• BIST 100

    9019,57%-1,65
  • DOLAR

    39,25% 0,07
  • EURO

    44,65% -0,07
  • GRAM ALTIN

    4191,06% 1,03
  • Ç. ALTIN

    6623,72% 0,00

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Koç: Şampiyon olacağımıza gönülden inanıyoruz

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Koç, "Taraftarımızın da muhteşem desteğiyle ligin en iyi performansını ortaya koyarak şampiyon olacağımıza gönülden inanıyoruz." dedi.

SPOR 8.02.2020 15:22:00 0
Fenerbahçe Kulübü Başkanı Koç: Şampiyon olacağımıza gönülden inanıyoruz

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, Trabzonspor'la ilgili "Trabzonspor başkanına vermiş olduğum cevap, Trabzonspor'un sırtını devlete dayaması hususuydu. Açıklamalarımın bu kısmıyla ilgili, sponsorlar, localar, devlet bankalarından alınan kredilerle ilgili söylediklerimin tümünün arkasındayım." dedi.

Fenerbahçe Faruk Ilgaz Tesisleri'nde yapılan yüksek divan kurulu olağan toplantısında konuşan Ali Koç, 12 Ocak'ta Antalya'da yaptığı basın toplantısında Trabzonspor'la ilgili söylediklerini hatırlattı.

Bu basın toplantısından sonra taraflı tarafsız herkesten destek aldıklarını aktaran Ali Koç, "Mütemadiyen adil rekabetten, bilhassa harcama limitleri konusunda Trabzonspor başkanına vermiş olduğum cevap, Trabzonspor'un sırtını devlete dayaması hususuydu. Açıklamalarımın bu kısmıyla ilgili, sponsorlar, localar, devlet bankalarından alınan kredilerle ilgili söylediklerimin tümünün arkasındayım." diye konuştu.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Türk sporunun gelişmesi için son derece duyarlı ve aktif bir tutum sergilediğini vurgulayan Koç, şu ifadeleri kullandı:

"Bizim Antalya'da yaptığımız açıklamada, sırtını devlete dayama konusu bundan çok farklıdır. Bugüne kadar emsali görülmemiş bir durumdur. Bugün, elimizde olan bilgilerin, elimizde epey bilgi var, detaylarına burada girmenin yeri ve zamanı değil. Ancak Sayın Ahmet Ağaoğlu'yla istediği her platformda bu konuları konuşmaya hazırım. Biz iyiye iyi, kötüye kötü, yanlışa yanlış demeyi ilke edindik. Trabzonspor Kulübü, büyük kulüplerden çok daha az bütçeyle yarışmaktadır, büyük kulüplerden çok daha fazla genç oyuncu oynatmaktadır. Bunun da ne kadar önemli olduğunu, başarılı bulduğumu Ağaoğlu'na bizzat söyledim. Bunu söylerken de kendisine Türkiye'de en çok sahiplenen takım olduklarını, en çok destek gördüklerini de söyledim. Büyük bir medya grubunca kendi medyalarıymış gibi sahiplenildiğini söyledim. Az bütçeyle kora kor mücadele ediyorlar ama madalyonun diğer tarafı da var. Bizim medyamız yok, haklı olduğumuz zaman haklı kalmamızı isteyen çoğunluk da yok. Bizim dolayısıyla tek çaremiz canlı platformalarda herkesin eş zamanalı izleyebileceği bir ortamda duygularımızı ifade etmek. Kulüp başkanlarıyla bir araya gelme çağrımı bir kez daha yineliyorum."

"Siyaseti futbola biz mi karıştırmış oluyoruz?"

Ali Koç, Antalya'daki açıklamaları nedeniyle siyaseti spora soktuğu iddialarıyla karşılaştığını da anlatarak, şunları kaydetti:

"Bazı siyasiler, devletimizin gücünü ve imkanlarını kullanarak ilgili kulübe ne kadar maddi destek ve fayda sağladıklarını, muhtelif ortamlarda, gerek kendileri gerekse camianın ileri gelenleriyle, şehrin milletvekilleri, yerel yöneticileri yaptıklarından övünerek, hiç sakınmadan ifşa etmekten kaçınmadılar. Bunlarla beraber bir kulüpten yana tavır alıyorlar. Şampiyon olmalarını istediklerini ifade ediyorlar. Bir şehrin milletvekili olarak normal olabilir, belediye başkanı olarak da ama ondan ötesi normal değil. Bu mevzuların sadece ufak bir kısmına değinmekle siyaseti futbola biz mi karıştırmış oluyoruz?"

