• BIST 100

    9668,36%1,33
  • DOLAR

    38,81% 0,36
  • EURO

    43,29% -0,25
  • GRAM ALTIN

    3996,59% -0,90
  • Ç. ALTIN

    6506,72% 0,56

FETÖ itirafçısı örgütün 1980'lerden itibaren TSK'da nasıl örgütlendiğini anlattı

FETÖ'ye yönelik son mahrem yapılanma içerisinde 2. Ordu Komutanlığı imamı olduğu belirlenen ve itirafçı olan N.O, örgütün 1980'lerden itibaren TSK içerisinde nasıl yapılandığını detaylarıyla anlattı.

GÜNDEM 15.03.2020 15:58:00 0
FETÖ itirafçısı örgütün 1980

ANKARA (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) karanlık yüzünü, senlerce örgütün mahrem birimlerinde görev alan itirafçılar anlattı.

Darbe girişiminden, devletin kritik birimlerine sızma stratejisine kadar örgüte dair bilinmeyenleri deşifre eden itirafçılar, FETÖ'nün çözülmesine önemli katkı sunuyor.

Uzun yıllar örgütün birçok kademesinde görev alan ve en son mahrem yapılanma içerisinde 2. Ordu Komutanlığı imamı olan N.O, FETÖ'nün 1980'lerden itibaren TSK içerisinde nasıl yapılandığını detaylarıyla aktardı.

İtirafçı mahrem imam N.O, 1983'te lisede öğrenim gördüğü sırada örgütle tanıştığını, o dönem okulda yöneticilik yapan Mustafa Çay ve Ahmet Kara isimli kişilerle diğer öğrencilerden oluşan üç kişilik gruplar halinde "dini dersler" adı altında faaliyetler yaptıklarını ifade etti.

O dönem okul tarafından İzmir'deki örgüte ait Yamanlar Kolejine gezi düzenlendiğini belirten N.O, "Burada Ahmet Kara dayısı olduğunu söylediği Fetullah Gülen ile tanıştırdı. Bu tanıştırma Yamanlar Kolejinde en üst katında oldu. Sonunda Ahmet Kara, Gülen'e 'İsim olarak ne dersiniz' diye sorduğunda, Gülen bana 'Usame' kod ismini verdi." ifadesini kullandı.

N.O, 1986'da İstanbul'da hukuk fakültesini kazandığını, üniversite hayatı boyunca Fikirtepe'de bulunan örgüt evinde kaldığını, ilk mahrem hizmet görevine de 1990'da Kuleli Askeri Lisesinde okuyan öğrencilerden sorumlu olarak başladığını belirtti.

Askeri lise öğrencilerinin 2-3 haftada bir örgüt evine geldiklerini anlatan N.O, "Bu evde görüşmelerimiz yaklaşık bir yıl kadar sürdü. 1991 yılından sonra öğrencilerle görüşmeler 'esnaf evi' diye tabir edilen hizmet hareketi içinde bulunan evlerde gerçekleşirdi. Mecidiyeköy tarafında bulunan esnaf evinde buluşurduk. Murat ve Selim isimli askeri lise öğrencileri Ankara'da bulanan Kara Harp okuluna geçince, ben de onlarla görüşmek için Ankara'ya gidip geliyordum." ifadelerine yer verdi.

Evlerde faaliyetlerin gizlilik içerisinde yapıldığını vurgulayan N.O, öğrencilere okulda kendilerini belli etmemelerini, ima yolu ile namaz kılmalarını, diğer sınıf arkadaşlarına yapıyla alakalı bir şey söylememeleri gibi konularda uyarılarda bulunduğunu kaydetti.

Mahrem imam N.O, 1996'ya kadar İstanbul'da askeri öğrencilerine yönelik faaliyetlerine devam ettiğine değinerek, şunları anlattı:

"Fetullah Gülen, Altunizade de bulunan FEM Dershanesinde kalırken, Kuleli Askeri Lisesi öğrencisi 2 kişiyi FEM Dershanesine getirdim. Burada 5'inci kata çıktık. Cevdet Türkyolu bizi karşılayıp, Gülen'in kaldığı kata çıkardı. Burada Gülen öğrenciler 'Nasılsınız, dersleriniz nasıl. Namaz kılıyor musunuz? sıkıntınız var mı?' gibi onlarla kısa bir konuşma yaptı. Bu görüşmedeki odadaki duvarlarda haritalar vardı. Bu görüşmeler farklı zamanlarda iki üç defa daha farklı askeri öğrenciler ile de oldu. 1996'ya kadar burada göreve devam ettim."

