• BIST 100

    8986,9%2,05
  • DOLAR

    32,32% 0,24
  • EURO

    35,02% -0,26
  • GRAM ALTIN

    2282,40% 0,23
  • Ç. ALTIN

    3847,12% -0,20

16 aylık bebeği canice öldürdü!

Herkes onun sarı buklelerine iltifatlar yağdırmaya başladığında gidip saçını kestirdi. Ona dayanılmaz acılar çektirdi, sürekli şiddet uyguladı. Ve sonunda 16 aylık bebeğin canını aldı.

DÜNYA 24.01.2022 10:01:00 0
16 aylık bebeği canice öldürdü!

Sesinde pişmanlıktan eser yok! Bir mahkûmun, şekerle karıştırılmış kaynamış su ile onu haşlamaya çalışmasına rağmen sesi korkmuş gibi gelmiyor. İngiliz Daily Mail gazetesinden David Jones'un telefonda konuştuğu kadın, geçen ay korkunç bir suçtan hüküm giydi. Adı, "yıldız" anlamına gelen Star olan, parıldayan mavi gözleri adına yakışan 16 aylık güzel küçük kızı öldürmek...

MÜEBBET HAPİS CEZASI ALDI

Gazeteci David Jones, Star'a yapılan işkence dolu saldırının doruk noktası olan bu dehşet verici hareketin arkasındaki hikâyeyi haftalarca araştırdı ve katili Savanna Brockhill'in Cheshire'daki Styal Hapishanesi'ndeki hücresinde pişmanlıkla sinmiş olacağını düşündü. Ancak hapse atıldığından beri akrabaları için binlerce sterlinlik hediyeler harcadığını öğrendi. Müebbet hapis cezasına çarptırılmış olan ve hayatını bar fedaisi olarak kazanan kadın, genç yeğenlerine 9 bin sterlin değerinde elmas işlemeli Rolex'ler almıştı.

16 aylık bebeği canice öldürdü Pişmanlıktan eser yok...

Ve beklenmedik bir şekilde, ailesi Jones'a telefon kullanmasına izin verilen bir saat boyunca mahkumla konuşma şansı sundu. Olimpiyat tutkunu olan eski boksör, bir bar fedaisi olduğu zamanki kadar kendinden emin gibiydi. Hapishanede temizlikçi olarak çalıştığını ve günlerin geçtiğini söyledi. Televizyon, gardırop ve penceresinden ağaçları gören bir manzarası olduğunu anlattı: "Etrafında orman var. Bu yüzden kuşlar ve sincaplar geliyor ve onları görmek güzel. Yani insanlık dışı değil...

RUHUNDA İNSANLIK VAR MI?

Bu son sözün ironisi, Brockhill'in Bradford Crown Court'taki yedi haftalık duruşmasını izleyenler için gözden kaçmayacak bir detay. Savanna Brockhill'in ruhunda bir parça insanlık olup olmadığı merak konusu...

16 aylık bebeği canice öldürdü Pişmanlıktan eser yok...

Kasım 2019'da, Brockhill, gürültülü bir karaoke barda, kapıda bar fedaisi olarak çalışırken, eğlence düşkünlerinden birinin onunla flört etmeye başladığını iddia etti.

Savanna Brockhill'den sekiz yaş küçük olan Frankie Smith, o gece erkek arkadaşıyla birlikte olmasına rağmen iletişim bilgilerini paylaştılar ve iki hafta içinde sevgili oldular. Brockhill'in o zaman bilmediği şey, Smith'in altı aylık bir bebeğin bekar annesi olduğuydu.

İHMÂL VE ZULÜM

Duruşma yargıcının da gözlemlediği gibi bu muhteşem küçük kız, Brockhill ve Smith arasındaki narsist, saplantılı, şiddetli, inişli çıkışlı ilişkinin 'çapraz ateşi' arasında kaldı. Star'ın kısa yaşamı, bu iki kadının ihmâl, zulüm ve yaralanmayla damgalandı.16 aylık bebeği canice öldürdü Pişmanlıktan eser yok...

