• BIST 100

    9476,2%0,82
  • DOLAR

    38,92% 0,13
  • EURO

    44,06% -0,02
  • GRAM ALTIN

    4125,49% -0,41
  • Ç. ALTIN

    6643,34% -0,27

Toplu Ulaşımda Kontroller Manisa Büyükşehir Belediyesinde

Manisa Büyükşehir Belediyesi ile 155 Nolu Şehir İçi Denetimli Manisa Özel Halk Otobüsleri Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi arasında protokol imzalandı.

GÜNDEM 28.02.2019 14:24:00 0
Toplu Ulaşımda Kontroller Manisa Büyükşehir Belediyesinde

Manisa Büyükşehir Belediyesi ile 155 Nolu Şehir İçi Denetimli Manisa Özel Halk Otobüsleri Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi arasında protokol imzalandı.

Manisa Büyükşehir Belediyesi, toplu ulaşımda dönüşüm kapsamında Manisa'yı ileriye taşımaya yönelik çalışmalarına devam ediyor. Test sürüşlerine başlayan elektrikli otobüsleri ile birlikte devam eden çalışmalar kapsamında Manisa Büyükşehir Belediyesi ile 155 Nolu Şehir İçi Denetimli Manisa Özel Halk Otobüsleri Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi arasında protokol imzalandı. Protokolde imzalar Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ve 155 Nolu Kooperatif Başkanı Erdoğan Akatmacı tarafından atıldı. Protokol imza töreninde Manisa Şoförler Odası Başkanı Salih Karaağaç yer alırken, kooperatif yönetim kurulu üyeleri de hazır bulundu. İmzalanan protokol kapsamında 1 Mart 2019 tarihinden itibaren kooperatif bünyesinde bulunan toplu taşıma araçları MANULAŞ bünyesindeki havuzda vatandaşlara hizmet etmeyi sürdürecek.

Protokol imza töreninde konuşan 155 Nolu Kooperatif Başkanı Erdoğan Akatmacı, 1 Mart tarihi itibari ile elektrikli otobüslerin de devreye girmesiyle birlikte vatandaşın toplu taşıma hizmetini MANULAŞ bünyesinde yapmaya devam edeceklerini belirterek, "168 adet halk otobüsü ve Nisan ayında hizmete başlayacak olan 22 adet elektrikli otobüs ile birlikte MANULAŞ havuzunda birlikte çalışacağız. Bizim sıkışık olduğumuz saatlerde elektrikli otobüslerin de katkısıyla ulaşım daha da rahatlayacak. Trafik akışında yapılan uygulama trafiği zaten çok rahatlattı. Haliyle toplu taşımanın daha da kullanılacağını tahmin ediyoruz. Ulaşımdaki 40 dakikalık süre yarı yarıya indi. Bundan sonra daha iyi bir toplu taşıma olacak. Biz hep söylüyorduk, trafik sıkışıklığından dolayı vatandaşları memnun edemiyorduk. Bugün itibari ile her geçen gün ulaşım süresinde kısalmalar oluyor. İnşallah bu süre daha kısa olacak ve vatandaşlar daha memnun olacak. Öncelikle bu birlikte çalışma fırsatını bize sağladığı için Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün'e çok teşekkür ediyoruz. Bu düzenin hepimize hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.

Atılan imzalar ile Manisa'da yeni bir çağın başladığını söyleyen Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, geçen 5 yıllık süre içinde hem Manisa Belediyesi hem de Büyükşehir Belediyesi döneminde ulaşımda master planını hayata geçirmiş olduklarını hatırlattı. Başkan Ergün, "Manisa'da 17 ilçe, bin 88 mahallesinde bin mahallesine ulaştığımız bir dönüşümü başarmıştık. Emeği geçenlere bir kez daha teşekkür ediyorum. Bugün Manisa merkezdeki ana arterlerde yaklaşık 2 yıldır hazırlıkları yapılan elektrikli otobüslerin test sürüşlerine başlamıştık. Bu çalışmanın tek amacı var. Manisa'daki sabah ve akşam saatlerindeki ayrıca gün içindeki trafik sıkışıklığının önüne geçebilmek. Vatandaşların bir noktadan diğer bir noktaya ulaşımlarını çok daha hızlı sağlamak bizim önceliğimiz. Artık Büyükşehir olduk, Büyükşehir'in getirdiği etkenler, faktörler, yılların sorunlarını da çözmek bizlerin görevi. Bugün burada oda, dernek ve hat temsilcileri ile yaptığımız istişarelerin sonucunda Manisa'da bu sorunları engellemek, önlemek için vatandaşlarımıza daha iyi hizmeti nasıl sunabiliriz çalışmasının sonucudur bu imza töreni. Her şeyden önce hayırlı olsun diyorum" dedi.

