• BIST 100

    9524,59%-0,06
  • DOLAR

    32,54% 0,30
  • EURO

    34,71% 0,07
  • GRAM ALTIN

    2491,33% 0,29
  • Ç. ALTIN

    4168,04% 0,00

Kuveyt Türk’ün ekonomiye desteği 93 milyar TL’ye ulaştı!

Türkiye’nin öncü katılım finans kuruluşu Kuveyt Türk, 2021 yılının ilk yarısına ilişkin finansal sonuçlarını açıkladı.

EKONOMİ 9.08.2021 16:24:00 0
Kuveyt Türk’ün ekonomiye desteği 93 milyar TL’ye ulaştı!

Toplanan fon büyüklüğünü 2020 yıl sonuna göre yüzde 18 artışla 144,5 milyar TL’ye çıkaran Kuveyt Türk, kullandırılan fon büyüklüğünü de yüzde 18 artışla 93 milyar TL’ye ulaştırdı. Net kârını bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 37 artırarak 1 milyar TL’ye yükselten Kuveyt Türk’ün toplam aktifleri 177,6 milyar TL’ye, öz varlıkları ise 8,9 milyar TL büyüklüğe yükseldi. 

 

Katılım finans esasları doğrultusunda geliştirdiği ürün ve hizmetleriyle 32 yıldır müşterilerine faizsiz finans hizmeti sunan Kuveyt Türk, 2021 yılının ilk yarısına ilişkin finansal sonuçlarını açıkladı. Toplanan fon büyüklüğünü 2020 yılsonuna göre yüzde 18 artışla 144,5 milyar TL’ye çıkaran Kuveyt Türk, kullandırılan fon büyüklüğünü ise yüzde 18 artışla 93 milyar TL’ye ulaştırdı. Bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 37 artışla 1 milyar TL net kâr elde eden Kuveyt Türk, istikrarlı büyümesini bu dönemde de sürdürdü. Öz varlıklarını 8,9 milyar TL, aktif büyüklüğünü ise 177,6 milyar TL’ye yükselten Kuveyt Türk, aktif büyük açısından katılım finans kuruluşları arasında ilk sıradaki yerini sağlamlaştırırken, bankacılık sektöründe 10. sıradaki yerini korudu.  

 

“Salgın sürecinde reel ekonomiye desteğimizi artırdık”

Kuveyt Türk Genel Müdürü Ufuk Uyan, finansal sonuçlarla ilgili yaptığı değerlendirmede, “Seçkin finansal ürün ve hizmetlerimizi etkin şekilde tasarruf sahipleri ve yatırımcılarla buluşturuyoruz. Müşteri deneyimi odaklı yaklaşımımız, teknoloji-inovasyon çalışmalarımız ve dijital dönüşüm yolunda attığımız adımlarla sektördeki öncü konumumuzu sürdürüyoruz. Salgının etkilerinin devam ettiği ilk yarıda da faaliyetlerimizi müşterilerimizin ve çalışanlarımızın sağlığı çerçevesinde şekillendirdik. Müşterilerimizin finansal ihtiyaçlarını, teknolojik altyapımızın gücünden yararlanarak dijital kanallar üzerinden kolay, hızlı ve güvenli şekilde karşılamaya devam ediyoruz. Reel ekonomiye destek olma konusunda gösterdiğimiz hassasiyetin bir teyidi olarak kullandırdığımız fon miktarını salgın döneminde de artırmaya devam ederek, bu yılın ikinci çeyreğinde 93 milyar TL’ye ulaştırdık. Önümüzdeki dönemde de ekonomik yapının en temel unsurunu teşkil eden reel sektöre finansman desteğinde bulunmaya devam edeceğiz” dedi.

 

Türkiye’den FCI’ya kabul edilen ilk katılım finans kuruluşu

Uluslararası ticaret hacminin gelişmesine katkı sağlamak amacıyla kurulan ve vadeli ihracatı destekleyen 90'dan fazla ülkede 400'e yakın üyesi bulunan FCI’ya Türkiye’den üye olan ilk katılım finans kuruluşu olduklarını hatırlatan Ufuk Uyan, “İhracatçılarımızı, ülke ekonomimizin dinamosu ve diğer sektörleri harekete geçiren bir lokomotifi olarak görüyoruz. Üretimi, ihracatı ve yatırımı odağımıza alarak ilerliyor ve stratejik öneme sahip olan ihracat firmalarımıza, ihtiyaçlarına yönelik yenilikçi çözümler geliştirerek destek oluyoruz. İhracat yapan tüm tüzel müşterilerimize, yurt dışı vadeli mal ve hizmet satışları için tahsilat yönetimi, alacak garantisi ve finansman ürünlerinin bir arada bulunduğu kapsamlı bir hizmet sunmayı amaçlıyoruz. İhracatçılarımızın yurt dışı alacaklarını garanti altına alacak ve tahsilat hizmeti vermemizi sağlayacak FCI üyeliğimiz ile bir kez daha ihracatçılarımızın yanında olduğumuzu göstermenin mutluluğunu yaşıyoruz” diye konuştu. 

