• BIST 100

    9716,77%-0,05
  • DOLAR

    32,47% -0,21
  • EURO

    34,93% 0,38
  • GRAM ALTIN

    2438,49% 0,65
  • Ç. ALTIN

    3991,84% -0,04

Yargıtay süreci ne zaman tamamlanır ?

Fenerbahçe Asbaşkanı Şekip Mosturoğlu, "Tabii ki kamuoyunun önemli bir bölümünü etkileyen bir dava olduğu için normalden hızlı bir sonuç alınabilir. Ama rutini beklemek gerekiyor. Minimum 6 aylık bir süreç başlıyor" dedi.

SPOR 28.03.2017 13:32:00 0
Yargıtay süreci ne zaman tamamlanır ?

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’nın beraat kararlarının onanmasını talep etmesinin ve dosyayı Yargıtay 5. Dairesi’ne göndermesinin ardından Fenerbahçe Asbaşkanı Şekip Mosturoğlu, minimum 6 aylık bir sürecin başladığını ifade etti. Kulüp televizyonunda açıklamalarda bulunan Mosturoğlu, özellikle Yargıtay 5. Dairesi’nin iş yükünün çok önemli olduğunu söyleyerek, “Yargıtay, önceliği tutuklusu olan dosyalara verecektir. Bu dosyada tutuklu yok. Tabii ki kamuoyunun önemli bir bölümünü etkileyen bir dava olduğu için normalden hızlı bir sonuç alınabilir. Ama rutini beklemek gerekiyor. Minimum 6 aylık bir süreç başlıyor” ifadelerini kullandı.

“HAYAT, SPORTİF OLARAK DEVAM EDİYOR”

Yargıdaki durumu, hayatın birinci hedefi olarak göstermemek gerektiğini de söyleyen Şekip Mosturoğlu, “Bunun için bizim çok profesyonel bir ekibimiz var, ciddi şekilde çalışıyoruz. 2012 senesinde bunun çok uzun bir yol olduğunu söylemiştim. Hayat sportif olarak devam ediyor, bu mücadele de devam ediyor. Fenerbahçe taraftarı bu mücadeleye hayatını koymuş, canı pahasına mücadele ediyor. Yargıtay’ın kararının ardından interaktif olacağımız dönem başlayacak. Bizim taraftarımız ilk günden bu yana haklı olduğunu biliyor. Ama süreç uzadıkça, bu insanlarda psikolojik olarak baskı oluşturuyordu. Ama dün baskının kalktığını gördüm. Bizim taraftarlarımız hiç hukuk eğitimi almadan, bu dava nedeniyle bizim kadar hukuk öğrendiler” diye konuştu.

“HANİ FENERBAHÇE KÜME DÜŞECEKTİ”

Fenerbahçe taraftarının sokağa çıktığı dönemde, 17-25 Aralık kumpasının henüz yaşanmadığını sözlerine ekleyen Şekip Mosturoğlu, “Bizim taraftarlarımız daha o zamandan FETÖ’yle mücadelesine başlamıştı” ifadelerini kullandı. Mosturoğlu, bu kumpası hukuki zemine oturtmaya çalışan akademisyen bir hain şebeke olduğunu da sözlerine ekleyerek; “Bir de hukuki sürecin tarafı olmadığı halde bilimsel açıdan destek veren bir hain şebeke var. Bunlar başka bir takım taraftarı. Trabzonspor taraftarı değil ama. Trabzonspor burada hak arıyor, o meşru bir durum. Bu hain şebeke, televizyonlara çıkıp ‘Fenerbahçe bu cezayı alacak, FIFA tokadı, UEFA tokadı’ gibi konuşmalar yapıyor. Sahnenin görünen yüzü bu. Bir de sahnenin geri kalanı var. Bir üniversitede bulunan akademik ekip bunlar. Kumpasın hukuki zeminini hazırlayan kısım bu. Bir de Fenerbahçeli gözüküp, UEFA’da CAS’ta Fenerbahçe’nin ceza alması için lobi yapanlar var. Bunları da tarih yazacak. Infantino Türkiye’ye 4 saatliğine gelmişti, Fenerbahçe küme düşecekti. Bunları yazanlar neredeler. Infantino, Türkiye’ye 4 saatliğine geldi ama havaalanından çıkmadı. Afrika’dan geliyordu, aktarmalı uçuşu vardı” dedi.

