• BIST 100

    9019,57%-1,65
  • DOLAR

    39,16% 0,32
  • EURO

    44,47% 0,28
  • GRAM ALTIN

    4152,82% -0,45
  • Ç. ALTIN

    6636,80% -0,11

Milli Eğitim Bakanı Selçuk uzaktan eğitimin detaylarını açıkladı

Milli Eğitim Bakanı Selçuk, 20 Kasım Cuma gününden 4 Ocak Pazartesi gününe kadar resmi, özel, örgün ve yaygın eğitim öğretim faaliyetlerine uzaktan eğitimle devam edileceğini bildirdi.

EĞİTİM 19.11.2020 08:20:00 0
Milli Eğitim Bakanı Selçuk uzaktan eğitimin detaylarını açıkladı

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı'nda alınan karar gereği uzaktan eğitimin nasıl uygulanacağıyla ilgili yazılı açıklama yaptı. 

Dünyada ve Türkiye'de salgının seyrinde yaşanan yükselişten eğitim kurumlarında yüz yüze eğitime devam eden öğrenci, öğretmen ve çalışanların etkilenmemesini amaçladıklarını vurgulayan Selçuk, şunları kaydetti:

"Sağlık Bakanlığı ve Koronavirüs Bilim Kurulu'nun tavsiyeleri doğrultusunda Sayın Cumhurbaşkanımızın başkanlığındaki Kabine Toplantısı'nda alınan karar gereği 20 Kasım Cuma gününden 4 Ocak Pazartesi gününe kadar resmi, özel, örgün ve yaygın tüm eğitim öğretim faaliyetlerine uzaktan eğitim yoluyla devam edeceğiz.

Bakanlığımıza bağlı tüm okul öncesi kurumlar, kreşler, ilkokul, ortaokul ve liseler, özel eğitim okulları ve sınıfları, meslek liselerindeki uygulamalı dersler ile özel öğretim kursları da bu kapsamda olacaklar. Destekleme ve yetiştirme kursları ve takviye kurslarında da bu süreçte yüz yüze eğitim yapılmayacaktır." 

Özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerindeki "bireysel eğitimler" 

Selçuk, açıklamasında "5580 sayılı Özel Öğretim Kurumları Kanunu kapsamındaki özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerindeki 'bireysel eğitimler' yüz yüze gerçekleştirilebilecektir." bilgisini paylaştı. 

Uzaktan eğitim haftalık ders programlarının okul yönetimlerinin koordinesinde öğretmenler tarafından öğrenciler ve velilerle paylaşılacağını aktaran Selçuk, okul yöneticileri ve öğretmenlerin ara tatil süresince yeni dönemdeki uzaktan eğitim süreçlerini öğrencileriyle işledikleri ders konularına ve müfredat programına göre yapılandıracağını belirtti.

Selçuk, bu süre zarfında ana noktaları TRT EBA kanalları olmak üzere, canlı sınıf uygulamaları, EBA internet platformu, basılı ve dijital yardımcı kaynaklarla öğrencilerin yanında olacaklarını vurguladı. 

"31 Aralık'a kadar yüz yüze veya uzaktan hiçbir sınav yapılmayacak" 

Milli Eğitim Bakanı Selçuk, "31 Aralık 2020'ye kadar yüz yüze veya uzaktan hiçbir sınav yapılmayacak, sınavlarla ilgili planlamalar salgın sürecinin seyrine göre ayrıca gerçekleştirilecek, okul yönetimlerimiz ve öğretmenlerimiz aracılığıyla öğrencilerimize duyurulacaktır. Öğrencilerimiz, yüz yüze ve uzaktan eğitimle yapılan eğitim öğretim müfredatından sorumlu olacaklardır." ifadesini kullandı. 

Yeni eğitim öğretim yılıyla birlikte 112 branşta 812 öğretmenin görev yaptığı, 13 stüdyoda 1653 ders videosunun hazırlanarak yayına sunulduğu TRT EBA Anaokulu, İlkokul, Ortaokul ve Lise kanallarının haftalık ders programlarını 18 milyon öğrenci velisinin cep telefonlarına kısa mesaj servisiyle ulaştıracaklarını da bildiren Selçuk, ders yayınlarının öğrencilerin telafi ve pekiştirmelerine imkan sağlamak için günde üç kez tekrarlanarak ekrana gelmeye devam edeceğini aktardı. 