 

 

Kuveyt Türk’ten bir ilk: Yerinde Finansman

Müşterilerin finansman ihtiyacını kolay ve hızlı bir şekilde karşılamak için geliştirdikleri Yerinde Finansman hizmetine değinen Genel Müdür Uyan, “Yerinde Finansman hizmetimizle artık müşterilerimiz, anlaşmalı işyeri ve e-ticaret sitelerinden yapmak istedikleri alışverişler için Kuveyt Türk Mobil uygulaması üzerinden QR kod okutarak finansman başvurusunu online yapabilmektedir. Başvurusu onaylanan müşterilerin alışverişlerini 36 taksitle gerçekleştirebildiği Yerinde Finansman hizmeti 7 gün 24 saat kullanılabilmektedir” dedi. 

 

Yatırım araçlarının beşi bir arada TradePlus’ta

Hisse senetleri, yatırım fonları, kira sertifikası, altın-gümüş ve döviz gibi yatırım araçlarını TradePlus mobil uygulamasıyla müşterilerinin hizmetine sunduklarını ifade eden Genel Müdür Uyan, “Müşterilerimize sunduğumuz hizmetlerimizin kalitesini, teknoloji ve inovasyon odaklı çalışmalarımızla her geçen gün daha da artırıyoruz. TradePlus ile bireysel veya tüzel tüm müşterilerimiz yatırım fonları, hisse senetleri, sukuk (kira sertifikaları), döviz, altın ve gümüş gibi yatırım ürünlerini kolaylıkla takip edebiliyor, anlık fiyatlarla işlem yapabiliyor ve alış-satış emri verebiliyor. Ayrıca, anlık piyasa verileri, görsel haberler, ekonomi takvimi, gelişmiş grafik teknolojisi ve teknik analiz araçlarıyla TradePlus, müşterilerimizin ihtiyaç duyduğu her an kaliteli hizmet sunan dijital bir yatırım merkezi haline geldi” dedi.

 

Katılım finansın ilk bankacılık okulu Kuveyt Türk Akademi’ye dönüştü

Kuveyt Türk’ün katılım finans sektöründe bir ilke imza atarak 2017 yılında hayata geçirdiği Kuveyt Türk Bankacılık Okulu’nun bundan böyle Kuveyt Türk Akademi olarak yoluna devam edeceğini belirten Uyan şunları söyledi: 

 

“Kuveyt Türk Akademi ile amacımız, çağın gerektirdiği donanıma ve yetkinliklere sahip olmaları için tüm çalışanlarımıza yeni nesil eğitim ve öğrenme yolculuğu imkânı sunmak. Bitmeyen öğrenme serüveni olarak tanımladığımız bu yolculukta, eğitim ve gelişim yollarını çalışanlarımızla birlikte çiziyor ve bu süreçte onlara eşlik ediyoruz. Çalışanlarımızın yanı sıra ilerleyen dönemde eğitimlerimizi daha geniş kitlelere açmayı de hedefliyoruz. Dijitaldeki yeni yüzümüz bu hedefimizin ilk adımıdır. Kuveyt Türk Akademi’yi yeni öğrenme modellerine göre sürekli geliştirerek, finans alanında bilgi edinmek isteyen herkese eğitim hizmeti sunmaya gayret edeceğiz.”

 

IDC Türkiye'den Kuveyt Türk’e ikisi altın üç ödül birden

İnovatif ürün ve hizmetleriyle dikkat çeken Kuveyt Türk’ün IDC Türkiye Finans Teknoloji Ödülleri’nde üç farklı dalda ödüle layık görüldüğünü belirten Uyan, “IDC Finans Zirvesi kapsamında düzenlenen ödül töreninde, Kuveyt Türk’ün Ar-Ge merkezlerinde tamamı yerli mühendislerden oluşan bir ekiple yapılan, şube hizmetleri ile ATM pratikliğini bir araya getiren ve işaret diliyle işitme engellilere yönelik hizmet de sunan XTM konseptimizle altın; ülkemizin geleceği çocuklarımıza finansal okuryazarlık yeteneği ve tasarruf kültürü kazandırmak amacıyla geliştirdiğimiz Dijital Kâşif ürünüyle de gümüş ödülün sahibi olduk. Ayrıca Kuveyt Türk’ün yüzde 100 iştiraki olan Architecht, geliştirmiş olduğu Airplatform çözümüyle birincilik ödülüne layık görüldü” diye konuştu. 