Trabzonspor'la Süper Lig'de geçen hafta oynadıkları maça da değinen Ali Koç, "Maçtan sonra açıklamalarda bulunan bir bakanımız, iki Türk takımının maçından sonra bir takımın galibiyetini kutluyor, şampiyonluk diliyor. Bu açıklamalar biz de şaşkınlığa neden olmuştur. Çocukken tutuyoruz ama belli mevkilere gelince bu kadar açıkça ifade etme lüksümüz olmuyor. Toplumu rahatsız etmemek, vicdanları huzursuz etmemek adına. Hakemler, federasyonda karar verenler, kurullar etkilenebilir. Sayın Cumhurbaşkanımızın titizlikle korumaya çalıştığı, büyük hassasiyet gösterdiği sporda eşitlik ve tarafsızlık ilkesinin, devlet kademelerinde doğru anlaşılması, ülke futbolu ve sporu açısından elzemdir." ifadelerini kullandı.

"Bir medya grubu topyekün bir Fenerbahçe karşıtlığı üslendi"

Fenerbahçe'nin karşısında bir medya grubunun durduğunu anlatan Ali Koç, şöyle konuştu:

"Bu medya grubu, televizyonu, gazetesi ve yorumcularıyla topyekün bir Fenerbahçe karşıtlığı üslendi. Bizi devletimizle karşı karşıya getirmek isteyenler bu mecradakilerdir. İlk hedefi bir takımı şampiyon yapmak diğeri ise şahsımı ve kulübümüzü başarısız kılıp itibarsızlaştırmaktır. Bu ülke tarihi boyunca ilk defa sistematik şekilde bir takıma sahip çıkarken, bir başka takıma da yine sistematik şekilde olumsuz propaganda yaklaşımında bulunan bir medyaya şahit oluyor."

Geçen hafta Trabzonspor karşısında yaşadıkları iki pozisyonun tam tersi olması durumunda Ali Koç, söz konusu kesim tarafından kıyametin koparılacağını da vurguladı.

"Şampiyon olacağımıza gönülden inanıyoruz"

Ali Koç, Süper Lig'in ikinci yarısında oynadıkları futbolla taraflı tarafsız herkesin takdirini topladıklarını dile getirerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Şampiyonluk yürüyüşümüzü büyük kararlıkla sürdürüyoruz. Ersun hocanın önderliğinde takımımız sorumluluklarının farkında, taşıdıklar formanın ağırlığının bilincinde, her maçı final görerek çalışıyorlar. Ligin en iyi futbolunu oynayan, en iyi istatistiğine kavuşan ve şampiyonluğun en büyük adayı konumundayız. Özellikle takımımızdaki arkadaşlık ve uyum, sahadaki mücadele azmi hep birlikte hedefe odaklanmış şekilde ilerlememiz için bizleri çok mutlu ediyor. Taraftarımızın da muhteşem desteğiyle ligin en iyi performansını ortaya koyarak şampiyon olacağımıza gönülden inanıyoruz. Taraftarlarımızından ricam tek vücut ve inançla 29. şampiyonluk yolunda takımımızı desteklemeleridir. Yolun sonunda şampiyon olmak için her şeyi yapacağımızdan emin olmanızı istiyoruz."

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ekim ayındaki divan kurulu toplantısına teşrifini hatırlatan Ali Koç, "Cumhurbaşkanımızın buraya yapmış olduğu teşrifininden dolayı bir kez daha kendisine şükranlarımı sunuyorum. Fenerbahçeliliği için 'Gönül ferman dinlemiyor.' diye burada yaptığın konuşma camiamız için gurur vericiydi. Samimi ifadeleri tüm camiamız tarafından memnuniyetle karşılandı. Kendilerinin liderliğinde yapılan yatırımlarla Türk sporu, tarafsız şekilde tüm spor kulüpleriyle faydalandı." şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yüksek divan kuruluna katılımı sonrası yaşanan süreçle ilgili Ali Koç, şu değerlendirmeleri yaptı:

