• BIST 100

    9212,12%-0,02
  • DOLAR

    39,06% 0,19
  • EURO

    44,21% 0,02
  • GRAM ALTIN

    4149,38% 0,30
  • Ç. ALTIN

    6634,28% 0,00

Fenerbahçe Sportif Direktörü Emre Belözoğlu: Mesut, her zamankinden daha yakın

Fenerbahçe Sportif Direktörü Emre Belözoğlu, sarı-lacivertli futbol takımının transfer gündeminde bulunan Mesut Özil'le anlaşmaya yakın olduklarını söyledi.

SPOR 14.01.2021 09:57:00 0
Fenerbahçe Sportif Direktörü Emre Belözoğlu: Mesut, her zamankinden daha yakın

Fenerbahçe Can Bartu Tesisleri'nde gerçekleştirilen antrenman öncesinde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Belözoğlu, Arsenal'da forma giyen Mesut Özil'in son 20 senede kendi pozisyonunda dünyadaki en özel oyuncuları arasında bulunduğunu hatırlattı.

Fenerbahçe'nin genlerinde yıldız oyuncuların bulunduğunu vurgulayan Belözoğlu, "Eğer bu transfer olursa ilk defa böyle bir şey olacak. Camia adına da başkan adına da çok pozitif bakıyorum fakat kolay da görmüyorum. Bizim kendimize göre planlarımız var. Mesut'un da kulübüyle bir sözleşmesi var. Mesut çok büyük bir yıldız. Hangi takımda oynarsa oynasın 2 maçtan birinde gole katkı veren bir oyuncudan bahsediyoruz. Fenerbahçe'nin özellikle de bizim olduğumuz dönemde böyle bir oyuncuya sahip olmasından çok memnuniyet duyarım. Kendisi ve menajeriyle bir görüşmemiz oldu. Süreç ağır ilerliyor ama Mesut her zamankinden daha yakın. Mesut'un kendi çocukluk hayalinin içinde olması ve Fenerbahçe'nin böyle bir rüyasının olması süreci ilk defa bu kadar yakınlaştırdı." ifadelerini kullandı.

Mesut'un sözleşmesinin sürdüğü kulübü Arsenal ile yürütmüş olduğu bir sürecin bulunduğunu aktaran deneyimli futbol adamı, şöyle devam etti:

"Mesut'un kulübüyle görüşme süreci bittikten sonra biz kendi aramızda görüşmeleri yapacağız. Mesut, kendi kulübüyle istediğimiz şartlarda anlaşırsa bu seneki limitlerimizde bir yükü olmayacak. Fenerbahçe ya da diğer kulüpler artık 4-5 milyon avro maaşlarla futbolcu getirebilecek güce sahip değiller. Fenerbahçe'nin dengesini bozacak rakamsal anlamda oyuncuların maaşlarını etkileyebilecek rakamlar olamaz, bizim öyle bir gücümüz yok. Fenerbahçe limitlerde bu sene etkilenmeyecek bir süreç olduğu için bu sene gelmesi avantaj."

"Perotti'nin ameliyat olması gerekiyor"

Emre Belözoğlu, Arjantinli futbolcu Diego Perotti'nin ameliyat edilmesi gerektiğini ifade etti.

Ameliyatın gerçekleşmesi durumunda oyuncunun sahalardan uzun süre ayrı kalma ihtimalinin bulunduğunu anlatan Belözoğlu, Perotti'nin menajeriyle görüşme gerçekleştireceklerini aktardı.

Perotti'nin karakterinden ve oynama isteğinden çok memnun olduklarını aktaran Emre Belözoğlu, "Oyuncuyu soyunma odasında tanısanız çok seversiniz ama ciddi sakatlıkları var. Perotti'nin dizinde bir bağın kopması söz konusu. Ameliyat olması gerekiyor. Durumu menajerlerine de ilettik. Perotti oynadığı sürede neler yapabileceğini herkese gösterdi. Keşke bu süreler daha uzun olsaydı. Süreç ne yazık ki tam ne onun ne bizim istediğimiz gibi ilerliyor. Ameliyat olması durumunda karşılıklı oturup hem kendisiyle hem menajeriyle bir karar almak durumunda kalacağız. Ameliyat gerçekleşirse oynamama süreci 3 ila 8 ay arasında gözüküyor. Ameliyatın gerçekleşip gerçekleşmeyeceğine sağlık ekibi karar verecek." ifadelerini kullandı.