 

Üst üste 4. kez Finansın En İyi İşvereni seçildi

Genel Müdür Uyan, birçok özgün insan kaynakları uygulamasını hayata geçiren Kuveyt Türk’ün Great Place to Work Enstitüsü tarafından insan kaynakları alanında düzenlenen Türkiye’nin En İyi İşverenleri 2021’de de “5000+ Çalışan Sayısı” kategorisinde dördüncü kez “Türkiye'nin En İyi İşvereni” seçilmesinin ardından “Finansın En İyi İşvereni” ödülüne layık görüldüğünü de söyledi. Kuveyt Türk’ün gelecekteki yöneticilerini yetiştirmeyi amaçladığı MT (Management Trainee) programı da “Top100 Talent Program” yarışmasında, Türkiye’nin en iyi 10 yetenek programı arasında yer alırken, bankacılık sektöründe de en beğenilen ikinci program olma başarısını gösterdi. En iyi işverenler listesinin yanı sıra inovatif ürün ve hizmetleriyle öne çıkan Kuveyt Türk’e Global Finance Dergisi tarafından düzenlenen World’s Best Banks Awards’ta Türkiye’nin En İyi İslami Finansal Kuruluşu ödülü takdim edildi.

 

Kuveyt Türk Hakkında

Kuveyt Türk, 1989 yılında kurulmuştur. Seçkin finansal ürün ve hizmetlerini etkin bir biçimde tasarruf sahipleri ve yatırımcılarla buluşturan Kuveyt Türk, müşteri odaklı yaklaşımı, teknoloji-inovasyon çalışmaları ve dijital dönüşüm yolunda attığı adımlarla sektöründeki öncü konumunu sürdürmektedir. Altın alanında adım atan ilk katılım finans kuruluşu olan Kuveyt Türk ayrıca, Avrupa ve Türkiye’de sektörün ilk sukuk işlemini gerçekleştirmiştir. Türkiye’de bir finans kuruluşu tarafından hayata geçirilen ilk Ar-Ge merkezini 2010 yılında kuran Kuveyt Türk, bugün Türkiye’de iki Ar-Ge merkezine sahip tek finans kuruluşu unvanına sahiptir. Ar-Ge merkezinde geliştirilen projeler arasında, video görüşme ile self servis işlemlerin bir arada yapılabildiği XTM gibi dünyada bir ilk olan projeler de yer almaktadır. Bugün itibarıyla Türkiye genelinde 439 şubesiyle hizmet veren Kuveyt Türk, yurt dışında ise Bahreyn şubesi ve Almanya’daki iştiraki KT Bank AG’yle faaliyetlerini sürdürmektedir. Operasyonel çalışmalarının yanı sıra toplumsal değerleri temel alarak ve kültürel varlıklara sahip çıkarak önemli sosyal sorumluluk projelerine imza atan Kuveyt Türk, “Değerlerimizle büyüyoruz” stratejisi doğrultusunda birçok restorasyon projesi üstlenmiş, kitap ve belgesel gibi kalıcı eserler ortaya koymuştur.


Geleceğe Yatırımın Adresi Rusya'da Eğitim

Çamaşır Makinesi Kazan Bilyası (Rulman) Nasıl Değiştirilir?

Vali Yavuz, ÖNEM Projesinin Galasında Öğrencilerle Bir Araya Geldi

Darıca’da yüzler gülüyor

MHP'nin sandalye sayısı 50'ye yükseldi

Kocaelispor 28 Nisan'da Bandırmaspor karşısında

Kocaelispor'un deplasman kontenjan sayısı belli oldu

Hastane randevularına yeni düzenleme

Kaymakam Kara, Darıcalıyı Dinlemeye Devam Ediyor

İzmit Rotary Kulübü 54. yılını kutladı

Dünyanın dört bir tarafından hastalar Kocaeli Üniversitesi’ne tedavi olmak için geliyorlar

O ilçelerde planlı elektrik kesintisi olacak

Bugün hangi eczaneler nöbette?

Günü çift idmanla geçirdik

Önümüzdeki 3 gün yağış var!

Dolar - euro kaç TL?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Kara Yollarında Durum

Benzin ve motorin fiyatları

Başkan Durul, Emniyet Müdürü Karaduman’a forma verdi

Fofana Play-Off’ta kesin sahada

Kocaelispor taraftarına Ümraniye’de 175 kişilik yer ayrıldı

3. Uluslararası İletişim Bilimi ve Medya Çalışmaları Kongresi

Yumurta ve tavuk eti üretimi azaldı

KOÜ Mühendislik Fakültesi'nde görev değişikliği

Kocaeli’de 156 okul müdürü değişti

KYK izinlerine yeni düzenleme

Kocaeli'de otobüslere yüzde 75 zam talebi!

