9356,04%-1,26
38,77% 0,04
44,08% 0,52
4201,78% 1,92
6731,05% 1,32
Toplamda ikinci etabın tamamlanmasıyla beraber 76,6 kilometrelik bir hat uzunluğuyla İstanbul'un bir ucundan diğer ucuna ulaşmayı kolaylaştırmıştır. İstanbul boğazını da yerin altından geçerek ilerleyen hatta toplamda 43 durak bulunmaktadır. Hattın geçilme süresi ise ortalama 108 dakika ile 115 dakika arasında sürmektedir.
Marmaray durakları farklı toplu ulaşım araçlarına entegre edilmiş aktarma merkezlerini de kapsayarak tüm İstanbul içerisinde dolaşımı mümkün hale getirmektedir. Başlangıç durağı Avrupa yakasında Halkalı iken, Anadolu yakasında son durağı Gebze'dir. Gebze'ye yani Kocaeli'ne kadar uzanan Marmaray hattında yer alan 43 duraktan 37'si İstanbul il sınırları içerisindedir. Kocaeli'nde bulunan 5 Marmaray durağı yer almaktadır.
Marmaray durak listesi Halkalı ile başlıyor ve aynı zamanda Halkalı istasyonu YHT, M1s, M11 ve M34 metro aktarma istasyonu konumundadır. Ardından Mustafa Kemal durağını geçerek M20 ve Metrobüs aktarması olan Küçükçekmece durağına ulaşıyor.
Florya, Florya Akvaryum, Yeşilköy ve Yeşilyurt duraklarını geçerek M9 metro aktarmasının da bulunduğu Ataköy'e ulaşıyor. Hemen ardından M3 ve YHT aktarması bulunan Bakırköy durağının ardından Yenimahalle, Zeytinburnu, Kazlı Çeşme ile devam ediyor. Kazlı Çeşme aynı zamanda T6 aktarma noktasıdır.
Marmaray Avrupa yakası son duraklarından olan Yenikapı M1a ve M1b metro, M2, T6 ve İDO aktarma merkezi iken, bir sonraki durak Avrupa'da son durak olarak Sirkeci oluyor. Burada da T1, T6, İDO, BUDO ve Şehit Hatları vapuruna aktarma noktasıdır. Sirkeci durağından sonra Marmaray tüp geçidi başlamaktadır. Tüp geçit ile Avrupa yakasındaki Kazlı Çeşme ile Anadolu yakasındaki Ayrılık Çeşmesi arasında bir bağlantı noktası oluşturulmuş durumdadır. Marmaray Anadolu yakası durakları arasında ilk gördüğümüz ise Üsküdar'dır. Üsküdar durağında Şehir hatları vapuru ile M5 aktarması mevcuttur.
Ardından M6 aktarmasıyla Ayrılık Çeşmesi, hemen ardından ise YHT, M13 ve Metrobüs aktarmasıyla Söğütlü Çeşme durağı gelmektedir. Kadıköy'de devam eden Marmaray sırasıyla Feneryolu, Göztepe, Erenköy ve Suadiye'yi geçer. Bu duraklardan Göztepe durağı M12 metrosuyla aktarma noktasıdır.
Sonraki durak ise Bostancı olup YHT, M8, İDO ve Şehir hatları vapuruyla aktarma merkezidir. Akabinde Küçükyalı, İdeal tepe, Süreyya Plajı durakları geçilerek İDO aktarmasının bulunduğu Maltepe durağına ulaşılır. Marmaray durakları Cevizli, Atalar, Başak ve İDO aktarmasıyla Kartal şeklinde devam eder.
Ardından Yunus durağını geçerek YHT, M10 ve İDO aktarmalarının bulunduğu Pendik durağına ulaşılır. Pendik sonrasında ise sırasıyla Kaynarca, Tersane, Güzelyalı, Aydıntepe, İçmeler ve Tuzla durakları bulunmaktadır. İçmeler durağı aynı zamanda M4 metro hattına bağlıdır.
Tuzla, İstanbul'daki Marmaray durakları arasında sonuncudur. Ardından Kocaeli Marmaray durakları Çayırova ile başlar. Ardından GTÜ Fatih, Osmangazi, Darıca ve son olarak Gebze durağı bulunmaktadır. Gebze durağı aynı zamanda bu yönden Marmaray'ın İstanbul Avrupa yakasına doğru başlayacak seferinin ilk durağı olmakla beraber M1 metro hattına ve Yüksek Hızlı Tren için aktarma merkezidir.
Marmaray durakları arasında iki farklı sefer tipi düzenlenmektedir. Bunlardan birisi Ataköy ile Pendik arasındadır. Bir diğeri ise Halkalı Gebze olarak ilk duraktan son durağa kadar çalışmaktadır. Ataköy ile Pendik arasındaki Marmaray seferlerinin sıklığı 8 dakikadır.
Buna karşın Halkalı ile Gebze arasındaki Marmaray duraklarının tümünü kapsayan ana seferin sıklığı 15 dakikada bir şeklinde ayarlanmıştır. Toplamda 286 trenlik filoyla 5 ve 10 vagonluk olarak hizmet veren Marmaray hattı günlük 1 milyonu aşkın yolcu taşıyarak İstanbul'da ulaşımın en önemli unsurlarından birisi haline dönüşmüştür.