• BIST 100

    9311,88%-2,19
  • DOLAR

    38,85% -0,32
  • EURO

    44,87% -0,99
  • GRAM ALTIN

    4344,50% 1,44
  • Ç. ALTIN

    6989,75% 1,74

'FETÖ'ye karşı mücadeleyi destekliyoruz'

HÜDA PAR Genel Başkanı Sağlam, "FETÖ mağduru binlerce insan var cezaevlerinde. Dışarıda olup da mağdur olanlar var. FETÖ'nün nasıl kumpaslar kurduğu, nasıl bir ihanet içinde olduğu görüldükten sonra yaptıkları bütün işlere şüpheyle bakılmalı." dedi.

POLİTİKA 3.12.2018 14:59:00 0

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Genel Başkanı İshak Sağlam, "FETÖ mağduru binlerce insan var cezaevlerinde. Bunun mutlaka görülmesi lazım. Sadece cezaevinde değil, dışarıda olup da mağdur olanlar var. FETÖ'nünnasıl bir örgüt olduğu ve nasıl kumpaslar kurduğu, nasıl bir ihanet içinde olduğu görüldükten sonra yaptıkları bütün işlere şüpheyle bakılması gerekiyor." dedi.

Sağlam, AA muhabirine yaptığı açıklamada FETÖ'nün 2011 yılında isimsiz ihbar maillerini gerekçe göstererek kurduğu kumpas sonucu hazırladığı dosyada genel başkan yardımcıları Sait Şahin ve Mehmet Bahattin Temel ile gazeteci Fikret Gültekin'i yasa dışı örgüte üye olmak suçu işledikleri gerekçesiyle cezalandırdığını, İstanbul Anadolu 11. Ağır Ceza Mahkemesinin verdiği bu mahkumiyet kararının ise Yargıtay tarafından onandığını söyledi.

Mahkumiyet kararları Yargıtayca onanan Şahin, Temel ve Gültekin hakkındaki işlemleri yürüten kolluk görevlileri ile iddianameyi hazırlayan savcı ve mahkeme başkanın da aralarında bulunduğu kişilerin neredeyse tamamının FETÖ üyesi oldukları gerekçesiyle meslekten çıkarıldığını, bazılarının halen tutuklu olduğunu dile getiren Sağlam, bu ve bunun gibi FETÖ'cülerin yürüttüğü dosyaların yeniden gözden geçirilmesini talep etti.

FETÖ'nün, hem emniyet, hem yüksek yargıda etkili olduğu dönemde birisini bertaraf etmek istediklerinde çok fazla hukuki gerekçelere gerek duymadığını vurgulayan Sağlam, "FETÖ kendisine rahatsızlık verebileceğini düşündüğü bütün grupları bertaraf etmek için uğraştı. Gerek İslami hassasiyeti olan gruplar, gerekse sol gruplardan kendilerine engel olarak gördüklerini kumpaslarla bertaraf etmeye çalıştılar." ifadelerini kullandı.

"FETÖ mağduru binlerce insan cezaevinde"

Sağlam, FETÖ'nün kumpasları dolayısıyla cezaevinde binlerce kişi olduğunu savunarak, şunları kaydetti:

"Cezaevlerinde FETÖ mağduru binlerce insan var. Bunun mutlaka görülmesi lazım. Sadece cezaevinde değil, dışarıda olup da mağdur olanlar var. FETÖ'nün nasıl bir örgüt olduğu ve nasıl kumpaslar kurduğu, nasıl bir ihanet içinde olduğu görüldükten sonra yaptıkları bütün işlere şüpheyle bakılması gerekiyor. FETÖ'nün başlattığı soruşturmaların olduğu gibi devam ettirilmesini yadırgıyoruz. Bunun öyle olmaması gerektiğini düşünüyoruz."

Arkadaşlarına verilen cezanın ardından gerekli itirazları yaptıklarını dile getiren Sağlam şöyle konuştu:

"Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığına itirazımı yaptık. Anayasa Mahkemesine bireysel başvuru hakkımız vardı. Arkadaşlarımız onu da yaptı. Kanun yolları neyse, sonuna kadar takipçisi olacağız. Bunun yanında bunu gündemde tutmaya devam edeceğiz. Adalet şahıslara bağlanabilecek bir husus değildir. Bir yerde bir haksızlık varsa bütün insanları ilgilendiriyor. Bugüne kadar sadece bize karşı yapılan haksızlıkları değil, bizim dışımızda yapılan haksızlıkları gündeme getirip mücadele ettik."

