• BIST 100

    9356,04%-1,26
  • DOLAR

    38,77% 0,04
  • EURO

    44,08% 0,52
  • GRAM ALTIN

    4201,78% 1,92
  • Ç. ALTIN

    6731,05% 1,32

Gebze Adalet Sarayı törenle açıldı

Gebze Adalet Sarayı açılışı Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın katılımıyla resmi törenle bugün gerçekleşti.

GÜNDEM 7.10.2016 17:11:00 0
Gebze Adalet Sarayı törenle açıldı

Bakan Bozdağ, açılış konuşması yaparak 15 Temmuz'da gerçekleşen darbe girişimine değindi. Bakan Bozdağ, "Türk yargısı darbeye ve FETÖ’nün köpeklerine teslim olmadılar" ifadesini kullandı. Gebze Mevlana Mahallesi Cephanelik bölgesinde 70 bin metrekare alan üzerine inşaatı yapılan yeni Gebze Adalet Sarayı'nın açılışı yoğun katılımla yapıldı. Gerçekleşen açılış törenine Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga, Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, Yalova Valisi Tuğba Yılmaz, Donanma Komutanı Oramiral Veysel Kösele, Kocaeli Garnizon Komutanı Korgeneral Metin Gürak, Kocaeli İl Jandarma Komutanı Albay Mehmet Karadeniz, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, AKP Kocaeli İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, AKP Kocaeli Milletvekilleri İlyas Şeker, Raziye Sezer Katırcıoğlu, Cemil Yaman, Kocaeli İl Emniyet Müdürü Levent Yarımel, Gebze Kaymakamı Mehmet Arslan, Darıca Kaymakamı Ömer Karaman, Çayırova Kaymakamı Turgut Çelenkoğlu, Dilovası Kaymakamı Hulusi Şahin, Gebze Cumhuriyet Başsavcısı Cemil Kuyu, Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Haluk Görgün, GTO Başkanı Nail Çiler, Gebze, Darıca, Çayırova, Dilovası Belediye Başkanları, MHP Kocaeli İ Başkanı Aydın Ünlü, AKP Gebze, CHP, MHP ilçe başkanları, protokol üyeleri, savcılar ve adliye çalışanlar katıldı. Törende ilk olarak konuşma yapan Gebze Cumhuriyet Başsavcısı Cemil Kuyu, "Darbe teşebbüsünü lanetliyorum. O gece eski adliye binasında başlattığımız nöbet yeni ve modern adalet sayrına geldik. Yeni adliye sarayı yeni binamızın simgesidir. Adliye binamızın hemen arkasındaki parkı 15 Temmuz Şehitleri Parkı adını verdik. 2,5 yılda bu bina bitti. 4 ana bloktan oluşuyor. Emeği geçe herkese bir kazanım olacaktır. Emeği geçen başta sayın bakanımıza ve tüm herkese teşekkür ediyorum. Hayırlı olmasını diliyorum" dedi. Başsavcı Kuyu'nun ardından konuşma yapan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, "Adalet mülkün temeli. Adaletsiz yaşamak mümkün değil. Devlet ve millet olunmaz. Adaleti derme çatma yerlerinde yapması zor. Bunu görüyorum. Biraz önce Gölcük’te ve şimdide Gebze’de adliye sarayını açıyoruz. Hem Gebze’ye hem de adalet camiasına yakışan bit adliye sarayına kavuştuk. Bize yakışan güzel şeylerdir. Buranın peyzaj düzenlemesi için gereken desteği vererek yaptık. Hizmet vermeye hazırız. Bu adliye sarayı Gebze’deki gelişimin bir simgesidir. Adliye sarayının hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu. Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu ise, "Gebze’ye yakışan adliye sarayının açılışı için gelen tümm konuklara hoş geldiniz diyorum. Tarafsız ve bağımsız yargımızın ve tüm adalet çalışanın ile tüm yaşayanların beklediği bir yerdi. Değişen ve gelişen ülkemizin yansıması olacak bu adliye sarayının açılışının hayırlı olmasını diliyorum. Bu hizmet için başta Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız başta olmak üzere herkese şükranlarımızı sunuyorum" ifadelerini kullandı.

