• BIST 100

    9095,16%0,17
  • DOLAR

    32,35% 0,12
  • EURO

    34,95% -0,21
  • GRAM ALTIN

    2324,56% 0,23
  • Ç. ALTIN

    3916,73% 1,91

Cumhurbaşkanlığı kabine toplantısı sonrası Sözcü Kalın'dan açıklama

“Şu an itibariyle 9 politika kurulu belirlendi ama zaman zaman Cumhurbaşkanımızın iradesi çerçevesinde duyulan ihtiyaca binaen yeni ve geçici kurulan oluşturulabilir”

POLİTİKA 13.07.2018 20:00:00 0
Cumhurbaşkanlığı kabine toplantısı sonrası Sözcü Kalın

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in iade sürecine ilişkin, "Biz ucu açık süreçten yana değiliz. Aylar yıllar sürecek bir süreçten bahsetmiyoruz. Aynı Münbiç meselesinde olduğu gibi takvimi belli, somut sonuç odaklı bir sürecin hayata geçirilmesi bizim temennimiz" dedi. 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki ilk Cumhurbaşkanlığı Kabine toplantısının ardından Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, basın toplantısı düzenledi. Kalın, “Kabine toplantısının en önemli vurgularından bir tanesi hiçbir hız ve vakit kaybetmeden çalışmalara, hizmetlere devam edilmesi. Cumhurbaşkanımız bakanlarımıza gerekli talimatlarını ilettiler. Şu anda bakanlarımız kendi bakanlıklarında brifinglerini alıyorlar. Herhangi bir inkıtaya uğramaması için çalışmaların bu çalışmalarını en kısa süre içerisinde tamamlıyorlar. Önümüzdeki günlerde de yapılan çalışmalar çerçevesinde bakanlıklara üst düzey atamalar yapılacak. Bununla ilgili bakan arkadaşlarımız isim çalışmalarını yapıp cumhurbaşkanımıza arz edecekler. Ardından da buralardaki üst düzey atamalar gerçekleştirilecek” ifadelerini kullandı. 

“Orta vadeli program önümüzdeki haftalarda hazırlanıp Cumhurbaşkanımıza arz edilecek ve kamuoyuyla paylaşılacak” 
Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi içerisinde 9 tane politika kurulu, 4 tane ofis oluşturulduğunu, ilave olarak da iki tane başkanlığın kurulduğunu belirten Kalın, “Buralara da atamalar önümüzdeki günlerde gerçekleştirilecek. Yeni kabinenin toplantısıyla ilgili önemli konu başlıklarından bir tanesi ekonomiydi. Ekonomi politikalarında yeni dönem için öncelikli konuların tespit edilmesi toplantının önemli konu başlıklarından bir tanesiydi. Cumhurbaşkanlığı kabinemiz tarafından ortaya konulan hedefler için tüm bakanlıklar ve ekonomideki ilgili birimler arasında tam bir eş güdümün koordinasyonun sağlanması için gerekli çalışmalar yapıldı. Bundan sonra bu koordinasyon Cumhurbaşkanlığımız Hazine ve Maliye Bakanlığımız ve ilgili birimlerimiz tarafından sağlanacak. Bu çerçevede özellikle bütçe disiplininin sağlanması, enflasyonla mücadele gerekli yapısal reformların hayata geçirilmesi önceliklerimiz arasında yer alıyor. Türkiye’nin istikrarlı ve sürdürülebilir bir büyüme hedefi çerçevesinde atılması gereken adımlarda tespit edilmiş durumda. Özellikle ihracat odaklı büyüme noktasında bir takım yeni adımların da hazırlıkları şu anda yapılıyor. Tüm paydaşlarla istişare halinde belirlenecek olan orta vadeli program önümüzdeki haftalarda hazırlanıp cumhurbaşkanımıza arz edilecek ve kamuoyuyla paylaşılacak. Ekonomideki canlılığın devamı açısından önem arz eden bir orta vadeli program olacaktır. Türkiye ekonomisinin son 16 yılda gösterdiği performansı canlılığı ve bünyesinin sağlamlığını devam ettirecek olan adımları da bundan sonra tüm ilgili kurum ve kurumlarımızın eş güdümüyle devam edecektir” şeklinde konuştu. 
15 Temmuz hain darbe girişiminden sonra Türkiye’de ekonomik krizlerin olacağına dair tahminlerde bulunulduğunu hatırlatan İbrahim Kalın, “Hamdolsun bunların hiçbiri doğru çıkmadı. Böyle bir darbe girişimi başka bir ülkede olsaydı o ülkede devlet kurumları çöker, ekonomi dağılır, toplumsal kaos ortaya çıkardı. Ama bunların hiçbiri olmadı. 15 Temmuz darbe girişiminden birkaç ay sonra üçüncü köprü açılışını yaptık. Fırat Kalkanı harekatını gerçekleştirdik. o günden bugüne de iç, dış politikada güvenlik alanında devletimiz ilgili kurumlarımız tam bir koordinasyon içerisinde çalıştı. Geçtiğimiz yıl 7,4 büyüme oranı gibi dünyada dikkatle izlenen büyüme oranını yakalama imkanımız oldu. 2018 ilk çeyreğinde de bu rakamlarda bir büyümenin gerçekleşmiş olması son derece memnuniyet verici” değerlendirmesinde bulundu. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 15 Temmuz programı 
15 Temmuz'un yıl dönümünün yaklaştığını hatırlatan Kalın, şunları kaydetti: 
“Pazar günü tüm ülke çapında anma programları yapılacak. Cumhurbaşkanımızın programını paylaşmak isterim. Pazar günü sabahleyin, bir şehit kabrini ziyaretiyle başlayacak Cumhurbaşkanımızın program. Ardından Millet Camii'nde öğle namazında bir hatmi şerif merasimi gerçekleştirilecek. Hemen ardından bizim yeni kongre merkezimizde Cumhurbaşkanımızın katılımıyla şehit yakınları ve gazi yakınlarıyla öğle yemeği yenilecek. Ardından İstanbul’a geçilecek, orada da 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde şehitler makamı ziyaret edilecek. Akşam saatlerinde Cumhurbaşkanımızın bir hitabı bulunacak. Tekrar 15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında hayatını yitiren bütün şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum, gazilerimizi şükranla minnetle yad ediyorum.” 

