1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. TGF; Gazeteciye Yapılan Saldırılar Meşrulaşmasın
TGF; Gazeteciye Yapılan Saldırılar Meşrulaşmasın

TGF; Gazeteciye Yapılan Saldırılar Meşrulaşmasın

 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü haftasında genç meslektaşlarımız Kıymet Sarıyıldız, Murat Uçkaç’a görevleri başındayken yapılan saldırıları şiddetle kınıyoruz.

A+A-

Geçtiğimiz Kasım ayı içinde  Akasaray’da Uyuşturucu madde satarak gençlerimizi zehirleyen uyuşturucu tacirlerinin haberlerini takip ederken zanlı yakınları tarafından Gazeteci Meryem Selçuker ve kameraman arkadaşımıza yapılan saldırıdan sonra bu kez de Aydın’da görevi başındaki meslektaşlarımızın darp edilmesi gazetecilere yönelik saldırıların artarak meşrulaşması kaygı yaratmaktadır.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu  yönetim Kurulu Aydın’da görevini yapmaya çalışan genç gazetecilere yapılan saldırı ile ilgili  yazılı bir açıklama yaptı.

Açıklamada şu görüşlere yer verildi.

“Genç gazeteci meslektaşlarımız Kıymet Sarıyıldız ve Murat Uçkaç'ın haber takibi sırasında Aydın adliyesi önünde uğradıkları saldırı hepimizi derinden üzmüştür. Tam da 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü haftasında bu saldırının gerçekleşmiş olması, aslında anlatmak istediklerimizin yaşanmış üzücü bir özetidir. Gazetecilik bir kamu görevidir. Meslektaşlarımız bu görevi yerine getirirken, yasalardan ve basın kanunundan güç alırlar. Son yıllarda görevleri başındaki gazetecilerin, sağlık çalışanlarının maruz kaldığı şiddet, adeta şiddeti uygulayanlar tarafından meşru görülmeye başlanmıştır. Kendilerinde bu hakkı görüyor olmalarının kabul edilebilir hiçbir mazereti yoktur. Devletimizin yapılan bu saldırılara yönelik ciddi bir çalışma yapması elzem olmuştur. Yapılan bu saldırılar hiçbir gazeteci arkadaşımızı yıldıramayacak aksine daha çok bu olayların üzerine gitmesine vesile olacaktır. Görevi başındaki genç gazeteci meslektaşlarımız Kıymet Sarıyıldız ve Murat Uçkaç’a yapılan maşrulaştırılmaya çalışılan darp olayının sorumlularının adalet karşında hesap vermeleri ve gerekli cezai işlemlerin yapılmasını ve her zaman söylediğimiz gibi İçişleri Bakanlığının gazeteciye yapılan saldırılar konusunda gerekli hassasiyeti göstermeleri ve  gerekli tedbirleri almasını istiyoruz.”

Saldırıya uğrayan Aydın Gazeteciler Cemiyeti üyeleri  meslektaşlarımız Kıymet Sarıyıldız ve Murat Uçkaç’a geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.
 

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.