• BIST 100

    9203,37%1,11
  • DOLAR

    39,62% 0,16
  • EURO

    45,68% 0,20
  • GRAM ALTIN

    4296,95% 0,15
  • Ç. ALTIN

    6933,62% 0,33

Baraçlı: Bilimi üreten olmalıyız

Türkiye Bilim ve Teknoloji Merkezleri Zirvesi’nin kapanışında konuşan Büyükşehir Genel Sekreter Dr. Hayri Baraçlı, bilimi üreten tarafta olmamız gerektiğini söyledi

YEREL HABERLER 17.02.2025 10:51:00 0
Baraçlı: Bilimi üreten olmalıyız

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen “Türkiye Bilim ve Teknoloji Merkezleri Zirvesi”nin kapanış programında konuşan Genel Sekreter Dr. Hayri Baraçlı, “Bilimin peşinde koşan değil bilimi üreten olmalıyız” dedi.

 

ALANINDA UZMAN İSİMLERİN KATILDI

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve TÜBİTAK iş birliğinde ‘Geleceğe Yön Veren Gençlik’ mottosu ile düzenlenen ‘Türkiye Bilim ve Teknoloji Merkezleri (TÜBİTEM) 2025 Zirvesi’ bilim ve teknoloji dünyasından önemli isimlerin katılımıyla gerçekleştirildi. Kocaeli Kongre Merkezi’nde iki gün süren TÜBİTEM 2025 Zirvesi’nde bilim merkezleri, müzeler, özel sektör ve kamu temsilcileri, bilim merkezi ile ilgili çalışmalar yürüten akademisyenler, öğretmenler ve bilim merkezleri alanında çalışan firmalar bir araya gelerek bilgi paylaşımında bulundu. Eşsiz bir platform sunan zirve, geleceğin teknolojilerine ışık tutan atölye çalışmaları, alanında uzman isimlerin katıldığı paneller, bilim şovları ve interaktif deneyimlerle geleceğe ilham veren bir buluşma noktası oldu.

 

AKADEMİSYENLERLE PANELLER

Sanayi ve teknoloji alanındaki öncü rolüyle Türkiye’nin bilim ve teknoloji vizyonunu Kocaeli’de buluşturan Büyükşehir Belediyesi, alanında uzman akademisyenlerin katıldığı birçok panele de ev sahipliği yaptı. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Milli Teknoloji Genel Müdürü Sadullah Uzun moderatörlüğünde ‘Bilim Merkezlerinde Ar-Ge Kültürü Geliştirme’, NASA’da görev yapmış astrofizikçi Dr. Umut Yıldız moderatörlüğünde ‘Milli Teknoloji Hamlesi Yolunda Bilim ve Toplum Çalışmaları’, TÜBİTAK BİLGEM Yazılım Teknolojileri Araştırma Enstitüsü Müdürü Erkan Dilaveroğlu moderatörlüğünde ‘Yapay Zekâ ve Dijitalleşme Çağında Bilim Merkezleri’, Selçuk Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Ali Çetinkaya moderatörlüğünde ‘Bilim Merkezlerinin En’leri Projeleri’, Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cem Özkan moderatörlüğünde ‘Geleceğin Eğitim Ortamları: Bilim Merkezlerinde Öğrenme Deneyimleri’ başlıklı oturumlar gerçekleştirildi. Oturumlarda bilim merkezlerinin geleceği, yapay zeka, dijitalleşme, eğitimde bilim merkezlerinin rolü gibi konular ele alındı.

 

MİNİ BİLİM FESTİVALİ, ATÖLYELER VE BİLİM ŞOVLARI

Bilim merkezleri alanında çalışan firmaların da stantlarıyla yer aldığı zirvede öğrenciler, öğretmenler ve ebeveynler için özel olarak düzenlenen atölyelerle katılımcılara interaktif deneyimler sunuldu. Mini Bilim Festivali kapsamında gerçekleştirilen doğa bilimleri, matematik, tasarım, deneyap teknoloji, robotik kodlama, uzay, havacılık, astronomi atölyeleri ve planetaryum (gezegen evi) gibi pek çok farklı deneyimle katılımcılar bilim ve teknolojiye dair dopdolu iki gün geçirdi. Ayrıca zeka oyunları, bilim şovları, çocuklar için müzikal ve deneysel çalışmalarla katılımcılar bilimin eğlenceli dünyasını keşfetti.