Bir tıp uzmanına göre, küçük kız, Brockhill'in midesine tekme ya da yumruk atması sonucu öldü. Uzmana göre bu darbe bir otomobilin çarpmasıyla aynı şiddetteydi. Doktorlar onu kurtarmak için savaşırken kan karnında birikti. Karaciğerine, pankreasına ve böbreklerine zarar verdi. O zamana kadar Star birçok ciddi yaralanma geçirmişti. Kafatası, kaburgası ve bacakları kırılmıştı.

DEHŞETİN VİDEOSU

Çift, güçlükle ayakta durabilmesine rağmen, yüzünü duvara dönmesini isteyerek küçük çocuğu cezalandırırdı. Sandalyesinde uyuyakaldığında, kafasını yere çarparken farklı açılardan filme almaktan sadistçe bir zevk aldılar. Brockhill tüyler ürperten videoyu, arkadaşlarına "Çok güldüm" yazısıyla gönderdi.

16 aylık bebeği canice öldürdü Pişmanlıktan eser yok...

Bu vahşetteki rolü nedeniyle Smith, kızının ölümüne izin vermekten suçlu bulundu ve sadece sekiz yıl hapis cezasına çarptırıldı. Daily Mail gazetesinden David Jones'a, New Hall Hapishanesi'ndeki hücresinin duvarını, Star'ın fotoğraflarıyla kapladığını ve her zaman Star'dan sanki hâlâ yaşıyormuş gibi bahsettiği aktarıldı. Bu bilgi ne kadar gerçek? Kim bilir...

4 BİN BELGEYLE KENDİNİ SAVUNDU

Erken tahliye sistemine göre, Smith 24 yaşına geldiğinde özgür kalabilir. Ancak başsavcı, cezasının çok hafif olabileceğine inanarak yeniden gözden geçirilmesini emretti. Bir akrabası bu haberin onu perişan ettiğini söylüyor. Brockhill'in, ölümcül darbeyi kazara da olsa Smith'in vurduğu varsayımıyla mahkumiyetine itiraz etmeyi planladığını öğrendiğinde kuşkusuz daha da üzülecek.

Savanna Brockhill, gazeteci ile görüşmesi sırasında, 'masumiyetini' kanıtlamaya yardımcı olabileceğini iddia ettiği 4 bin belgeden alıntılar yaptı. Brockhill'in iddiaları mahkemede dinlenen kanıtlarla çelişiyor.16 aylık bebeği canice öldürdü Pişmanlıktan eser yok...

 

İnsanlar Star'ın sarı buklelerine hayran kalmaya başladığında, Brockhill çocuğu bir berbere götürdü ve saçlarını kestirdi. Star hakkında sosyal hizmetlere ilk başvuruyu, o zamanlar sadece 16 yaşında olan cesur ve sorumluluk sahibi genç bebek bakıcısı Hollie Jones yaptı. Tarih 23 Ocak 2020'ydi ancak evi ziyaret eden polis herhangi bir endişe duymadı. Sosyal hizmet uzmanları üç gün sonra aradığında Smith evde değildi.

SOSYAL HİZMETLERİN SORUMSUZLUĞU

Star'ın feci sonu çocuk hizmetleri departmanının beceriksizliğine de işaret ediyor. Sosyal hizmet görevlilerinin ve diğer yetkililerin hatalı kararları da zavallı bebeğin sonunu hazırladı. Görevliler, Star'ın büyük büyükannesi Anita Smith, çocuğun kötü muamele gördüğü konusunda uyarılmıştı. Brockhill ve Smith'i değerlendirmek için bir sosyal hizmet uzmanı gönderildi. Sadece kendilerini 'endişelendirecek hiçbir şey' bulamamakla kalmadı, aynı zamanda raporları 'olumlu ilişkiyi ve Star'a olan ilgilerini' övdü. Brockhill'in arasının, 'memnun ve mutlu' görünen bebekle 'olağanüstü iyi' olduğuna karar verildi. Annesi baş edemediği için Star'ı 10  hafta boyunca evine alan büyük büyükannenin endişeleri, 'kötü niyetli sevk' olarak reddedildi. Üç aydan kısa bir süre sonra Star öldü.

16 aylık bebeği canice öldürdü Pişmanlıktan eser yok...