“Bunların arkası da gelecek” 
“15 Temmuz hain darbe girişiminden önce başlayan ve darbe girişiminden sonra hız kazanan FETÖ ile mücadele hiçbir kesintiye uğramadan bundan sonra da devam edecek” diyen Kalın, “Yurt içinde OHAL’in önemli hedeflerinden bir tanesi de bu darbe girişimini yapanların adalet önüne çıkartılmasıydı. Benzer yapıların, PKK gibi, DHKP-C gibi diğer terör örgütlerinin de tehditlerini ortadan kaldırmayı hedefleyen bir OHAL uygulaması vardı. Bu bağlamda terör örgütleriyle mücadelemiz de kararlı şekilde devam edecek. Dünyanın neresinde olursa olsun FETÖ terör örgütünün mensupları eninde sonunda adaletin önüne çıkacaklardır. MİT’in son derece başarılı bir operasyonuyla Azerbaycan ve Ukrayna’dan iki tane üst düzey FETÖ imamı ülkemize getirildi. Daha önce Kosova’da benzer bir operasyonla 6 FETö mensubu getirilmişti. Bunların arkası da gelecek arkadaşlar. Ülkemize bu ihaneti yapan 251 insanımızın kanına giren bu ihanet şebekesinin dünyanın hiçbir yerinde rahat nefes almasına izin vermeyeceğimizi ifade etmek istiyorum” şeklinde konuştu. 

“NATO sonuç bildirgesi bizim açımızdan memnuniyet vericidir” 
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Brüksel’de yapılan NATO Liderler Zirvesi'ne katıldığını hatırlatan Kalın, “NATO’nun genel manada gündemini oluşturan konularda, cumhurbaşkanımız 4 oturumda sunumlar yaptılar, ikili görüşme yaptılar. NATO sonuç bildirgesi bizim açımızdan memnuniyet vericidir. Özellikle Türkiye'nin güvenlik kaygılarının dile getirilmesi ve Türkiye’ye terörle mücadelede daha fazla destek verileceğinin ifade edilmesi bizim açımızdan memnuniyet verici bir paragraf olmuştur. Bunun dışında sayın cumhurbaşkanımızın ABD, Almanya, Fransa, Bulgaristan, Yunanistan, Ukrayna devlet ve hükümet başkanlarıyla da görüşmeleri oldu. Hem ikili ilişkilerimiz ve hem bölgesel konular etraflı şekilde ele alındı. Önümüzdeki günlerde de gerek terörle mücadele, gerek seçim sonrası kabinenin atacağı adımlar konusunda çalışmalarımız yoğun şekilde devam edecek. 24 Haziran seçimlerinde yapılan vaatlerin de hayata geçirilmesi için çalışmalar hızlandırılacak” açıklamasında bulundu. 