Perotti'nin maaşının çok altında bir paraya oynadığını ve maç başı ödemelerine henüz ulaşamadığını dile getiren Belözoğlu, şöyle konuştu:

"Perotti'nin durumuna 1 haftaya kadar karar verilecek. Kendisinin Fenerbahçe'ye bir yükü olmuyor. Perotti ayrılığı kesin olacak dersek doğru söylememiş oluruz. Biz oyuncuyu değersiz kılmayız, bunu ona hissettirmeyiz. Onunla bir şekilde orta yolu bulacağımıza inanıyorum. Oyuncunun isteğini, arzusunu görebiliyorum ama karar almak zorundayız. Kenar oyuncu transferiyle alakalı oyuncuyu içerden bir şekilde boşatmamız gerekiyor. Limitlerin üzerine, oyuncu sayısı ve yabancı sayısı da ekleniyor. Almamız gereken kararlar olacak. Biz oyuncu azaltmazsak oyuncu vadetmek doğru olmaz. Bazı oyuncularla vedalaştıkça yerine koymak adına hamleler yapmaya çalışacağız."

Emre Belözoğlu, kadro dışı futbolcuları Nabil Dirar ile alakalı da devre arasında net bir karar alacaklarını açıkladı.

"Ömer Faruk süreci olumsuz gidiyor"

Emre Belözoğlu, genç oyuncuları Ömer Faruk Beyaz ile yaptıkları görüşmelerin şu anda olumsuz devam ettiğini belirtti.

Ömer Faruk'a çok iyi şartlar içeren bir proje sunduklarını vurgulayan Belözoğlu, "Ömer 17 yaşında, Ersun Yanal ayrıldıktan sonra Tahir hocanın gelmesiyle başlayan süreçte 10 maçımız vardı, hepsinde kadroda oldu. 10 maçın 5'inde görev aldı. Ömer Faruk konusunda büyük bir üzüntü içinde olduğumu söylemek istiyorum. Ben ilk günden beri Ömer'in değerli bir futbolcu olduğunu herkesle paylaştım. Aslında ona hiç yapılmamış şekilde bir projeyle gittik, 5 senelik bir proje. Son dönem de başkan da dahil oldu. Kendisinin evine kadar gidildi ve projemiz anlatıldı. İçimden keşke 17 yaşında bana karşı böyle bir proje ve davranışla gelinseydi bile dedim. Ömer benim için çok değerli bir oyuncu. Üzüldüğüm nokta şu; Fenerbahçe takımı yarın bir gün tarihi anlatıldığında en genç kaptan olarak Ömer Faruk yazacak. Verdiğimiz değerin karşılığını bulduğumuzu düşünmüyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Sürecin bitmediğini ve Ömer Faruk'un bir an önce bir karar vermesi gerektiğini anlatan Belözoğlu, şunları kaydetti:

"Kendisi bize belli bir noktada kararını iletti ama burada çok büyük bir camia var. Evet büyük sporcularla büyük başarılar kazanılmıştır ama hiçbirimiz Fenerbahçe'den büyük değil. 17 yaşında bir çocuğu taraftarın önüne atacak biri değilim. Buradan ayrılsa dahi onu koruma derdinde olurum. Ömer süreci olumlu gitmiyor, olumlu bitecek gibi de gözükmüyor. Fenerbahçe'nin kendisine verdiği mukavelenin bence bir örneği yok. Projenin içi kendisi için olumlu şartlarda dolu ama büyük fotoğrafa bakınca olumlu gitmiyor. Fenerbahçe'nin haklarını göz önüne aldığımızda gözümüz kimseyi görmez. Ömer Faruk'un bir kulübe imza attığını düşünmüyorum. Bu sürecin olumlu yönde seyretmesi için ne kadar ilerlediğimin de bire bir şahidi kendisi ve ailesidir. Ben kolumdaki bandı Ömer'e samimice taktım. Bizim hedefimiz, hayalimiz Fenerbahçe'nin kendi değerlerini çıkarması ve onlarla mücadele etmesi. Bu süreçte onun bayrak oyunculardan biri olacağını düşünüyordum ama olumlu gitmiyor, gideceğini de düşünmüyorum."

