• BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,57% 0,26
  • EURO

    34,98% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2456,42% 0,85
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00

Gelecek Partisi olarak 'Dezenformasyon Yasası'nı hemen gündemimize aldık

Gelecek Partisi, Cumhur İktidarı’nın çıkaracağı ‘Dezenformasyon Yasası’na karşı harekete geçerek, Ankara’da bulunan pek çok medya temsilcisini ziyaret etti.

POLİTİKA 25.06.2022 14:49:00 0
Gelecek Partisi olarak

Gelecek Partisi, söz konusu yasa teklifinin özellikle 29. Maddesinin ifade özgürlüğüne ciddi bir darbe indirdiğini, bu yasanın adının ‘Hapsetme Yasası’ olduğunu kaydetti.

Dr. Selçuk Özdağ, bu yasanın ‘Hapsetme Yasası’ olduğuna önemle vurgu yaptı
 
Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcıları Doç. Dr. Selçuk Özdağ, Ayhan Sefer Üstün ve Prof. Dr. Serap Yazıcı, Cumhur İktidarı’nın çıkarmak için kolları sıvadığı Dezenformasyon Yasası’na ilişkin bir açıklama yayınladı. İfade özgürlüğünü muğlak ifadelerle doğrudan ortadan kaldıracak yasaya karşı Gelecek Partisi harekete geçerek ‘Hep birlikte bu yasaya dur diyeceğiz’ iradesini gösterdi ve bu kapsamda Ankara’da temsilciliği bulunan pek çok gazete-medya temsilciliklerini ziyaret etti. Ziyaretleri gerçekleştiren Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı, Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkanı Doç. Dr. Selçuk Özdağ, gittiği tüm adreslerde bu yasanın ‘Hapsetme Yasası’ olduğuna önemle vurgu yaptı.

Selçuk Özdağ’a ziyareti sırasında, Parti Politika İzleme Kurulu Başkan Yardımcısı Gülnur Hayran, Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkan Yardımcıları Hakverdi Altuğ, Ali Burak Topaloğlu ve Ergün Peker eşlik etti. Özdağ, ziyarette bulunduğu medya sektör temsilcilerine başta Genel Başkan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu olmak üzere, Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Sefer Üstün ile İnsan Hakları’ndan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Serap Yazıcı’nın selamlarını iletti.
 
İki gün süren ziyaretlerde Özdağ ve beraberindeki heyet, Yeniçağ Gazetesi, Flash Haber, Gazeteciler Cemiyeti, Küresel Gazeteciler Konseyi, Tv5, Milli Gazete, Sözcü Gazetesi, Cumhuriyet Gazetesi, İlk Sayfa Gazetesi, KRT Televizyonu, ANKA Haber Ajansı, Başkent Postası’nı ziyaret ederek Dezenformasyon Yasası için birlik beraberlik vurgusu yaptı ve gösterdikleri ilgiden dolayı medya temsilcilerine teşekkürlerini iletti.

“Elma şekeri içine zerk ettiği zehirli” bir yasa teklifi
 
“İktidar yine her zamanki bildik numaralarından birini yaparak adına “Dezenformasyon Yasası” dediği aslında sosyal medyaya sansür getiren “elma şekeri içine zerk ettiği zehirli” bir yasa teklifini meclisten geçirmek üzere” diye sözlerine başlayan Özdağ, uzun zamandır artarak devam eden sansürcü anlayışın dozajının arttığını kaydetti.

İktidarın, en baştan beri geçmişte tatbik edilen ne kadar yanlış uygulama varsa, hepsini kendi siyasetine malzeme yaptığını belirten Özdağ, “İktidar bunları sömürme ve üstüne yeni sömürü alanları oluşturma konusunda da her türlü olguyu araçsallaştırmaktadır.  Bu konuda çok mahir ve ince bir strateji uygulamakta olduklarını da itiraf etmeliyiz” dedi.

