Burak Elmas'tan Terim açıklaması

Burak Elmas

Galatasaray Başkanı Burak Elmas, Teknik Direktör Fatih Terim ile ilgili olarak, "Galatasaraylı olarak bildiklerim ve gördüklerim dahilde en uygun kararı vermeye çalıştım. Bunun doğru olup, olmadığını zaman gösterecek.

Bu kararı aldığım anki verilere de bakarsanız bu kararı almak için yeterli sebebim vardı" dedi.

Galatasaray Başkanı Burak Elmas, Habertürk'te yayınlanan Fatih Altaylı'nın programında, yollarını ayırdıkları Teknik Direktör Fatih Terim ile yaşanılanlar, seçim ve futbol takımına yapılacak transferlerle ilgili açıklamalarda bulundu.

Teknik Direktör Fatih Terim ile yaşanılan ayrılığı anlatan Elmas, "Galatasaray Spor Kulübü Başkanı istediği teknik direktörle, istediği kulüp başkanı ile istediği zaman alternatifleri görüşmek için görüşebilir. Yazdan beri böyle bir şey asla olmadı. Ben görüşmeleri yaptım Torrent ile. Çok kısa bir zamanda görüşme oldu. Hocamıza böyle bir görüşme yapıldığını söylemedik. Sadece hocamızla bir maç sonrası yaptığım görüşmede Guardiola'nın eski yardımcılarıyla ilgili bana bilgi geldiğini, bu bilgiyi ileteceğimi söyledim. O görüşmenin detaylarını anlatmadım. Detay ile ilgili haberi yok. Kimden geldiği sordu ben de anlattım. Görüşme detayını anlatmadım. Yapmak istediğimiz sistem ile ilgili Avrupa kulüplerden birçok kişi ile görüşüyorum. Türkiye'de maalesef iyi bir uygulaması yok. Başka sebepten dolayı bir görüşme yaptık. O görüşmede yolları ayırınca da ben daha önce yaptığım görüşme sonucunda en uygun opsiyonun bu olacağına inandığım için bu kararı aldım. Domenec ile görüşmeyi ben yaptım. Özellikle bu konuda çok hassas davranmaya çalıştık. Camiamız için değerli bir üyesi. Kendisini çok sevdiğim bir Galatasaraylı. Galatasaray Başkanı olarak Galatasaray için doğru olduğunu düşündüğüm kararı almak zorundaydım. En doğru olduğunu düşündüğüm kararı aldım. Bunun da arkasındayım. Bu kadar zor bir durumda Galatasaray'ı buradan çıkarmaya çalışıyorsanız, sizin kimsenin korumasını bekleyemezsiniz. Galatasaraylı olarak bildiklerim ve gördüklerim dahilde ne uygun kararı vermeye çalıştım. Bunun doğru olup, olmadığını zaman gösterecek. Bu kararı aldığım anki verileri de bakarsanız bu kararı almak için yeterli sebebim vardı. Ayrılığı yaparken en şık şekilde yapmaya çalıştım. Sonrasında bambaşka bir ortam oldu. Takıma karşı bile ciddi protestolar oldu. Bu kavgaları bırakmamız lazım. Ben hala Fatih Terim'in çok önemli futbol aklı olduğunu düşünüyorum. Galatasaray'da çok fazla futbol aklı yok. Sportif A.Ş'de başkan yardımcısı olmasını söyledim. Hocamız bunu arzu etmediğini söyledi. Bunu artık kavgaya dönüştürmemek için en şık şekilde yapmak gerektiğine inandım" diye konuştum.

