• BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,33% 0,17
  • EURO

    35,19% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2247,09% 0,18
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00

Tekstil atölyesindeki cinayete ilişkin yeni detaylar

Kocaeli'de Deva Partisi Körfez İlçe Başkan Yardımcısı Savaş Taş'ın tekstil atölyesinde silahla vurularak öldürülmesine ilişkin tutuklanan şüphelinin mesaj kayıtları ortaya çıktı.

ASAYİŞ 29.01.2023 14:39:00 0
Tekstil atölyesindeki cinayete ilişkin yeni detaylar

Şüphelinin, olaydan 1 ay önce abisine, "Abi uzatmadan söylüyorum, Savaş'ı vurmaya gidiyorum. Çoluğum çocuğum sana emanet" şeklinde mesaj attığı, abisinin ise şahsı sakinleştirmeye çalıştığı tespit edildi. Bu kez şüphelinin, cinayetten yaklaşık 45 dakika önce başka birine attığı mesajda Savaş Taş'a küfür ederek, "Pes etmek yok, dik duracağız" dediği ortaya çıktı.
Güney Mahallesi Fatih Caddesi'nde bulunan tekstil atölyesinde 21 Eylül 2022 tarihinde meydana gelen olayda, F.C. (29), ağabeyi R.C. (30) ile birlikte, aralarında husumet bulunan Savaş Taş'ın iş yerine gelmiş, taraflar arasında çıkan tartışmada Savaş Taş silahla vurularak ağır yaralanmıştı. DEVA Partisi Körfez İlçe Başkan Yardımcısı olduğu öğrenilen makine mühendisi Savaş Taş, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti. F.C. ve ağabeyi R.C. polis ekipleri tarafından gözaltına alınmış, F.C. tutuklanırken, ağabeyi R.C. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.
Savaş Taş'ın yapılan otopsisinde her iki bacağından, sol kol ve sırtından vurulduğu, karnına ise öldürücü nitelikte 2 kurşun isabet ettiği tespit edildi.

Yeni detaylar
Cinayete ilişkin ifadeler ve telefon mesajlaşmaları ortaya çıktı. Savaş Taş'ın eşi P.T.'nin ifadesinde, "Yaklaşık iki yıl önce R.C., iş yerimizi arayarak, iş görüşmesi yaptı ve eldiven üretmek istediğini söyledi. İş yerimize geldi, eşimle görüştü. R.C. ilk gelişinde yalnızdı, sonrasında ise kardeşi F.C. ile çok kez iş yerimize geldiler. Eldiven üretimi yapmak için eşimle anlaştılar. Benim eşim Savaş, bu iş yerine ortak değildi, sadece iş yerlerindeki makinelerin kurulumlarını yaptı çünkü bu makineleri eşim kendisi üretmişti. Makineleri kurduktan sonra inşaat eldiveni üretimi yapacak halde teslim etti. Hatta üretimin nasıl yapılacağını da R.C.'ye gösterdi" dedi.
Şahıslar ile ailecek görüştüklerini söyleyen P.T., "Kendileriyle çok samimiydik. Birbirimize ailece misafirliğe giderdik. Hatta anne ve babaları da bize gelir giderlerdi. Aramız gayet iyiydi, anlaşmazlık yoktu" diye konuştu.

"Bu makinelerin sıfır olmadığını, kullanılmış ikinci el olduklarını tespit ettik"
F.C.'nin abisi R.C. de ifadesinde, eldiven üretimi yapmak amacıyla fabrika kurmak için Savaş Taş ile iletişime geçtiklerini söyleyerek, "Makineler kuruldu ve iş yapmaya başladık. Bu makinelerin sıfır olmadığını, kullanılmış ikinci el olduklarını tespit ettik. Bunun üzerine Savaş Taş'ı aradım ve kendisine söyledim. Sıfır olduğunu söyleyerek bizi yalanladı. Marka ile iletişime geçtim. Firma bana, makine modellerinin 2019 olduğunu ve artık üretimini yapmadıklarını söyledi. Ben yeniden Savaş'ı aradım, bize neden yalan söylediğini öğrenmek istedim ama Savaş beni savuşturdu. Bende bu makineleri geri almasını istedim, geri almadı. Bu kez bize, 'Ben size fırın kuracağım' dedi ancak fırın içinde Savaş bizi iki ay kadar oyaladı. Memlekette tanınan bir aile olduğumuz için fabrikayı kurmamız geciktiğinden toplum içinde rencide olmaya başladık. Başka bir ilde yaşadığım için Savaş ile telefonla iletişim kurmaya çalıştım. Fırın kurulumu da geciktiği için zaman zaman tartışmalar yaşadık" şeklinde konuştu.