 

“BİLİMİN PEŞİNDE KOŞAN DEĞİL ÜRETEN OLMALIYIZ”

TÜBİTEM 2025 Zirvesi’nin kapanış programında konuşan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr. Hayri Baraçlı “TÜBİTAK ile birlikte gerçekleştirdiğimiz bu zirve başlangıcından beri çok önemli ve her geçen gün yaygınlaşıyor. Biz de Kocaeli Büyükşehir Belediyesi olarak yapmış olduğumuz hizmetlerle şehrimizde farkındalık oluşturmak adına gayret içerisindeyiz. Bu noktada hareket eden tüm mesai arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Tabi ki bizler sadece bilimin peşinden koşmayacağız, aynı zamanda bilimi üretmemiz gerekiyor. TÜBİTAK son dönemlerde yapılan çalışmalarla bilim üreten bir kuruluş haline geldi. Emeği geçen TÜBİTAK Başkanımıza ve tüm başkanlarımıza teşekkür ediyoruz. Daha önce genel sekreterlik yapan Büyükşehir Belediye Başkanımız da Kocaeli’nin dinamizm kazanmasına büyük katkılar sağladı. 21. Yüzyıl şehirciliğini ön planda tutarak şehrine sahip çıkan bir yerel yönetimi ön planda tutma gayreti içerisindeyiz. Bu konuşma yeni bir zirvenin başlangıç konuşması. Yeni zirvenin tarihini de önümüzdeki günlerde açıklayacağız” ifadelerini kullandı. Bilim merkezleri bünyesinde 10 yıl ve üzerinde çalışarak toplumla bilimi buluşturma gayreti içerisinde hizmet veren 9 isme plaketleri TÜBİTAK Bilim ve Toplum Başkanı Ömer Kökçam ile Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr. Hayri Baraçlı tarafından takdim edildi.

 

Kocaeli’de sıcaklık 34 dereceyi görecek!

Kocaeli Nöbetçi Eczaneler

31. Şahabettin Bilgisu Çevre Ödülleri sahiplerini buldu

Canovate Group, Eurasia Rail 2025’de gövde gösterisi yaptı

DÜNYADA VE TÜRKİYE’DE BİR İLK: ZEYTİNYAĞINDA LİSANSLI DEPOCULUK KUZEY EGE’DE HAYATA GEÇİYOR

PINAR KÖMÜRCÜOĞLU, SERDAR ORTAÇ'I RÜYAMDA GÖRDÜM

Ortahisar ve Büyükşehir Arasında Etkinlik Krizi

Kitaplarla başlayan yolculuk; doğa, edebiyat ve eğlenceyle taçlandı; Okuyan Şehir Kulübü’nden edebiyat dolu final

Karnesini alan gençler Milli İrada Meydanı’na gelecek; Çocuklar Karneval’da buluşuyor

Sanal anjiyo ile erken teşhis

Başkan Büyükgöz karne törenine katıldı

Kaçmak Çözüm Değildir: Teslimiyetin Sessiz Yükü

Büyükşehir’den teknik personele yazılım eğitimi

Büyükakın, Murat Aydın ve yönetimini kabul etti

Başkan Bıyık, Karne Heyecanına Ortak Oldu

Hyundai Motor Türkiye’den iş sağlığı ve güvenliği için yeni merkez.

Çayırova’da karne heyecanı yaşandı

Baskılı Çanta: Markanızı Taşıyan Güçlü Bir Tanıtım Aracı

Yaka İpi Üretimi: Etkinliklerde ve Kurumsal Alanlarda Profesyonel Çözüm

Mustafa Topaloğlu: “Ben hâlâ kendimi anlamaya çalışıyorum”

Önal, iş dünyası ile gençleri konuştu

Kent dinamikleri Başkan Önal ile buluştu

Kocaelispor, Jovanovic’i renklerine bağladı

Enes’in son anları kamerada: "Takip edildi"