"30 bin tableti daha 10 gün içinde öğrencilerimize ulaştırmış olacağız" 

Bakan Selçuk, kamu kurum ve kuruluşları, yerel yönetimler, özel sektör kuruluşları ve sivil inisiyatifler aracılığıyla gönderilen 60 bin tablet bilgisayarın resmi veriler ışığında hazırlanan dağıtım stratejisine göre öncelikli ihtiyaç sahibi öğrencilere ulaştırdıklarını anımsatarak, şöyle devam etti:

"Dağıtımlarımız, destek kampanyaları ve tedarik süreçleriyle eş zamanlı olarak devam etmektedir. 30 bin tableti daha 10 gün içinde öğrencilerimize ulaştırmış olacağız. Dağıtımını gerçekleştireceğimiz 500 bin tablet bilgisayarın tedarik süreci tamamlanmakta olup yıl sonuna kadar öğrencilerimize teslim etmiş olacağız. Paydaşlarımızın da desteğiyle mümkün olan en kısa sürede ihtiyacı olan öğrencilerimizin tamamına ulaşmayı hedefliyoruz." 

Canlı sınıf uygulamaları

Uzaktan eğitime başlanan 23 Mart 2020'den bugüne 49 milyon 768 bin ders saati hizmet veren canlı sınıf uygulamalarının bu süreçte de aktif olarak hizmet sunacağını belirten Selçuk, EBA canlı sınıf ve alternatif uygulamaların sisteme entegrasyonuyla birlikte günlük yaklaşık 2 milyon ders yapabilme kapasitelerinin bulunduğunu kaydetti. 

Bakan Selçuk, canlı sınıf ders saatlerinin ise öğretmenler tarafından öğrenci ve velilere ayrıca bildirileceğini ifade ederek, "9,1 milyar tıklanma oranıyla dünyanın en çok ziyaret edilen eğitim web sitesi unvanını elde eden EBA internet portalımız ise 1700'den fazla ders ve 40 binin üzerinde zengin, güvenilir ve etkileşimli içerikle öğrencilerimizin hizmetinde. EBA'da konu ve kazanımlarla eşleştirilmiş videolu veya etkileşimli anlatımlar, alıştırmalar, özetler, infografikler, proje dokümanları, öğretmenlere özel içerikler, 5 binden fazla kitap ve 240 binden fazla soru öğretmen ve öğrencilerimize sunulmaktadır." değerlendirmesinde bulundu. 

Merkezi sınavlara hazırlanan öğrenciler

Milli Eğitim Bakanı Selçuk, "Merkezi sınavlara hazırlanan öğrencilerimiz için sınav müfredatının uzaktan eğitim sürecine uyumlu hale getirilmesiyle ilgili çalışmalarımız sürmektedir. Ayrıntıları önümüzdeki hafta kamuoyu ile paylaşılacaktır." ifadesini kullandı. 

Öğretmenler ek ders ücretlerini almaya devam edecek 

Bu süreçte öğretmenlerin de çalışmalarını uzaktan sürdüreceğini, uzaktan eğitim için okullara gelerek bilgisayar ve kamera gibi araçlardan da yararlanabileceğini kaydeden Selçuk, "Zümre öğretmenlerimiz ise uzaktan eğitim sürecini takip ve koordine etmek amacıyla haftada en az 1 gün okullarımıza geleceklerdir. Öğretmenlerimiz uzaktan eğitim sürecinde ek ders ücretlerini almaya devam edeceklerdir." dedi. 

Bakan Selçuk, "Rehberlik ve Araştırma Merkezlerinde ise ilk defa tanı alacaklar için yüz yüze hizmet verilmeye devam edilecektir. Bu süreçte okullar arası nakil başvurularında 18 Kasım 2020'ye kadar yapılan başvurular işleme alınacak, 31 Aralık 2020'ye kadar yeni başvuru alınmayacaktır." bilgisini paylaştı.

"Aralık ayının son haftasındaki tabloya göre takvimimizi kamuoyu ile paylaşacağız"

Milli Eğitim Bakanı Selçuk, açıklamasında ayrıca şu değerlendirmeyi yaptı:

"Öğrencilerimizin güveni, huzuru, mutluluğu ve başarısı için velilerimiz, öğretmenlerimiz, okul yöneticilerimiz ve tüm eğitim ailemizle birbirimize kenetlenmemiz gereken bir süreçteyiz. Tedbirlerimizi hijyen standartlarına bağlı olarak en üst düzeyde aldığımız, çocuklarımızın okul bahçelerindeki ve sınıflarındaki temassız oyunlarını bile tasarladığımız yüz yüze eğitime aşamalı geçiş sürecimize en hızlı şekilde yeniden başlamak en büyük temennimizdir.