 

 

“YAKIN ZAMANDA KUMPASÇILARI HERKES GÖRECEK”

Fenerbahçe’nin SPK’da işlem gören büyük bir şirket olduğunu ve bu şirketle ilgili olarak “Fenerbahçe küme düşecek” diyerek spekülasyon yapıp, Fenerbahçe yatırımcısını zarara uğratan kesimler olduğunu söyleyen Mosturoğlu, “Çok yakın zamanda kimlerin Fenerbahçe’ye kumpas kurduğunu herkes görecek. Bugüne kadar Fenerbahçe hep savunmadaydı. Çünkü üzerine yağmur gibi yağan hukuki süreçler yaşadı. Bundan sonra bizim süreçlerimiz başlayacak. Mücadele ederken öncelikle kararlılık, sonra da samimiyet gerekir. Çoğu insanda kararlılık var ama çoğunda samimiyet yok. Silivri’de Başkan’ın açıklamasından sonra Beşiktaş Kulübü davaya müdahil oldu. Ama Federasyon olmadı. Ben inanıyorum, zaman içinde bu tutum ve davranış değişecektir. İnsanlar sapla samanı ayırmak zorunda. Ya illegal yapıyla yan yanasınızdır, ya da karşısınızdır” açıklamasını yaptı.

“TRABZONSPOR’A KİMSE BİR ŞEY DİYEMEZ”

İnsanların farklı mecralarda spekülasyonlarda bulunduğunu söyleyen Mosturoğlu, “Trabzonspor hakkını hukuki mecralarda arıyor. Trabzonspor’un hukuki mecralar üzerindeki mücadelesine kimsenin bir şey demeye hakkı yok. Benim söylemek istediğim, bu süreci kullanıp kendisine çıkar sağlayanlar var. Bunun içinde zamanın federasyonu var, federasyonun içine sızmış kişiler var. Bu insanlar bilerek ya da bilmeyerek, silahlı terör örgütüne destek verdiler. Biz daha önce ‘Türk Futbolu’nda temizlik yapılmalı’ dedik. Ama bu temizlik henüz yapılmadı. Devletin bir öncelik sıralaması var büyük ihtimalle. Bunlar geçince sıra futbola da gelecek” ifadelerini kullandı.

“ESKİDEN SAÇIMDA 1 TANE BEYAZ YOKTU”

Yaşanan süreçte Fenerbahçe’nin, Sportif A.Ş.’nin ve Fenerium’un büyük zararlar görmesine karşın, mahkemenin bu 3 şirketin doğrudan zarar görmediğine karar verdiğini söyleyen Mosturoğlu, “Yaşadıklarımız yanımıza kaldı. Saçımda 1 tane beyaz yoktu eskiden. Ama hep söylüyorum, bizim yaşadıklarımız önemli değil, önemli olan Fenerbahçe. Öncelikle Fenerbahçe’nin maddi ve manevi kayıplarının telafi edilmesi gerekir. Ondan sonra sıra bize gelir. Tarihin en iyi kadrosuna sahipken, bir anda o kadroyu dağıtmak zorunda kaldı Fenerbahçe. Bakıldığı zaman bu verilen zarar az buz bir zarar değil. Dünyanın en büyük kulübü olsa buna dayanamazdı. Fenerbahçe taraftarının, divanının, yönetiminin kenetlenmesi bu kulübü ayakta tuttu. Çok kolay günler yaşamadık ama her türlü kayıpları telafi edip toparlanacağız” diye konuştu.

“BÜTÜN PAYDAŞLAR ORTAK NOKTADA BULUŞMALI”

Son günlerde tartışılan yabancı konusuyla ilgili olarak da konuşan Mosturoğlu, tartışmanın çok zamansız olduğunu ifade ederek, “Aslında aynı gemide olan farklı paydaşların, farklı zamanlarda farklı açıklamalar yapması doğru olmaz. O gemi gider bir yere vurur. Önemli olan sayı değil, önemli olan program. Eğer kulüplerin yabancı oyuncu sayısını kısıtlamak istiyorsanız, bir program dahilinde yaparsınız. Diyelim ki 5 yıl sadece 3 yabancı transferi kısıtlaması getirilecek. Bu durumda altyapılara yatırım yükselir ve kulüplerin bütçeleri 5 yıl içinde yükselir. Ama burada uluslararası başarılardan vazgeçmek gerekir. Bunun yanında taraftar unsuru da var. Taraftar böyle bir futbol maçı mı izlemek ister, yoksa yıldızların bol olduğu bir maçı mı. Eğer bir program yapılırsa, biz altyapı ağırlıklı bir düzene tamam deriz” dedi.

