HÜKÜMETTEN FLAŞ ÇIKIŞ! PİŞMAN DEĞİLİZ AMA ÜZGÜNÜZ

HÜKÜMETTEN FLAŞ ÇIKIŞ! PİŞMAN DEĞİLİZ AMA ÜZGÜNÜZ

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Rusya'nın düşürülen uçağı ile ilgili, pişman olunmadığını söyledi. Ancak üzgün olduklarının altını çizdi.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, TGRT Haber ekranlarında yayınlanan "Neler Oluyor" programına konuk oldu. İhlas Haber Ajansı ve TGRT Haber Ankara Temsilcisi Batuhan Yaşar'ın sorularını cevaplayan Yaşar, gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

"MEKTUPLARIN BİR ÖZELLİĞİ YOK, GAYET RUTİN"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ve Başbakan Binali Yıldırım'ın Rus mevkidaşlarına yazdığı mektuplara değinen Zeybekci, "Mektupların aslında bir özelliği yok. Mektuplar gayet rutin mektuplar. Milli günü sebebiyle gönderilmiş olan tebrik mektupları. Ama normal olamayan dönemde bu olduğu için de tabi ki dikkat çekici bir hale geliyor. Mektuplardan sonra Rusya'dan da, Rusya Devlet Başkanlığı sözcülerinden de 'Türkiye ile ilişkilerimizi iyileştirmek istiyoruz, düzeltmek istiyoruz' cevabı geliyor. Ben de dün burada ekonomi gazetecileri ile yapmış olduğumuz toplantıda, sohbet sırasında dediğim konuşuldu. Bu her iki ülke için sürdürülebilir bir ortam değil. Ama kim daha fazla zarar görür bundan derseniz, şu anda kimin daha fazla ekonomik alanda zarar gördüğü, tabi bizim de etkilendiğimiz, negatif etkilendiğimiz, gerek turizmde, gerek ihracatta gayet ortada.
"RUSYA DAHA ÇOK ETKİLENDİ VE ETKİLENMEYE DEVAM EDECEK"

Ama Rusya daha çok etkilendi ve etkilenmeye de devam edecek. Çünkü direkt bu fiyatların yukarı gitmesi, bir yandan enerji ve hammadde fiyatları, yani gelirleri itibarıyla Rusya'nın inanılmaz bir kayıp yaşadığı, kendi ihracatının sırf 2015 yılında yüzde 33,34'ler seviyesine düştüğü, Rusya'da gelirlerin düştüğü, fiyatların yukarı doğru gitmesi, çarpan etkisi yapıyor. Onun için burada akıl ortada, müşterek akıl, insan aklı bunun bir an önce düzeltilmesi. Beklentilerimiz de 'aman işte Rusya'ya çok güzel olacak, her şey süt liman olacak, bir anda işler patlayacak, turistler gelecek' yok böyle bir şey. Ama en azından negatif gidişin durması, bunun yavaş yavaş pozitife dönmesi ve bunun gerek ekonomik, gerekse turizm alanında, turizm de bir ekonomidir sonuçta, bu anlamlarda bir pozitif dönüşüm başlamış olması bile bizim için büyük anlam ifade ediyor" ifadelerini kullandı.

"PİŞMAN DEĞİLİZ AMA YAŞANAN SONUÇTAN DOLAYI ÜZGÜNÜZ"

Rusya ile Türkiye'nin birbirini tamamlayan iki ülke olduğunu dile getiren Zeybekci, Rus uçağının düşürülmesi olayında Türkiye'nin herhangi bir suçu olmadığına dikkat çekti.

Yaşananlardan dolayı pişman olmadıklarını, ancak üzgün olduklarını ifade eden Bakan Zeybekci, "Belki benzetme yanlış olacak ama insan kardeşini, insan anasını babasını, insan çocuğunu seçemez. İnsan komşusunu da seçemez. Bizim böyle bir şeyimiz yok. Birbirimizi reddetme ama diğer taraftan Rusya ile Türkiye'nin şöyle bir özelliği de var; birinde olmayan her şey ötekinde var. Biz birbirimizi inanılmaz tamamlayan, birbirine inanılmaz bir şekilde birliktelikten kazançlı çıkacak iki ülkeden bahsediyoruz. Devasa bir Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği'nden gelen bir gelenekle, Birinci Dünya Savaşı'ndan sonra ilk defa bir uçağı, ilk defa bir savaş uçağı vurulan bir ülkeden bahsediyoruz. Dolayısıyla bunun arkasında, bunu kabul etmek Türkiye için de böyledir yani. Ama biz haklıydık orada. Türkiye sınırı defalarca günlerce, aylarca ihlal edildi ve defalarca uyarılan ve girdikten sonra da dakikalarca, 13, 14 dakika boyunca uyarılan bir tacizden bahsediyoruz. Rus uçağının düşürülmesiyle orada Rus pilotunun öldürülmesi meselesi son derece üzücü bir mesele. Bu üzüldüğümüz bir mesele. Özür dilemek diplomatik anlamda çok başka bir şeydir. Pişmanlık da değil, üzgünüz yani. Onların da üzgün olması lazım. Türk hava sahasının bu kadar kasıtlı bir şekilde ihlal edilmesinden onların da üzgün olduğunu tahmin ediyoruz."