Başkan Ergün, test çalışmaları devam eden yakın zamanda hizmete başlayacak olan elektrikli otobüsler için büyük bir yatırım yapıldığına da dikkati çekerek, "Manisa'da elektrikli otobüs ve yeni yapmış olduğumuz garajın ve Organize Sanayi Bölgesi içindeki, Nisan-Mayıs ayından sonra devreye alınacak olan elektrikli otobüslerin şarj istasyonları için yapılan toplam maliyeti 70 milyonu elektrikli otobüs olmak üzere yaklaşık 20 milyona yakın maliyet de şarj istasyonlarına yapıldı. Toplamda 93 milyon gibi bir yatırım, Manisalılar için yapıldı. Şu anda 20 adet 18 metrelik, 2 adet 25 metrelik otobüslerimizin tamamlanması önümüzdeki bir iki ay içinde gerçekleşecek. Şu anda Manisa'ya gelen ve bize teslim edilen, 1 Mart itibari ile sahaya çıkacak olan otobüs sayısı 13'tür. İlk etapta Şehir Hastanesi, Celal Bayar Hastanesi güzergahındaki hatlarımızda test çalışmaları devam ediyor. Diğer otobüslerin de diğer aylarda katılımı ile Yeni Garajdan ana arterlerimiz ile ikinci hat uygulamamız başlamış olacak. O bölgede de çalışmalarımız hemen hemen tamamlandı" diye konuştu.

Yaklaşık bir haftadır başlayan ve uygulanan tek yön uygulamasıyla birlikte trafikte rahatlamanın görülmeye başlandığını ifade eden Başkan Ergün, "Bugün imzalanan protokol, 1 Mart itibari ile Manisa merkezdeki 336 kardeşimizin bulunduğu 168 aracımıza ait 155 Nolu Kooperatif dolmuşları artık MANULAŞ'ın bünyesinde, havuzunda çalışma protokolüdür. Sahadaki eksikliklerin giderilmesi konusunda istişarelerimiz devam edecektir. Protokol sonuç itibari ile araçların tek bir havuzda toplanması, bu hatlarda çalışan arkadaşlarımızın da mağdur olmaması için bir önlemdir. Manisa'da toplu taşıma oranını yüzde 8'lerden yüzde 15'lere ve daha yukarılara nasıl taşırız, bunun çabası içindeyiz. Vatandaşlarımız günün trafiği içinde gününü, değerli vaktini boşuna geçirmesin diye yaptığımız çalışmalardır. Şehir içinde son günlerde takip ettiğimiz noktada gelinen safhaya baktığımız zaman, Moris Şinasi Hastanesi'nden Karaköy hattına ve Doğu Caddesi, Seyfettin Bey Caddesi'nden devam eden tek yönlü hattın, Malta üzerinden Moris Şinasi'ye uzatılmış olmasının getirdiği büyük bir rahatlama vardır. Sahada bu görülmektedir. Vatandaşlarımız tercihli yolu kullanan test sürüşleri devam eden elektrikli otobüsleri ve 155 Nolu taşıma kooperatifine ait 168 araca bindiği zaman çok daha hızlı bir şekilde ulaşımlarını sağladıklarını, yarı yarıya azalan ulaşım süreleri nedeniyle memnuniyetlerini belirtmektedirler. Park sorunları muhakkak olacaktır. Parklanmalar konusunda esnaflarımızın şikayetleri olacaktır. Büyükşehirde yaşıyorsak ana arter dediğimiz şehrin aort damarı olan bu iki arterde gün içinde sabah 09.00 ve 15.00 arasında geçici süre de olsa izin verilecektir. Bu saatlerin dışındaki parklanmalar şehir içinde trafiğe engel teşkil ettiği için bunlara yönelik önlemlerimizi de otopark sayılarını arttırarak, iyileştirerek alacağız" ifadelerini kullandı.

