• BIST 100

    10225,48%-1,28
  • DOLAR

    40,21% 0,11
  • EURO

    46,65% -0,42
  • GRAM ALTIN

    4307,00% -0,26
  • Ç. ALTIN

    6902,17% 0,06

Savcılık Öksüzü ararken bomba etkisi yaratacak bilgilere ulaştı

Adil Öksüz'ü araştıran savcılık, Öksüz'ün grubuyla birlikte son 15 yılda ABD'ye yaptığı uçuşlarda, ABD ve İsrail vatandaşı olan benzer kişilerle yolculuk yaptığını ortaya çıkardı.

ASAYİŞ 3.04.2017 08:39:00 0
Savcılık Öksüzü ararken bomba etkisi yaratacak bilgilere ulaştı

15 Temmuz darbe girişimi sonrasında çarpıcı bir detaya daha ulaşıldı. Savcılık, son 15 yılda Öksüz ve ekibinin yurtdışına çıkış ve gelişlerini incelerken ilginç bir ayrıntı yakaladı.

Akıncı iddianamesi, 15 Temmuz gecesinin sır perdesini biraz daha araladı.
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca 16 Temmuz sabahı saat 04.00'ten itibaren başlatılan adli soruşturma çerçevesinde elde edilen bilgi ve delillerle hazırlanan 4 bin 658 sayfalık iddianamede çarpıcı detaylar var.

Milliyet'ten Tolga Şardan'ın köşesine taşıdığı yazı şöyle:

"15 Temmuz'dan önceki süreçte ve 'kabus gecesi'nde yaşananların ortaya çıkarılmasında her ne kadar kısa süre önce görevden alınmış olsa da dönemin başsavcı vekili Necip Cem İşçimen ile savcı heyetinin büyük emeği var.

KARARGAH İDDİANAMESİ

Darbe girişimi sürecini anlatan Genelkurmay Karargâhı iddianamesinin en can alıcı bölümü "FETÖ'nün sistemli bir şekilde TSK ve Genelkurmay Karargâhı içinde örgütlenmesi" olmuştu.

Karargâh iddianamesinde savcılar, suçların tespitinin yanı sıra, "2003'ten bu yana hiçbir FETÖ üyesinin TSK'dan atılmadığını, hatta darbede görev alacak albayların Yüksek Askeri Şura'da terfi etmelerinin sağlanması için özel bir yasal düzenlemeyi, hükümete imzalatmayı başardığını" gün ışığına çıkarmıştı.

Bu süreç, FETÖ'nün TSK kadrolarındaki 'paralel askeri yapılanmayı' beraberinde getirdi. Ve ne hikmetse FETÖ'nün TSK içindeki bu faaliyetleri komuta kademesinin hiç dikkatini çekmedi.

Ta ki, 2016 YAŞ sürecine kadar!

AKINCI İDDİANAMESİ

Akıncı iddianamesinde ise savcılar, bu kez FETÖ'nün darbe girişimin saha aşamasında FETÖ'nün hareket tarzını ortaya koydu.

Artık FETÖ'nün TSK imamı olduğundan şüphe duyulmayan firari Adil Öksüz'ün darbeyi Türk Hava Kuvvetleri üzerinden gerçekleştirmeyi hedeflediği, darbe gecesindeki Türk Hava Kuvvetleri'nin oynadığı rol iddianamenin sayfalarında yer buldu.

Hava Kuvvetleri, 15 Temmuz'un 'ana unsuru' olmuş gözüküyor. Bunun Yanısıra önemli bir süreç daha ortaya çıktı.

"GÜLEN'İN DÖNÜŞÜ İÇİN HAZIRLIK YAPILMIŞ"

Savcılar, Hava Kuvvetleri'nin önde gelen hava üssü olan Ankara 4. Ana Jet Üs Komutanlığı'nda (Akıncı Üssü) FETÖ lideri Fetullah Gülen'in Türkiye'ye dönüşü için hazırlık yapıldığını tespit etti.

Hem de Hava Kuvvetleri Komutanlığı karargâhının gözünün sürekli üzerinde olduğu Akıncı yerleşkesinde.

Gülen'in, darbenin başarılı olması halinde 15 Temmuz'dan 10 gün sonra Türkiye'ye gelip üs yerleşkesi içinde kendisi için özel olarak inşa edilen binada yaşamaya başlayacağı bilgisine ulaşan savcılar, bu bilgiye de iddianamede yer verdi.

