Gençler savunma sanayisi için KÖK'ten yetişecek

Gençler savunma sanayisi için KÖK

Gençler savunma sanayisi için KÖK'ten yetişecek

Türk savunma sanayisindeki nitelikli insan kaynağı ihtiyacının karşılanması ve öğrencilerin üniversite öğrenimleri sürecinde sektöre hazırlanması amacıyla yeni bir program başlıyor.

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı sorumluluğunda yürütülen bir Savunma Sanayii Akademi projesi olan Vizyoner Genç, sektör için nitelikli insan kaynağı temininin sürdürülebilir kılınması, üniversite öğrencilerinin yerli ve milli üretim farkındalığına kavuşturulması amacıyla hayata geçirildi.

Vizyoner Genç, geçen kısa sürede çok sayıda gence ulaşarak profesyonel hayat yolculuklarında yol göstericilik yaptı. Sektördeki ihtiyaçlar dikkate alınarak Vizyoner Genç Platformu'na yeni bir program eklendi.

TR Eğitim ve Teknoloji AŞ Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Çağlar Demirkan, , Vizyoner Genç Platformunun, Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığının 2019-2023 Stratejik Planı kapsamında oluşturulduğunu söyledi.

Platformun 2019'dan bu yana 300 binden fazla başvuru aldığını ve bunları yönettiğini vurgulayan Demirkan, savunma sanayisinde ASELSAN, ROKETSAN, HAVELSAN gibi öncü firmalara staj başvurusu yapılabilecek tek resmi kanalın Vizyoner Genç olduğunu ifade etti. Demirkan, ekosistemlerinde 105 firma bulunduğunu ve bu firmaların iş ilanlarına da platform üzerinden başvurulabildiğini belirtti.

Platformda bir kere profil oluşturulduktan sonra tüm ilanlara tek tıkla başvurulabildiğini, mesajlaşma uygulamasıyla arkadaşlık ağlarının genişletilebildiğini anlatan Demirkan, verilen hizmetler için hiçbir şirketten ücret talep edilmediğini, aynı zamanda ücretsiz eğitimler verildiğini bildirdi.

Demirkan, Vizyoner Genç'te 108 bin üye bulunduğu, bu sayede savunma sanayisinde aranan nitelikteki insan kaynağına doğrudan ulaşılabildiğini dile getirdi. Platform aracılığıyla ayrıca savunma sanayisi ekosisteminin gençlere tanıtıldığına işaret eden Demirkan, bu kapsamda birçok etkinlik düzenlendiğini söyledi.

Demirkan, "Bir fikrim var" köşesiyle üyelerin fikirlerinin duyurabildiklerini belirterek, bunların firmalara açıldığını, çalışmalar için sponsor bulunabildiğini ifade etti.

Gençler sektöre hazır mezun olacak

Vizyoner Genç'in bugüne kadar nitelikli insan kaynağını bulma noktasında çalıştığını, açılan ilanlara, aranan nitelikleri taşıyanların başvurabildiğini anlatan Demirkan, nitelikli insan kaynağını eğitim sürecinde oluşturmak için de bu yıl KÖK Programı'nı hayata geçirdiklerini bildirdi.

KÖK Programı'nda öğrencileri en hızlı şekilde savunma sanayisine adapte etmeyi amaçladıklarını vurgulayan Demirkan, programa ilişkin şu bilgileri verdi:

"ASELSAN, ROKETSAN, HAVELSAN, TUSAŞ ve STM firmalarımız programa sponsor oldu. Toplam 45 öğrenci seçilecek. Program kapsamında üniversitenin birinci sınıfını bitirmiş ilgili mühendislik ve temel bilim öğrencisi, 3 not ortalamasını sağlıyorsa başvuru yapabilecek. Başvuruların ardından mülakatlar, kişisel envanter testleri yapılacak, sonrasında adaylar seçilecek. Program 4 omurgayı oturuyor, usta-çırak görüşmeleri, vizyon konuşmaları, eğitim programları ve destek programları. Sponsor firmadan atanan ustasıyla beraber öğrencimiz 3 yıl boyunca kariyer planlaması yapacak. İkinci sınıfa farkındalık dönemi, üçüncü sınıfa gelişim dönemi, dördüncü sınıfa çıraklık dönemi diyoruz. Bunun tamamına da KÖK takvim diyoruz. İkinci sınıfta ustası atanan öğrencilerimiz kişisel gelişim eğitimleri, üniversitede edindikleri teknik ve teorik eğitimleri tamamlayıcı teknik eğitimler alacaklar. Vizyon konuşmalarında Savunma Sanayii Başkanımız İsmail Demir, Selçuk Bayraktar gibi isimler gerekirse fabrikada öğrencilerle bir araya gelecekler. Ustamız üçüncü sınıfta öğrencinin seçmeli dersine dahi karışarak yön bulmasına katkıda bulunacak. Bitirme projesini öğrenci, sponsor firmasıyla beraber yapacak. Destek programımız sayesinde de Gençlik ve Spor Bakanlığının belirlediği burs verilecek. Bir staj desteği mutlaka sponsor firmasından olacak, sponsorluk firmasında aday mühendislik programı varsa bu programda değerlendirilme imkanı olacak. İkinci stajı ise öğrencimizin kendisinin seçmesini bekleyeceğiz."