"Bin 500 araçlık otopark geliyor"

Başkan Ergün, şehir içindeki park sorununa azaltma noktasında çalışma yaptıklarına vurgu yaparak, "15 gün içinde eski garaj içinde hem pazar yerini hem de bütün bir hafta boyunca bin 500'e yakın aracın konulacağı 35 bin metrekarelik alanda düzenleme çalışmaları yapılmakta. İlk 24 saat ücretsiz olacak, devamlı parklanmaların önlenmesi için 24 saat sonrası tarife başlayacak. Bunun kısmen de olsa Manisa'daki araçların yoğunluğunu azaltacağı düşüncesindeyiz. Yapılan protokolün hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.

Toplu Ulaşımda Kontroller Manisa Büyükşehir Belediyesinde

Toplu Ulaşımda Kontroller Manisa Büyükşehir Belediyesinde

Toplu Ulaşımda Kontroller Manisa Büyükşehir Belediyesinde

Başiskele’de “Dil, Düşünce ve Medeniyet” Konuşuldu

Learn and Speak Cafe’de İngilizce Pratiğine Devam

Kalbe iyi gelen 10 besin

Özel Çocuklara Özel Kutlama

GEAK, Kocaeli Genelindeki Deprem Tatbikatında Aktif Rol Aldı

Gebze Belediyesi, Cenaze Hizmetleriyle Acılı Günlerinde Vatandaşın Yanında

YAZ GELDİ KALP SAĞLIĞINIZ İÇİN BUNLARA DİKKAT!

Türkiye Şampiyonası’nda Körfez 2 şampiyonluk bir ikincilik aldı

Körfez U11’de de namağlup şampiyon oldu

Fatma Başkan, “Müsilaj gibi olmasın, depreme hazır olalım!"

Kafkas halklarının yaşadığı acı, Kandıra Babalı Sahili’nde hatırlandı; Büyük sürgünün acısı hep taze

Başiskele Belediyesi 5. Yaz Spor Okulları Başlıyor

Efeler Yolu Ultra Trail Tanıtım Toplantısı Gerçekleştirildi

Kamp Baltası Modelleri Hangi Model Size Uygun?

Ercan’dan Büyükakın’a yanıt

19 MAYIS TURNUVALARINDA DERECEYE GİREN OKULLAR ÖDÜLLENDİRİLDİ

Genel Başkan Bedri Yalçın: “Yeniden Anadolu Diyeceğiz, Hep Birlikte Başaracağız!”

ÖRCÜN DOWN KAFE HİZMETE AÇILDI

Kartepe Belediyesi’nden Suadiye Mahallesi’ne 1720 Tonluk Asfalt

Mermer Fabrikanız İçin En Doğru Makine Yatırımı Nasıl Yapılır?

Büyük sürgünün acısı hep taze

Örcün Down Kafe hizmete açıldı

700 yıllık tarihi miras yeniden hayat buluyor

Türk Peştemal Havlularını Bu Kadar Özel Kılan Nedir?

PİZZAYI DÜNYAYA SEVDİREN PIZZAEXPRESS TÜRKİYE’DEKİ İLK ŞUBESİYLE İSTANBUL’DA

BOŞ POZİSYONLAR SINAV ÖNCESİ AÇIKLANMALI

Nurol Holding ve GİRVAK'tan sürdürülebilir tarıma güçlü destek: Terra Future Labs başladı

GTÜ, Spor Zirvesi 2025 ile Spor Dünyasının Önemli İsimlerini Ağırlayacak

Kartepe’de Yöresel Lezzetler Yarışıyor

Bugün hangi eczaneler nöbette?

Yükleniyor

Limak, Global Engineer Girls projesi ile artık İspanya’da

VUSLAT DERNEĞİ KURBAN ÇALIŞMALARINA BAŞLADIĞINI DUYURDU

İsrail, Gazze'deki katliama devam edeceklerinin mesajını net bir şekilde verdi

Tarihin en uzun eve dönüş kuyruğu

Gazze'de can kaybı 47 bini geçti

Biden durdu, Trump izin verdi! Gelir gelmez İsrail'e sevkiyat yaptı

ABD Başkanı Trump: 1 milyon Filistinli bu iki ülkeye taşınmalı! Gazze'yi tamamen temizleyip 'Bitti' demeliyiz"

Trump, iki ülke hariç tüm dış yardımları durdurdu

Hindistan Vize Danışmanlık

ABD, vatandaşlarını "acil" koduyla uyardı

GEAK, Kocaeli Genelindeki Deprem Tatbikatında Aktif Rol Aldı

Fatma Başkan, “Müsilaj gibi olmasın, depreme hazır olalım!"