“Takvimi belli, somut sonuç odaklı bir sürecin hayata geçirilmesi bizim temennimiz” 
Basın mensuplarının sorularını da cevaplayan Kalın, Ankara’da ABD’den bir heyetin olduğu hatırlatılarak, “Gerek FETÖ ile mücadele konusunda Gülen’in iadesi, gerekse terörle mücadele konusunda işbirliği söz konusu. Son durum nedir?” sorusu üzerine şöyle konuştu: 
“Bildiğiniz gibi ABD ile geçtiğimiz aylarda yapılan anlaşma çerçevesinde üç tane ortak çalışma komisyonu kuruldu. Bir tanesi terörle mücadele ortak komisyonu, PKK ve diğer terör örgütleri, bir tanesi Suriye bağlamında Münbiç anlaşması da bu çerçevede sağlandı. Üçüncüsü de FETÖ ile mücadele bağlamında. Bu terör örgütünün lideri ve etrafındaki diğer militanlar Amerika’da yaşıyorlar. Bu konuyu hep dile getirdik. Bunun meyvelerini yavaş yavaş almaya başlıyoruz. Arzu ettiğimiz hızda gittiğimizi söylemem. Daha hızlı adım atılması gerektiğine inanıyoruz. Bununla ilgili yeteri kadar karinenin bulunduğu açık. Konuyla ilgili 15 Temmuz iddianamelerinin bütün belgelerini, bilgilerini, mahkemelerde alınan kararları verilen hükümleri Amerikalı mevkidaşlarımızla paylaştık. Burada birkaç konu var, terör örgütü liderinin Türkiye’ye iadesi ve Türkiye’de yargılanması. Bunu Amerikan sisteminin kendi bağlamı içerisinde değerlendirmekle beraber, bu terör örgütünün Türkiye’de yaptığı darbe girişimi bu kadar açık seçik ortadayken artık bu konuda daha somut adımların atılması gerektiği hususunu dile getiriyoruz. Getirmeye devam edeceğiz. Cumhurbaşkanımız da ABD’li mevkidaşıyla yaptığı gerek telefon görüşmelerinde gerekse Brüksel’deki NATO Zirvesi marjında bu konuyu da dile getirdi. Bugün yapılan toplantı da bu açıdan önem arz ediyor. Biz gerekli belgeleri sunduk, şimdi ABD’li yetkililerin bunları alıp kendi sistemleri içerisinde nasıl adım atacaklarını göreceğiz. Biz ucu açık süreçten yana değiliz. Aylar yıllar sürecek bir süreçten bahsetmiyoruz. Aynı Münbiç meselesinde olduğu gibi takvimi belli, somut sonuç odaklı bir sürecin hayata geçirilmesi bizim temennimiz. İlgili arkadaşlarımız bu konuda çalışmalarını devam ettirecekler.” 