“BİZİM FİKRİMİZ ALINMADI”

Yabancı sayısıyla ilgili olarak konunun birden ortaya çıktığını söyleyen Mosturoğlu, “Futbol ekonomisini oluşturan paydaşlarla bunun tartışılması gerekiyor. Eğer bu durum yoksa, tamamen serbest bırakırsınız yabancı sınırını, o zaman gelecek olan futbolcuların ücretleri de düşer. O zaman altyapıdan da yabancı oyuncu yetiştirirsiniz. Bu konuyla ilgili olarak bizim fikrimiz alınmadı. Bu süre 2 sene sonra bitiyor. Demek ki bununla ilgili bir karar tartışma konusu oluyor. Bize, ne federasyondan birisi, ne futbol direktörlüğü herhangi bir şey söylemedi. Tahminimce federasyon çok istekli değil bu konuyla ilgili” ifadelerini kullandı.


Estetiği ve Dayanıklılığı Buluşturan Göbekli Melamin

NakitCoins: Güvenli Kripto Para Alım Satım Platformu

Göcek Yat Kiralama Hizmetinde Lider Adres

Bizigo ile Seyahat ve Masraf Yönetimi Artık Çok Kolay

AlsakSatsak.com: İkinci El İlanlarla Sektörde Lider

TCG Anadolu ilk kez NATO tatbikatında

Teknolojik yol İstanbul’da test ediliyor

Uyku apnesi olanlar ehliyet alamayacak mı ?

Polat çifti hakim karşısına çıktı

Kocaeli Büyükşehir’den yaşananlarla ilgili açıklama

Öğretmen ataması için gün verildi

Sözünü aldığı pamuk şeker arabasına kavuştu: Mutluluğu gözlerinden okundu

İzmit’in her noktası ilaçlanıyor

Sardala Koyu’ndan 30 poşet atık toplandı

Kocaeli’de korsan servis avı

Kocaeli'nin 5 ilçesi elektriksiz kalacak

Play-Off tarihleri açıklandı

Kağıtspor'un genç judocuları zirvede!

Ermeni çeteleri tarafından şehit edildiler

Bugün hangi eczaneler nöbette?

Kocaeli için gök gürültülü sağanak uyarısı

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

Kara Yollarında Durum

Park halindeki tıra çarpınca 2.39 promil alkollü olduğu ortaya çıktı

Kocaeli’de 20 göçmen yakalandı, 4 kaçakçı tutuklandı

Pompalı tüfekli saldırı kamerada: Cadde ortasında ateş edip bir genci kovaladı

Çocukları öldürülen aileden yürek burkan sözler: "Oğlumuzun değeri 8 yıl mı?"

Tadilat yapılan apartmanın çatı katında yangın : 1 yaralı

Yükleniyor

İsrail, Gazze'deki Cibaliye Mülteci Kampı'na saldırdı! Çok sayıda ölü ve yaralı var

Swiss Transporte, Zürih'te Nakliyede Çevre Dostu Çözümler Geliştiriyor

Almanya İşçi Vizesi: Kariyerinizi Uluslararasılaştırmanın Kapıları

Yurt Dışında İş Bulmak Kolay Mıdır?

Dünya liderlerinin gözünün içine baka baka söyledi: Artık sizden bıktık

Havuzdan bulaşan 'beyin yiyen amip' 16 aylık çocuğu öldürdü

Halk sokaklara indi, belediye başkanının evini basıp ateşe verdiler

İspanya Kargo Gönderimi

Avrupa Parlamentosu'ndan, AB'ye katılım süreci ile ilgili skandal Türkiye raporu

"Sessiz katil" olarak biliniyor, tek bir lokması hasta ediyor

TCG Anadolu ilk kez NATO tatbikatında

Teknolojik yol İstanbul’da test ediliyor

Uyku apnesi olanlar ehliyet alamayacak mı ?

Polat çifti hakim karşısına çıktı

Öğretmen ataması için gün verildi

Muayene katılım payı ücretleri değişti

Fahiş fiyata ağır yaptırım geliyor

İzmir Seferihisar açıklarında 4,5 büyüklüğünde deprem

MHP'nin sandalye sayısı 50'ye yükseldi

Hastane randevularına yeni düzenleme

MHP'nin bayramlaşacağı dört parti belli oldu

Özgür Özel, “Kimsenin gözünün yaşına bakmam”

Lütfü Türkkan’dan Meral Akşener’e: Kararını gözden geçir

Erbakan talimat vermişti! Yeniden Refah Partisi kazandığı belediyelere tabelaları astı

Seçim yenilgisi sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan talimat!

Ne Özel ne de İmamoğlu faktörü! Kılıçdaroğlu, seçimdeki başarıyı 3 nedene bağladı

Körfez'de seçim sonuçlarına yapılan itiraz reddedildi

İzmit Belediyesi’nin yeni meclis üyeleri belli oldu

Derinceliler, Atasoy Bilgin’e sandıkta şok yaşattı!!

