• BIST 100

    9311,88%-2,19
  • DOLAR

    39,42% 0,21
  • EURO

    45,56% -0,34
  • GRAM ALTIN

    4344,84% 1,42
  • Ç. ALTIN

    6989,75% 1,74

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Adı ne olursa olsun teröre bulaşan hiçbir yapının İslam'la hiçbir bağı yoktur”

"Alman Milli Takımı’na kadar yükselmiş olan bu iki gencimizin dışlanmasını ben cumhurbaşkanı olarak doğrusu hazmedemedim”

POLİTİKA 29.09.2018 20:07:00 0
Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Adı ne olursa olsun teröre bulaşan hiçbir yapının İslam

Almanya’da cami açılışında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Adı ne olursa olsun teröre bulaşan hiçbir yapının İslam'la hiçbir bağı yoktur” dedi. 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Almanya’ya düzenlediği resmi ziyaret kapsamında Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİBİT) Camii’nin açılış töreninde konuştu. Konuşmasına Almanya’daki tüm Müslümanları selamlayarak başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Hamdolsun kritik bir dönemde son derece verimli, son derece başarılı bir ziyaret yaptık. Gerek sayın Steinmeier ile gerekse sayın Merkel ile görüşmelerimizde her iki ülkeyi yakından ilgilendiren meseleleri samimiyetle ele aldık. Bu vesile ile Köln eyalet valisi, Köln belediye başkanı ve Köln halkına gönülden teşekkür ediyorum. Kendileri ile ticaretimizi ve ekonomik yatırımlarımızı nasıl yukarı taşıyacağımızı, ırkçılık, yabancı düşmanlığı ve İslam karşıtlığı ile nasıl daha etkin mücadele edeceğimizi de istişare ettik. Ayrıca önde gelen Alman yatırımcılarla bir araya gelerek Türkiye’nin yatırım potansiyelini harekete geçirecek yeni projeleri görüştük” dedi. 

“Almanya ile ortak menfaatlerimize odaklanmamız gerek” 
İki gün boyunca devam eden temasların son derece verimli geçtiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Almanya ile son dönemdeki bazı fikir ayrılıklarını bir yana koyarak bundan sonra ortak menfaatlerimize odaklanmamızın gerektiğini özellikle vurguladım. Terör örgütleri ile mücadeleden mülteci krizine, Suriye’deki çatışmalardan ticaret savaşlarına kadar her alanda iş birliğimizi güçlendireceğiz” ifadelerini kullandı. 
DİBİT Camii'nin yapımında emeği geçen herkese teşekkür ettiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Caminin temeli atıldığı zaman kimi dar görüşlü çevreler protestolar düzenlemiş, caminin inşasına karşı çıkmışlardı. Bu protestolara rağmen pek çok Alman siyasetçi ve sivil toplum temsilcisi projeyi teşvik etti, DİBİT’in ve Türk toplumunun yanında yer aldı. Ben kendilerine şimdi bir cumhurbaşkanı olarak tekrar teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu. 
İnşa edilen camiden dini inancı fark etmeksizin tüm ihtiyaç sahiplerinin yararlanması gerektiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Burası bizi ‘Avrupa’nın ötekisi’, düşmanı gibi göstermeye çalışanlara inat bu topraklardaki varlığımızın timsali olmalıdır” dedi. 

“Adı ne olursa olsun teröre bulaşan hiçbir yapının İslam'la hiçbir bağı yoktur” 
Müslümanlar arasında birliğin daha da artırılması gereken bir döneme girildiğini belirten Cumhurbşakanı Erdoğan, “Bir yanda DEAŞ, FETÖ, PKK katil sürüleri üzerinden gençlerimiz terör tuzağına çekilirken, diğer yandan ırkçı örgütler Müslümanlar'ın hak ve hukukunu hiçe sayıyor. Bugüne kadar en fazla zararı Müslümanlara vermiş, en çok Müslüman kanı dökmüş terör örgütleri İslamist ve Cihadist gibi ifadeler ile yine Müslümanlara yamanmak isteniyor. Her fırsatta ifade ettiğim bir hususu burada tekrarlamak istiyorum. Adı, iddiası, ideolojisi ne olursa olsun teröre bulaşan, şiddete bulaşan, Müslümanlar'ın canına kast eden hiçbir yapının İslam'la, Müslümanlık'la, bizim inancımız ile hiçbir bağı yoktur” ifadelerini kullandı. 
"İslami terör" ifadesinin art niyetli gruplar tarafından oluşturulduğunu söyleyerek, bu ifadenin yanlış olduğunun altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Biz terör örgütleri arasında asla ayrım yapmadık, yapmıyoruz. Bizim nazarımızda Berlin’de pazar yerindeki sivilleri katleden DEAŞ’lı caniler ne ise iki ay önce 11 aylık Bedirhan bebeği annesi ile beraber şehid eden PKK’lı katiller de odur” şeklinde konuştu. 