"Bu silahın nereden ve ne şekilde çıktığını bilmiyorum"
Olay günü Savaş Taş ile konuşmak için iş yerine gittiklerini söyleyen R.C., "Savaş'ın iş yerinde olduğunu gördük, selam verip içeri geçtik. Ben artık makinelerin bizi yorduğunu, çözüm bulunması gerektiğini söyledim. 'Biz senin yüzünden perişan olduk' dedim ancak Savaş umursamaz bir tavırla bizi dinliyordu. Gülerek, 'Sizinle uğraşamam' dedi. Sesimi yükseltmem üzerine o da sesini yükseltti. Bu sırada kardeşim F. ile aralarında sözlü tartışma çıktı. Arbede oldu. İkisini aralamaya çalıştığım sırada Savaş bana yumruk attı. Eşi geldi, 'Ayıp oluyor' dedi. Bende ona, 'Sen Savaş abiyi tut, kardeşimi alıp gideceğim' dedi. Yine arbede oldu. Tam gitmeye hazırlanırken silah sesi duydum. Bu silahın nereden ve ne şekilde çıktığını bilmiyorum" ifadelerini kullandı.

"Ben onun yaralandığını anlamadım"
Katil zanlısı F.C. ise, "Olay günü makineleri geri alması Savaş Taş'ın yanına gittik. Savaş'ın bize sattığı ayıplı mallar yüzünden ticari sıkıntı yaşadığımızı söylemek istedik. Abim ile gittim, Savaş bizi odasına buyur etti. 'Ben üretim yapamıyorum, makineleri geri al' dedim. Bunun üzerine Savaş sinirlendi, 'Defolun gidin, sizinle uğraşamam. Siz kimsiniz buraya geldiniz' dedi. Makineleri geri almak zorunda olduğunu söyledim, bu konuşmaların ardından 'Abi biz gidiyoruz, sende bu makinelerini topla götür' dedim. Bunun üzerine Savaş benim sol omuzuma vurdu, küfür etti. O bana küfür edince bende ona yumruk attım. O da bana yumruk atmaya çalıştı. Abim araya girerek bizi ayırmaya çalıştı. İş yerinde yaklaşık 10 çalışan vardı, onlarda araya girdi. Abim de beni götürmeye çalıştı. Abim aracın şoför koltuğunda, ben ise yanındayım. Savaş benim bulunduğum tarafa yaklaşarak, 'Seni mahvedeceğim, öldüreceğim' gibi şeyler söyledi, küfürler etti. Bu küfürleri duyunca bende tabancamı alarak indim. Savaş bana saldırmak için hamle yaptı, bende korkutmak amacıyla hedef gözetmeksizin iş yerinin camlarına doğru ateş etmek istedim. Savaş da iş yerine doğru koşmaya başladı. Bende kapıya doğru yöneldim. Yine bana küfür ediyordu, bende Savaş'ın bulunduğu duvara doğru korkutmak amacıyla iki el ateş ettim. Ben ateş ettikten sonra Savaş kendini yere attı ama ben onun yaralandığını anlamadım" dedi.