Parti yöneticilerine verilen cezanın HÜDA PAR'ın politikalarında bir değişikliğe neden olmayacağını vurgulayan Sağlam, "Şahıslara göre politika belirleyen bir parti değiliz. Bugüne kadar dile getirdiğimiz hususlarda ne kadar haklı olduğumuzu bir kez daha gördük. Partiyi ilk kurduğumuz andan itibaren 'hakkaniyet ve adalet' dedik. Ülkemize huzur ve refahın gelmesi için insanlarımızın mutlu olması için ne gerekiyorsa yapmaya devam edeceğiz." diye konuştu.

"FETÖ'ye karşı mücadeleyi destekliyoruz"

FETÖ'yle mücadelenin önemine işaret eden ve bilerek ve isteyerek FETÖ'ye yardım edenlerin cezalandırılması gerektiğini belirten Sağlam, şunları aktardı:

"Masum insanların zarar görmemesi lazım. 15 Temmuz’da nasıl bir ihanet içinde olduklarını gördük. İlk anlardan itibaren Cumhurbaşkanımızın insanları sokağa davet etmesinden önce arkadaşlarımız sokağa çıkıp buna karşı direndi. Darbecilere karşı yapılan mücadeleyi sonuna kadar destekliyoruz. Bu mücadelenin hukuk içerisinde olması lazım. Bir zulme mahal vermemek lazım. Örgütün iç yüzünü görüp, onlardan ayrılanlara kol kanat germek lazım."

"Partimize yönelik bir karar değil"

Adaletin herkese lazım olduğunu vurgulayan Sağlam, "Adalet hiçbir şeye feda edilemez. Kurumların ve devleti idare edenlerin adalet konusunda çok sağlam durması gerekiyor. Arkadaşlarımıza verilen ceza daha önce de söylediğimiz gibi, partimize yönelik bir karar değil. Adalet herkesi ilgilendirdiği için bütün insanlığa karşı verilmiş bir cezadır." dedi.

Sağlam, adaletin kişilere göre değişen bir husus olmadığını ifade ederek, "Bir kişi zulme maruz kalıyorsa onun için bir şeyler yapılması gerektiğini düşünüyoruz. FETÖ mağduru binlerce insan cezaevinde. Bunun mutlaka görülmesi lazım. Zulme ve kumpasa uğramış insanların çığlıkları duyulmalı. Adalet terazisini çok hassas tutmak lazım. Bir mazlum için on suçlu bırakılabilir. Ama bir suçluyu yakalamak için on mazlumu cezaevine atmak adaletin kabul edeceği bir husus değil." diye konuştu.(AA)

İsrail-İran savaşında üçüncü gece

7 asırdır ayakta: Tek bir çivisi bile yok

TEM’de otobüs ile otomobil çarpıştı: 3 yaralı

Kuzey Marmara Otoyolu’nda otomobil şarampole uçtu: 8 yaralı

Bugün hangi eczaneler nöbette?

Nehir Zeyrek’ten Babalar Günü’nde yürek burkan mesaj

Sınav heyecanı velileri de sardı

Kocaeli’de 2 katlı yalı cayır cayır yandı

İş yeri kurşunlayan 2 kişi tutuklandı

BAŞKAN ASLANTAŞ’TAN LGS ÖĞRENCİLERİNE MORAL VE DESTEK MESAJI

Kartepe’de Lezzet ve Kültürün Buluşması: Gastronomi Festivali Coşkusu Başladı

Başkan Ömeroğlu’ndan Babalar Günü Mesajı

Gebze Offroad Festivali Başladı

ÇİN HEYETİNDEN GEBZE TİCARET ODASI’NA ZİYARET

Yaz spor okullarında kayıtlar başlıyor

Başkan Önal’a kutlama ziyaretleri sürüyor

MİNE KOŞAN: “DÖNÜM NOKTASINDAYIM!”

LGS sınavına girecek öğrencilere altın değerinde 12 tavsiye

LGS’ye bilgi evlerinde hazırlandılar hayalleri için gün sayıyorlar

Hatay Sörf Merkezi, Türkiye Şampiyonası'ndan 6 madalya ile döndü

Bozkurt ailesinin akademik gururu

Gebze’de Mesleki Eğitim Tanıtım ve İstihdam Fuarı Açıldı

Darıca Belediyesi, araç filosunu büyütmeye devam ediyor

En İyi İstanbul Evden Eve Nakliyat Şirketleri

AI Token’in Kullanım Alanları

Bugün hangi eczaneler nöbette?

Kocaeli'de hava durumu nasıl olacak?