“O pilotlar da çok kaliteliydi ama geldiler benim vatandaşımı şehit ettiler” 
FETÖ terör örgütünün bünyesindeki okullarda iyi öğrencilerin yetiştirildiği yönünde söylemlerin olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, 15 Temmuz darbe girişimi esnasında gerçekleştirilen hava saldırılarına atıfta bulunarak , “O pilotlar da çok kaliteliydi. Omuzları falan da baya doluydu. Ama o omuzları kalabalık olanlar geldiler benim vatandaşımı şehit ettiler. Helikopterlerle şehit ettiler, F-16’larla şehit etiler. Tanklarla, toplarla şehit ettiler” dedi. 
Türkiye’nin kararlı duruşunu Suriye’de gerçekleştirdiği operasyonlarla gösterdiğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kimi ülkeler gibi bir terör örgütü ile savaşmak için diğerini palazlandırmak gibi yanlışa düşmedik. Bugün de aynı yerdeyiz. Tüm muhataplarımızı teröre karşı tutarlı davranmaya, katiller arasında ayrım yapmadan mücadele etmeye çağırıyoruz. Özelikle 15 Temmuz gecesi 251 insanımızı şehit eden, 2 bin 193 vatandaşımızı gazi eden FETÖ’cülerin bu tavrı sebebi ile bunların Avrupa’da da, Amerika’da da, hiçbir yerde de barınamaması gerekiyor” ifadelerini kullandı. 
Türkiye’nin işbirliği içinde olduğu ülkelerin FETÖ konusunda delil istemesi karşısında Türk yargısının verdiği kararları hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye’nin yargısı, mahkemeleri bunlarla ilgili her türlü kararı verdi. Sizin yargılarınızda verilen kararlar geçerli, Türkiye’nin yargısının verdiği kararlar geçerli değil. Bu nasıl bir anlayıştır. Hangi delili arıyorsun? Demokrasi düşmanlarının, Avrupa’nın demokratik kurumlarını istismar etmesine daha fazla göz yumulmamalıdır. Avrupa başkentlerinin caddeleri ve meydanları terör örgütünün paçavralarıyla daha fazla kirletilmemelidir” şeklinde konuştu. 

“Özil’in dışlanmasını cumhurbaşkanı olarak doğrusu hazmedemedim” 
Avrupa’da yükselen ırkçılık sebebi ile yaşanan Mesut Özil krizine de değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Artık isim vermeden geçemeyeceğim, sonra bana darılır. Almanya’da doğup büyümüş bir Mesut Özil’imiz, bir İlkay’ımız İngiltere’de kendileri ile beraber bir fotoğraf çektirdik diye kendisini bu toplumda dışladılar. Alman Milli Takımı’na kadar yükselmiş olan bu iki gencimizin dışlanmasını ben cumhurbaşkanı olarak doğrusu hazmedemedim” dedi. 

Yaz spor okullarında kayıtlar başlıyor

Başkan Önal’a kutlama ziyaretleri sürüyor

MİNE KOŞAN: “DÖNÜM NOKTASINDAYIM!”

LGS sınavına girecek öğrencilere altın değerinde 12 tavsiye

LGS’ye bilgi evlerinde hazırlandılar hayalleri için gün sayıyorlar

Hatay Sörf Merkezi, Türkiye Şampiyonası'ndan 6 madalya ile döndü

Bozkurt ailesinin akademik gururu

Gebze’de Mesleki Eğitim Tanıtım ve İstihdam Fuarı Açıldı

Darıca Belediyesi, araç filosunu büyütmeye devam ediyor

En İyi İstanbul Evden Eve Nakliyat Şirketleri

AI Token’in Kullanım Alanları

Bugün hangi eczaneler nöbette?

Kocaeli'de hava durumu nasıl olacak?

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Kara yollarında son durum

Yavru kedi kurtarma operasyonu

Mavi Bayraklı plajlar yeni sezona hazır

Kartepeli Gençler Ata Binerek Stres Attı

LGS sınavına girecek öğrencilere altın değerinde 12 tavsiye

Kartepe Belediyesi’nden Hijyen Seferberliği

Trafik sorunlarına çözüm çalıştayı

"Hoşuma gitti" diyerek terlik çalmışlardı: 2 çalışan işten çıkarıldı

Kocaelispor’da Selçuk İnan göreve başladı

Kartepe’de genç yetenekler sanatla buluştu

Körfez Belediyesi ve Sivas İmranlı kardeş belediye oldu

Daireden kamyon kamyon çöp çıktı

Ağıralioğlu, halı sahada maç yaptı, ortaya renkli görüntüler çıktı

İSU’DAN KARTEPE ÇEPNİ MAHALLESİ’NE 28 KİLOMETRELİK YENİ ALTYAPI YATIRIMI

Başkan Büyükgöz'den Mahalle Muhtarlarına Ziyaret

Yükleniyor

Limak, Global Engineer Girls projesi ile artık İspanya’da

VUSLAT DERNEĞİ KURBAN ÇALIŞMALARINA BAŞLADIĞINI DUYURDU

İsrail, Gazze'deki katliama devam edeceklerinin mesajını net bir şekilde verdi

Tarihin en uzun eve dönüş kuyruğu

Gazze'de can kaybı 47 bini geçti

Biden durdu, Trump izin verdi! Gelir gelmez İsrail'e sevkiyat yaptı

ABD Başkanı Trump: 1 milyon Filistinli bu iki ülkeye taşınmalı! Gazze'yi tamamen temizleyip 'Bitti' demeliyiz"