"Şu anda ne ibrayı ne seçimi düşünmüyorum"

Eleştirilerin doğal olduğunu ifade eden Başkan Elmas, "Galatasaray'ın geleceğini kurtaracak projelerle ilgili çalışıyoruz. Şu anda ne ibrayı ne seçimi düşünmüyorum. Camiamızın dinamikleri bellidir. Mart ayında olağan genel kurul var. Tüzüğümüz gereği ne ise onu yaparız. Galatasaray'ın çok ciddi sorunları var" dedi.
Florya projesi ile ilgili bilgi veren Başkan Elmas, "Bankalar Birliği ile yapılan anlaşmayı çok büyük tehlike olarak görüyorum. Galatasaray'ın geleceği açısından. Buradan Galatasaray'ı çıkarabilecek daha en öneli proje daha önce iptal olan Florya projesidir. İmarı da iptal oldu. Bunun ciddi çalışma yapıyoruz. Eski başkanlarımızdan Dursun Özbek ile beraber Emlak Konut'a gittik. Bu Galatasaray'ın geleceğini kurtaracak bir proje. Galatasaray'ın borçlarını tamamen ödeyebileceğimiz bir proje" şeklinde konuştu.

"Gomis görüştüğümüz oyunculardan biri"

Futbol takımında talihsiz bir dönemden geçtiklerini belirten Burak Elmas, "Sarı kart cezaları, kalemizin sakat olması, Afrika Kupası gibi. Kısa bir dönemimiz var. Araştırma yapıyoruz. Önümüzdeki günlerde 1 veya 2 ismi kadromuza katmak için çalışmalar yapıyoruz. Gomis görüştüğümüz oyunculardan biri. UEFA listesini 29'una kadar bildirmemiz lazım. UEFA'da 3 değişiklik hakkımız var. Yedlin takımımızdan ayrılacak. Onun yerine Omar'ı koyacağız. Omar'ın gözü iyileşti. Hocamız antrenman performansından memnun. Bir takım oyuncularımızın gidişine göre, yabancı kontenjanına göre bunun dışında da gelecek oyuncuların büyük maliyeti olmayacak ama katkısı da bir o kadar yüksek olan oyuncular olması lazım" açıklamasında bulundu.



2025 yılında 500 milyon dolar yatırım yapacak Akkök Holding, yüksek teknoloji ve yerlileşmeyle büyüyecek

Coolaer, Eurasia Rail 2025’te ileri soğutma teknolojileriyle öne çıktı

Canovate Group, Eurasia Rail 2025’de gövde gösterisi yaptı

Limak, Global Engineer Girls projesi ile artık İspanya’da

VUSLAT DERNEĞİ KURBAN ÇALIŞMALARINA BAŞLADIĞINI DUYURDU

İsrail, Gazze'deki katliama devam edeceklerinin mesajını net bir şekilde verdi

Tarihin en uzun eve dönüş kuyruğu

Gazze'de can kaybı 47 bini geçti

Biden durdu, Trump izin verdi! Gelir gelmez İsrail'e sevkiyat yaptı

ABD Başkanı Trump: 1 milyon Filistinli bu iki ülkeye taşınmalı! Gazze'yi tamamen temizleyip 'Bitti' demeliyiz"

TÜGİS’ten AB ve BM Destekli “Çocuk İşçiliğine Hayır” Projesi

Memur ve emeklinin zam oranı ne kadar olacak?

Dünyanın en büyük kamerası uzayı görüntüledi

İzmir'de cam fabrikasında yangın

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Trump ile görüştü

Geleneksel Lavanta Şenliği 25 Haziran’da İzmitlileri buluşturuyor

Kadın Meclisi Toplantısında Projeler Değerlendirildi

Kocaeli’de sıcaklık 34 dereceyi görecek!