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Kara yollarında son durum

Yükleniyor

Limak, Global Engineer Girls projesi ile artık İspanya’da

VUSLAT DERNEĞİ KURBAN ÇALIŞMALARINA BAŞLADIĞINI DUYURDU

İsrail, Gazze'deki katliama devam edeceklerinin mesajını net bir şekilde verdi

Tarihin en uzun eve dönüş kuyruğu

Gazze'de can kaybı 47 bini geçti

Biden durdu, Trump izin verdi! Gelir gelmez İsrail'e sevkiyat yaptı

ABD Başkanı Trump: 1 milyon Filistinli bu iki ülkeye taşınmalı! Gazze'yi tamamen temizleyip 'Bitti' demeliyiz"

Trump, iki ülke hariç tüm dış yardımları durdurdu

Hindistan Vize Danışmanlık

ABD, vatandaşlarını "acil" koduyla uyardı

İsrail-İran savaşında üçüncü gece

Nehir Zeyrek’ten Babalar Günü’nde yürek burkan mesaj

LGS sınavına girecek öğrencilere altın değerinde 12 tavsiye

Sekapark’ta uçurtmalar babalar için uçacak

Yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı olan plajlarımız tertemiz; Mavi Bayraklı plajlar yeni sezona hazır

LGS VE YKS ÖNCESİ SINAV KAYGISINA DİKKAT!

Alo Evlat Sağlık Kulübü’nden Bayramda Anlamlı Ziyaretler

Konya Ovası çöküyor: Binlerce obruk geri döndürülemez durumda

Kurtuluş Yalçın: “Bu bayram gönül köprülerini yeniden inşa edelim”

KidZania İstanbul’da Kurban Bayramı coşkusu başlıyor

ERBAKAN’DAN ENGİN KILIÇ’A TAKTİR BELGESİ

KSO Başkanı Zeytinoğlu sanayi üretim endeksini değerlendirdi

Tüpraş meclis gündeminde

Gelecek Partisi’nden Yozgat’a Anlamlı Ziyaretler

Ercan’dan bayram mesajı

CHP İl Kadın Kolları Başkanından Gebze KAI Derneği'ne Ziyaret

CHP BAŞAKŞEHİR İLÇE BAŞKANI BEYZADE KAYABAŞI: “EKREM BAŞKAN’A ÖZGÜRLÜK, SANDIĞI ÖNÜMÜZE İSTİYORUZ!”

Turan: “Dilovası’ndan Yükselen Direniş, Tüm Türkiye’nin Vicdanıdır”

Başkan Dokuzlar’dan Yangın Mağduru Aileye Ziyaret: “Yaraları Birlikte Saracağız”

Ercan Diyanet’i göre davet etti

AI Token’in Kullanım Alanları

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

TÜRKİYE YATIRIMCILARI ARTIK ENFLASYONA KARŞI PARASINI KORUYACAK

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

KSO Başkanı Zeytinoğlu mayıs ayı enflasyon verilerini değerlendirdi

Gebze’de Dilencinin Üzerinden 20 Bin TL'den Fazla Para Çıktı

Karbon elyafta stratejik hamle: Aksa Akrilik, DowAksa’nın tamamını satın alıyor

Bayram öncesi et fiyatlarına zam geldi

Kocaelispor’da Selçuk İnan göreve başladı

Şampiyon Darıca Türkeli’den Büyükakın’a ziyaret

Gebzespor, teknik direktör Cihan Erdil ile anlaştı

Körfezli ragbiciler milli takım kampında

Leyla Atakan Koşusu’nu Prenses Sylvester kazandı

Körfezli Poyraz, Balkan ikincisi oldu

Selçuk İnan, Kocaelispor’a imzayı attı

Darıcalı sporcuların büyük başarısı

Sezonu 10 kupa ve 160 madalyayla tamamladılar

Çiftçi, “Sporcularımızın başarısı, Çayırova'mızın ortak gururudur”

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 36 30 1 5 60 95
2.Fenerbahçe 36 26 4 6 51 84
3.Samsunspor 36 19 10 7 14 64
4.Beşiktaş 36 17 8 11 23 62
5.İstanbul Başakşehir 36 16 14 6 4 54
6.Eyüpspor 36 15 13 8 5 53
7.Trabzonspor 36 13 11 12 13 51
8.Göztepe 36 13 12 11 9 50
9.Rizespor 36 15 17 4 -6 49
10.Kasımpaşa 36 11 11 14 -1 47
11.Konyaspor 36 13 16 7 -5 46
12.Alanyaspor 36 12 15 9 -7 45
13.Kayserispor 36 11 13 12 -12 45
14.Gazişehir Gaziantep 36 12 15 9 -5 45
15.Antalyaspor 36 12 16 8 -25 44
16.Bodrum FK 36 9 17 10 -17 37
17.Sivasspor 36 9 19 8 -16 35
18.Hatayspor 36 6 22 8 -27 26
19.Adana Demirspor 36 3 28 5 -58 2

YAZARLAR