Ankara'daki hava üssünde FETÖ lideri için öyle basit bir yapı değil bayağı inşaat sistemiyle özel bir bina yapılıyor. Ve ne hikmetse bu inşaat gözden kaçıyor.

MERCEK ALTINA ALINAN UÇUŞLAR

Hem karargâh hem de Akıncı Üssü iddianamelerinden anlaşılıyor ki darbe girişimi hazırlığını yürüten sivil bir grup var. Bu grubun bir numarası da Adil Öksüz.

Kemal Batmaz, Hakan Çiçek, Harun Biniş, Nurettin Oruç, Öksüz'ün liderliğindeki darbeci sivil kanadın diğer üyeleri. Bu grup, FETÖ adına beraber çalıştıkları TSKKomuta kademesindeki ekibiyle darbe planlamasına başladılar.

Ne zaman? Resmi bilgilere göre Aralık 2015'te.

Yani, 17-25 Aralık 2013'te başlayan FETÖ ile mücadeleden 2 yıl sonra. Gülen grubuna yönelik tasfiyeye başlandığı dönemde, Gülenciler darbe hazırlığı içindeler.

ABD VE İSRAİL VATANDAŞLARI

Bu 'sivil darbeci' grubunun bir önemli görevi daha var. Grup üyeleri, gerek darbe öncesi süreçte, gerekse darbe girişiminden günler önce, farklı 2'şer 3'erli gruplarla yurtdışına çıkıyor.

Yurtdışına çıkışların büyük bölümü İstanbul'dan. Ancak grup üyeleri, kimi zaman dikkat çekmemek adına Avrupa ülkelerinde buluşup seyahatlerine devam ediyorlar. Son durak, her zaman New York'taki JFK Havalimanı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı her iki darbe soruşturması sırasında, sivil darbeci grubun yurtdışına çıkışlarının peşine düştü.

Savcılık, son 15 yılda Öksüz ve ekibinin yurtdışına çıkış ve gelişlerini incelerken ilginç bir ayrıntı yakaladı. Grubun 2'li ya da 3'lü biçimde, son durağı JFK Havalimanı olan uçuşlarında ABD ve İsrail vatandaşı olan benzer kişilerle aynı uçakla yolculuk yaptıklarını belirledi.

Örneğin, 5 yıl önce grubun iki üyesinin ABD'ye gidişi sırasında, 20 günlük bir bebeğin de yer aldığı İsrailli bir aile önce ülkelerinden İstanbul'a geldi. Bu ailenin iki üyesi daha sonra, sivil grubun 2 üyesinin ABD'ye gittiği uçakla JFK'e uçtu. Dönüşte de yine sivil darbeci grubun üyelerine eşlik eden iki şüpheli İstanbul'a geldi.

ABD YANIT VERMEDİ

Buna benzer başka örnekler de var.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, hem sivil darbeci grubun üyelerinin, hem de yabancı uyruklu şüphelilerin New York'taki JFK Havalimanı'na yaptıkları uçuştan sonra devam ettikleri iç hat uçuşlarıyla ilgili bilgileri ABD'den resmi yazışmayla istedi.

Ancak, ABD'den bugüne kadar bir yanıt gelmedi. Savcılık, Kara Kuvvetleri Komutanlığı ve Jandarma Genel Komutanlığı soruşturmalarına devam ediyor. Bir yandan da 'mahrem imamlar' soruşturmaları var.

Türkiye, önemli bir süreci yaşıyor.

KARARGAH BİNASININ BOZUK KAMERA SİSTEMİ

Akıncı'da 141. ve 143. Filo'nın kullandığı karargâhların kapalı devre kamera kayıt sistemi çalışırken, 142. Filo'ya ait karargâh binasının kamera sistemi, 15 Temmuz'dan yaklaşık bir ay önce kullanım dışı kalıyor, onarım yapılmıyor.

Bu durum da dikkat çekmiyor.

Akıncı'da görev yapan ve soruşturma kapsamında ifadeleri alınan bazı şüpheli ve tanıklar, Akıncı Üssü Harekat Komutanı Kurmay Albay Ahmet Özçetin'i FETÖ olarak bilindiğini aktarıyorlar.

Üssün tüm uçuşlarından sorumlu olan üst yöneticinin konumunun biliniyor olması da iddianamede var.

HARP SİLAHLARININ SEVKİYATI

Hava Kuvvetleri bünyesindeki Akıncı Hava Üssü, çoğunlukla 'eğitim amaçlı' kullanıldığı için harp silahları burada bulunmuyor.