"Futbolcu ayartma yeteneğimiz yok"

Emre Belözoğlu, hakkında kamuoyunda çıkan "futbolcuları ayartma" gibi bir özelliğinin bulunmadığını dile getirdi.

Beşiktaş'ta oynayan Dorukhan Toköz ile hiçbir görüşmesinin bulunmadığını anlatan Belözoğlu, "Bizim ayartma yeteneğimiz yok. Yaptığımız transferlerde samimice duygularımız paylaştık. Dorukhan'la ilgili hiçbir girişimimiz olmadı. Beşiktaş, iyi ilişkilerimizin olduğu bir kulüp. Nerede durmamız, nerede hareket etmemiz gerektiğini iyi bilen bir camiayız. Kimse bize ne yapmamız gerektiğini öğretemez. Bizim şu an için Dorukhan'la alakalı bir gündemimiz yok. Transfer süreci dinamik bir süreç. Biz tek başımıza kendimizi düşünüp tavır içinde olmayız. Kimsenin ne dediğinin önemi yok, ne yaptığımızı iyi biliyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

"Bir transfer yapacaksak o stoper olacak"

Fenerbahçe Kulübü Sportif Direktörü, transfer yapmaları durumunda önceliğin stoper pozisyonunda bulunduğunu ifade etti.

Savunma oyuncuları Mauricio Lemos'u kendisinin izleyerek önerdiğini ve futbolcuya hala çok güvendiğini anlatan deneyimli futbol adamı, "Fenerbahçe büyük camia, Türkiye başka bir yer. Fenerbahçe'de bazen şampiyonluk yetmiyor. Bir sporcunun başarısı için kaç kriter varsa bazen burada o bile yetmiyor. Bunu ancak Fenerbahçe'de oynayan anlar. Bir oyuncunun yurt dışından Türkiye'ye gelme ve adapte olma süreci var. Biz Lemos'a inandığımız için mukavele yaptık. İyi maçları olduğunu düşünüyorum. Bizim bir pozisyona destek verecek transferimiz olacaksa bu stoper olacak gibi görünüyor. Lemos'la alakalı kulüpte bir değerlendirme yapıyoruz. Ben oyuncunun kumaşına hala inanıyorum. Bir transfer yapacaksak o stoper olabilir." şeklinde görüş belirtti.

"Ozan için resmi teklif almadık"

Emre Belözoğlu, İngiltere Premier Lig takımlarının transfer listesinde olduğu öne sürülen milli futbolcu Ozan Tufan'dan çok memnun olduklarını ve resmi hiçbir teklif almadıklarını belirtti.

Ozan'ın performansından ve takıma liderlik yapan oyuncular arasında bulunmasından memnun olduklarını vurgulayan Belözoğlu, "Ozan'ın çok iyi bir kalbi var, temiz bir çocuk. Fenerbahçe'de misyonunu tamamladı mı tamamlamadı mı onu değerlendirmek lazım. Ozanla alakalı bize ulaşan resmi bir teklif yok. Türk oyuncularımızın içerde oluşturduğu havanın değeri bizi ilgilendiriyor. Ozan özelinde Türk oyuncularımız bu aidiyet içerisinde olması beni çok mutlu ediyor." diye konuştu.

"Sosa'nın bu takıma çok faydası olacak"

Emre Belözoğlu, Jose Sosa'dan çok memnun olduklarını ve oyuncunun takıma çok faydalı olacağına inandıklarını açıkladı.