Kocaeli Nöbetçi Eczaneler

İstanbul'da bugün 12 saat su yok

15 TEMMUZ MİLLÎ BİRLİK RUHU KOCAELİ İL MİLLÎ EĞİTİM KOODİRNESİNDE SANAT VE KÜLTÜRLE GELECEĞE TAŞINIYOR

Büyükakın, Murat Aydın ve yönetimini kabul etti

Önal bu kez siyasi partileri ağırladı

YAKLAŞIK 500 KİŞİ ANKARA’DA

KGF Desteği Beklentiyi Karşılamadı: CHP’li Nail Çiler’den Sert Eleştiri

ERBAKAN’DAN ENGİN KILIÇ’A TAKTİR BELGESİ

KSO Başkanı Zeytinoğlu sanayi üretim endeksini değerlendirdi

Tüpraş meclis gündeminde

Gelecek Partisi’nden Yozgat’a Anlamlı Ziyaretler

Ercan’dan bayram mesajı

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Dolar kaç TL oldu, Euro ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Kocaelispor, Altınordu FK ile Sami ve Serhat için görüşüyor

U-12 Liginin Parlayan Takımı

6. GÖLCÜK KÖYLERİ ARASI FUTBOL HEYECANI BAŞLIYOR

Kocaeli’de tramvay filosu genişliyor

Oğulcan Çağlayan, Kocaelispor’da kaldı

Minikler Güreş Şampiyonası’nda Kartepe’den 5 sporcu dereceye girdi

Kartepeli Güreşçiler Türkiye Şampiyonası’na Damga Vurdu!

2025 Dağ Bisikleti Eliminator Dünya Şampiyonası Sakarya’da

UCI Dağ Bisikleti Eliminatör Dünya Şampiyonası Nefes Kesti!

Çayırova’nın sporcuları madalya ve kupalara doymuyor

Yeni terminal temmuzda açılıyor

Darıca Belediye Başkanının makamında intihar eden zabıta memuru toprağa verildi

Başkan Büyükgöz Yenibağdat Esnafıyla Kahvaltıda Buluştu

“Kocaeli’ni çağdaş altyapı ile donatıyoruz”

Üner: “Yangın çıktı diye 149 milyonu, borçları, tuvaletleri, çöpleri unutun denir mi?”

Kocaelispor, Altınordu FK ile Sami ve Serhat için görüşüyor

TÜGİS’ten AB ve BM Destekli “Çocuk İşçiliğine Hayır” Projesi

KARNE ŞENLİĞİ COŞKUSU ANITPARK’I DOLDURDU

Kartepeli Gençlerden İngilizce Tiyatro Oyunu

U-12 Liginin Parlayan Takımı

41 Süt Kart,  330 bin anneye hizmet verdi

Büyükşehir Encümeni’nde kiralama ihaleleri tamam

İzmit Tren Garı asansör kulesinde cam montajı tamam

Darıca Farabi Eğitim Araştırma Hastanesinden Acil Kadın Doğum Poliklinik Hizmeti

Dilovası'nda Yeşil Alanların Depolama Olmasına Karşı İmza Kampanyası Başlatıldı

GÖLMEK’İN MUHTEŞEM ESERLERİ GÖRÜCÜYE ÇIKTI

Gebze KAI İl Derneği’nden CHP İl Başkanına İade-i Ziyaret

GTÜ’den Gebze’de Açık Havada Bilim Buluşması: Bilim Kafe 27 Haziran’da

EMEP İl Başkanı Şahbaz: Kamu işçisine reva görülen zam değil, sefalet!

Sigorta Win Troya Şubesi ile Türkiye Genelinde Hizmetinizde!

Mide Balonu Taktıranlar

Projelendirmeden Montaja Metal Merdiven İmalatı Süreci Nasıl İşler?

Geri Dönüşüm Nedir, Nasıl Yapılır?

En Etkili Shifting Metodları - Tam Liste

Takla atan otomobilden yara almadan kurtuldular

6. GÖLCÜK KÖYLERİ ARASI FUTBOL HEYECANI BAŞLIYOR

İç kanama geçiren yavru ayı tedavi altına alındı

Memur ve emeklinin zam oranı ne kadar olacak?

Dünyanın en büyük kamerası uzayı görüntüledi

İzmir'de cam fabrikasında yangın

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.