Amaç sayıyı artırmak

Çağlar Demirkan, başvuruların TEKNOFEST ile birlikte sonlanacağını ve 1 Kasım itibarıyla ustanın çırağa atanacağını söyledi.

Program üzerinde 800 saat çalıştıklarını kaydeden Demirkan, gelecek yıl başvuru süresini daha uzun tutmayı ve seçim kriterlerinde değişiklikler yapmayı planladıklarını ifade etti.

Demirkan, "Başkanımız da 45 sayısının yetersiz olduğunu bildirdi. Aldığımız talimat gereği bu sayıyı artırmak için elimizden geleni yapacağız. Sadece büyük 5 firmamız değil, ekosistemdeki tüm firmalarımızı davet ediyor olacağız. Yüzler ve binlerin bu projeden faydalanmasını amaçlıyoruz." dedi.

AA



Limak, Global Engineer Girls projesi ile artık İspanya’da

VUSLAT DERNEĞİ KURBAN ÇALIŞMALARINA BAŞLADIĞINI DUYURDU

İsrail, Gazze'deki katliama devam edeceklerinin mesajını net bir şekilde verdi

Tarihin en uzun eve dönüş kuyruğu

Gazze'de can kaybı 47 bini geçti

Biden durdu, Trump izin verdi! Gelir gelmez İsrail'e sevkiyat yaptı

ABD Başkanı Trump: 1 milyon Filistinli bu iki ülkeye taşınmalı! Gazze'yi tamamen temizleyip 'Bitti' demeliyiz"

Trump, iki ülke hariç tüm dış yardımları durdurdu

Hindistan Vize Danışmanlık

ABD, vatandaşlarını "acil" koduyla uyardı

LGS VE YKS ÖNCESİ SINAV KAYGISINA DİKKAT!

Alo Evlat Sağlık Kulübü’nden Bayramda Anlamlı Ziyaretler

Konya Ovası çöküyor: Binlerce obruk geri döndürülemez durumda

Kurtuluş Yalçın: “Bu bayram gönül köprülerini yeniden inşa edelim”

KidZania İstanbul’da Kurban Bayramı coşkusu başlıyor

Lütfi Parıltı: “Kurban Bayramı, insanlık değerlerinin yeniden filizlendiği kutlu bir zaman dilimidir”

KAMUOYUNA DUYURU

Kadir Çetin’den Bayram Mesajı ve Davet: “Bayramın Birleştirici Ruhunu Hep Birlikte Yaşayalım”

Başkan Çiftçi’den Kurban Bayramı mesajı

Başkan Büyükgöz, Belediye Personeliyle Bayramlaştı

Tüpraş meclis gündeminde

Gelecek Partisi’nden Yozgat’a Anlamlı Ziyaretler

Ercan’dan bayram mesajı

CHP İl Kadın Kolları Başkanından Gebze KAI Derneği'ne Ziyaret

CHP BAŞAKŞEHİR İLÇE BAŞKANI BEYZADE KAYABAŞI: “EKREM BAŞKAN’A ÖZGÜRLÜK, SANDIĞI ÖNÜMÜZE İSTİYORUZ!”

Turan: “Dilovası’ndan Yükselen Direniş, Tüm Türkiye’nin Vicdanıdır”

Başkan Dokuzlar’dan Yangın Mağduru Aileye Ziyaret: “Yaraları Birlikte Saracağız”

Ercan Diyanet’i göre davet etti

Ercan’dan Büyükakın’a yanıt

Genel Başkan Bedri Yalçın: “Yeniden Anadolu Diyeceğiz, Hep Birlikte Başaracağız!”