Savcılık, soruşturmada 15 Temmuz gecesi Ankara'daki bombalamalarda kullanılan bombalar ve uçaksavar mermilerinin Malatya ve Kayseri'den daha önce Ankara'ya getirildiğini tespit ediyor. Keza, havadan havaya atılan füzeler Akıncı'nın envanterinde bulunmuyor.

Bu silahlar Balıkesir'deki filodan Ankara'ya getirilerek hazır tutuldu.

Bu organizasyonlar, bir yerden bir yere kargo göndermek kadar kolay değil.

Hepsinin sevk ve idaresi için gerekli askeri prosedürler, süreçler var.

Bu süreçler yerine getirilirken de hazırlığın anlaşılamaması soru işaretlerine neden oluyor. Bakalım, bu konular yargı aşamasında ilgililerince nasıl açıklanacak? İddianameyle her gün yeni bilgiler kamuoyuna yansıyor."

15 Temmuz’da şehitler unutulmadı: Aktaş ve Büyükakın, dua okudu, karanfil bıraktı

GELECEK PARTİSİ ŞANLIURFA İL BAŞKANI HİDAYET BAYSAL: “ŞANLIURFA’DA ELEKTRİK KESİNTİLERİ HALKIMIZI ÇİLEDEN ÇIKARDI”

Gölcük Terminali'nde ilk sefer İzmir'e

Çocuklar, Yeni Cuma'da 15 Temmuz ruhunu yaşadı

Kocaelispor, Furkan Özyapı ile yolları ayırdı

Dilovası'nda 5 kişiyi hayattan koparan kazanın yeni görüntüsü ortaya çıktı!

Alaettin Kurt Stadyumu’nda doğal çim dönemi başlıyor

Bugün hangi eczaneler nöbette?

Kocaeli'de hava durumu nasıl olacak?

Dilovası'nda feci kaza: 5 ölü, 1 yaralı

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Kara yollarında son durum

GÖLCÜK 15 TEMMUZ’DA ANITPARK’TA TEK YÜREK OLACAK

KOSKEM 1 haftada 235 can daha kurtardı

Alikahya Stadyum Tramvay Hattı’nda yoğun mesai

Milletin Direnişi, Geleceğimizin Teminatıdır

Mehteran takımından 15 Temmuz’a özel “Vatan Marşı”

Kartepe Teleferik 15 Temmuz’da yüzde 50 indirimli

Büyükakın müjdeyi verdi; Bu gece hizmete giriyor

15 TEMMUZ: MİLLETİN DESTANI

Kocaeli, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’ne hazır; Esnafa ve vatandaşlara binlerce bayrak dağıtıldı

Tuğba Özay: “Bu kafeste aşk var, dans var, mutluluk var!”

Yeniden Refah Partisi Afyonkarahisar İl Başkanı Fehmi Güray Çakır’dan 15 Temmuz Mesajı

BU HATALAR DİŞ SAĞLIĞINI OLUMSUZ ETKİLİYOR !

Çayırova’ya kompost üretim tesisi geliyor

Team Petrol Ofisi pilotu Kerem Kazaz Kapadokya'da yine zirvede

Bekir Ayaz’dan 15 Temmuz Mesajı: “Milletimizin Demokrasiye ve Birliğe Olan Bağlılığı Sonsuzdur”

Alaettin Kurt Stadyumu’nda Doğal Çim Dönemi Başlıyor

BAŞKAN KOCAMAN’DAN 15 TEMMUZ MESAJI

Yükleniyor

2025 yılında 500 milyon dolar yatırım yapacak Akkök Holding, yüksek teknoloji ve yerlileşmeyle büyüyecek

Coolaer, Eurasia Rail 2025’te ileri soğutma teknolojileriyle öne çıktı

Canovate Group, Eurasia Rail 2025’de gövde gösterisi yaptı

Limak, Global Engineer Girls projesi ile artık İspanya’da

VUSLAT DERNEĞİ KURBAN ÇALIŞMALARINA BAŞLADIĞINI DUYURDU

İsrail, Gazze'deki katliama devam edeceklerinin mesajını net bir şekilde verdi

Tarihin en uzun eve dönüş kuyruğu

Gazze'de can kaybı 47 bini geçti

Biden durdu, Trump izin verdi! Gelir gelmez İsrail'e sevkiyat yaptı

ABD Başkanı Trump: 1 milyon Filistinli bu iki ülkeye taşınmalı! Gazze'yi tamamen temizleyip 'Bitti' demeliyiz"