"Kulübümüz bazı çevrelerin apaçık hedefi haline geldi. Bazı kendini bilmez medya mensupları kulübümüzü, Cumhurbaşkanımızla ve hükümetimizle karşı karşıya getirmek için yoğun çaba sarfettiler. Ne bizim bugüne kadar söylediklerimizde, ne de ifade edeceklerimizde kesinlikle Cumhurbaşkanımıza, iktidar partimize ya da herhangi bir siyasi partiye karşı tutumuz yoktur, olmamıştır, olmamalıdır. Bu bağlamda kimse camiamızı kendi siyasi hesaplaşmalarına alet etmeye çalışmasın. Cumhurbaşkanımızın ziyaretinden sonra bazı kesimler çok rahatsız oldu."

 AA

Alternatif tarımın meyvesi çileğin ilk hasadı başladı

96 yıllık hayat dersi

Yüzlerce kişi yağmur altında Filistin için tek yürek oldu

"Türkiye’nin Doğası" Ormanya’da hayat buldu

133 yıllık tarihi konakta zamanda yolculuğa çıktılar

Bugün hangi eczaneler nöbette?

Kocaeli'de hava durumu nasıl olacak?

Kara Yollarında Durum

Fındık bahçelerindeki kahverengi kokarca zararlasına karşı savaş açtılar

Körfez’de deprem eğitimi: Yalova ve Bursa’dan gönüllüler katıldı

Gebze Belediyespor, milli oyuncuyu kadrosuna kattı

Sezonu 10 kupa ve 160 madalyayla tamamladılar

Alzheimer hastası yaşlı adam 102 gündür kayıp

İzmit Tren Garı asansör çalışmaları devam ediyor

Iğdırlılar’da yeni yönetim

Çiftçi, “Sporcularımızın başarısı, Çayırova'mızın ortak gururudur”

Başkan Büyükgöz, Eskiçarşı Esnafıyla Kahvaltıda Buluştu

Kocaeli'de hava durumu nasıl olacak?

Geri dönüşümde büyük başarı: 3 milyon ağaç kesilmekten kurtarıldı

İzmit Belediyesporlu genç cimnastikçiler Türkiye ikincisi oldu

Minik karateci Balkanlar’dan altın madalya ile döndü

Ihlamur toplamak için çıktığı ağaçtan düşerek demir korkuluklara saplandı

Sıfır atık bilinci tüm Kocaeli’ne aşılanıyor

Otomobil okul bahçesine uçtu, öğrencilerin derste olması faciayı önledi: 1 yaralı

Çayırova’nın genç basketbolcuları il şampiyonu oldu

Darıcalı kadınların emeği göz kamaştırdı

Dilovası’nda sıfır atık yol haritası masaya yatırıldı

İzmit Tren Garı asansöründe durmak yok

Büyükşehirden personele işaret dili eğitimi

İzmit Tren Garı asansör çalışmaları devam ediyor

Yükleniyor

Limak, Global Engineer Girls projesi ile artık İspanya’da

VUSLAT DERNEĞİ KURBAN ÇALIŞMALARINA BAŞLADIĞINI DUYURDU

İsrail, Gazze'deki katliama devam edeceklerinin mesajını net bir şekilde verdi

Tarihin en uzun eve dönüş kuyruğu

Gazze'de can kaybı 47 bini geçti

Biden durdu, Trump izin verdi! Gelir gelmez İsrail'e sevkiyat yaptı

ABD Başkanı Trump: 1 milyon Filistinli bu iki ülkeye taşınmalı! Gazze'yi tamamen temizleyip 'Bitti' demeliyiz"

Trump, iki ülke hariç tüm dış yardımları durdurdu

Hindistan Vize Danışmanlık

ABD, vatandaşlarını "acil" koduyla uyardı

Büyükşehir’den üreticilere damızlık koç desteği

Sayın Başkan, Değerli Milletvekilleri…

Gkm’de İstanbul’un Fethi temalı söyleşi gerçekleşti

Kabe, 601 metrelik Kraliyet Saat Kulesi'nden görüntülendi

Soykırımcı İsrail'in saldırısında 5 İHH çalışanı hayatını kaybetti

MSB kaynakları: Şam'da Koordinasyon Birimi göreve başladı

Meteoroloji'den 11 il için "sarı" uyarı

Tekne gezintisi sırasında göle düşen kişi kayboldu

DARES’de bayrak değişimi

Yaşar Dönmez Darıca Kaymakamı Olarak Atandı.

