• BIST 100

    9777,04%0,57
  • DOLAR

    32,56% 0,09
  • EURO

    34,97% 0,44
  • GRAM ALTIN

    2430,79% 0,33
  • Ç. ALTIN

    3994,55% 0,00

Terim'in TFF'ye açtığı davada ilginç diyaloglar

Galatasaray Teknik Direktörü Terim'in, TFF'ye açtığı 12 milyon 950 bin liralık tazminat talepli icra takibine yapılan itirazla ilgili davanın duruşmasında, ilginç diyaloglar yaşandı.

SPOR 7.03.2018 16:05:00 0
Terim

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim'in, Türkiye futbol direktörlüğü sözleşmesinin tek taraflı feshedildiği gerekçesiyle Türkiye Futbol Federasyonu'na (TFF) açtığı 12 milyon 950 bin liralık (3 milyon 500 bin avro) tazminat talepli icra takibine yapılan itirazla ilgili davanın duruşmasında, taraf avukatları arasında ilginç diyaloglar yaşandı. 

İstanbul 17. İş Mahkemesi'ndeki duruşmada davacı Fatih Terim'i avukatı Rezan Epözdemir, davalı TFF'yi ise avukatlar Hüseyin Karaahmetoğlu ve Alp Karaahmetoğlu temsil etti.

Terim'in bordroları dosyada

Duruşmada, Çeşme Cumhuriyet Başsavcılığı'na yazılan yazıya cevap verildiği belirtilerek, "Kebabçı Selahattin" olarak bilinen Selahattin Aydoğdu ile Fatih Terim arasında geçtiğimiz yıl Çeşme'de yaşanan kavgayla ilgili açılan soruşturma dosyası örneğinin mahkemeye gönderildiği tutanağa geçirildi.

Davalı TFF'ye gönderilen yazılar doğrultusunda kurumun davacı Terim'in çalıştığı dönemdeki bordrolar, icmal zarfları ve denetleme kurulu raporlarını mahkemeye gönderdiği kaydedildi.

Söz alan Terim'in avukatı Rezan Epözdemir, davalı tarafın tanık dinlenilmesi talebinin hukuki olmadığını savunarak, "Dosyaya giren belgelere göre müvekkilimin iş akdinin 04 kodu ile haklı neden belirtilmeksizin yapıldığı ortadadır. Yazılı belgeler mevcutken davalının tanık dinletme talebinin, yargılamayı uzatmayı amaçladığı için reddi gerekmektedir." dedi.

"Türkiye'yi temsil eden bir insan gidip mekan basamaz"

Davalı TFF'nin avukatlarından Hüseyin Karaahmetoğlu ise dosyaya sundukları fesih bildiriminde herhangi bir gerekçe belirtilmediğini hatırlatarak, "Ancak haklı nedenle feshettiğimiz, gerek davacının soruşturma dosyasındaki beyanları gerekse yönetim kurulu yedek üyesine karşı (Selahattin Aydoğdu) tutumundan pişman olmadığına dair basına verdiği beyanlar göz önüne alındığında, futbol ailesi olarak davacının iş akdinin haklı nedenle feshedildiği ortadadır. Tanık dinletme talebimizin kabulü gerekmektedir, savunma hakkımız kısıtlanmamalıdır." diye konuştu.

Karaahmetoğlu, TFF'nin tacir değil özel statüye sahip bir kuruluş olduğunu ve davacı avukatının tanık dinletilmemesi konusunda öne sürdüğü hususların ticari kuruluşları bağladığını da söyledi.