14593199_10208823677260940_630476806_n-001.jpg

BAKAN BOZDAĞ: UYAP BİR DEVRİMDİR

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ açıklamasında şu ifadeleri kullandı; "Bugün resmi açılışını birlikte yaptığımız Gebze Adliye Sarayı'nın açılışını yapıyoruz. Bugün Kocaeli’ndeki 2 adliye sarayını açıyoruz. Gebze Adliye Sarayı modern ve gerekli her türlü donanıma sahip. Marmara bölgesinin en büyük adliye saraylarının başında geliyor. Kocaeli’mizin yeni bir adliye sarayına ihtiyacı var. Bu konuyla ilgili gerekli adımları atma kararı aldık. Yer bulunduktan sonra yeni bir adliye sarayı yapacağız. 2002 yılının öncesinde merdiven altlarında adalet hizmeti veriliyordu. Şimdi ise 223 tane adalet sarayını tamamlayarak hizmete sunduk 33 tanesinin inşaatı sürüyor. 66 yerde proje ve ihale çalışması sürüyor. 2023 yılına kadar tüm Türkiye’deki adliye sarayları Kocaeli ve Gebze’deki gibi olacaktır. Hem hâkim savcı, hem teknik altyapıda büyük değişiklikler yapıldı. 120 binin masa üstünde, 43 bin dizüstü bilgisayar verdik. ÜYAP bir devrimdir. Devletim pek çok berilerine anında ulaşıp yargıyı hızlandırıp pek çok tasarruf olmuştur. ÜYAP dünyada örnek olarak gösterilmektedir. UYAP’ı daha fazla genişleteceğiz. Cumhuriyeti ilk kuruluşundan sonra büyük hukuk değişimi oldu. Ancak daha sonra rutin bir değişiklik oldu. Cumhuriyet tarihinin istinafın fiilen göreve başlamasıdır. Adaletin doğru tecelli için önemli görevler yapacaktır.

14580567_10208823677180938_1100456789_n-001.jpg

'YARGIDA ZAFİYET OLMADI'

Yargıdaki FETÖ’cülerin uygun olmadığına yönelik verilen karardan sonra yargıda bir zafiyet olmadı. Yargıda herhangi bir aksamaya meydan verilmeyecek. Geçiş dönemimde fazla yük altındalar. Ama onlara güveniyorum. Yeni arkadaşlar göreve başlayınca bu yük hafifleyecektir. Aralık ayında 3 bin hâkim ve savcı alımı için sınav yapacağız. Türkiye’de 15 Temmuz’da yaşana darbe teşebbüsümde büyük bir sınav verdik. FETÖ’nün emir be komutası altında TSK’daki askerler tarafından gerçekleştiremeye çalışan darbe teşebbüsü püskürtmüştür. Herkese ayrı ayrı şükranlarımı sunuyorum. Ülke olarak büyük bir kahramanlık destanı yapmıştır. Nasıl Gazi Mustafa Kemal Atatürk arkasında bütün farklıları bir kenara bıraktı ise aradan geçen 100 yılda da tüm farklılıkları bir kenara bırakarak yeniden tekrar etti. Başka bir yerde darbeye karşı insanlar gözünü kırpmadan gitseydi herkes o halkı kahraman ilan ederdi. Ama Türk halkı bunu yaptı. Ama kimseden bir şey duymuyoruz. Çünkü darbenin püskürtülmesinde memnun olmayan çok kimse var. Aziz milletimize şükranlarımı sunuyorum. Yargıya özel teşekkür ediyorum. Türk yargı 15 Temmuz darbe teşebbüsüne gelene kadar başarılı bir sınav verdi. Adeta darbecilerin müsteşarlığını yapıyorlardı. Biata hazırız mesajı gönderiyorlar. Türk yargısı darbeye ve FETÖ’nün köpeklerine teslim olmadılar. O gece darbe teşebbüsünün henüz başarılı olup olmayacağı belli olmayan saatlerde darbeciler hakkında soruşturma başattılar. Herkes görevinin başındaydı. Yargıda o gün ölmeyi göze almıştı. Herkese şükranlarımı sunuyorum. Türk yargısı bu darbe teşebbüsünün önlenmesinde milletimizin yanında, polisimizin yanında önemli bir görev yapmıştır. Şimdi üfürüyorlar. Ancak bundan sonra Türkiye’de darbe olma teşebbüsü başarılı olamaz. O yüzden pek çok yalan dolanıyor. Bunlara inanmayın. Çözülmeleri önlemek için uyarıyorlar. Bunu niçin yapıyorlar. Cezaevlerinde tutuklu bulunanların itirafçı olmasınlar diye bunu yapıp örgütün çözülmesin diye yapıyorlar. Bu terör örgütlerini hep yurtdışına kaçırdılar. Onlar endişe ediyorlar. Kendi kirli yüzlerinin gözükmemesi be orada rahat edemez diye endişe ediyorlar. Tutuklu bulunanlara ve ailelere sesleniyorum. Etnik pişmanlıktan yararlanın. Bu terör örgütünün hikâyelere kanmayın. Milletin yargısına güvenin. Ailelere de sesleniyorum. Bu yapıya izin vermeyin.