"Savaş'ı vurmaya gidiyorum"
Şüphelilerin telefon kayıtlarında yapılan incelemelerde ise bazı mesajlar ortaya çıktı. Olaydan yaklaşık 1 ay önce katil zanlısı F.C.'nin abisi R.C.'ye, "Abi uzatmadan söylüyorum, Savaş'ı vurmaya gidiyorum. Çoluğum çocuğum sana emanet" şeklinde mesaj attığı, R.C.'nin ise mesaja, "Yok oğlum saçmalama" şeklinde cevap verdiği tespit edildi. Bu konuşmadan 25 gün sonra ise F.C.'nin yine ağabeyine attığı mesajda, "Savaş'ı arama, anlamasın" dediği ortaya çıktı.

"Pes etmek yok, dik duracağız"
Savaş Taş'ın öldürülmesinden yaklaşık 45 dakika önce A.C. isimli şahısla mesajlaşan F.C.'nin Savaş Taş'a küfür ederek, "Pes etmek yok, dik duracağız" dediği, A.C.'nin ise buna "Hepsi olacak" şeklinde karşılık verdiği tespit edildi.
Öte yandan, olaydan bir süre önce F.C.'nin görüşmek için sürekli Savaş Taş'ı aradığı ve ulaşamadığı, Savaş Taş'ın ise F.C.'ye "Müsait değilim, sonra görüşelim" şeklinde mesajlar attığı ancak çağrılara hiçbir zaman dönmediği öğrenildi.


Kat Temizlik Arabası Nedir? Çeşitleri Nelerdir?

Doğum Günü Süsleri Nelerdir?

Gebze'de sanayi tüpü patladı: 2 ölü

Gebze’de Çanakkale Zaferi Anma Programı

Fatma Kurtuluş, acil servisteki hastaları dinledi

Diyetisyen Merve Doğan Yılmaz'dan ramazan ayı için öneriler

Bugün hangi eczaneler nöbette?

Saadet Partisi iftarı Gebze’yi buluşturdu

Bünyamin Çiftçi sevgisi, evlere sığmadı sokaklara taştı

Ömeroğlu, iftarını emekçilerle birlikte açtı

Çayırova Gençlik Merkezi açılıyor

Çetinkaya Dadaşlardan Destek İstedi

Kartepe’de Çanakkale Destanı Törenleri

Türel şehit ailelerini yalnız bırakmadı

Kongre ne zaman yapılacak?

Darıca Hükümet Konağı’nda çalışmalar devam ediyor

Seçimden sonraki gün okul var mı?

Yeşilova-Solaklar Kavşağı trafiğe açıldı

Başkan çocukların Ramazan şenliğine katıldı

Ramazan’da Mahallenizdeyiz etkinlikleri Ayazma Mahallesi’nde devam edecek

İtfaiyeden İZAYDAŞ’a arama-kurtarma eğitimi

Kocaeli’nin 65 yaş üstü çınarları Yerel Kültür Müzesinde; Çocukluklarını hatırladılar

Başkan Adayı Büyükgöz’den Hafta Sonu Ziyaretleri; Büyükgöz Kırsal Mahallelerde

Bağcılar’da 24 Saat Acil Kilit Hizmetleri

Kocaeli'de yağış olacak mı?

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Kara Yollarında Durum

Benzin ve motorin fiyatları

Gazinin müzesinde gurur ve hüzün bir arada

Yükleniyor

İsrail, Gazze'deki Cibaliye Mülteci Kampı'na saldırdı! Çok sayıda ölü ve yaralı var

Swiss Transporte, Zürih'te Nakliyede Çevre Dostu Çözümler Geliştiriyor

Almanya İşçi Vizesi: Kariyerinizi Uluslararasılaştırmanın Kapıları

Yurt Dışında İş Bulmak Kolay Mıdır?

Dünya liderlerinin gözünün içine baka baka söyledi: Artık sizden bıktık

Havuzdan bulaşan 'beyin yiyen amip' 16 aylık çocuğu öldürdü

Halk sokaklara indi, belediye başkanının evini basıp ateşe verdiler

İspanya Kargo Gönderimi

Avrupa Parlamentosu'ndan, AB'ye katılım süreci ile ilgili skandal Türkiye raporu

"Sessiz katil" olarak biliniyor, tek bir lokması hasta ediyor

Seçimden sonraki gün okul var mı?