Özdağ, “Bu iktidar herhangi bir konuda düzenleme yapacağı zaman önce o meseleyi çözümsüz ve içinden çıkılmaz bir hale getiriyor. İnsanların illallah demesini ve mağduriyetlerin çoğalmasını bizzat körüklüyor ve yol veriyor.  Sonra bu sorunu da ben çözerim diyerek ortaya çıkıyor ve bir kurtarıcı  edasıyla aslında kendi elleriyle büyüttüğü meselelerin üstünde sörf yapıyor. Tıpkı uzunca bir süredir aslında CB hakaret vs iddiaları vs gibi birkaç konu dışında müdahale etmediği sosyal medyadaki kakafoni gibi.
 
Sosyal medyayı, yandaş ve trolleri ile domine ederek yalan, iftira ve haysiyet cellatlığı ile bu  keşmekeşi körüklediğini bizzat ortaya çıkan itiraflardan ve kendi beyanlarından biliyoruz.  Ama konunun içeriğinden haberi olmayan vatandaşlara sanki iyi bir şey yapılıyormuş algısı ile adına sosyal medya düzenlemesi yerine dezenformasyon yasası diyerek mağdur vatandaşlarımızın gönlünü okşuyor.  İktidar, İnsanların ve belli bir çoğunluğun iyi bir şey yapılıyor hissi ile tamam yahu, bu haysiyet cellatlığına bir son vermenin zamanı gelmişti zaten diyeceği elma şekeri görüntüsü altında zehirli bir tatlıyı topluma dayatıyor.

Bu yasayı muhalifler ve sıradan vatandaşlar için kullanacaklar
 
İktidar her konuda olduğu gibi bu düzenleme ile de kendi taraftarlarının yalan ve iftiralarına kayıtsız ama muhalif kesimin doğrularına ceberut bir pratiği hayata geçiriyor. Yasada “kamu düzeni” “kamu sağlığı” “kamu yararı” gibi genel ve muğlak ifadeler kullanılması bilinçli bir tercihtir. Bu şekilde uygulama/yargılama esnasında  ortaya çıkacak takdir yetkisini rahatça kullanacaktır. Bu gri alanlar sayesinde  kendi yandaşlarını, trollerini ve tetikçilerini tereyağından kıl çeker gibi alıp takibata konu etmeyecekler, muhalifler ve sıradan vatandaşlar için ise takdir yetkisini onların aleyhine sonuna kadar hoyratça kullanacaklardır.  

Bu yasa ile İktidar, toplumsal ve kurumsal muhalefetin az da olsa nefes borusu olan sosyal medyayı kendi yandaşlarının cirit attığı ama muhaliflere tuzak ve dikenli tellerle çevrili bir yer haline getirmektedir.
İktidar, yol ve imkan verdiği trol ve yandaşların her türlü haysiyet cellatlığına kör ve sağır ama muhaliflerin aldığı nefese bile radarlarını sonuna kadar açacaktır. Avının ölmesini bekleyen akbaba misali sosyal medya mecralarında muhalif avına çıkacaktır ki zaten bunu yapmaktadır.

Buradan bir kere daha hatırlatmak ve uyarmak isterim ki; yasanın içindeki süslü cümlelere ve tatlı dillere kanmayacağız.

Elma şekeri içindeki zehrin farkındayız. Önce ülkem ve halkım diyen tüm demokratlara sesleniyorum;
Bu konuda ses yükseltelim. Hukuki ve meşru  alanda  yeri göğü inletelim. Nasıl olsa önümüzde bir seçim var o zamana kadar ne yaparlarsa yapsınlar demeyelim” ifadelerini kullandı.

Yerel medyayı ortadan kaldırmak istiyorlar, medyada tekelleşmeye gidiyorlar

Söz konusu yasa teklifinin bir başka dikkat çeken tehlikesinin yerel basını yok etme üzerine kurgulandığını da vurgulayan Özdağ, “Cumhur Partisi her geçen gün halk nezdinde zayıflarken devlette ve bürokraside güçlenmek için siyasi mühendislik yoluna ve zaman zaman da kanuni düzenlemelere ihtiyaç duymakta. Hangi iktidar ayakta kalmak için siyasi ve kanuni mühendisliklere başvurduysa yıkılmıştır. Bu iktidar da gelecek dönem olmayacağının işaret fişeğini bir yandan seçim kanunu ile bir yandan bu dezenformasyon yasası ile göstermiştir.