14593379_10208823676860930_454489240_n-001.jpg

'DARBE BAŞARILI OLSA İDİ NE OLURDU?'

Bu darbe teşebbüsü başarılı olsaydı bugün Türkiye’nin gündemi ne olurdu? Türkiye 15 Temmuz’da bölünmekten, rejim değişikliğinden kurtuldu, ne zaman biteceği belli olmayan bir iç çatışmadan, ekonomi iflastan, işgalden, Sivas’ta reddedilen mandadan, 100 yıl ülkenin geriye gitmesinden kurtuldu. Onun için 15 Temmuz’u unutturmamalıyız. 15 Temmuz ittifakı bozulmamalı. Bunu FETÖ’cüleri temizlemek için yapıldı deniliyor. Ama şunu sormuyorlar; bu millet bu oyunları yutmaz. 15 Temmuz’u unutmamalıyız. Herkes darbe girişimini bıraktı başka şeyler konuşuluyor. Bir devlet kendi içinde kamuda terör olanlarla ilgili işlem yapmayacak mı? Sizin başınıza geldiğinde ne yapacaksınız bizde onun yapıyoruz. Türk yargısı yasalara, hukuka ve vicdana bağlı kararlar veriyor. Bu işlerin doğru biçimde ve kısa sürede yapılması önemlidir. Herkesin sabırlı olup yargıya güvenmelidir. Yargılama süreçleri sulandırılmaya çalışılıyor. Bu süreçler sağlıklı olunca daha çok bilgiye sahip olacağız. bugün gördüğümüzden daha büyük tehdit ve tehlike ile karşı karşıya kaldığımızı göreceğiz. Adliye sarayının yapımında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum."

14620151_10208823677140937_245431708_n.jpg

Ecir Vakti Derneği Güvenilir Mi?

Dürümce’den 20 Yıllık Lezzet Yolculuğu

Profesyonel Kanalizasyon Tıkanıklığı Açma Hizmeti Nereden ve Nasıl Alınır?

MEVLÜT AĞRA’DAN DARICA’DA GÖVDE GÖSTERİSİ

Kocaeli’de anneler ve çocukları gün boyunca eğlenceye doydu

YENİ DEPOSU İLE ALIŞAN DIŞ TİCARET SÜREÇLERİNE HIZ VE VERİMLİK KATIYOR

Kocaeli’de "Okuyan Şehir Kulübü" kitapseverleri buluşturuyor

Kartepe’de sanat rüzgarı esti

"Yedi Dağın Çiçeği" 15 ayda tamamlandı

Kurban pazar yerleri ilaçlanıyor

Dalgıç Pompa

Endüstriyel Bulaşık Makinesi Servisi: Profesyonel Çözümlerle Hızlı ve Güvenilir Destek

Kuyuda hareketsiz bulunan 3 kişi için kurtarma çalışması başlatıldı

Kocaeli’de bir kişi evinde silahla vurulmuş halde bulundu

Kocaelispor’un 22 yıllık mali yükü sona erdi

7.2’lik deprem senaryosu: 13 ilden destek ekip geldi

Özel çocuklara özel kutlama

D-100’de gece yarısı zincirleme kaza: 4 yaralı

Kazdıkları kuyu mezarları oldu: 2 ölü

Aile içi kavgada ablasını ve eniştesini vurdu

Kılıçlar Darıca’da çekilecek

Sanatın Renkleri Kartepe’de Buluştu

ÇAK-TİM’den başarılı deprem tatbikatı

KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ HEREKE BİRİMLERİNDE KAN BAĞIŞI KAMPANYASI

Başiskele’de “Dil, Düşünce ve Medeniyet” Konuşuldu

Learn and Speak Cafe’de İngilizce Pratiğine Devam

Kalbe iyi gelen 10 besin

Özel Çocuklara Özel Kutlama

GEAK, Kocaeli Genelindeki Deprem Tatbikatında Aktif Rol Aldı

Gebze Belediyesi, Cenaze Hizmetleriyle Acılı Günlerinde Vatandaşın Yanında

Yükleniyor

Limak, Global Engineer Girls projesi ile artık İspanya’da

VUSLAT DERNEĞİ KURBAN ÇALIŞMALARINA BAŞLADIĞINI DUYURDU

İsrail, Gazze'deki katliama devam edeceklerinin mesajını net bir şekilde verdi

Tarihin en uzun eve dönüş kuyruğu

Gazze'de can kaybı 47 bini geçti

Biden durdu, Trump izin verdi! Gelir gelmez İsrail'e sevkiyat yaptı

ABD Başkanı Trump: 1 milyon Filistinli bu iki ülkeye taşınmalı! Gazze'yi tamamen temizleyip 'Bitti' demeliyiz"

Trump, iki ülke hariç tüm dış yardımları durdurdu

Hindistan Vize Danışmanlık

ABD, vatandaşlarını "acil" koduyla uyardı

GEAK, Kocaeli Genelindeki Deprem Tatbikatında Aktif Rol Aldı

Fatma Başkan, “Müsilaj gibi olmasın, depreme hazır olalım!"