Fatih Terim'in 14 Temmuz'daki kavga olayından sonra "Gereğini yaparım, pişman değilim" dediğini hatırlatan Karaahmetoğlu, şöyle devam etti: "Ama onun karşısında da kocaman bir futbol ailesi var, futbol federasyonu var. Aile olduğu için futbol federasyonu da gereğini yapar. Böyle bir şeyin gerekçesi olamaz. Terim, önce 'Ben tazminat istemiyorum' diye açıklama yapıyor ancak daha sonra TFF aleyhine dava açıyor. Toplumsal bir tepki var. Medyada yer alan yorumcuların yazdıkları ve konuşulanlar Terim'in haksızlığı üzerinedir. Davacı Terim'e özel bir paye verildi. Davranışlarına ve toplumdaki duruşuna dikkat etmesi gerekir. Kurumun başında 'Türkiye' yazıyor. Türkiye'yi temsil ediyor. Türkiye'yi temsil eden bir insan gidip mekan basamaz. Biz toplum adına hareket ettiğimiz için sözleşmesini feshettik. Davacı aylık 1905 liraya köklü bir kurum olan Galatasaray ile sözleşme imzalamıştır. Bu sözleşmeyi imzalayıp sonra da TFF'den 13 milyon lira isteyeceksiniz, bu hiç adil değil. Bunlar yanlış hareketlerdir. Fatih Terim'in bu parayı almamasını isteyen en az 55 milyon insan var. İnsanların çoğu bu paranın verilmemesi yönünde tepkilerini dile getiriyorlar. Bu paralar kolay paralar değil ama kalkıp 13 milyon lirayı isteyebiliyorsun."

"Dayağı Selahattin Aydoğdu yedi"

Davalı avukatının bu beyanlarına karşılık tekrar söz alan Terim'in Avukatı Rezan Epözdemir de Çeşme'de Selahattin Aydoğdu'ya soruşturma açıldığını ancak olayın bu davayla ilgilisinin bulunmadığını belirterek, "Davalı avukatı, '50 milyon insan paranın ödenmemesini istiyor' diyor. Bu tür ifadeler, mahkemeyi psikolojik etki altına alma girişimleridir. Avukatın bu laflarına karşılık, 'Türkiye'de 80 milyon insan da TFF istifa diye bağırıyor' denilebilir o halde. Biz de bunu mu diyelim, ne yani? Yönetim bu reaksiyonlara göre mi hareket edecek? " ifadesini kullandı.

Çeşme'deki olayla ilgili de ilk kez gerçekleri anlatacağını aktaran Epözdemir, Selahattin Aydoğdu'nun müvekkilinin annesine küfür ettiğini ve müvekkilinin de sonraki süreçte kendisini kaybettiğini öne sürdü. Epözdemir, "Terim 3 saatte gidiyor oraya. 'Vurdum' diyor zaten. Kabul ediyor vurduğunu. Selahattin Aydoğdu rapor alıyor bununla ilgili ve şikayetçi oluyor. Ama Aydoğdu ertesi gün çık basının karşısına, 'Ben dövdüm' diyor. Türkiye'de hiç kimse aile ve annelerine küfür edildiğinde tepkisiz kalmaz." dedi.

"Basın mensupları hepsini yazıyor"

Türkiye'de birçok kişinin hakem kararlarından şikayetçi olduğunu vurgulayan Epözdemir'in, "O zaman, 'TFF de istifa etsin' demek mi gerekir? TFF tüzel kişiliktir. Basın mensuplarının önünde bu şekilde konuşulması hoş değil." ifadesi üzerine Hakim Ayşe Türeli, "Bu beyanları zabta geçmiyorum." dedi. Epözdemir de, "Beyanı zapta geçmiyorsunuz ama burada 9 basın mensubu var, hepsi bunları yazıyor." şeklinde konuştu.

Davaya ilişkin ara kararını açıklayan mahkeme, dosya kapsamı ve uyuşmazlığın niteliği uyarınca davalı tarafından tanık dinletme talebini reddetti. Beyan dilekçelerinin incelenmesi için süre veren mahkeme, duruşmayı 7 Mayıs'a erteledi.

Olayın gelişimi

Bir süre önce Galatasaray Kulübü Teknik Direktörlüğü'ne getirilen Fatih Terim'in, Türkiye Futbol Direktörü olarak görev yaptığı dönem, damatları ve iki özel korumasıyla 16 Temmuz'da, Çeşme Alaçatı'daki Yüzevler Kebapçısı'na giderek, mekan sahibi Selahattin Aydoğdu'ya saldırdığı, daha sonra garsonların da karıştığı büyük bir kavga yaşandığı iddia edilmişti.