Elbette sosyal medyanın bir düzenlemeye ihtiyacı vardır ama bunu yaparken elma şekerinin içerisine zehir zerk etmişler;

- Bir, ilanları azaltarak yerel medyayı ortadan kaldırmak istiyorlar, medyada tekelleşmeye gidiyorlar zaten çoğu kurumu arka bahçeleri yapmak isteyip başardılar,

- İki, dezenformasyon yasasının 29. Maddesi ile kendilerini destekleyen gazetelerin, internet medyasının yapmış olduğu hatalarını görmeyip muhalefetin piresini deve yapmak istemektedirler.

Bu yasa ile konuşmayın, susun diyorlar. Bu sansür yasası da değil, susturma yasası da değil bu gazetecileri ve siyasetçileri hapsetme yasası. Konuşan biz olalım siz bizi takip edin diyorlar, oysa Cumhuriyet, fikri hür, irfanı hür, vicdanı hür nesiller ister.

Biz Gelecek Partisi olarak, Dezenformasyon Yasası gündeme gelir gelmez gündemimize aldık

Basın özgürdür, asla hapsedilemez, siyasetçiler de asla susmaz. Biz Gelecek Partisi olarak, Dezenformasyon Yasası mecliste gündeme gelir gelmez gündemimize aldık ve kamuoyuna mal etmeye çalıştık; medya ile 6’lı masa ile bunu ele alıp gündeme getirdik. Bu yasa komisyonda harfi harfine geçti. Hükümet bu yasaya ilişkin Yargıtay’dan bir üye talep etti ve gelen üyenin açıklamalarından da rahatsızlık duyarak; bu yasa böyle çıkarsa yargıda kargaşa çıkar AYM’nin yükü artar, AİHM’de mahkum oluruz tazminatlar öderiz demiş olmasına mütevellit Cumhur İktidarının mensupları ‘siyaset yapma’ diyerek cevap verdiler. Demek ki meseleye ‘biz yaparsak olur’ mantığı ile yaklaşıyorlar. Bu yasayı bir müddet ertelediler, gönül ister ki bu 29. Maddeyi bu yasadan tamamen çıkarsınlar, eğer bu maddeyi tamamen çıkarmazlarsa keser döner sap döner gün gelir hesap döner, bu ayarını bozdukları kantar bir gün gelir onları da tartar” dedi.

Kaybedecekler !

Kaybettikten sonra da bu yasa bumerang gibi kendi yandaş medyalarını vuracak

Bir kez daha bu yasanın iktidar için ‘sonun’ başlangıcı olduğunu kaydeden Özdağ, “Bu yasa iktidarı kaybedeceklerinin işaret fişeğidir. Kaybedecekler ! Kaybettikten sonra da bu yasa bumerang gibi kendi yandaş medyalarını vuracak ama biz bundan da üzüntü duyarız. Eskiden ‘ferman padişahınsa dağlar bizimdir’ diyordu Köroğlu, yandaş medyayı ele geçirenlere karşı ‘sosyal medya da bizimdir’ diyordu hür düşünenler, demokratlar. Şimdi iktidar bu yasa ile ‘biz sosyal medyayı da zapt u rapt altına alırız’ diyor. Ama bizler susmayacağız. Türkiye 1000 yıllık bir devlet 5 bin yılık milletin çocuklarının yaşadığı coğrafya, 100 yıllık Cumhuriyet, biz susmadan konuşmaya devam edeceğiz, konuşmamızdan rahatsız olmasınlar çünkü geçmişte de Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve arkadaşları muhalefetten geliyorlar kendilerine yapılanlardan dolayı şikayetçiydiler bu şikayetlerinde samimi olmadıkları görülüyor. Ne yaparlarsa yapsınlar bu da geçer ya hu!” diye konuştu.
 


Bugün hangi eczaneler nöbette?

Kocaeli'de hava durumu nasıl olacak?