Kod adını elebaşı Gülen vermiş

Hukuk fakültesinden mezun olduktan sonra örgüt faaliyetlerine devam ettiğini aktaran N.O, "mahrem hizmetler" sınıfında yer aldığı sırada, FETÖ'nün firari yöneticilerinden İsmail Büyükçelebi'nin, "Usame"nin dikkati çekeceği gerekçesiyle "Metin" kod ismini kullanmasını istediğini belirtti.

Hakimlik sınavını kazandığını ve staj için İzmir'e gittiğini orada mahrem yapı içerisindeki öğretmenlere Maltepe Askeri lisesindeki askerle görüşmelerin yapılacağı evleri temin eden "Ömer" kod adlı Osman Hilmi Özdil, birlikte çalıştığını dile getiren N.O, o dönem örgütün İzmir İl imamının da FETÖ'nün firari yöneticilerinden Mustafa Yeşil olduğuna değindi.

Eşiyle örgüt tarafından tanıştırılıp evlendiğini itiraf eden N.O, şunları aktardı:

"Bu yapıda evliliklerin ön aşamasında taraflardan birisi diğerini beğenmediği takdirde hayır deme şansı vardır. Bu yapının işaret etmediği bir başkasıyla evlenmeden önce icazet almaya çalışılır. Bu yapıdan biri başka biriyle evlenirse doğal olarak yapı içerisindeki yeri, konumu olumsuz etkilenir. Kozmik işlerle ilgilenen birisi bu yapının istemediği biriyle evlenirse artık kozmik işlerle uğraşamaz."

İstihbarat örgütü gibi bilgi toplamışlar

Eşinin 2010'da Gaziantep'e tayini çıktığını, o dönem Kara Kuvvetleri Komutanlığı imamlığı yapan "Hacı Murat" kod adlı Ali Semerci'nin talimatıyla örgütsel faaliyetlerine burada da devam ettiğini vurgulayan N.O, daha sonra nasıl 2. Ordu Komutanlığı imamı olduğunu ve bu süreçte neler yaptığını şöyle anlattı:

"Hacı Murat bana 'Madem eşinden dolayı Antep'e gittin, orada sana vazife verelim. Antep temsilciliği görevini yap' dedi. Ben de bu teklifi kabul edip görevi 'Celil' kod isimli şahıstan aldım. Güneydoğu Anadolu Bölgesinde 2. Ordu Komutanlığı İmamı oldum. Görev aldığım dönemde Hacı Murat'ın hazırlayıp vermiş olduğu flash belleği müdürler ile paylaşırdım. Onlar gerekli bölümleri doldurup son halini bana verirlerdi. Ben de Hacı Murat'a verirdim. Bu program otomatik olarak çalışır, dış müdahalelere kapalı idi. Altımda yapı içerisinde görev yapan müdür, müdür yardımcısı ve öğretmen kendilerinin ilgilendiği askeri personellerden altındaki veya üstünde görev yapan askerler hakkında bilgi toplarlardı.

Mesela 'menfi mi müspet mi yapıya karşı tutumları, kişileri tanıma, analiz etme, zaafları nelerdir' gibi bilgiler toparlanıp flash bellek içerisinde Bülent kod isimli şahsa verilirdi. Bu bilgiler de Hacı Murat tarafından düzenletilen toplantıya götürülüp teslim edilirdi. Bu toplantılar aylık olarak yapılır, bilgiler sürekli güncel tutulurdu. Bu toplantılar 3 yıl boyunca devam etti. Toplantılarda istatistik veriler konuşulurdu. Bunlar evlilikler, maddi durum, ümitçilerin yapıya kaç kişi kazandırdığı, askerlerin tayin durumları, operasyonel hatların sıklıkla değiştirilmesi tedbirleri gibi konular konuşulurdu."

İrtibat ankesörden

Mahrem imamlar ve onların ilgilendiği örgüt mensubu askerlerin nasıl iletişim kurduklarına ilişkin de bilgi veren N.O, "Örgüt içerisinde görüşmeler kesinlikle kendi adına kayıtlı hatlardan yapılmaz. 'Operasyonel' tabir edilen hatlar üzerinden irtibat sağlanırdı. Bu operasyonel hatlar genelde altımda görev yapan müdürler tarafından temin edilirdi. Yapı içerisindeki öğretmenler genelde ilgilendiği askeri personel ile randevulaştığı yerde bir sonraki toplantı yapılacağı yeri ve zamanı kararlaştırır. Eğer ki olağanüstü bir durum varsa bunu ankesörlü veya sabit hattan arayarak tebliğ ederlerdi." ifadelerini kullandı.

Örgütün sözde yöneticisi "Ömer" kod adlı Özdil'in ABD'ye girişi sırasında FBI tarafından yapılan üst aramasında, kendisine ait kartvizitin bulunduğunu ve kolluk kuvvetlerinin bu konuda ABD ile yazışmalar yaptığını aktaran N.O, örgütün talimatıyla sözde "Güneydoğu Anadolu Bölgesi temsilciliği" ve "2. Ordu Komutanlığı imamlığı" görevlerini "Arif" kod adlı örgüt yöneticisine devrettiğini ve Ankara'da avukatlık yapmaya başladığını kaydetti.