Star Hobson'ın minik mezarı balonlar, buketler, oyuncakları ve onlarca rengarenk yıldızlarla süslenmiş. 21 Mayıs 2019 Salı günü sabah saat 6.56'da Bradford'daki bir hastanede 3 kilo ağırlığında dünyaya geldi. Beslenme zorlukları nedeniyle iki hafta hastane kalması gerekti. Cılız bir bebek olmasına rağmen son derece sevimliydi. Frankie Smith henüz 18 yaşında değildi, yaşına göre olgunlaşmamıştı ve bebeğin babası Jordan Hobson'ın uzun vadeli desteğine güvenemezdi, ancak her yeni anne kadar heyecanlı görünüyordu.

Frankie ve Star hastaneden çıktıklarında, beslenme ve bebek bezlerinin değiştirilmesine aile üyeleri yardımcı oldu. Frankie'nin annesi Yvonne Spendley ile birlikte yaşadılar. Frankie başlangıçta bebeğine Esme adını verdi, ancak birkaç hafta sonra 1980'lerin kült korku filmi 'The Lost Boys'daki baştan çıkarıcı kadın vampirin aynı isimde olduğunu görünce bebeğin ismini Star olarak değiştirdi.

16 aylık bebeği canice öldürdü Pişmanlıktan eser yok...

Henüz yeni yürümeye başlayan bir çocuk olması ve tanıştığı herkesi cezbetmesi dışında onun hakkında çok az şey biliyoruz. Smith, öldükten kısa bir süre sonra hastanede Star'ın yanına oturduğunda bebeğinin "zor biri" olabildiğini ve "ona karşı yumuşak davrandığını" söyledi. Hastanedeki sağlık personeli bu yorumları son derece rahatsız edici buldu.

Star'dan geriye kalan fotoğraflardan ve videolardan, küçük kızın kendisine eziyet eden kadınlarla iyi vakit geçirdiği anlaşılıyor. Brockhill tarafından çekilen bir fotoğraf, Star'ın sarı saçlarına uyumlu bir fiyonk ile güzel pembe bir elbise giymiş, Morecambe sahilinde kumda oynadığını gösteriyor. Bu tür görüntüler yalnızca ona yapılan kötü muameleyi daha anlaşılmaz hale getiriyor. Zaman zaman çocuklarını Brockhill'e emanet eden 30 yaşındaki ablası Scarlett'e göre, ondan daha iyi bir ikinci anne olamazdı. Brockhill ile çalışan başka bir kadın üç çocuğunu onunla birlikte bıraktığını hatta kızının vaftiz annesi olduğunu söyledi.

16 aylık bebeği canice öldürdü Pişmanlıktan eser yok...

HER ŞEY BİR KONSER BİLETİ İÇİN Mİ?

Bu ifadelerden sonra akıllarda tek bir soru kalıyor: Brockhill ve Smith neden Star'ı hedef aldı? Star'ın öldürüldüğü gün Frankie'nin Brockhill'e, değerli bir hatırayı yırttığı için Star'a kızgın olduğunu söylediği iddia edildi: İdolü tarafından imzalanmış bir konser bileti... Bu önemsiz eylem, korkunç saldırının katalizörü olabilir mi?

Duruşmada, savunma Smith'in düşük IQ'sunu işaret etti ve olgunlaşmamış olmasını vurguladı. Yaşıtları gibi barlara gitmedi ve 16 ya da 17 yaşına kadar kimseyle çıkmadı. Frankie Smith'in geçen yıl Haziran ayında aşırı dozda uyuşturucudan ölen babası Andrew, zamanının çoğunu odasında kilitli geçiren bir eroin bağımlısıydı. Kızıyla olan ilişkisi 14 ila 16 yaşları arasında büyükannesi Anita ve Fawcett ile yaşamaya başlayana kadar giderek gerginleşti. Brockhill'in kendi geçmişi bundan daha farklı değildi. Birçok geleneksel gezgin kız gibi Savanna Brockhill de ev hanımı olarak hayata hazırlanmak için 10 yaşında okulu bıraktı. Bununla birlikte boks ve dövüş sanatlarında çok başarılıydı ve babası, İngiliz kadın boks takımıyla tam zamanlı antrenman yapması için kendisine ayda bin 500 sterlinlik bir hibe teklif edildiğini söyledi. Olimpiyat yıldızı olma umutları, 19 yaşında omurgasına zarar veren bir araba kazasıyla mahvoldu.