Trump, iki ülke hariç tüm dış yardımları durdurdu

Hindistan Vize Danışmanlık

ABD, vatandaşlarını "acil" koduyla uyardı

LGS sınavına girecek öğrencilere altın değerinde 12 tavsiye

Sekapark’ta uçurtmalar babalar için uçacak

Yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı olan plajlarımız tertemiz; Mavi Bayraklı plajlar yeni sezona hazır

LGS VE YKS ÖNCESİ SINAV KAYGISINA DİKKAT!

Alo Evlat Sağlık Kulübü’nden Bayramda Anlamlı Ziyaretler

Konya Ovası çöküyor: Binlerce obruk geri döndürülemez durumda

Kurtuluş Yalçın: “Bu bayram gönül köprülerini yeniden inşa edelim”

KidZania İstanbul’da Kurban Bayramı coşkusu başlıyor

Lütfi Parıltı: “Kurban Bayramı, insanlık değerlerinin yeniden filizlendiği kutlu bir zaman dilimidir”

KAMUOYUNA DUYURU

ERBAKAN’DAN ENGİN KILIÇ’A TAKTİR BELGESİ

KSO Başkanı Zeytinoğlu sanayi üretim endeksini değerlendirdi

Tüpraş meclis gündeminde

Gelecek Partisi’nden Yozgat’a Anlamlı Ziyaretler

Ercan’dan bayram mesajı

CHP İl Kadın Kolları Başkanından Gebze KAI Derneği'ne Ziyaret

CHP BAŞAKŞEHİR İLÇE BAŞKANI BEYZADE KAYABAŞI: “EKREM BAŞKAN’A ÖZGÜRLÜK, SANDIĞI ÖNÜMÜZE İSTİYORUZ!”

Turan: “Dilovası’ndan Yükselen Direniş, Tüm Türkiye’nin Vicdanıdır”

Başkan Dokuzlar’dan Yangın Mağduru Aileye Ziyaret: “Yaraları Birlikte Saracağız”

Ercan Diyanet’i göre davet etti

AI Token’in Kullanım Alanları

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

TÜRKİYE YATIRIMCILARI ARTIK ENFLASYONA KARŞI PARASINI KORUYACAK

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

KSO Başkanı Zeytinoğlu mayıs ayı enflasyon verilerini değerlendirdi

Gebze’de Dilencinin Üzerinden 20 Bin TL'den Fazla Para Çıktı

Karbon elyafta stratejik hamle: Aksa Akrilik, DowAksa’nın tamamını satın alıyor

Bayram öncesi et fiyatlarına zam geldi

Kocaelispor’da Selçuk İnan göreve başladı

Şampiyon Darıca Türkeli’den Büyükakın’a ziyaret

Gebzespor, teknik direktör Cihan Erdil ile anlaştı

Körfezli ragbiciler milli takım kampında

Leyla Atakan Koşusu’nu Prenses Sylvester kazandı

Körfezli Poyraz, Balkan ikincisi oldu

Selçuk İnan, Kocaelispor’a imzayı attı

Darıcalı sporcuların büyük başarısı

Sezonu 10 kupa ve 160 madalyayla tamamladılar

Çiftçi, “Sporcularımızın başarısı, Çayırova'mızın ortak gururudur”

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 36 30 1 5 60 95
2.Fenerbahçe 36 26 4 6 51 84
3.Samsunspor 36 19 10 7 14 64
4.Beşiktaş 36 17 8 11 23 62
5.İstanbul Başakşehir 36 16 14 6 4 54
6.Eyüpspor 36 15 13 8 5 53
7.Trabzonspor 36 13 11 12 13 51
8.Göztepe 36 13 12 11 9 50
9.Rizespor 36 15 17 4 -6 49
10.Kasımpaşa 36 11 11 14 -1 47
11.Konyaspor 36 13 16 7 -5 46
12.Alanyaspor 36 12 15 9 -7 45
13.Kayserispor 36 11 13 12 -12 45
14.Gazişehir Gaziantep 36 12 15 9 -5 45
15.Antalyaspor 36 12 16 8 -25 44
16.Bodrum FK 36 9 17 10 -17 37
17.Sivasspor 36 9 19 8 -16 35
18.Hatayspor 36 6 22 8 -27 26
19.Adana Demirspor 36 3 28 5 -58 2

YAZARLAR