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

Yıl sonuna kadar 36 bin sözleşmeli sağlık personeli istihdam edilecek

"Hayatın İçindeyim" zirveye çıkardı

2 kız çocuğunu taciz ettiği iddiasıyla yargılanıyor

Derince yaza hazırlanıyor

Gündem olan görüntülerin sahibinden açıklama

Takla atan otomobilden burunları bile kanamadan çıktılar

Kar maskesi takıp 19 yaşındaki genci öldüren 2 şahıs tutuklandı

Komşusunu öldüren sanığa müebbet hapis talebi

Estetiği ve Dayanıklılığı Buluşturan Göbekli Melamin

NakitCoins: Güvenli Kripto Para Alım Satım Platformu

Göcek Yat Kiralama Hizmetinde Lider Adres

Bizigo ile Seyahat ve Masraf Yönetimi Artık Çok Kolay

AlsakSatsak.com: İkinci El İlanlarla Sektörde Lider

TCG Anadolu ilk kez NATO tatbikatında

Teknolojik yol İstanbul’da test ediliyor

Uyku apnesi olanlar ehliyet alamayacak mı ?

Polat çifti hakim karşısına çıktı

Kocaeli Büyükşehir’den yaşananlarla ilgili açıklama

Öğretmen ataması için gün verildi

Sözünü aldığı pamuk şeker arabasına kavuştu: Mutluluğu gözlerinden okundu

İzmit’in her noktası ilaçlanıyor

Sardala Koyu’ndan 30 poşet atık toplandı

Kocaeli’de korsan servis avı

Kocaeli'nin 5 ilçesi elektriksiz kalacak

Play-Off tarihleri açıklandı

Yükleniyor

İsrail, Gazze'deki Cibaliye Mülteci Kampı'na saldırdı! Çok sayıda ölü ve yaralı var

Swiss Transporte, Zürih'te Nakliyede Çevre Dostu Çözümler Geliştiriyor

Almanya İşçi Vizesi: Kariyerinizi Uluslararasılaştırmanın Kapıları

Yurt Dışında İş Bulmak Kolay Mıdır?

Dünya liderlerinin gözünün içine baka baka söyledi: Artık sizden bıktık

Havuzdan bulaşan 'beyin yiyen amip' 16 aylık çocuğu öldürdü

Halk sokaklara indi, belediye başkanının evini basıp ateşe verdiler

İspanya Kargo Gönderimi

Avrupa Parlamentosu'ndan, AB'ye katılım süreci ile ilgili skandal Türkiye raporu

"Sessiz katil" olarak biliniyor, tek bir lokması hasta ediyor

Yıl sonuna kadar 36 bin sözleşmeli sağlık personeli istihdam edilecek

TCG Anadolu ilk kez NATO tatbikatında

Teknolojik yol İstanbul’da test ediliyor

Uyku apnesi olanlar ehliyet alamayacak mı ?

Polat çifti hakim karşısına çıktı

Öğretmen ataması için gün verildi

Muayene katılım payı ücretleri değişti

Fahiş fiyata ağır yaptırım geliyor

İzmir Seferihisar açıklarında 4,5 büyüklüğünde deprem

MHP'nin sandalye sayısı 50'ye yükseldi

MHP'nin bayramlaşacağı dört parti belli oldu

Özgür Özel, “Kimsenin gözünün yaşına bakmam”

Lütfü Türkkan’dan Meral Akşener’e: Kararını gözden geçir

Erbakan talimat vermişti! Yeniden Refah Partisi kazandığı belediyelere tabelaları astı

Seçim yenilgisi sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan talimat!

Ne Özel ne de İmamoğlu faktörü! Kılıçdaroğlu, seçimdeki başarıyı 3 nedene bağladı

Körfez'de seçim sonuçlarına yapılan itiraz reddedildi

İzmit Belediyesi’nin yeni meclis üyeleri belli oldu

Derinceliler, Atasoy Bilgin’e sandıkta şok yaşattı!!

Saide Arslan Çalışkan'dan, Nail Çiler, partilileri ve gazetecileri hedef alan zehir zemberek suçlamalar!

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

NakitCoins: Güvenli Kripto Para Alım Satım Platformu

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

Benzin ve motorin fiyatları

Dolar - euro kaç TL?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Play-Off tarihleri açıklandı

Kağıtspor'un genç judocuları zirvede!