Başkan Büyükakın, güven tazeleyen federasyon başkanı ve yönetimini ağırladı

Körfez GB sporcuları madalya kürsüsünde

Yaz okulu için başvurular başladı

TEM’de seyir halinde olan tırın lastikleri alev aldı

Toplanma alanları için kritik toplantı

Eski eş dehşet saçmıştı, cinayeti oğlunun işlediğini iddia etti

Yükleniyor

Canovate Group, Eurasia Rail 2025’de gövde gösterisi yaptı

Limak, Global Engineer Girls projesi ile artık İspanya’da

VUSLAT DERNEĞİ KURBAN ÇALIŞMALARINA BAŞLADIĞINI DUYURDU

İsrail, Gazze'deki katliama devam edeceklerinin mesajını net bir şekilde verdi

Tarihin en uzun eve dönüş kuyruğu

Gazze'de can kaybı 47 bini geçti

Biden durdu, Trump izin verdi! Gelir gelmez İsrail'e sevkiyat yaptı

ABD Başkanı Trump: 1 milyon Filistinli bu iki ülkeye taşınmalı! Gazze'yi tamamen temizleyip 'Bitti' demeliyiz"

Trump, iki ülke hariç tüm dış yardımları durdurdu

Hindistan Vize Danışmanlık

Kocaeli’de sıcaklık 34 dereceyi görecek!

Kocaeli Nöbetçi Eczaneler

İstanbul'da bugün 12 saat su yok

THY, kabin memuru alacak

Taşıt ilanlarında 'yetki doğrulaması' zorunlu oldu

İsrail'den Tahran’a hava saldırısı: Füze üretim tesisleri hedef alındı

Baykar ve Leonardo’dan yeni ortak girişim: LBA Systems

Eyüpsultan’da çöp ev bina sakinlerini çileden çıkardı

Beylikdüzü’nde denize karışan kanalizasyon suyu nedeniyle deniz kahverengine döndü

Kenenin yapıştığı yaşlı kadın öldü, kentte ölü sayısı 8’e ulaştı

Büyükakın, Murat Aydın ve yönetimini kabul etti

Önal bu kez siyasi partileri ağırladı

YAKLAŞIK 500 KİŞİ ANKARA’DA

KGF Desteği Beklentiyi Karşılamadı: CHP’li Nail Çiler’den Sert Eleştiri

ERBAKAN’DAN ENGİN KILIÇ’A TAKTİR BELGESİ

KSO Başkanı Zeytinoğlu sanayi üretim endeksini değerlendirdi

Tüpraş meclis gündeminde

Gelecek Partisi’nden Yozgat’a Anlamlı Ziyaretler

Ercan’dan bayram mesajı

CHP İl Kadın Kolları Başkanından Gebze KAI Derneği'ne Ziyaret

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Dolar kaç TL oldu, Euro ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Hakan Yazıcı: “Ekonomik Krizin Bedelini Sakaryalı Vatandaş Ödüyor”

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

AI Token’in Kullanım Alanları

AI Token’in Kullanım Alanları

Dolar bugün ne kadar?

Kocaelispor, Jovanovic’i renklerine bağladı

Körfez GB sporcuları madalya kürsüsünde

Darıca 1934 Gençlerbirliği, Bal Ligi’nde mücadele edecek

Kocaelispor, Bruno Petkovic ile prensip anlaşmasına vardı

Körfezli Esra Muti, dünyanın zirvesinde

U13’lerde Körfez Gençlerbirliği şampiyon

Körfezli karateci Hümeyra şampiyon oldu

Gölcük Belediyesporlu Öner, başaltında şampiyon oldu

GÖLCÜK BELEDİYESPORLU ÖNER BAŞALTINDA ŞAMPİYON OLDU

Kocaelispor’da Selçuk İnan göreve başladı

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 36 30 1 5 60 95
2.Fenerbahçe 36 26 4 6 51 84
3.Samsunspor 36 19 10 7 14 64
4.Beşiktaş 36 17 8 11 23 62
5.İstanbul Başakşehir 36 16 14 6 4 54
6.Eyüpspor 36 15 13 8 5 53
7.Trabzonspor 36 13 11 12 13 51
8.Göztepe 36 13 12 11 9 50
9.Rizespor 36 15 17 4 -6 49
10.Kasımpaşa 36 11 11 14 -1 47
11.Konyaspor 36 13 16 7 -5 46
12.Alanyaspor 36 12 15 9 -7 45
13.Kayserispor 36 11 13 12 -12 45
14.Gazişehir Gaziantep 36 12 15 9 -5 45
15.Antalyaspor 36 12 16 8 -25 44
16.Bodrum FK 36 9 17 10 -17 37
17.Sivasspor 36 9 19 8 -16 35
18.Hatayspor 36 6 22 8 -27 26
19.Adana Demirspor 36 3 28 5 -58 2

YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.