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, “Çok çok olağanüstü durumlarda olağanüstü bir tehditle karşılaşmamız durumunda OHAL mekanizması tekrar hayata geçirilebilir ama 18’inde OHAL’in sona erdirilmesi ve mevcut yasalar ve kanunlar çerçevesinde terörle mücadelenin devam ettirilmesi öngörülüyor” dedi. 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilen ilk Kabine Toplantısının ardından Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın önemli açıklamalarda bulundu. Bir gazetecinin “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Azerbaycan seyahati dönüşünde kurulların sayısında arttırma olabileceğini söylemişti. Bu konuda bir gelişme var mı?” sorusunu cevaplandıran Kalın, “Şu an itibariyle 9 politika kurulu inşa edildi. Bunların amacı; özellikle belli konularda ekonomi, çevre, dış politika gibi alanlarda makro düzeyde politika geliştirmeye dönük çalıştırma yapmaktır. Bu kurullar çalışmalarını yapacaklar, tabi önce kurullar kanunen oluşturuldu ama atamalar yapılacak. Çalışmaya başladıkları zamanda politika önerilerini Cumhurbaşkanımıza arz edecekler. İlgili kurumlarla yapılan istişareler neticesinde talimata dönüştürülecek ve ilgili bakanlıklar tarafından da hayata geçirilecek, mekanizmamız ana hatlarıyla bu. Şu an itibariyle 9 politika kurulu belirlendi ama zaman zaman cumhurbaşkanımızın iradesi çerçevesinde duyulan ihtiyaca binaen yeni ve geçici kurulan oluşturulabilir. Yani konu bazlı, ihtiyaca binaen süreli ve sınırlı bir takım kurullarda oluşturulabilir. Cumhurbaşkanlığı yardımcıları sayısı da, ihtiyaca binaen önümüzdeki günlerde sistemin tam manasıyla oturma sürecini izledikten sonra ihtiyaca binaen sayı arttırılabilir, bir cumhurbaşkanlığı yardımcılığı daha ilave edilebilir. Bu Cumhurbaşkanımızın uhdesinde olan bir konu” ifadelerini kullandı. 
Kalın, Kabine toplantılarının ne sıklıkla yapılacağıyla ilgili belirlenmiş kesin bir takvimin olmadığını belirterek, “İhtiyaca binaen haftada bir olabilir, iki haftada bir olabilir ama bunun dışında ilgili konuyla bağlı olmak üzere Cumhurbaşkanımızın 3, 4, 5 bakan arkadaşımızla daha dar kapsamlı toplantılar da yapabilir. Yeni sistemin bu esnek ve etkin yapısını kabine toplantılarına yansıtacağız. Haftada bir veya 15 günde bir olacak olan bütün bakanların katılımıyla gerçekleşecek olan kabine toplantılarının yanında daha dar, ilgili bakan arkadaşların katıldığı toplantılarda yapılacaktır” açıklamasını yaptı. 
NATO Zirvesi sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras ile yaptığı görüşmeye ilişkin açıklamada bulunan Kalın, şunları kaydetti: 
“Cumhurbaşkanımız ile Çipras arasında uzun ve kapsamlı bir görüşmesi oldu. Bu askerler meselesi dışında birçok konu var. Ege meselesinden ikili ekonomik ilişkilere, Kıbrıs meselesinden Yunanistan’da yaşayan Türk Müslüman azınlığın sorunlarına kadar birçok konu Atina’daki cami dahil olmak üzere müftülerin seçim yoluyla iş başına gelmesi gibi konuların hepsi etraflı bir şekilde ele alındı. Türkiye’den kaçan 8 darbeci asker ve Türkiye’de sınır ihlali yaptığı için şu anda tutuklu olan 2 Yunan askeri ile ilgili konuda etraflı bir şekilde konuşuldu. Yapıcı bir ortamda gerçekleşti. Çipras’ın iyi niyetle konuya yaklaştığını görüyoruz ama somut olarak sürece baktığımız zaman 2 yıla yaklaştı hukuki süreç ve maalesef giderek Yunan hukuk sistemi içerisinde bu 8 darbeci askerin salıverilmeye doğru gittiğini adım adım müşade ediyoruz. Bu bizim için endişe verici bir durum. Bu kişilerin şu anda belli bir süre sonunda bir şekilde serbest bırakılacağına dair bizde bir endişe var. Bu açıkça hangi hukuki gerekçeyle olursa olsun Türkiye’de darbe girişiminde bulunmuş ve cumhurbaşkanımızın ve ailesinin hayatına kastetmiş kişilerin bu hukuk sistemi içerisinde salıverilmesi gibi bir sonucu doğuracaktır ki bu hukuk adına da bir katliamdır. İkili ilişkilerimiz anlamında da bunun oluşturacağı bir gerginlik olacaktır. Yunan makamlarından bu konuyla ilgili darbecileri sevindirmeyecek adımlar atmalarını bekliyoruz.” 
Meclis'in 15 Temmuz’dan sonra tatile girip girmeyeceğiyle ilgili Kalın, “Meclis’in çalışma takvimi Meclis’in uhdesinde olan bir konudur. Bize gelen haberlere göre şu anda komisyonlar oluşturuluyor. Zannediyorum önümüzdeki birkaç gün içinde bununla ilgili bir süreç başlayacak. Ardından bir kanun teklifi yapılacağı ile ilgili bir bilgi var. Bunun ne kadar süreceğini kanun teklifinin kapsamının ne olacağı Meclis’te belirlenecek ama birkaç hafta daha Meclis’in çalışacağı gibi bir intiba ediniyoruz” dedi. 
18 Temmuz’da OHAL’in kaldırılacağını fakat olağanüstü bir tehditle karşılaşılması durumunda OHAL mekanizmasının tekrar hayata geçirilebileceğini vurgulayan Kalın, “18 Temmuz gecesi mevcut OHAL’in süresi sona eriyor ve bunun uzatılmaması hususunda Cumhurbaşkanımızın da bir beyanı olmuştur. Terörle mücadele de bir zaafa yol açabilir, bir duraklamaya yol açabilir şeklinde kimsenin bir endişesi olmasın. Bu mücadele kararlı bir şekilde devam edecektir. OHAL kalktıktan sonra da mevcut kanunlar içerisinde terörle mücadele yasaları çerçevesinde bu mücadele devam edecektir. Çok çok olağanüstü durumlarda, olağanüstü bir tehditle karşılaşmamız durumunda OHAL mekanizması tekrar hayata geçirilebilir ama 18’inde OHAL’in sona erdirilmesi ve mevcut yasalar ve kanunlar çerçevesinde terörle mücadelenin devam ettirilmesi öngörülüyor” ifadelerini kullandı. 
Dövizdeki dalgalanma ile ilgili atılacak adımlara yönelik sorulan bir soruyu yanıtlayan Kalın, konuya ilişkin şunları söyledi: 
“Bu konuyla ilgili kapsamlı bir çalışma yapılıyor. Ekonomiyle ilgili çalışmaların tek bir elde toplanması aslında bu sürecin en önemli farklarından ve faydalarından bir tanesi. Daha önce 5-6 birimde ele aldığımız ekonomi konuları vardı. Şimdi bunlar tek bir elden sevk ve idare edilecek. Bununla ilgili bahsettiğim bu Orta Vadeli Program çerçevesinde atılacak adımlarda önümüzdeki günlerde hazırlanıp ilan edilecek. Bununla ilgili her gün spekülatif açıklama yapmak suretiyle piyasalara bir takım yanlış mesajların verilmesi de doğru olmaz. Burada hükümetimiz gerekli adımları atacaktır, gerekli açıklamaları yapacaktır.” 