Çayırova Belediyesi, Süper Lig için play-off oynayacak

Kocaelispor: "TFF tarafından gerekli disiplin soruşturmasının yapılması bir opsiyon değil, zorunluluktur"

TBL: Kocaeli BŞB Kağıtspor: 66 - Balıkesir Büyükşehir Belediyespor: 69

Kocaelili atletler Bursa’dan kupa ile döndü

Gölcük Belediyespor’un voleybol takımından önemli başarı

Tek şans 3 puan!

Yaşar Can ve Haluk Bozo'dan Kocaelispor'a ziyaret

Acun Ilıcalı sır gibi saklıyordu, satın alacağı kulüp ortaya çıktı

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 33 29 1 3 56 90
2.Fenerbahçe 33 27 1 5 57 86
3.Trabzonspor 33 17 12 4 13 55
4.Beşiktaş 33 15 12 6 6 51
5.İstanbul Başakşehir 33 14 12 7 6 49
6.Rizespor 33 14 13 6 -6 48
7.Kasımpaşa 33 13 13 7 -4 46
8.Antalyaspor 33 11 10 12 0 45
9.Alanyaspor 33 11 10 12 -3 45
10.Sivasspor 33 11 10 12 -5 45
11.Adana Demirspor 33 9 10 14 5 41
12.Samsunspor 33 10 14 9 -6 39
13.Ankaragücü 33 8 12 13 -3 37
14.Kayserispor 33 10 13 10 -10 37
15.Konyaspor 33 8 13 12 -13 36
16.Gazişehir Gaziantep 33 9 17 7 -13 34
17.Fatih Karagümrük 33 8 16 9 -5 33
18.Hatayspor 33 7 14 12 -9 33
19.Pendikspor 33 7 17 9 -31 30
20.İstanbulspor 33 4 22 7 -35 16
1.Galatasaray 33 29 1 3 56 90
2.Fenerbahçe 33 27 1 5 57 86
3.Trabzonspor 33 17 12 4 13 55
4.Beşiktaş 33 15 12 6 6 51
5.İstanbul Başakşehir 33 14 12 7 6 49
6.Rizespor 33 14 13 6 -6 48
7.Kasımpaşa 33 13 13 7 -4 46
8.Antalyaspor 33 11 10 12 0 45
9.Alanyaspor 33 11 10 12 -3 45
10.Sivasspor 33 11 10 12 -5 45
11.Adana Demirspor 33 9 10 14 5 41
12.Samsunspor 33 10 14 9 -6 39
13.Ankaragücü 33 8 12 13 -3 37
14.Kayserispor 33 10 13 10 -10 37
15.Konyaspor 33 8 13 12 -13 36
16.Gazişehir Gaziantep 33 9 17 7 -13 34
17.Fatih Karagümrük 33 8 16 9 -5 33
18.Hatayspor 33 7 14 12 -9 33
19.Pendikspor 33 7 17 9 -31 30
20.İstanbulspor 33 4 22 7 -35 16
1.Galatasaray 33 29 1 3 56 90
2.Fenerbahçe 33 27 1 5 57 86
3.Trabzonspor 33 17 12 4 13 55
4.Beşiktaş 33 15 12 6 6 51
5.İstanbul Başakşehir 33 14 12 7 6 49
6.Rizespor 33 14 13 6 -6 48
7.Kasımpaşa 33 13 13 7 -4 46
8.Antalyaspor 33 11 10 12 0 45
9.Alanyaspor 33 11 10 12 -3 45
10.Sivasspor 33 11 10 12 -5 45
11.Adana Demirspor 33 9 10 14 5 41
12.Samsunspor 33 10 14 9 -6 39
13.Ankaragücü 33 8 12 13 -3 37
14.Kayserispor 33 10 13 10 -10 37
15.Konyaspor 33 8 13 12 -13 36
16.Gazişehir Gaziantep 33 9 17 7 -13 34
17.Fatih Karagümrük 33 8 16 9 -5 33
18.Hatayspor 33 7 14 12 -9 33
19.Pendikspor 33 7 17 9 -31 30
20.İstanbulspor 33 4 22 7 -35 16

YAZARLAR