İzmit Körfezi’nde araştırmalar sürüyor

İzmit Tren Garı’na ulaşımda asansör kolaylığı

Yükleniyor

İsrail, Gazze'deki Cibaliye Mülteci Kampı'na saldırdı! Çok sayıda ölü ve yaralı var

Swiss Transporte, Zürih'te Nakliyede Çevre Dostu Çözümler Geliştiriyor

Almanya İşçi Vizesi: Kariyerinizi Uluslararasılaştırmanın Kapıları

Yurt Dışında İş Bulmak Kolay Mıdır?

Dünya liderlerinin gözünün içine baka baka söyledi: Artık sizden bıktık

Havuzdan bulaşan 'beyin yiyen amip' 16 aylık çocuğu öldürdü

Halk sokaklara indi, belediye başkanının evini basıp ateşe verdiler

İspanya Kargo Gönderimi

Avrupa Parlamentosu'ndan, AB'ye katılım süreci ile ilgili skandal Türkiye raporu

"Sessiz katil" olarak biliniyor, tek bir lokması hasta ediyor

MHP'nin sandalye sayısı 50'ye yükseldi

Hastane randevularına yeni düzenleme

Yumurta ve tavuk eti üretimi azaldı

Kara yollarında durum

2 akrep yiyen şahıs öldü

Maliye IBAN'ları kiraya verenlerin peşine düştü

Gazze'ye yardım malzemesi taşıyan 9. gemi uğurlandı

TÜİK , şubat ayı işsizlik verilerini açıkladı

Ara tatil sona erdi, 20 milyon öğrenci yeniden ders başı yaptı

Bayramda 11,2 milyon araç otoyolları kullandı

MHP'nin bayramlaşacağı dört parti belli oldu

Özgür Özel, “Kimsenin gözünün yaşına bakmam”

Lütfü Türkkan’dan Meral Akşener’e: Kararını gözden geçir

Erbakan talimat vermişti! Yeniden Refah Partisi kazandığı belediyelere tabelaları astı

Seçim yenilgisi sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan talimat!

Ne Özel ne de İmamoğlu faktörü! Kılıçdaroğlu, seçimdeki başarıyı 3 nedene bağladı

Körfez'de seçim sonuçlarına yapılan itiraz reddedildi

İzmit Belediyesi’nin yeni meclis üyeleri belli oldu

Derinceliler, Atasoy Bilgin’e sandıkta şok yaşattı!!

Saide Arslan Çalışkan'dan, Nail Çiler, partilileri ve gazetecileri hedef alan zehir zemberek suçlamalar!

Dolar - euro kaç TL?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

Dolar bugün ne kadar?

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

Kocaelispor 28 Nisan'da Bandırmaspor karşısında

Kocaelispor'un deplasman kontenjan sayısı belli oldu

Günü çift idmanla geçirdik

Başkan Durul, Emniyet Müdürü Karaduman’a forma verdi

Fofana Play-Off’ta kesin sahada

Kocaelispor taraftarına Ümraniye’de 175 kişilik yer ayrıldı

Göztepe takılmazsa, Süper Lig’de

Tarihte bugün Kocaelispor: Trabzonspor'u mağlup ederek Türkiye Kupası Şampiyonluğu kazandı

Körfezli yüzücülerin hedefi Türkiye Şampiyonası

Süper Lig'in eski yıldızı hayatını kaybetti

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 32 28 1 3 53 87
2.Fenerbahçe 32 27 1 4 57 85
3.Trabzonspor 32 16 12 4 12 52
4.Beşiktaş 32 14 12 6 4 48
5.Rizespor 32 14 12 6 -4 48
6.İstanbul Başakşehir 32 13 12 7 4 46
7.Kasımpaşa 32 13 12 7 -2 46
8.Sivasspor 32 11 10 11 -5 44
9.Antalyaspor 32 10 10 12 -1 42
10.Alanyaspor 32 10 10 12 -5 42
11.Adana Demirspor 32 9 10 13 5 40
12.Samsunspor 32 10 14 8 -6 38
13.Ankaragücü 32 8 11 13 -1 37
14.Kayserispor 32 10 12 10 -9 37
15.Konyaspor 32 8 12 12 -11 36
16.Hatayspor 32 7 13 12 -8 33
17.Gazişehir Gaziantep 32 8 17 7 -15 31
18.Fatih Karagümrük 32 7 16 9 -6 30
19.Pendikspor 32 7 16 9 -28 30
20.İstanbulspor 32 4 21 7 -34 16

YAZARLAR