9388,14%-0,92
39,03% 0,29
44,28% 0,55
4199,23% 1,85
6734,18% 1,41
Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu, AK Parti’deki büyük kongre sonrası şekillenen yeni MYK ile ilgili yaptığı açıklamada; “Burada açık söyleyeyim Numan Kurtulmuş istiskal edilmiştir. Aslında vekilliği elinden alınmıştır.” ifadelerinde bulundu.
Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, katıldığı televizyon programında AK Parti’nin 7. Olağan Kongresi’nde Merkez Karar ve Yürütme Kurulu (MKYK) listesinin değişimiyle ilgili çarpıcı iddialarda bulundu.
Kongrenin ana sloganı güven ama halk sana nasıl güvensin?
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın deyimiyle ‘lebalep’ gerçekleştirilen kongreyi eleştiren Davutoğlu, “Pandemi şartlarında lebalep dolu salonlarda iktidar olan bir partinin yapmaması gereken bir şey. Kongrenin ana sloganı güven ama halk sana nasıl güvensin? Halka tavsiye ettiğin şeyin dışında bir davranış sergiliyorsan halk nasıl güvensin? Madem ki kongre salonlarını lebalep doldurmak suç değil, geçmişte esnafa, vatandaşa kestikleri bütün cezaları geri ödemeleri ahlaken hukuki bir vecibedir” dedi.
Çarpıcı Numan Kurtulmuş açıklaması
Bir süredir kamuoyunda AK Parti’de bir yapı değişikliği olacağı beklentisi oluştuğunu ancak kongrede bunun görülmediğini belirten Davutoğlu, şunları söyledi:
AK Parti’de bugün değişen hemen hemen hiçbir şey yok. Ben MKYK listesine baktım. Partide yeni bir görüntü verecek hiçbir isim yok neredeyse. Yeni isimler, eskileriyle hemen hemen aynı çevreye hitap edebilecek olanlar.
Bir tek önemli değişiklik var. Genel başkan vekilliğinin ikiye çıkarılması. Vekil bir olur. Yardımcı çok olabilir. Bir numara Binali Yıldırım olacaksa o zaman Numan Kurtulmuş’un vekilliğinin bir anlamı yok.
İki vekil denilen şey, vekil kavramının kendisine aykırıdır. Burada açık söyleyeyim Numan Kurtulmuş istiskal edilmiştir. Aslında vekilliği elinden alınmıştır.