İlişkileri hakkında konuşan Brockhill, "Gerçekten hareketliydi, Frankie gerçekten çok içiyordu. Her zaman onun bir şizofren olduğunu söyledim. Bir an iyi olabilir, sonra birdenbire değişirdi" dedi.  Brockhill, Smith'in ruh halinin saç stiline göre değiştiğini ekledi: "Saçlarını topladığı zaman iyi olurdu, açtığında ise öfkeli. Ailesi bunun Star doğduktan sonra başladığını söylüyor."

Milliyet


Vali Yavuz’dan KOTO ailesine teşekkür

Bugün hangi eczaneler nöbette?

Kocaeli'de hava durumu nasıl olacak?

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Kara Yollarında Durum

Benzin ve motorin fiyatları

KARTEPE’YE İKİNCİ MÜZEDE HAZIR

Büyükakın: Kadın çiftçilerimizin üretime katkısı çok değerli

Çetinkaya belediye çalışanlarını ziyaret etti

Yıldıztekin’in mottosu: Adalet ve liyakat!

Türel, Çiçek ailesinin acısını paylaştı

Akmeşeliler Hürriyet’i coşkuyla karşıladı

Gölcük’ün yeni sosyal alanında deniz göründü

Hatipköy’e yeni park

Stadyum bağlantı yolunda tamamlanan kısımlar trafiğe açıldı

Kayınbiraderine cadde ortasında tabancayla ateş etti

Sokak hayvanlarının mamaları artık bu tesiste üretilecek

Patlama sesi ekipleri harekete geçirdi

KBSL Play-Off: İzmit Belediyespor: 75 - Galatasaray: 78

"Kız meselesi" kavgasında ölen 16 yaşındaki genç son yolculuğuna uğurlandı

Görkem Ahi 2024 Yılı İlk Çeyreğinde Mobilya Sektörünü Değerlendirdi

Nijeryalı Lawal ilk kez Yeşil - Siyahlı formayı giydi

Kocaelispor, pazar günü stadyumda çalışacak

Vali Yavuz’dan müjde!

Durul, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’a forma hediye etti

Abisini boğazını keserek öldüren zanlı adliyeye sevk edildi

Türel Asarcıklılardan destek istedi

Meteoroloji'den kuvvetli sağanak uyarısı

Sandığa gidecekler dikkat

Yükleniyor

İsrail, Gazze'deki Cibaliye Mülteci Kampı'na saldırdı! Çok sayıda ölü ve yaralı var

Swiss Transporte, Zürih'te Nakliyede Çevre Dostu Çözümler Geliştiriyor

Almanya İşçi Vizesi: Kariyerinizi Uluslararasılaştırmanın Kapıları

Yurt Dışında İş Bulmak Kolay Mıdır?

Dünya liderlerinin gözünün içine baka baka söyledi: Artık sizden bıktık

Havuzdan bulaşan 'beyin yiyen amip' 16 aylık çocuğu öldürdü

Halk sokaklara indi, belediye başkanının evini basıp ateşe verdiler

İspanya Kargo Gönderimi

Avrupa Parlamentosu'ndan, AB'ye katılım süreci ile ilgili skandal Türkiye raporu

"Sessiz katil" olarak biliniyor, tek bir lokması hasta ediyor

Ticaret Bakanlığı ve MSB'den "İsrail ile silah ticareti yapıldığı" iddialarına ilişkin peş peşe açıklamalar

Cübbeli Ahmet kalp krizi geçirdi

Bünyamin Çiftçi’den miting gibi açık hava toplantısı

İnternette bebek satışı yapan siteler için Aile Bakanlığı harekete geçti

Çamlıçataklılar iftarda buluştu: Yan yana durmaktan başka şansımız yok

Kuzey Afrika'dan Türkiye'ye çöl tozu geliyor

Bayram ikramiyeleri ödenme tarihleri belli oldu

Seçim güvenliği için 594 bin personel görev yapacak

İşsizlik rakamları açıklandı

Kocaeli' de 30 bin araç kapasiteli otoparklar ve 3 bin 500 Tır kapasiteli otoparklar inşa edilecek

Büyük Kocaeli Mitingi’ne davet

Tutuş, "Bahane değil, çözüm üreteceğiz”

AK Parti Kocaeli’ de, Erdoğan heyecanı

Türkiye İşçi Partisi, Hatay'da Gökhan Zan'ın adaylığını geri çekti

Türkiye Komünist Partisi'nden Gebze'de halk buluşması! "Zübüklerden Kurtuluyoruz"

(BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş “Hem inançlıyım, hem ultra Atatürkçüyüm. Bu bazılarını rahatsız ediyor”

Erdoğan'ın "Son seçimim" açıklamasına, Bahçeli'den "Ayrılamazsın. Türk milletini yalnız bırakamazsın.''