Gönül arzu ederdi ki bu arayı vermeyelim hatta dünya ülkelerinin büyük bir çoğunluğunda olduğu gibi tüm sınıf düzeylerimizle okullarımızla buluşalım. Fakat ülke genelindeki koşullar nedeniyle böyle bir kararı almak durumunda kaldık. Tabii ki çağrımızı yinelemekten vazgeçmiyoruz: Çocuklarımızın geleceği için 'Herkesin desteğine ihtiyacımız var, lütfen kurallara uyalım.' Aralık ayının son haftasındaki tabloya göre okullarımızda yüz yüze eğitime aşamalı geçiş planlamamızı ve takvimimizi kamuoyu ile paylaşacağız. Ayrıca, 7/24 devrede olan EBA Asistan, MEB Asistan ve 44 0 632 MEBİM çağrı merkezimizle vatandaşlarımızın uzaktan eğitimle ilgili tüm sorularına cevap vermek üzere hazır olduğumuzu bildirmek isterim." 

 AA

Çiftçi, “Sporcularımızın başarısı, Çayırova'mızın ortak gururudur”

Başkan Büyükgöz, Eskiçarşı Esnafıyla Kahvaltıda Buluştu

Kocaeli'de hava durumu nasıl olacak?

Geri dönüşümde büyük başarı: 3 milyon ağaç kesilmekten kurtarıldı

İzmit Belediyesporlu genç cimnastikçiler Türkiye ikincisi oldu

Minik karateci Balkanlar’dan altın madalya ile döndü

Ihlamur toplamak için çıktığı ağaçtan düşerek demir korkuluklara saplandı

Sıfır atık bilinci tüm Kocaeli’ne aşılanıyor

Otomobil okul bahçesine uçtu, öğrencilerin derste olması faciayı önledi: 1 yaralı

Çayırova’nın genç basketbolcuları il şampiyonu oldu

Darıcalı kadınların emeği göz kamaştırdı

Dilovası’nda sıfır atık yol haritası masaya yatırıldı

İzmit Tren Garı asansöründe durmak yok

Büyükşehirden personele işaret dili eğitimi

İzmit Tren Garı asansör çalışmaları devam ediyor

Anne ve çocuklar etkinlikte buluştu

Çocuk kulüplerinde eğitim gören minikler hünerlerini sergiledi

CHP BAŞAKŞEHİR İLÇE BAŞKANI BEYZADE KAYABAŞI: “EKREM BAŞKAN’A ÖZGÜRLÜK, SANDIĞI ÖNÜMÜZE İSTİYORUZ!”

Gelecek İçin Temiz Enerji, Doğa İçin Saygı

Kocaeli Trabzonlular Derneği’nden, Kent Konut’a anlamlı ziyaret!

Çocuk kulüplerine muhteşem kapanış programı

Körfezli genç sporcular 29. Balkan Karate Şampiyonası için Karadağ’da

Doktora "Bana dik dik baktı" saldırı gerekçesine HEKİMSEN’den sert tepki

İnşatta fenalaşan işçiye vinç yardımıyla müdahale edildi

Kartepeli minikler ambalaj atıklarını biriktirdi

Gençler hayal kapılarını "Kılavuz Kariyer" ile aralayacak

Başiskelelilere Önemli Hatırlatma: Son Gün 2 Haziran

Aras Kargo, sürdürülebilirlik yolculuğunu kıyılara taşıyor

Büyükşehir’den üreticilere damızlık koç desteği

Çayırova’nın genç basketbolcuları il şampiyonu oldu

Yükleniyor

Limak, Global Engineer Girls projesi ile artık İspanya’da

VUSLAT DERNEĞİ KURBAN ÇALIŞMALARINA BAŞLADIĞINI DUYURDU

İsrail, Gazze'deki katliama devam edeceklerinin mesajını net bir şekilde verdi

Tarihin en uzun eve dönüş kuyruğu

Gazze'de can kaybı 47 bini geçti

Biden durdu, Trump izin verdi! Gelir gelmez İsrail'e sevkiyat yaptı

ABD Başkanı Trump: 1 milyon Filistinli bu iki ülkeye taşınmalı! Gazze'yi tamamen temizleyip 'Bitti' demeliyiz"

Trump, iki ülke hariç tüm dış yardımları durdurdu

Hindistan Vize Danışmanlık

ABD, vatandaşlarını "acil" koduyla uyardı

Büyükşehir’den üreticilere damızlık koç desteği

Sayın Başkan, Değerli Milletvekilleri…

Gkm’de İstanbul’un Fethi temalı söyleşi gerçekleşti

Kabe, 601 metrelik Kraliyet Saat Kulesi'nden görüntülendi

Soykırımcı İsrail'in saldırısında 5 İHH çalışanı hayatını kaybetti

MSB kaynakları: Şam'da Koordinasyon Birimi göreve başladı

Meteoroloji'den 11 il için "sarı" uyarı

Tekne gezintisi sırasında göle düşen kişi kayboldu

DARES’de bayrak değişimi

Yaşar Dönmez Darıca Kaymakamı Olarak Atandı.