Seçim nedeniyle 31 Mart Pazar günü o pazar kurulmayacak

Başkan Kurtuluş’tan ‘BÜYÜK DARICA MİTİNGİ’ne davet!

Türel Belediye çalışanlarına karanfil dağıttı

İzmit Belediyesi Evliya Çelebi Kız Anadolu İmam Hatip Lisesine kütüphane kazandırdı

Başkan Adayı Büyükgöz’den Hemşeri Derneklerine Ziyaret

Çayırova’da Sıfır Atık Yaşam Sokağı kuruldu

Trenlerde emekliler yüzde 10 indirimli seyahat edecek

YÖK, dünya sıralamalarında ilk 400'de olan üniversitelere doğrudan denklik verecek

3 pusula tek zarfta olacak

Mutfakta çıkan yangın kafeyi kül etti

Kırsal kalkınmaya tavuk desteği

Seymenli çocuklara park müjdesi

Türel Keşaplılardan destek istedi

Bayburtlulardan Bünyamin Çiftçi’ye sevgi seli

KO-MEK otomotiv sektörüne can suyu oluyor

Başkan Büyükakın, Lokomotif Köyde çocuklarla buluştu

GTÜ’de ramazan birlikteliği

Kütüphane Haftası'nda Ödüller Sahiplerini Buldu

Bugün hangi eczaneler nöbette?

Kocaeli'de hava durumu nasıl olacak?

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Kara Yollarında Durum

Benzin ve motorin fiyatları

Kaza içinde kaza

Park halindeki araçta yangın çıktı

Bu köy sadece çocukların

Zeki Aygün’e veda iftarı

Çayırova Belediyesi Bornova deplasmanında

İzmit’in araç filosuna 4 yeni araç daha dahil oldu

Yükleniyor

İsrail, Gazze'deki Cibaliye Mülteci Kampı'na saldırdı! Çok sayıda ölü ve yaralı var

Swiss Transporte, Zürih'te Nakliyede Çevre Dostu Çözümler Geliştiriyor

Almanya İşçi Vizesi: Kariyerinizi Uluslararasılaştırmanın Kapıları

Yurt Dışında İş Bulmak Kolay Mıdır?

