alıyordu kayıtlarda. Toplantıda cemaatin konuşulmadığını, ileride cemaate yönelik bir operasyon olup olmayacağını tespit etmek için MKG dinlendi. Sesleri net duyuluyordu."

BAŞBAKANIN KONUŞMALARI ÇOK NETTİ

2012 yılında dönemin Başbakanı Erdoğan'ın ses kayıtlarının çözüm için kendisine verildiğini söyleyen itirafçı polis, "Ses gayet net duyuluyordu. Telefon çevirme sesine kadar her şey duyuluyordu. Arka planda çocuk sesleri geliyordu. Kayıt evdeki bir telefon görüşmesi olabilir. Başbakanın 50'ye yakın görüşmesini çözüp tape haline getirdim" diye konuştu.

BÜLENT ARINÇ'A SUİKAST EMRİ

İtirafçı polis F.'nin ifadesinde dönemin Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'a suikast iddiasıyla FETÖ'nün Kozmik Oda kumpası da yer aldı. F., Arınç'a suikast olacağı bildirilince evin etrafında bekleyen kişilerin fotoğraflarını çektiklerini, bunların rütbeli asker olduğunu anlattı. "İKK bürosunda Arınç'a suikast planı hazırlama emrinin İlker Başbuğ'un verdiğine dair bilgiler geldi" dedi.

DİNLEMELERE KOD İSİM: ABDULLAH GÜL 'DİKEN' ERDOĞAN 'OZAN'

İtirafçı polis F'nin anlattıklarına göre İKK bürosunda kullanılan bilgisayarlar zaman zaman formatlanıyordu. Dinlemeler harici disk ve flash belleklerle geliyordu ve bilgisayarlara yükleme yapılıyordu. Ses tapelerini çözerken Gül için "Diken", İçişleri Bakanı Beşir Atalay için "Mekir", İdris Naim Şahin için "Dursun", Başbakan için "Ozan" şeklinde kod isimler kullanıldı. Bunu emniyet amiri ve komiser istedi. Diğer devlet adamlarına kendi isimlerini yazdık."

Konseye İş İnsanları Ziyaretleri

Kadın Meclisi Toplantısında Projeler Değerlendirildi

Şişli, Yeni Bir Sivil Toplum Kuruluşu ile Güçleniyor:Şişli Müteahhit ve İş İnsanları Derneği (ŞİMİDER) Kuruluyor

Mali müşavirlik dijitalleşiyor, mesleğin zorlukları fırsatları ve gelecek vizyonu

Kocaeli’de sıcaklık 34 dereceyi görecek!

Kocaeli Nöbetçi Eczaneler

31. Şahabettin Bilgisu Çevre Ödülleri sahiplerini buldu

Canovate Group, Eurasia Rail 2025’de gövde gösterisi yaptı

DÜNYADA VE TÜRKİYE’DE BİR İLK: ZEYTİNYAĞINDA LİSANSLI DEPOCULUK KUZEY EGE’DE HAYATA GEÇİYOR

PINAR KÖMÜRCÜOĞLU, SERDAR ORTAÇ'I RÜYAMDA GÖRDÜM

Ortahisar ve Büyükşehir Arasında Etkinlik Krizi

Kitaplarla başlayan yolculuk; doğa, edebiyat ve eğlenceyle taçlandı; Okuyan Şehir Kulübü’nden edebiyat dolu final

Karnesini alan gençler Milli İrada Meydanı’na gelecek; Çocuklar Karneval’da buluşuyor

Sanal anjiyo ile erken teşhis

Başkan Büyükgöz karne törenine katıldı

Kaçmak Çözüm Değildir: Teslimiyetin Sessiz Yükü

Büyükşehir’den teknik personele yazılım eğitimi

Büyükakın, Murat Aydın ve yönetimini kabul etti

Başkan Bıyık, Karne Heyecanına Ortak Oldu

Hyundai Motor Türkiye’den iş sağlığı ve güvenliği için yeni merkez.