Arjantinli oyuncunun kumaşının ve kalitesinin hiç tartışılmayacağını vurgulayan Belözoğlu, "Sosa'nın Galatasaray maçından önce ayak parmağı kırıldı, o şekilde 4-5 maç oynadı. Bir aydır kasığında ağrılar var. Ağrılarına rağmen idmana çıkmak, oynamak istiyor. 1 haftadır durduralım, 1 hafta ağrıların bitsin başla dediler. Ben Sosa'nın kalitesini ve kalibresini çok iyi biliyorum. Bu takıma çok faydası olacak. Sosa'yı hayal kırıklığı gibi bir algının oluşmasından çok rahatsızım." değerlendirmesinde bulundu.AA

Turna ve Tatlısu Levreği Şenliği’nde binlerce doğa tutkunu buluştu

Gölcüklü pehlivanlar başarıya doymuyor

Başiskele’ye yeni bir okul daha yapılacak

Ağabeyi tarafından vurulan şahıs son yolculuğuna uğurlandı

Bu konser yürekleri ilahi aşkla buluşturdu

Miras tartışmasında kardeşini öldüren şahıs tutuklandı

Kocaeli’deki iki grubun kavgasında tuğlalar havada uçuştu

Araca çarpan motosiklet takla attı, 1 kişi yaralandı

Gebze Belediyesi’nden Çevre Haftasına Özel Etkinlik: “Atığını Getir, Kahveni Götür”

Çiftçi, Çayırova'ya eğitim ve spor alanında sınıf atlatacak projeyi inceledi

Ağabeyi tarafından vurulan şahıs son yolculuğuna uğurlandı

Otoyolda feci kaza: Kağıt gibi ezilen kamyonun kupasında sıkışarak hayatını kaybetti

Filmlere konu olacak dolandırıcılık: Ağlaya ağlaya yardım istedi

Bu hatta ücret gittiğiniz mesafe kadar

Büyükşehir, yol güvenliği için baca ve ızgaraları yeniliyor; Baca ve ızgaralar asfalta sıfır hale getiriliyor

GÖLCÜK BELEDİYESPOR PEHLİVANLARI BAŞARIYA DOYMUYOR

Başkan Sertif Gökçe'den Gebze KAI Derneği'ne Ziyaret

Turan: “Dilovası’ndan Yükselen Direniş, Tüm Türkiye’nin Vicdanıdır”

VEDAT BORA; GELECEĞİN YILDIZLARI BU AKADEMİDE YETİŞECEK!

Dijital çağda 8 maddede mali müşavirliğin geleceği

Dijital çağda 8 maddede mali müşavirliğin geleceği

Güzide Sosyal Tesislerde Fiyasko: Vatandaşa Hizmet Yerine Borç ve Satış!

Yörsan İyilikler Çarşısı'nda Çocuklarla Buluştu

TÜRK YÜZME SPORUNDA YENİ BİR YILDIZ DOĞUYOR

Kartepe’de Asfalt Çalışmaları Devam Ediyor

Faruk Kar: Gökçeada Ultra Trail uluslararası bir kimliğe büründü

BREMEN AKREP İLE GELDİ

Darıca’da kılıçlar çekildi, şampiyonlar belli oldu

Kocaeli’nin 12 ilçesinin imar konuları masaya yatırıldı

Gittiğin kadar öde vatandaşı memnun etti

Yükleniyor

Limak, Global Engineer Girls projesi ile artık İspanya’da

VUSLAT DERNEĞİ KURBAN ÇALIŞMALARINA BAŞLADIĞINI DUYURDU

İsrail, Gazze'deki katliama devam edeceklerinin mesajını net bir şekilde verdi

Tarihin en uzun eve dönüş kuyruğu

Gazze'de can kaybı 47 bini geçti

Biden durdu, Trump izin verdi! Gelir gelmez İsrail'e sevkiyat yaptı

ABD Başkanı Trump: 1 milyon Filistinli bu iki ülkeye taşınmalı! Gazze'yi tamamen temizleyip 'Bitti' demeliyiz"

Trump, iki ülke hariç tüm dış yardımları durdurdu

Hindistan Vize Danışmanlık

ABD, vatandaşlarını "acil" koduyla uyardı

PALGAZ BÖLGESİNDE HİSSEDİLEN KOKU HAKKINDA BİLGİLENDİRME

Gebze Kurban Pazarı Balçık Köyünde Kuruldu

GEAK, Kocaeli Genelindeki Deprem Tatbikatında Aktif Rol Aldı

Fatma Başkan, “Müsilaj gibi olmasın, depreme hazır olalım!"