Saide Arslan Çalışkan'dan, Nail Çiler, partilileri ve gazetecileri hedef alan zehir zemberek suçlamalar!

NakitCoins: Güvenli Kripto Para Alım Satım Platformu

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

Benzin ve motorin fiyatları

Dolar - euro kaç TL?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

Benzin ve motorin fiyatları

Dolar bugün ne kadar?

Play-Off tarihleri açıklandı

Kağıtspor'un genç judocuları zirvede!

Çayırova Belediyesi, Süper Lig için play-off oynayacak

Kocaelispor: "TFF tarafından gerekli disiplin soruşturmasının yapılması bir opsiyon değil, zorunluluktur"

TBL: Kocaeli BŞB Kağıtspor: 66 - Balıkesir Büyükşehir Belediyespor: 69

Kocaelili atletler Bursa’dan kupa ile döndü

Gölcük Belediyespor’un voleybol takımından önemli başarı

Tek şans 3 puan!

Yaşar Can ve Haluk Bozo'dan Kocaelispor'a ziyaret

Acun Ilıcalı sır gibi saklıyordu, satın alacağı kulüp ortaya çıktı

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 33 29 1 3 56 90
2.Fenerbahçe 33 27 1 5 57 86
3.Trabzonspor 33 17 12 4 13 55
4.Beşiktaş 33 15 12 6 6 51
5.İstanbul Başakşehir 33 14 12 7 6 49
6.Rizespor 33 14 13 6 -6 48
7.Kasımpaşa 33 13 13 7 -4 46
8.Antalyaspor 33 11 10 12 0 45
9.Alanyaspor 33 11 10 12 -3 45
10.Sivasspor 33 11 10 12 -5 45
11.Adana Demirspor 33 9 10 14 5 41
12.Samsunspor 33 10 14 9 -6 39
13.Ankaragücü 33 8 12 13 -3 37
14.Kayserispor 33 10 13 10 -10 37
15.Konyaspor 33 8 13 12 -13 36
16.Gazişehir Gaziantep 33 9 17 7 -13 34
17.Fatih Karagümrük 33 8 16 9 -5 33
18.Hatayspor 33 7 14 12 -9 33
19.Pendikspor 33 7 17 9 -31 30
20.İstanbulspor 33 4 22 7 -35 16
1.Galatasaray 33 29 1 3 56 90
2.Fenerbahçe 33 27 1 5 57 86
3.Trabzonspor 33 17 12 4 13 55
4.Beşiktaş 33 15 12 6 6 51
5.İstanbul Başakşehir 33 14 12 7 6 49
6.Rizespor 33 14 13 6 -6 48
7.Kasımpaşa 33 13 13 7 -4 46
8.Antalyaspor 33 11 10 12 0 45
9.Alanyaspor 33 11 10 12 -3 45
10.Sivasspor 33 11 10 12 -5 45
11.Adana Demirspor 33 9 10 14 5 41
12.Samsunspor 33 10 14 9 -6 39
13.Ankaragücü 33 8 12 13 -3 37
14.Kayserispor 33 10 13 10 -10 37
15.Konyaspor 33 8 13 12 -13 36
16.Gazişehir Gaziantep 33 9 17 7 -13 34
17.Fatih Karagümrük 33 8 16 9 -5 33
18.Hatayspor 33 7 14 12 -9 33
19.Pendikspor 33 7 17 9 -31 30
20.İstanbulspor 33 4 22 7 -35 16
1.Galatasaray 33 29 1 3 56 90
2.Fenerbahçe 33 27 1 5 57 86
3.Trabzonspor 33 17 12 4 13 55
4.Beşiktaş 33 15 12 6 6 51
5.İstanbul Başakşehir 33 14 12 7 6 49
6.Rizespor 33 14 13 6 -6 48
7.Kasımpaşa 33 13 13 7 -4 46
8.Antalyaspor 33 11 10 12 0 45
9.Alanyaspor 33 11 10 12 -3 45
10.Sivasspor 33 11 10 12 -5 45
11.Adana Demirspor 33 9 10 14 5 41
12.Samsunspor 33 10 14 9 -6 39
13.Ankaragücü 33 8 12 13 -3 37
14.Kayserispor 33 10 13 10 -10 37
15.Konyaspor 33 8 13 12 -13 36
16.Gazişehir Gaziantep 33 9 17 7 -13 34
17.Fatih Karagümrük 33 8 16 9 -5 33
18.Hatayspor 33 7 14 12 -9 33
19.Pendikspor 33 7 17 9 -31 30
20.İstanbulspor 33 4 22 7 -35 16

YAZARLAR