Elindeki son anketi paylaşan Kurum, 4 partinin seçmenine "Bana oy verin" çağrısı yaptı

CHP Başiskele Belediye Başkan Adayı Anıl Acurman, Saadet Başiskele adayı Zafer Mutlu’nun eleştirilerine cevap verdi

YRP Kocaeli’de istifa

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

Dolar bugün ne kadar?

Serbest piyasada güncel altın satış fiyatları

Benzin ve motorin fiyatları

Dolar bugün ne kadar?

Benzin ve motorin fiyatları

SGK'dan ölüm aylığı alan 3,3 milyon hak sahibine promosyon ödenecek

Dubai’de Şirket Kurmak İçin Yurtdışı Atılım ile Benzersiz Fırsatlar

KBSL Play-Off: İzmit Belediyespor: 75 - Galatasaray: 78

Nijeryalı Lawal ilk kez Yeşil - Siyahlı formayı giydi

Kocaelispor, pazar günü stadyumda çalışacak

Durul, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’a forma hediye etti

KOCAELİSPOR'UN 30. ve 31.HAFTA TAKVİMİ BELLİ OLDU

TFF 2. Lig: Belediye Derincespor: 4 - Fethiyespor: 1

Çayırova Belediyesi, Pizza Lazza Haremspor’u mağlup etti

KBSL Play-Off: İzmit Belediyespor: 64 - Galatasaray: 90

Yenikent’e yeni saha

Başakşehir ile özel maç oynayacağız

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 30 26 1 3 48 81
2.Fenerbahçe 30 25 1 4 54 79
3.Trabzonspor 30 15 11 4 11 49
4.Beşiktaş 30 14 12 4 4 46
5.Kasımpaşa 30 12 11 7 -2 43
6.İstanbul Başakşehir 30 12 12 6 3 42
7.Rizespor 30 12 12 6 -11 42
8.Antalyaspor 30 10 9 11 2 41
9.Adana Demirspor 30 9 9 12 7 39
10.Alanyaspor 30 9 9 12 -4 39
11.Sivasspor 30 9 10 11 -7 38
12.Samsunspor 30 10 14 6 -6 36
13.Kayserispor 30 10 11 9 -7 36
14.Ankaragücü 30 7 11 12 -3 33
15.Hatayspor 30 7 11 12 -4 33
16.Konyaspor 30 7 11 12 -11 33
17.Gazişehir Gaziantep 30 8 15 7 -10 31
18.Fatih Karagümrük 30 7 14 9 -4 30
19.Pendikspor 30 7 15 8 -27 29
20.İstanbulspor 30 3 20 7 -33 13
1.Galatasaray 30 26 1 3 48 81
2.Fenerbahçe 30 25 1 4 54 79
3.Trabzonspor 30 15 11 4 11 49
4.Beşiktaş 30 14 12 4 4 46
5.Kasımpaşa 30 12 11 7 -2 43
6.İstanbul Başakşehir 30 12 12 6 3 42
7.Rizespor 30 12 12 6 -11 42
8.Antalyaspor 30 10 9 11 2 41
9.Adana Demirspor 30 9 9 12 7 39
10.Alanyaspor 30 9 9 12 -4 39
11.Sivasspor 30 9 10 11 -7 38
12.Samsunspor 30 10 14 6 -6 36
13.Kayserispor 30 10 11 9 -7 36
14.Ankaragücü 30 7 11 12 -3 33
15.Hatayspor 30 7 11 12 -4 33
16.Konyaspor 30 7 11 12 -11 33
17.Gazişehir Gaziantep 30 8 15 7 -10 31
18.Fatih Karagümrük 30 7 14 9 -4 30
19.Pendikspor 30 7 15 8 -27 29
20.İstanbulspor 30 3 20 7 -33 13

YAZARLAR