19 MAYIS TURNUVALARINDA DERECEYE GİREN OKULLAR ÖDÜLLENDİRİLDİ

Nurol Holding ve GİRVAK'tan sürdürülebilir tarıma güçlü destek: Terra Future Labs başladı

Rusya’da Türkiye’nin reklam yüzü Amasra oluyor

Denizden çamaşır makinesi çıktı

Yaylaların özgür ruhları yılkı atları havadan görüntülendi

Şile’de 1. Ordu Bölge Bando Komutanlığından Muhteşem Konser!.

TRT'nin Bütçesi ve Harcamaları Meclis Gündeminde: "Kamu Kaynaklarının Akıbeti Sorgulanmalıdır"

GTÜ Kampüsünde 19 Mayıs Coşkusu

Ercan’dan Büyükakın’a yanıt

Genel Başkan Bedri Yalçın: “Yeniden Anadolu Diyeceğiz, Hep Birlikte Başaracağız!”

CHP’li Nail Çiler: “Gebze Bölgesinde Sağlık Alarmı: Hastane Yetersiz, Aile Sağlığı Merkezine Rant Gölgesi”

Ayça Çağlar: “Çankaya’da sosyal belediyeciliğin gurur verici bir örneğine tanıklık ettik”

Sakarya İl Başkanı Hakan Yazıcı: “Bu milletin umudu yine bu milletin evlatlarıdır”

TRT’nin tarafsızlık ilkesini yok sayan yayın politikasına karşı yapmış olduğu meclis konuşması

ANA YOL PARTİSİ' nden Birlik ve Gelecek Vurgusu: “ Bu Yol, Halkın Yoludur”

Saadet Partisi’nden Harp Malulü Gaziler Derneği’ne Anlamlı Ziyaret

YENİDEN REFAH PARTİSİ MUĞLA İL BAŞKANI KOCABIYIK: “TERÖR ÖRGÜTÜNE YÖNELİK HER GELİŞME BELGELİ VE KURUMSAL SÜREÇLERE DAYANDIRILMALIDIR”

“Vergi Muafiyetiyle Zenginleşen YİD Şirketleri Meclis Gündeminde”

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Dolar bugün ne kadar?

Dolar bugün ne kadar?

Ayşe Sıdıka Alişan İlköğretim Okulu 2-E sınıfı öğrencileri, örnek teşkil edecek bir sosyal sorumluluk etkinliğine imza attı.

ColendiBank müşteri kabulüne başladı

Forbes En Zengin 100 Türk listesinde dikkat çeken ayrıntı!

Dolar kuru bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Türkiye Şampiyonası’nda Körfez 2 şampiyonluk bir ikincilik aldı

Körfez U11’de de namağlup şampiyon oldu

Başiskele Belediyesi 5. Yaz Spor Okulları Başlıyor

GTÜ, Spor Zirvesi 2025 ile Spor Dünyasının Önemli İsimlerini Ağırlayacak

Minik yıldızlar namağlup şampiyon oldu

293 GÖLCÜK BELEDİYESPOR TAEKWONDO SPORCUSU KUŞAK ATLADI

Körfez Kent Spor Kompleksi açıldı

Kocaeli, su sporlarında vites yükseltti

Kocaelispor’da ailelere ve öğrencilere kombinelerde yüzde 41 indirim

Kocaelispor’da kombine bilet satışları başladı

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 34 28 1 5 56 89
2.Fenerbahçe 34 25 3 6 52 81
3.Samsunspor 34 18 10 6 13 60
4.Beşiktaş 34 16 7 11 20 59
5.İstanbul Başakşehir 34 16 12 6 7 54
6.Eyüpspor 35 14 13 8 4 50
7.Göztepe 34 12 11 11 10 47
8.Trabzonspor 34 12 11 11 11 47
9.Konyaspor 34 13 14 7 -3 46
10.Kasımpaşa 34 11 10 13 0 46
11.Kayserispor 34 11 12 11 -11 44
12.Antalyaspor 34 12 14 8 -22 44
13.Rizespor 34 13 17 4 -10 43
14.Gazişehir Gaziantep 34 12 15 7 -5 43
15.Alanyaspor 34 10 15 9 -10 39
16.Bodrum FK 34 9 16 9 -13 36
17.Sivasspor 35 9 18 8 -14 35
18.Hatayspor 34 5 21 8 -26 23
19.Adana Demirspor 34 2 28 4 -59

YAZARLAR