CHP BAŞAKŞEHİR İLÇE BAŞKANI BEYZADE KAYABAŞI: “EKREM BAŞKAN’A ÖZGÜRLÜK, SANDIĞI ÖNÜMÜZE İSTİYORUZ!”

Turan: “Dilovası’ndan Yükselen Direniş, Tüm Türkiye’nin Vicdanıdır”

Başkan Dokuzlar’dan Yangın Mağduru Aileye Ziyaret: “Yaraları Birlikte Saracağız”

Ercan Diyanet’i göre davet etti

Ercan’dan Büyükakın’a yanıt

Genel Başkan Bedri Yalçın: “Yeniden Anadolu Diyeceğiz, Hep Birlikte Başaracağız!”

CHP’li Nail Çiler: “Gebze Bölgesinde Sağlık Alarmı: Hastane Yetersiz, Aile Sağlığı Merkezine Rant Gölgesi”

Ayça Çağlar: “Çankaya’da sosyal belediyeciliğin gurur verici bir örneğine tanıklık ettik”

Sakarya İl Başkanı Hakan Yazıcı: “Bu milletin umudu yine bu milletin evlatlarıdır”

TRT’nin tarafsızlık ilkesini yok sayan yayın politikasına karşı yapmış olduğu meclis konuşması

Akkim Yapı Kimyasalları, Sektörün Lideri Olmaya Devam Ediyor

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

PASHA Bank’tan Tarımın Gücüne 120 Milyon TL’lik Katkı

25 milyon Euro'luk krediyle yeşil dönüşüm, güçlü adım Ofis Yem, EBRD desteğiyle geleceğe yatırım yapıyor

Büyükşehir’den yüzde 50 hibeli sera desteği

Bayram Pazarı Nerede ve Kaç Gün Kurulacak?

Yeni doğan bir lider: Sekiz Metal!

KÜRESEL BEYİN AVCILARI İSTANBUL’DA BULUŞTU

Dolar bugün ne kadar?

Sezonu 10 kupa ve 160 madalyayla tamamladılar

Çiftçi, “Sporcularımızın başarısı, Çayırova'mızın ortak gururudur”

İzmit Belediyesporlu genç cimnastikçiler Türkiye ikincisi oldu

Minik karateci Balkanlar’dan altın madalya ile döndü

Çayırova’nın genç basketbolcuları il şampiyonu oldu

Kocaelispor, Selçuk İnan ile prensipte anlaştı

Çiftçi, “Kapalı spor salonunda adım adım sona yaklaşıyoruz”

Darıca Türkelispor’dan Aydın’a tebrik ziyareti

Bilgievi kursiyerleri, voleybol maçında hünerlerini konuşturdu

Gölcüklü pehlivanlar başarıya doymuyor

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 35 29 1 5 58 92
2.Fenerbahçe 35 25 4 6 50 81
3.Samsunspor 35 18 10 7 13 61
4.Beşiktaş 35 16 8 11 19 59
5.İstanbul Başakşehir 35 16 13 6 6 54
6.Eyüpspor 36 15 13 8 5 53
7.Trabzonspor 35 12 11 12 11 48
8.Göztepe 35 12 12 11 8 47
9.Kasımpaşa 35 11 10 14 0 47
10.Konyaspor 35 13 15 7 -4 46
11.Rizespor 35 14 17 4 -9 46
12.Kayserispor 35 11 12 12 -11 45
13.Gazişehir Gaziantep 35 12 15 8 -5 44
14.Antalyaspor 35 12 15 8 -23 44
15.Alanyaspor 35 11 15 9 -9 42
16.Bodrum FK 35 9 16 10 -13 37
17.Sivasspor 35 9 18 8 -14 35
18.Hatayspor 35 6 21 8 -24 26
19.Adana Demirspor 35 3 28 4 -58 1

YAZARLAR