Çayırova’da karne heyecanı yaşandı

Baskılı Çanta: Markanızı Taşıyan Güçlü Bir Tanıtım Aracı

Yaka İpi Üretimi: Etkinliklerde ve Kurumsal Alanlarda Profesyonel Çözüm

Mustafa Topaloğlu: “Ben hâlâ kendimi anlamaya çalışıyorum”

Önal, iş dünyası ile gençleri konuştu

Kent dinamikleri Başkan Önal ile buluştu

Kocaelispor, Jovanovic’i renklerine bağladı

Enes’in son anları kamerada: "Takip edildi"

Başkan Büyükakın, güven tazeleyen federasyon başkanı ve yönetimini ağırladı

Körfez GB sporcuları madalya kürsüsünde

Yükleniyor

Canovate Group, Eurasia Rail 2025’de gövde gösterisi yaptı

Limak, Global Engineer Girls projesi ile artık İspanya’da

VUSLAT DERNEĞİ KURBAN ÇALIŞMALARINA BAŞLADIĞINI DUYURDU

İsrail, Gazze'deki katliama devam edeceklerinin mesajını net bir şekilde verdi

Tarihin en uzun eve dönüş kuyruğu

Gazze'de can kaybı 47 bini geçti

Biden durdu, Trump izin verdi! Gelir gelmez İsrail'e sevkiyat yaptı

ABD Başkanı Trump: 1 milyon Filistinli bu iki ülkeye taşınmalı! Gazze'yi tamamen temizleyip 'Bitti' demeliyiz"

Trump, iki ülke hariç tüm dış yardımları durdurdu

Hindistan Vize Danışmanlık

Kadın Meclisi Toplantısında Projeler Değerlendirildi

Kocaeli’de sıcaklık 34 dereceyi görecek!

Kocaeli Nöbetçi Eczaneler

İstanbul'da bugün 12 saat su yok

THY, kabin memuru alacak

Taşıt ilanlarında 'yetki doğrulaması' zorunlu oldu

İsrail'den Tahran’a hava saldırısı: Füze üretim tesisleri hedef alındı

Baykar ve Leonardo’dan yeni ortak girişim: LBA Systems

Eyüpsultan’da çöp ev bina sakinlerini çileden çıkardı

Beylikdüzü’nde denize karışan kanalizasyon suyu nedeniyle deniz kahverengine döndü

Büyükakın, Murat Aydın ve yönetimini kabul etti

Önal bu kez siyasi partileri ağırladı

YAKLAŞIK 500 KİŞİ ANKARA’DA

KGF Desteği Beklentiyi Karşılamadı: CHP’li Nail Çiler’den Sert Eleştiri

ERBAKAN’DAN ENGİN KILIÇ’A TAKTİR BELGESİ

KSO Başkanı Zeytinoğlu sanayi üretim endeksini değerlendirdi

Tüpraş meclis gündeminde

Gelecek Partisi’nden Yozgat’a Anlamlı Ziyaretler

Ercan’dan bayram mesajı

CHP İl Kadın Kolları Başkanından Gebze KAI Derneği'ne Ziyaret

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Dolar kaç TL oldu, Euro ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Hakan Yazıcı: “Ekonomik Krizin Bedelini Sakaryalı Vatandaş Ödüyor”

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

AI Token’in Kullanım Alanları

AI Token’in Kullanım Alanları

Dolar bugün ne kadar?

Kocaelispor, Jovanovic’i renklerine bağladı

Körfez GB sporcuları madalya kürsüsünde

Darıca 1934 Gençlerbirliği, Bal Ligi’nde mücadele edecek

Kocaelispor, Bruno Petkovic ile prensip anlaşmasına vardı

Körfezli Esra Muti, dünyanın zirvesinde

U13’lerde Körfez Gençlerbirliği şampiyon

Körfezli karateci Hümeyra şampiyon oldu

Gölcük Belediyesporlu Öner, başaltında şampiyon oldu

GÖLCÜK BELEDİYESPORLU ÖNER BAŞALTINDA ŞAMPİYON OLDU

Kocaelispor’da Selçuk İnan göreve başladı

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 36 30 1 5 60 95
2.Fenerbahçe 36 26 4 6 51 84
3.Samsunspor 36 19 10 7 14 64
4.Beşiktaş 36 17 8 11 23 62
5.İstanbul Başakşehir 36 16 14 6 4 54
6.Eyüpspor 36 15 13 8 5 53
7.Trabzonspor 36 13 11 12 13 51
8.Göztepe 36 13 12 11 9 50
9.Rizespor 36 15 17 4 -6 49
10.Kasımpaşa 36 11 11 14 -1 47
11.Konyaspor 36 13 16 7 -5 46
12.Alanyaspor 36 12 15 9 -7 45
13.Kayserispor 36 11 13 12 -12 45
14.Gazişehir Gaziantep 36 12 15 9 -5 45
15.Antalyaspor 36 12 16 8 -25 44
16.Bodrum FK 36 9 17 10 -17 37
17.Sivasspor 36 9 19 8 -16 35
18.Hatayspor 36 6 22 8 -27 26
19.Adana Demirspor 36 3 28 5 -58 2

YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.