15 Temmuz’da şehitler unutulmadı: Aktaş ve Büyükakın, dua okudu, karanfil bıraktı

Çocuklar, Yeni Cuma'da 15 Temmuz ruhunu yaşadı

15 TEMMUZ: MİLLETİN DESTANI

Kocaeli, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’ne hazır; Esnafa ve vatandaşlara binlerce bayrak dağıtıldı

Bekir Ayaz’dan 15 Temmuz Mesajı: “Milletimizin Demokrasiye ve Birliğe Olan Bağlılığı Sonsuzdur”

BAŞKAN KOCAMAN’DAN 15 TEMMUZ MESAJI

Hava sıcaklıkları mevsim normallerinin üzerinde seyredecek

Büyükakın, Gebze'de aşure dağıttı

Başkanlar Cuma Namazı Sonrası Vatandaşa Aşure Dağıttı

Mermerler Holding’de Hisse Usulsüzlüğü İddiası: Zafer Murat Mermer’den Yasal Hamle!

GELECEK PARTİSİ ŞANLIURFA İL BAŞKANI HİDAYET BAYSAL: “ŞANLIURFA’DA ELEKTRİK KESİNTİLERİ HALKIMIZI ÇİLEDEN ÇIKARDI”

Yeniden Refah Partisi Afyonkarahisar İl Başkanı Fehmi Güray Çakır’dan 15 Temmuz Mesajı

Çiftçi, “Milletimiz kanı pahasına ülkemize sahip çıkmıştır”

ERDOĞAN, SİYASİ HAYATININ EN GÜÇLÜ DÖNEMİNDE, EN ZAYIF ANINDADIR

Yozgat Belediye Başkanı’nın AK Parti’ye katılması gündemde

Bahçeli’den “Yargılama TRT’den yayınlansın” çağrısına destek

SERVET TURAN: “GENEL BAŞKANIMIZIN YANINDAYIZ, HUKUKU SİYASETE ALET ETTİRMEYECEĞİZ”

Dilovası Belediyesi Temmuz Meclis Toplantısı Yapıldı

15 TEMMUZ MİLLÎ BİRLİK RUHU KOCAELİ İL MİLLÎ EĞİTİM KOODİRNESİNDE SANAT VE KÜLTÜRLE GELECEĞE TAŞINIYOR

Büyükakın, Murat Aydın ve yönetimini kabul etti

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Dolar kuru bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Vergi Borcunuz mu Var? Yeni Mali Düzenme Yürürlüğe Girdi

Dolar bugün ne kadar?

Kocaelispor, Furkan Özyapı ile yolları ayırdı

Team Petrol Ofisi pilotu Kerem Kazaz Kapadokya'da yine zirvede

Kick boksta Çayırova’ya Türkiye şampiyonluğu geldi

GÖLCÜK BELEDİYESPORLU BERRA MİLLİ TAKIM SEÇMELERİNE DAVET EDİLDİ

Başarılı Karatecilerden Başkan Büyükgöz’e Ziyaret

“4 Mevsim Uludağ”

“4 Mevsim Uludağ”

Kocaelispor’a Galatasaray’dan kaleci transferi!

Kocaelispor’un unutulmaz futbolcusu entübe edildi

Kocaelispor’a gururlandıran sponsorluk! Dünya devi destek oldu

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 36 30 1 5 60 95
2.Fenerbahçe 36 26 4 6 51 84
3.Samsunspor 36 19 10 7 14 64
4.Beşiktaş 36 17 8 11 23 62
5.İstanbul Başakşehir 36 16 14 6 4 54
6.Eyüpspor 36 15 13 8 5 53
7.Trabzonspor 36 13 11 12 13 51
8.Göztepe 36 13 12 11 9 50
9.Rizespor 36 15 17 4 -6 49
10.Kasımpaşa 36 11 11 14 -1 47
11.Konyaspor 36 13 16 7 -5 46
12.Alanyaspor 36 12 15 9 -7 45
13.Kayserispor 36 11 13 12 -12 45
14.Gazişehir Gaziantep 36 12 15 9 -5 45
15.Antalyaspor 36 12 16 8 -25 44
16.Bodrum FK 36 9 17 10 -17 37
17.Sivasspor 36 9 19 8 -16 35
18.Hatayspor 36 6 22 8 -27 26
19.Adana Demirspor 36 3 28 5 -58 2

YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.