Bu iddiaların haberlere konu olması ve Terim'in kavgayla ilgili 19 Temmuz'da, "Yine olsa yine yaparım" açıklamaları üzerine harekete geçen TFF, 26 Temmuz'da Terim'in sözleşmesini tek taraflı feshetti.

Terim'in avukatı Rezan Epözdemir de taraflar arasında 15 Kasım 2013'te imzalanan sözleşmenin haksız yere feshedildiği iddiasıyla sözleşmenin 6. maddesinden doğan 3 milyon 500 bin avroluk (12 milyon 950 bin lira) erken fesih tazminatının ödenmesi talebiyle İstanbul 19. İcra Müdürlüğü'ne icra takibi başlattı.

Bu talebe TFF avukatlarınca itiraz edilmesi üzerine avukat Epözdemir, İstanbul 17. İş Mahkemesi'ne "itirazın iptali" davası açtı.

"Terim fedakarlıkta bulundu; kuru sabitledik"

Epözdemir dava dilekçesinde, "Müvekkilimin yıllık maaşı primler hariç, net 3 milyon 500 bin avro olmasına rağmen, döviz kurlarındaki yükselme sebebiyle müvekkil iyi niyet göstererek fedakarlıkta bulunmuş ve kurun 3,70'e sabitlenmesini kabul etmiştir. An itibarıyla avro kurunun 4,48 lira olduğu göz önüne alındığında müvekkilin yaptığı fedakarlığın boyutları daha iyi anlaşılacaktır." ifadelerini kullanmıştı.


Uyku apnesi olanlar ehliyet alamayacak mı ?

Polat çifti hakim karşısına çıktı

Kocaeli Büyükşehir’den yaşananlarla ilgili açıklama

Öğretmen ataması için gün verildi

Sözünü aldığı pamuk şeker arabasına kavuştu: Mutluluğu gözlerinden okundu

İzmit’in her noktası ilaçlanıyor

Sardala Koyu’ndan 30 poşet atık toplandı

Kocaeli’de korsan servis avı

Kocaeli'nin 5 ilçesi elektriksiz kalacak

Play-Off tarihleri açıklandı

Kağıtspor'un genç judocuları zirvede!

Ermeni çeteleri tarafından şehit edildiler

Bugün hangi eczaneler nöbette?

Kocaeli için gök gürültülü sağanak uyarısı

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

Kara Yollarında Durum

Park halindeki tıra çarpınca 2.39 promil alkollü olduğu ortaya çıktı

Kocaeli’de 20 göçmen yakalandı, 4 kaçakçı tutuklandı

Pompalı tüfekli saldırı kamerada: Cadde ortasında ateş edip bir genci kovaladı

Çocukları öldürülen aileden yürek burkan sözler: "Oğlumuzun değeri 8 yıl mı?"

Tadilat yapılan apartmanın çatı katında yangın : 1 yaralı

Oto yıkamacıda işlenen cinayetin detayları ortaya çıktı

Başkan Sezer, mazbatalarını alan muhtarlara başarılar diledi

Sosyal medya tartışması cinayetle bitti: Maskelerle kahveyi taradılar

Yaşam Alanların Vazgeçilmez 3 Ürünü!

Erkekler İçin Trend Olan 2024 Tişört Modelleri

Oto yıkamacıda işlenen cinayetin detayları ortaya çıktı

Bugün hangi eczaneler nöbette?

Yükleniyor

İsrail, Gazze'deki Cibaliye Mülteci Kampı'na saldırdı! Çok sayıda ölü ve yaralı var

Swiss Transporte, Zürih'te Nakliyede Çevre Dostu Çözümler Geliştiriyor

Almanya İşçi Vizesi: Kariyerinizi Uluslararasılaştırmanın Kapıları

Yurt Dışında İş Bulmak Kolay Mıdır?