DEM Parti tarafından düzenlenen Nevruz kutlamalarında terör örgütü elebaşı Öcalan'ın posterleri açıldı

Ayasofya'da Yunanistan bayrağı açıp fotoğrafı da skandal bir notla paylaştı

Başiskele Termal Tesis yükseliyor

Devlet hastanesinde panik! Acil servis boşaltıldı, hasta kabulü durdu

32 ilde oy verme saatleri değişti

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Darıca'da dernek iftar programına katıldı

Yüksek Seçim Kurulu'nun seçim takvimi... Yasaklar başlıyor!

İkinci el araç alacaklara uyarı. Kritik tarih açıklandı

Yoksullara ‘sabır’ çağrısı yapan Ali Erbaş’ın kızından ‘lüks arabasının anahtarına ’ şiir

Türkiye İşçi Partisi, Hatay'da Gökhan Zan'ın adaylığını geri çekti

Türkiye Komünist Partisi'nden Gebze'de halk buluşması! "Zübüklerden Kurtuluyoruz"

(BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş “Hem inançlıyım, hem ultra Atatürkçüyüm. Bu bazılarını rahatsız ediyor”

Erdoğan'ın "Son seçimim" açıklamasına, Bahçeli'den "Ayrılamazsın. Türk milletini yalnız bırakamazsın.''

Elindeki son anketi paylaşan Kurum, 4 partinin seçmenine "Bana oy verin" çağrısı yaptı

CHP Başiskele Belediye Başkan Adayı Anıl Acurman, Saadet Başiskele adayı Zafer Mutlu’nun eleştirilerine cevap verdi

YRP Kocaeli’de istifa

Hüseyin Baş “Köprüye araç garantisi vereceğine çiftçiye alım garantisi ver”

Ümit Özdağ: "Afganlara da ‘geçici sığınmacı statüsü’ verecekler"

Yeniden Refah Partili aday, kamyona yüklenen lüks yatla seçim konvoyu düzenledi

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

Emeklilere ‘Ramazan Bayramı’ ikramiyesinin ödeneceği tarih belli oldu

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

Kongre ne zaman yapılacak?

Batshuayi, sahaya inen Trabzonspor taraftarına döner tekme attı

Trabzonspor-Fenerbahçe maçının sonunda taraftarlar sahaya girerek Fenerbahçeli futbolculara saldırdı

Beşiktaş'ın penaltısı neden geçerlilik kazanmadı?

KÖRFEZ ANKARA'DA 3 PUAN PEŞİNDE!

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek final ve yarı final eşleşmeleri belli oldu

Fenerbahçe'nin rakibi belli oldu!

PFDK'dan Kocaelispor'a cezalar yağdı

ÜNAL KARAMAN ÇAYIROVA’DA

Ragbici kızlar Türkiye finaline gidiyor

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 30 26 1 3 48 81
2.Fenerbahçe 30 25 1 4 54 79
3.Trabzonspor 30 15 11 4 11 49
4.Beşiktaş 30 14 12 4 4 46
5.Kasımpaşa 30 12 11 7 -2 43
6.İstanbul Başakşehir 30 12 12 6 3 42
7.Rizespor 30 12 12 6 -11 42
8.Antalyaspor 30 10 9 11 2 41
9.Adana Demirspor 30 9 9 12 7 39
10.Alanyaspor 30 9 9 12 -4 39
11.Sivasspor 30 9 10 11 -7 38
12.Samsunspor 30 10 14 6 -6 36
13.Kayserispor 30 10 11 9 -7 36
14.Ankaragücü 30 7 11 12 -3 33
15.Hatayspor 30 7 11 12 -4 33
16.Konyaspor 30 7 11 12 -11 33
17.Gazişehir Gaziantep 30 8 15 7 -10 31
18.Fatih Karagümrük 30 7 14 9 -4 30
19.Pendikspor 30 7 15 8 -27 29
20.İstanbulspor 30 3 20 7 -33 13

YAZARLAR