19 MAYIS TURNUVALARINDA DERECEYE GİREN OKULLAR ÖDÜLLENDİRİLDİ

Nurol Holding ve GİRVAK'tan sürdürülebilir tarıma güçlü destek: Terra Future Labs başladı

Rusya’da Türkiye’nin reklam yüzü Amasra oluyor

Denizden çamaşır makinesi çıktı

Yaylaların özgür ruhları yılkı atları havadan görüntülendi

Şile’de 1. Ordu Bölge Bando Komutanlığından Muhteşem Konser!.

Turan: “Dilovası’ndan Yükselen Direniş, Tüm Türkiye’nin Vicdanıdır”

Başkan Dokuzlar’dan Yangın Mağduru Aileye Ziyaret: “Yaraları Birlikte Saracağız”

Ercan Diyanet’i göre davet etti

Ercan’dan Büyükakın’a yanıt

Genel Başkan Bedri Yalçın: “Yeniden Anadolu Diyeceğiz, Hep Birlikte Başaracağız!”

CHP’li Nail Çiler: “Gebze Bölgesinde Sağlık Alarmı: Hastane Yetersiz, Aile Sağlığı Merkezine Rant Gölgesi”

Ayça Çağlar: “Çankaya’da sosyal belediyeciliğin gurur verici bir örneğine tanıklık ettik”

Sakarya İl Başkanı Hakan Yazıcı: “Bu milletin umudu yine bu milletin evlatlarıdır”

TRT’nin tarafsızlık ilkesini yok sayan yayın politikasına karşı yapmış olduğu meclis konuşması

ANA YOL PARTİSİ' nden Birlik ve Gelecek Vurgusu: “ Bu Yol, Halkın Yoludur”

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Dolar bugün ne kadar?

Dolar bugün ne kadar?

Ayşe Sıdıka Alişan İlköğretim Okulu 2-E sınıfı öğrencileri, örnek teşkil edecek bir sosyal sorumluluk etkinliğine imza attı.

ColendiBank müşteri kabulüne başladı

Forbes En Zengin 100 Türk listesinde dikkat çeken ayrıntı!

Dolar kuru bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Gölcüklü pehlivanlar başarıya doymuyor

VEDAT BORA; GELECEĞİN YILDIZLARI BU AKADEMİDE YETİŞECEK!

Güzide Sosyal Tesislerde Fiyasko: Vatandaşa Hizmet Yerine Borç ve Satış!

TÜRK YÜZME SPORUNDA YENİ BİR YILDIZ DOĞUYOR

Fenerbahçe’nin Avrupa şampiyonluğu Darıca’da dev ekrana yansıtıldı

Kocaelispor’da çarşamba günü Selçuk İnan ile görüşme yapılacak

Körfezli karateciler Bursa’dan 9 madalya ile döndü

Kübalı pasör çaprazı Gebze Belediyespor’da

Darıca Belediyesi, Avrupa Şampiyonluğunu dev ekranda yaşattı

Miguel Gutiérrez Suárez Gebze Belediyespor’da

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 35 29 1 5 58 92
2.Fenerbahçe 35 25 4 6 50 81
3.Samsunspor 35 18 10 7 13 61
4.Beşiktaş 35 16 8 11 19 59
5.İstanbul Başakşehir 35 16 13 6 6 54
6.Eyüpspor 36 15 13 8 5 53
7.Trabzonspor 35 12 11 12 11 48
8.Göztepe 35 12 12 11 8 47
9.Kasımpaşa 35 11 10 14 0 47
10.Konyaspor 35 13 15 7 -4 46
11.Rizespor 35 14 17 4 -9 46
12.Kayserispor 35 11 12 12 -11 45
13.Gazişehir Gaziantep 35 12 15 8 -5 44
14.Antalyaspor 35 12 15 8 -23 44
15.Alanyaspor 35 11 15 9 -9 42
16.Bodrum FK 35 9 16 10 -13 37
17.Sivasspor 35 9 18 8 -14 35
18.Hatayspor 35 6 21 8 -24 26
19.Adana Demirspor 35 3 28 4 -58 1

YAZARLAR