Terör örgütü elebaşı Gülen ile görüşmek için 2005, 2009 ve 2011'de ABD'ye gittiğini, gidiş-geliş ücretinin ve diğer masraflarının örgüt tarafından karşılandığına dikkati çeken N.O, "Herhangi bir dijital malzeme yanımızda olmuyordu. Cep telefonlarımız Türkiye'de kalırdı. Benim gittiğimde 25-30 kişi Gülen'in çevresinde oturup onun vaazını dinliyordu. Orada İsmail Büyükçelebi, Sait Aksoy, Cevdet Türkyolu ve doktor Kudret de bulunuyordu." ifadesine yer verdi.

Kendi hür iradesiyle ve hiçbir baskı altında kalmadan ifade verdiğine dikkati çeken N.O, "Bu örgütü, devletime çok daha anlaşılabilir bir hale getirip mücadeleyi kolaylaştırdığıma inanıyorum." beyanında bulundu.

Nurten Yontar: “CAN DOSTLARIMIZ İÇİN DAHA DUYARLI, DAHA YAŞANABİLİR BİR KENT HEDEFİYLE ÇALIŞIYORUZ”

Polisan Holding’te çalışan önerileri ‘Polifikir’ ile değere dönüşüyor

Kocaeli’de sağanak etkili oldu

Mühendis çiftten çok amaçlı dron: Aydınlatıyor, yıkıyor, yangın söndürüyor

90’lar şarkıları gençlerle buluştu

İletişim Festivali’nde çevre farkındalığı

Kazada ölen motosiklet sürücüsü defnedildi

Kına gecesindeki disko topu faciasında avukattan açıklama

İnsansız su altı sistemleri aracı EnFest’te sergileniyor

Araçla çarpışan motosikletli hayatını kaybetti, 1 kişi de yaralandı

Otomobil trafik levhasına çarptı: 1 yaralı

Kocaelispor’da ailelere ve öğrencilere kombinelerde yüzde 41 indirim

Müzikal tiyatro oyunu minik tiyatroseverlerle buluştu

Kaba atıklar geri dönüşüme kazandırılıyor

Koca çınarlar şiir dinletisinde buluştu

Büyükşehirin çocuk korosuna "Ritmik Uyumda Başarı Ödülü"

Dünyaca ünlü ressamdan Kocaeli’ye övgü

ANA YOL PARTİSİ' nden Birlik ve Gelecek Vurgusu: “ Bu Yol, Halkın Yoludur”

53 firmanın stant açtığı fuarı 2 bin 850 kişi ziyaret etti

BAŞKAN SEZER: "19 MAYIS TAM BAĞIMSIZ DEVLET KURMA KARARININ İLK ADIMIDIR"

Başkan Ömeroğlu’ndan 19 Mayıs ve Gençlik Spor Bayramı Mesajı

19 Mayıs 1919…

19 Mayıs 1919…

Başkan Çiftçi’den 19 Mayıs mesajı

Başkan Bıyık’tan 19 Mayıs mesajı

Darıca’da fuar alanı doldu taştı

Başkan Kocaman’dan 19 Mayıs Mesajı

Kartepe’de Asfalt Çalışmaları Aralıksız Devam Ediyor

BAŞARILI İŞ ADAMI KURTULUŞ YALÇIN’DAN 19 MAYIS MESAJI “19 MAYIS, MİLLETİMİZİN BAĞIMSIZLIK VE UMUT YOLUNUN BAŞLANGICIDIR”

Gülizar Filmi 16 Mayıs’ta Vizyona Çıktı

Yükleniyor

VUSLAT DERNEĞİ KURBAN ÇALIŞMALARINA BAŞLADIĞINI DUYURDU

İsrail, Gazze'deki katliama devam edeceklerinin mesajını net bir şekilde verdi

Tarihin en uzun eve dönüş kuyruğu

Gazze'de can kaybı 47 bini geçti

Biden durdu, Trump izin verdi! Gelir gelmez İsrail'e sevkiyat yaptı

ABD Başkanı Trump: 1 milyon Filistinli bu iki ülkeye taşınmalı! Gazze'yi tamamen temizleyip 'Bitti' demeliyiz"

Trump, iki ülke hariç tüm dış yardımları durdurdu

Hindistan Vize Danışmanlık

ABD, vatandaşlarını "acil" koduyla uyardı

İsrail'den bölgedeki gerilimi daha da tırmandıracak bir suikast daha!