19 MAYIS TURNUVALARINDA DERECEYE GİREN OKULLAR ÖDÜLLENDİRİLDİ

Nurol Holding ve GİRVAK'tan sürdürülebilir tarıma güçlü destek: Terra Future Labs başladı

Rusya’da Türkiye’nin reklam yüzü Amasra oluyor

Denizden çamaşır makinesi çıktı

Yaylaların özgür ruhları yılkı atları havadan görüntülendi

Şile’de 1. Ordu Bölge Bando Komutanlığından Muhteşem Konser!.

TRT'nin Bütçesi ve Harcamaları Meclis Gündeminde: "Kamu Kaynaklarının Akıbeti Sorgulanmalıdır"

GTÜ Kampüsünde 19 Mayıs Coşkusu

Ercan’dan Büyükakın’a yanıt

Genel Başkan Bedri Yalçın: “Yeniden Anadolu Diyeceğiz, Hep Birlikte Başaracağız!”

CHP’li Nail Çiler: “Gebze Bölgesinde Sağlık Alarmı: Hastane Yetersiz, Aile Sağlığı Merkezine Rant Gölgesi”

Ayça Çağlar: “Çankaya’da sosyal belediyeciliğin gurur verici bir örneğine tanıklık ettik”

Sakarya İl Başkanı Hakan Yazıcı: “Bu milletin umudu yine bu milletin evlatlarıdır”

TRT’nin tarafsızlık ilkesini yok sayan yayın politikasına karşı yapmış olduğu meclis konuşması

ANA YOL PARTİSİ' nden Birlik ve Gelecek Vurgusu: “ Bu Yol, Halkın Yoludur”

Saadet Partisi’nden Harp Malulü Gaziler Derneği’ne Anlamlı Ziyaret

YENİDEN REFAH PARTİSİ MUĞLA İL BAŞKANI KOCABIYIK: “TERÖR ÖRGÜTÜNE YÖNELİK HER GELİŞME BELGELİ VE KURUMSAL SÜREÇLERE DAYANDIRILMALIDIR”

“Vergi Muafiyetiyle Zenginleşen YİD Şirketleri Meclis Gündeminde”

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Dolar bugün ne kadar?

Dolar bugün ne kadar?

Ayşe Sıdıka Alişan İlköğretim Okulu 2-E sınıfı öğrencileri, örnek teşkil edecek bir sosyal sorumluluk etkinliğine imza attı.

ColendiBank müşteri kabulüne başladı

Forbes En Zengin 100 Türk listesinde dikkat çeken ayrıntı!

Dolar kuru bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Kocaelispor’un 22 yıllık mali yükü sona erdi

Kılıçlar Darıca’da çekilecek

Türkiye Şampiyonası’nda Körfez 2 şampiyonluk bir ikincilik aldı

Körfez U11’de de namağlup şampiyon oldu

Başiskele Belediyesi 5. Yaz Spor Okulları Başlıyor

GTÜ, Spor Zirvesi 2025 ile Spor Dünyasının Önemli İsimlerini Ağırlayacak

Minik yıldızlar namağlup şampiyon oldu

293 GÖLCÜK BELEDİYESPOR TAEKWONDO SPORCUSU KUŞAK ATLADI

Körfez Kent Spor Kompleksi açıldı

Kocaeli, su sporlarında vites yükseltti

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 34 28 1 5 56 89
2.Fenerbahçe 34 25 3 6 52 81
3.Samsunspor 34 18 10 6 13 60
4.Beşiktaş 34 16 7 11 20 59
5.İstanbul Başakşehir 34 16 12 6 7 54
6.Eyüpspor 35 14 13 8 4 50
7.Trabzonspor 34 12 11 11 11 47
8.Göztepe 34 12 11 11 10 47
9.Kasımpaşa 34 11 10 13 0 46
10.Konyaspor 34 13 14 7 -3 46
11.Kayserispor 34 11 12 11 -11 44
12.Antalyaspor 34 12 14 8 -22 44
13.Gazişehir Gaziantep 34 12 15 7 -5 43
14.Rizespor 34 13 17 4 -10 43
15.Alanyaspor 34 10 15 9 -10 39
16.Bodrum FK 34 9 16 9 -13 36
17.Sivasspor 35 9 18 8 -14 35
18.Hatayspor 34 5 21 8 -26 23
19.Adana Demirspor 34 2 28 4 -59

YAZARLAR