CHP BAŞAKŞEHİR İLÇE BAŞKANI BEYZADE KAYABAŞI: “EKREM BAŞKAN’A ÖZGÜRLÜK, SANDIĞI ÖNÜMÜZE İSTİYORUZ!”

Turan: “Dilovası’ndan Yükselen Direniş, Tüm Türkiye’nin Vicdanıdır”

Başkan Dokuzlar’dan Yangın Mağduru Aileye Ziyaret: “Yaraları Birlikte Saracağız”

Ercan Diyanet’i göre davet etti

Ercan’dan Büyükakın’a yanıt

Genel Başkan Bedri Yalçın: “Yeniden Anadolu Diyeceğiz, Hep Birlikte Başaracağız!”

CHP’li Nail Çiler: “Gebze Bölgesinde Sağlık Alarmı: Hastane Yetersiz, Aile Sağlığı Merkezine Rant Gölgesi”

Ayça Çağlar: “Çankaya’da sosyal belediyeciliğin gurur verici bir örneğine tanıklık ettik”

Sakarya İl Başkanı Hakan Yazıcı: “Bu milletin umudu yine bu milletin evlatlarıdır”

TRT’nin tarafsızlık ilkesini yok sayan yayın politikasına karşı yapmış olduğu meclis konuşması

Akkim Yapı Kimyasalları, Sektörün Lideri Olmaya Devam Ediyor

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

PASHA Bank’tan Tarımın Gücüne 120 Milyon TL’lik Katkı

25 milyon Euro'luk krediyle yeşil dönüşüm, güçlü adım Ofis Yem, EBRD desteğiyle geleceğe yatırım yapıyor

Büyükşehir’den yüzde 50 hibeli sera desteği

Bayram Pazarı Nerede ve Kaç Gün Kurulacak?

Yeni doğan bir lider: Sekiz Metal!

KÜRESEL BEYİN AVCILARI İSTANBUL’DA BULUŞTU

Dolar bugün ne kadar?

Çiftçi, “Sporcularımızın başarısı, Çayırova'mızın ortak gururudur”

İzmit Belediyesporlu genç cimnastikçiler Türkiye ikincisi oldu

Minik karateci Balkanlar’dan altın madalya ile döndü

Çayırova’nın genç basketbolcuları il şampiyonu oldu

Kocaelispor, Selçuk İnan ile prensipte anlaştı

Çiftçi, “Kapalı spor salonunda adım adım sona yaklaşıyoruz”

Darıca Türkelispor’dan Aydın’a tebrik ziyareti

Bilgievi kursiyerleri, voleybol maçında hünerlerini konuşturdu

Gölcüklü pehlivanlar başarıya doymuyor

VEDAT BORA; GELECEĞİN YILDIZLARI BU AKADEMİDE YETİŞECEK!

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 35 29 1 5 58 92
2.Fenerbahçe 35 25 4 6 50 81
3.Samsunspor 35 18 10 7 13 61
4.Beşiktaş 35 16 8 11 19 59
5.İstanbul Başakşehir 35 16 13 6 6 54
6.Eyüpspor 36 15 13 8 5 53
7.Trabzonspor 35 12 11 12 11 48
8.Göztepe 35 12 12 11 8 47
9.Kasımpaşa 35 11 10 14 0 47
10.Konyaspor 35 13 15 7 -4 46
11.Rizespor 35 14 17 4 -9 46
12.Kayserispor 35 11 12 12 -11 45
13.Gazişehir Gaziantep 35 12 15 8 -5 44
14.Antalyaspor 35 12 15 8 -23 44
15.Alanyaspor 35 11 15 9 -9 42
16.Bodrum FK 35 9 16 10 -13 37
17.Sivasspor 35 9 18 8 -14 35
18.Hatayspor 35 6 21 8 -24 26
19.Adana Demirspor 35 3 28 4 -58 1

YAZARLAR