BAŞKAN SEZER: "19 MAYIS TAM BAĞIMSIZ DEVLET KURMA KARARININ İLK ADIMIDIR"

Başkan Ömeroğlu’ndan 19 Mayıs ve Gençlik Spor Bayramı Mesajı

19 Mayıs 1919…

19 Mayıs 1919…

Başkan Çiftçi’den 19 Mayıs mesajı

Başkan Bıyık’tan 19 Mayıs mesajı

Başkan Kocaman’dan 19 Mayıs Mesajı

BAŞARILI İŞ ADAMI KURTULUŞ YALÇIN’DAN 19 MAYIS MESAJI “19 MAYIS, MİLLETİMİZİN BAĞIMSIZLIK VE UMUT YOLUNUN BAŞLANGICIDIR”

GEBZE TİCARET ODASI YÖNETİM KURULU BAŞKANI ABDURRAHMAN ASLANTAŞ’IN 19 MAYIS ATATÜRK’Ü ANMA, GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI MESAJI

Marş Basmıyor? Akü Sorununuz mu Var? Çözüm Lüleburgaz'da: İlker Oto Dinamo Hastanesi!

ANA YOL PARTİSİ' nden Birlik ve Gelecek Vurgusu: “ Bu Yol, Halkın Yoludur”

Saadet Partisi’nden Harp Malulü Gaziler Derneği’ne Anlamlı Ziyaret

YENİDEN REFAH PARTİSİ MUĞLA İL BAŞKANI KOCABIYIK: “TERÖR ÖRGÜTÜNE YÖNELİK HER GELİŞME BELGELİ VE KURUMSAL SÜREÇLERE DAYANDIRILMALIDIR”

“Vergi Muafiyetiyle Zenginleşen YİD Şirketleri Meclis Gündeminde”

CHP AYDIN MİLLETVEKİLİ SÜLEYMAN BÜLBÜL: “İMAMOĞLU’NA YÖNELİK SUÇLAMA, İKTİDARIN ACZİNİ GÖSTERMEKTEDİR”

Saadet Partisi Gebze’den Hükümete ve Yerel Yönetime Net Mesaj: Çözüm Üretin!

Görkem Uludüz’e Anlamlı Plaket: Çanakkale’de “Payidar” Rüzgârı

HKP Grevdeki Portakal Plastik ve Porvil Çatı İşçilerini Ziyaret Etti!

Davutoğlu’nun İzmit Programı Netleşti

https://www.marmaragazetesi.com/h-627857

Ayşe Sıdıka Alişan İlköğretim Okulu 2-E sınıfı öğrencileri, örnek teşkil edecek bir sosyal sorumluluk etkinliğine imza attı.

ColendiBank müşteri kabulüne başladı

Forbes En Zengin 100 Türk listesinde dikkat çeken ayrıntı!

Dolar kuru bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Orient Star Yachts ile Ege ve Akdeniz'in Büyüleyici Sularında Lüks Bir Yolculuk

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Dolar kuru bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Kocaelispor’da ailelere ve öğrencilere kombinelerde yüzde 41 indirim

Kocaelispor’da kombine bilet satışları başladı

Kocaelispor, okul ziyaretlerini tamamladı

Kocaelispor’da asbaşkanlığa Abidin Akyol getirildi

Kocaelispor, kaleci Batuhan Şen’in opsiyonunu kullanmadı

Kocaelispor, kaleci Batuhan Şen’in opsiyonunu kullanmadı

KARATE NİN DUAYENİ ADNAN ŞAMDAN DEĞİŞİM İÇİN BEN DE VARIM DEDİ

Kartepeli Güreşçi Türkiye Şampiyonu Oldu

Recep Durul: "Kocaelispor’da bu işi yapacak çok kişi var"

Kocaelispor’da şok ayrılık

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 33 27 1 5 53 86
2.Fenerbahçe 33 24 3 6 51 78
3.Beşiktaş 33 16 7 10 20 58
4.Samsunspor 33 17 10 6 12 57
5.İstanbul Başakşehir 33 15 12 6 6 51
6.Eyüpspor 34 14 12 8 5 50
7.Göztepe 33 12 10 11 13 47
8.Konyaspor 34 13 14 7 -3 46
9.Trabzonspor 33 12 11 10 11 46
10.Kasımpaşa 33 11 9 13 1 46
11.Kayserispor 33 11 11 11 -8 44
12.Antalyaspor 33 12 14 7 -22 43
13.Gazişehir Gaziantep 33 12 15 6 -5 42
14.Rizespor 33 12 17 4 -13 40
15.Alanyaspor 33 10 15 8 -10 38
16.Bodrum FK 33 9 16 8 -13 35
17.Sivasspor 34 9 17 8 -13 35
18.Hatayspor 33 4 21 8 -31 20
19.Adana Demirspor 33 2 27 4 -54

YAZARLAR