Dünya liderlerinin gözünün içine baka baka söyledi: Artık sizden bıktık

Havuzdan bulaşan 'beyin yiyen amip' 16 aylık çocuğu öldürdü

Halk sokaklara indi, belediye başkanının evini basıp ateşe verdiler

İspanya Kargo Gönderimi

Avrupa Parlamentosu'ndan, AB'ye katılım süreci ile ilgili skandal Türkiye raporu

"Sessiz katil" olarak biliniyor, tek bir lokması hasta ediyor

Trenlerde emekliler yüzde 10 indirimli seyahat edecek

YÖK, dünya sıralamalarında ilk 400'de olan üniversitelere doğrudan denklik verecek

3 pusula tek zarfta olacak

Ticaret Bakanlığı ve MSB'den "İsrail ile silah ticareti yapıldığı" iddialarına ilişkin peş peşe açıklamalar

Cübbeli Ahmet kalp krizi geçirdi

Bünyamin Çiftçi’den miting gibi açık hava toplantısı

İnternette bebek satışı yapan siteler için Aile Bakanlığı harekete geçti

Çamlıçataklılar iftarda buluştu: Yan yana durmaktan başka şansımız yok

Kuzey Afrika'dan Türkiye'ye çöl tozu geliyor

Bayram ikramiyeleri ödenme tarihleri belli oldu

Büyük Kocaeli Mitingi’ne davet

Tutuş, "Bahane değil, çözüm üreteceğiz”

AK Parti Kocaeli’ de, Erdoğan heyecanı

Türkiye İşçi Partisi, Hatay'da Gökhan Zan'ın adaylığını geri çekti

Türkiye Komünist Partisi'nden Gebze'de halk buluşması! "Zübüklerden Kurtuluyoruz"

(BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş “Hem inançlıyım, hem ultra Atatürkçüyüm. Bu bazılarını rahatsız ediyor”

Erdoğan'ın "Son seçimim" açıklamasına, Bahçeli'den "Ayrılamazsın. Türk milletini yalnız bırakamazsın.''

Elindeki son anketi paylaşan Kurum, 4 partinin seçmenine "Bana oy verin" çağrısı yaptı

CHP Başiskele Belediye Başkan Adayı Anıl Acurman, Saadet Başiskele adayı Zafer Mutlu’nun eleştirilerine cevap verdi

YRP Kocaeli’de istifa

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

Dolar bugün ne kadar?

Serbest piyasada güncel altın satış fiyatları

Benzin ve motorin fiyatları

Dolar bugün ne kadar?

Çayırova Belediyesi Bornova deplasmanında

KBSL Play-Off: İzmit Belediyespor: 75 - Galatasaray: 78

Nijeryalı Lawal ilk kez Yeşil - Siyahlı formayı giydi

Kocaelispor, pazar günü stadyumda çalışacak

Durul, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’a forma hediye etti

KOCAELİSPOR'UN 30. ve 31.HAFTA TAKVİMİ BELLİ OLDU

TFF 2. Lig: Belediye Derincespor: 4 - Fethiyespor: 1

Çayırova Belediyesi, Pizza Lazza Haremspor’u mağlup etti

KBSL Play-Off: İzmit Belediyespor: 64 - Galatasaray: 90

Yenikent’e yeni saha

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 30 26 1 3 48 81
2.Fenerbahçe 30 25 1 4 54 79
3.Trabzonspor 30 15 11 4 11 49
4.Beşiktaş 30 14 12 4 4 46
5.Kasımpaşa 30 12 11 7 -2 43
6.İstanbul Başakşehir 30 12 12 6 3 42
7.Rizespor 30 12 12 6 -11 42
8.Antalyaspor 30 10 9 11 2 41
9.Adana Demirspor 30 9 9 12 7 39
10.Alanyaspor 30 9 9 12 -4 39
11.Sivasspor 30 9 10 11 -7 38
12.Samsunspor 30 10 14 6 -6 36
13.Kayserispor 30 10 11 9 -7 36
14.Ankaragücü 30 7 11 12 -3 33
15.Hatayspor 30 7 11 12 -4 33
16.Konyaspor 30 7 11 12 -11 33
17.Gazişehir Gaziantep 30 8 15 7 -10 31
18.Fatih Karagümrük 30 7 14 9 -4 30
19.Pendikspor 30 7 15 8 -27 29
20.İstanbulspor 30 3 20 7 -33 13

YAZARLAR