Bakan Zeybekci: Pişman Değiliz Ama Yaşanan Sonuçtan Dolayı Üzgünüz



2025 yılında 500 milyon dolar yatırım yapacak Akkök Holding, yüksek teknoloji ve yerlileşmeyle büyüyecek

Coolaer, Eurasia Rail 2025’te ileri soğutma teknolojileriyle öne çıktı

Canovate Group, Eurasia Rail 2025’de gövde gösterisi yaptı

Limak, Global Engineer Girls projesi ile artık İspanya’da

VUSLAT DERNEĞİ KURBAN ÇALIŞMALARINA BAŞLADIĞINI DUYURDU

İsrail, Gazze'deki katliama devam edeceklerinin mesajını net bir şekilde verdi

Tarihin en uzun eve dönüş kuyruğu

Gazze'de can kaybı 47 bini geçti

Biden durdu, Trump izin verdi! Gelir gelmez İsrail'e sevkiyat yaptı

ABD Başkanı Trump: 1 milyon Filistinli bu iki ülkeye taşınmalı! Gazze'yi tamamen temizleyip 'Bitti' demeliyiz"

5 ilde orman yangını

TÜGİS’ten AB ve BM Destekli “Çocuk İşçiliğine Hayır” Projesi

Memur ve emeklinin zam oranı ne kadar olacak?

Dünyanın en büyük kamerası uzayı görüntüledi

İzmir'de cam fabrikasında yangın

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Trump ile görüştü

Geleneksel Lavanta Şenliği 25 Haziran’da İzmitlileri buluşturuyor

Kadın Meclisi Toplantısında Projeler Değerlendirildi

Kocaeli’de sıcaklık 34 dereceyi görecek!

Kocaeli Nöbetçi Eczaneler

15 TEMMUZ MİLLÎ BİRLİK RUHU KOCAELİ İL MİLLÎ EĞİTİM KOODİRNESİNDE SANAT VE KÜLTÜRLE GELECEĞE TAŞINIYOR

Büyükakın, Murat Aydın ve yönetimini kabul etti

Önal bu kez siyasi partileri ağırladı

YAKLAŞIK 500 KİŞİ ANKARA’DA

KGF Desteği Beklentiyi Karşılamadı: CHP’li Nail Çiler’den Sert Eleştiri

ERBAKAN’DAN ENGİN KILIÇ’A TAKTİR BELGESİ

KSO Başkanı Zeytinoğlu sanayi üretim endeksini değerlendirdi

Tüpraş meclis gündeminde

Gelecek Partisi’nden Yozgat’a Anlamlı Ziyaretler

Ercan’dan bayram mesajı

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Dan Agyei, Kocaelispor’da

16 ülkenin sporcuları Kocaeli’de mindere çıkacak

Kocaelispor, Altınordu FK ile Sami ve Serhat için görüşüyor

U-12 Liginin Parlayan Takımı

6. GÖLCÜK KÖYLERİ ARASI FUTBOL HEYECANI BAŞLIYOR

Kocaeli’de tramvay filosu genişliyor

Oğulcan Çağlayan, Kocaelispor’da kaldı

Minikler Güreş Şampiyonası’nda Kartepe’den 5 sporcu dereceye girdi

Kartepeli Güreşçiler Türkiye Şampiyonası’na Damga Vurdu!

2025 Dağ Bisikleti Eliminator Dünya Şampiyonası Sakarya’da

5 ilde orman yangını

Otobüs durağına saldırdılar: Çevresinde kalıntılar bulundu

Dan Agyei, Kocaelispor’da

İndirimli ürünler Gebze Alışveriş Festivali’nde

Büyükakın: Şehrimizi dirençli hale getirmeyi sürdürüyoruz

GETİP’ten Gebze KAI Derneği’ne Ziyaret

EMEP Kocaeli: Gübretaş işçisinin onur mücadelesi hepimizin mücadelesidir

Bugün hangi eczaneler nöbette?

Kocaeli'de hava durumu nasıl olacak?

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Kara Yollarında Durum

16 ülkenin sporcuları Kocaeli’de mindere çıkacak

Kocaeli’de ağaçlık alanda çıkan yangın kontrol altına alındı

BAŞKAN SEZER KIRKPINAR'A HAZIRLANAN PEHLİVANLARA MORAL VERDİ

Sigara izmaritini yere atma, yangına sebep olma

Büyükşehir’in Trafik Eğitim Parkı’na yoğun ilgi

Büyükşehir’den estetik dokunuş

Sökülen ağaçlar geleceğe taşınıyor

Körfez’de temizlik mesaisi sürüyor

Son sözü, "Canın sağ olsun başkanım" oldu

Ovmis Halı Yıkama Genel Müdürü Anlatıyor

Yeni terminal temmuzda açılıyor

Darıca Belediye Başkanının makamında intihar eden zabıta memuru toprağa verildi

Başkan Büyükgöz Yenibağdat Esnafıyla Kahvaltıda Buluştu

“Kocaeli’ni çağdaş altyapı ile donatıyoruz”

Üner: “Yangın çıktı diye 149 milyonu, borçları, tuvaletleri, çöpleri unutun denir mi?”

Kocaelispor, Altınordu FK ile Sami ve Serhat için görüşüyor

TÜGİS’ten AB ve BM Destekli “Çocuk İşçiliğine Hayır” Projesi

KARNE ŞENLİĞİ COŞKUSU ANITPARK’I DOLDURDU

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.