Dünya liderlerinin gözünün içine baka baka söyledi: Artık sizden bıktık

Havuzdan bulaşan 'beyin yiyen amip' 16 aylık çocuğu öldürdü

Halk sokaklara indi, belediye başkanının evini basıp ateşe verdiler

İspanya Kargo Gönderimi

Avrupa Parlamentosu'ndan, AB'ye katılım süreci ile ilgili skandal Türkiye raporu

"Sessiz katil" olarak biliniyor, tek bir lokması hasta ediyor

Uyku apnesi olanlar ehliyet alamayacak mı ?

Polat çifti hakim karşısına çıktı

Öğretmen ataması için gün verildi

Muayene katılım payı ücretleri değişti

Fahiş fiyata ağır yaptırım geliyor

İzmir Seferihisar açıklarında 4,5 büyüklüğünde deprem

MHP'nin sandalye sayısı 50'ye yükseldi

Hastane randevularına yeni düzenleme

Yumurta ve tavuk eti üretimi azaldı

Kara yollarında durum

MHP'nin bayramlaşacağı dört parti belli oldu

Özgür Özel, “Kimsenin gözünün yaşına bakmam”

Lütfü Türkkan’dan Meral Akşener’e: Kararını gözden geçir

Erbakan talimat vermişti! Yeniden Refah Partisi kazandığı belediyelere tabelaları astı

Seçim yenilgisi sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan talimat!

Ne Özel ne de İmamoğlu faktörü! Kılıçdaroğlu, seçimdeki başarıyı 3 nedene bağladı

Körfez'de seçim sonuçlarına yapılan itiraz reddedildi

İzmit Belediyesi’nin yeni meclis üyeleri belli oldu

Derinceliler, Atasoy Bilgin’e sandıkta şok yaşattı!!

Saide Arslan Çalışkan'dan, Nail Çiler, partilileri ve gazetecileri hedef alan zehir zemberek suçlamalar!

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

Benzin ve motorin fiyatları

Dolar - euro kaç TL?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

Benzin ve motorin fiyatları

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Play-Off tarihleri açıklandı

Kağıtspor'un genç judocuları zirvede!

Çayırova Belediyesi, Süper Lig için play-off oynayacak

Kocaelispor: "TFF tarafından gerekli disiplin soruşturmasının yapılması bir opsiyon değil, zorunluluktur"

TBL: Kocaeli BŞB Kağıtspor: 66 - Balıkesir Büyükşehir Belediyespor: 69

Kocaelili atletler Bursa’dan kupa ile döndü

Gölcük Belediyespor’un voleybol takımından önemli başarı

Tek şans 3 puan!

Yaşar Can ve Haluk Bozo'dan Kocaelispor'a ziyaret

Acun Ilıcalı sır gibi saklıyordu, satın alacağı kulüp ortaya çıktı

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 33 29 1 3 56 90
2.Fenerbahçe 33 27 1 5 57 86
3.Trabzonspor 33 17 12 4 13 55
4.Beşiktaş 33 15 12 6 6 51
5.İstanbul Başakşehir 33 14 12 7 6 49
6.Rizespor 33 14 13 6 -6 48
7.Kasımpaşa 33 13 13 7 -4 46
8.Antalyaspor 33 11 10 12 0 45
9.Alanyaspor 33 11 10 12 -3 45
10.Sivasspor 33 11 10 12 -5 45
11.Adana Demirspor 33 9 10 14 5 41
12.Samsunspor 33 10 14 9 -6 39
13.Ankaragücü 33 8 12 13 -3 37
14.Kayserispor 33 10 13 10 -10 37
15.Konyaspor 33 8 13 12 -13 36
16.Gazişehir Gaziantep 33 9 17 7 -13 34
17.Fatih Karagümrük 33 8 16 9 -5 33
18.Hatayspor 33 7 14 12 -9 33
19.Pendikspor 33 7 17 9 -31 30
20.İstanbulspor 33 4 22 7 -35 16

YAZARLAR