KSO Başkanı Zeytinoğlu mayıs ayı enflasyon verilerini değerlendirdi

Gebze’de Dilencinin Üzerinden 20 Bin TL'den Fazla Para Çıktı

Karbon elyafta stratejik hamle: Aksa Akrilik, DowAksa’nın tamamını satın alıyor

Bayram öncesi et fiyatlarına zam geldi

Yarının kentleri bugünden kodlanıyor: Innosa'dan sürdürülebilirlik çağrısı

Akkim Yapı Kimyasalları, Sektörün Lideri Olmaya Devam Ediyor

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

PASHA Bank’tan Tarımın Gücüne 120 Milyon TL’lik Katkı

25 milyon Euro'luk krediyle yeşil dönüşüm, güçlü adım Ofis Yem, EBRD desteğiyle geleceğe yatırım yapıyor

Leyla Atakan Koşusu’nu Prenses Sylvester kazandı

Körfezli Poyraz, Balkan ikincisi oldu

Selçuk İnan, Kocaelispor’a imzayı attı

Darıcalı sporcuların büyük başarısı

Sezonu 10 kupa ve 160 madalyayla tamamladılar

Çiftçi, “Sporcularımızın başarısı, Çayırova'mızın ortak gururudur”

İzmit Belediyesporlu genç cimnastikçiler Türkiye ikincisi oldu

Minik karateci Balkanlar’dan altın madalya ile döndü

Çayırova’nın genç basketbolcuları il şampiyonu oldu

Kocaelispor, Selçuk İnan ile prensipte anlaştı

Antalya Ford Servisi – Aracınız İçin Uzmanlık ve Güvenin Buluşma Noktası

Ataşehir Oto Elektrik Hizmetleriyle Aracınızın Elektroniği Emin Ellerde

Akdeniz sularında yeni dönem başladı, Petrol Ofisi Grubu ilk ULSFO üretimini gerçekleştirdi

Başiskele Yaz Akademisi Kayıtları Başladı

Kocaeli’nin yeşil cennetleri bayramda doğa tutkunlarını buluşturdu; Turizm destinasyonları 150 bin kişiyi ağırladı

Leyla Atakan Koşusu’nu Prenses Sylvester kazandı

Almanya’daki ANGACOM 2025’te Canovate Group teknoloji gücünü sergiledi

Klima almadan önce dikkat edilmesi gerekenler

AstraZeneca Basın Bülteni

KO-MEK’te “Anne-Çocuk Atölyesi” başlıyor

17. Sekapark Altın Kemer Yağlı Güreşleri başlıyor

Büyükşehir’den Kocaelispor’a dev tesis için yeni adım; “Körfez Spor Tesisleri” yeniden ihaleye çıkıyor

Innosa'dan Mahalli İdarelere Kapsamlı Uyum ve Dönüşüm Danışmanlığı

SENFONİK ANADOLU ROCK BUKALEMUN KONSERLERİ BU YAZIN NABZINI TUTACAK!

LGS VE YKS ÖNCESİ SINAV KAYGISINA DİKKAT!

Konya’da optisyenler için dijital dönüşüm semineri düzenlendi

Kartepe’de Mahalle Mahalle Bayram Neşesi

Alo Evlat Sağlık Kulübü’nden Bayramda Anlamlı Ziyaretler

Serdar Mahallesi’nin Yollarında Dönüşüm Tamamlandı

Büyükşehir’den Mavi Bayraklı plajlara bayram boyunca yakışır temizlik; Sahiller temiz, tatilciler memnun

Kabakoz dönüşümünde ilk kazma vuruldu

“Doğruları Benden Dinleyin” – Pınar Eliçe’den Medya İddialarına Net Yanıt

Boş arazilerdeki otlar biçiliyor

Tüpraş meclis gündeminde

AK Partili Hülagü, Erzurumlular Vakfı’nda taziyeleri kabul etti

Konya’da optisyenler için dijital dönüşüm semineri düzenlendi

Elektrikli Araçta Türkiye Atağı: Talep Hızla Artıyor

Ulaş Utku Bozdoğan’dan Stresle Mücadele İçin Beslenme Önerileri

Bayram dönüşü otomobil alev alev yandı

Otomobil ile çarpışan motosiklet sürücüsü yaralandı

Yükleniyor