• BIST 100

    9548,09%-1,36
  • DOLAR

    32,50% 0,29
  • EURO

    34,53% 0,16
  • GRAM ALTIN

    2499,51% 0,67
  • Ç. ALTIN

    4153,32% 1,65

Erdoğan ve Hulusi Akar'a doğru döndü ve tek tek sıraladı!

TBMM, hain darbe girişiminin birinci yıldönümü vesilesiyle özel oturumda toplanıyor. Oturuma AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan da katılıyor. Erdoğan salona girerken; CHP ve HDP'li vekillerin ayağa kalkmadıkları gözlendi.

GÜNDEM 15.07.2017 14:10:00 0
Erdoğan ve Hulusi Akar

Şu anda HDP adına Grup Başkanvekili Ahmet Yıldırım konuşuyor.

TARİHİ OTURUMDAN NOTLAR

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan da Meclis’e saat 13:00 sıralarında geldi. Törene, yüksek yargı ve askeri heyet de tam kadro katıldı. Yabancı büyükelçiler locası da doldu.

ERDOĞAN GELİNCE AYAĞA KALKMADILAR

Cumhurbaşkanı Erdoğan Genel Kurul Salonu’na girerken CHP ve HDP’li vekiller ayağa kalkmadı.

İLK KONUŞMAYI TBMM BAŞKANI KAHRAMAN YAPTI

İstiklal Marşı ve saygı duruşunun ardından Meclis Başkanı İsmail Kahraman 15 Temmuz Meclis Oturumunun açılış konuşmasını yaptı. Kahraman “Gazi Meclisimizin değerli milletvekilleri davetliler aziz ve milletimin meclisteki değerli üyeleri meclisimizin 26. döneminin ikinci yasama yılının 111.’inci birleşimini açıyorum.  Muhterem Cumhurbaşkanımız yüce meclisimizi onurlandırmışlardır. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nü anma görüşmelerine geçiyoruz. Devletimizi yıkmak milletimizi dağıtmak isteyen hainlerin kalkışmasının birinci yılında bu kalkışmayı unutturmamak için toplanan genel kurulumuzu selamlıyorum. Demokrasinin göstergesi sandıktır. Sandık her şeydir. Türkiye’de demokratik hayatı bazı kesintilere rağmen 1876 birinci meşrutiyete dayandırabiliriz. Türkiye her fikre ve inanca saygı gösteren halk hakimiyetine dayalı bir hukuk devletidir.  Üzerimizden saatlerce uçuş yaparak helikopterden mermiler yağdırdılar. Onlar korkutmaya milletin vekillerini yok etmeye çalıştıkça. 27 milletvekili ile açtığımız genel kurula 107 milletvekili çelikten irade ile kenetlendiler. Meclis’i terk etmedik. Cesaret korkmamak değil korkuyu yenmektir. O gece TV’de darbe teşebbüsünün olduğunu görür görmez Meclis’i açma emrini verdim. Cumartesi günü bir gün sonra TBMM’yi toplantıya çağırma yetkimi kullandım. Gece üç partinin hazırladığı bildiriyi dört partinin imzasıyla ortak olarak kamuoyuna açıkladık. Cuma genel kurul toplantı günü değildir. Haftanın dört günü kendi seçim bölgelerinde bulunur milletvekilleri. Yakın olanlar meclise koştular.  Hanımefendi milletvekillerinin cesaretini tebrik ederim. Bu benim hanımlara pozitif ayrıcalık gösterme isteğimden değil o günkü şevklerinden dolayı. Top yekün bütün Meclis Sütçü İmam’dı Nene Hatun’du. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde oturan temsilcilere teşekkürlerimi sunmak isterim. O meşhur gecede en büyük pay Recep Tayyip Erdoğan Bey’in milleti meydanlara çağırması olmuştur. Milletlerin meydana daveti. Milli birlik beraberlik şuuru parti farkı olmaksınız ülkemizin karanlık gecede üzerine düşen görevi yerine getirdi. Ve partiler herkes elinden geleni yaptı. Lider nasıl olmalıdır sorunusunun cevabı verildi. Aziz milletimiz demokrasi nöbetine devam etti.” diye konuştu.

CHP’LİLER ‘NEDEN BİZ YOKUZ’ TEPKİSİ

Başkan Kahraman konuşmasında Meclis’in bugün 15 Temmuz gecesi anısına bastırıp tüm vekillere dağıttığı fotoğraf albümünden de bahsetti. O esnada CHP sıralarından “biz neden yokuz”  tepkileri yükseldi. Bunun üzerine Kahraman; CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel başta olmak üzere o gece Meclis’te bulunan CHP’lilere de teşekkür etti.

KAHRAMAN’DAN SONRA AKP ADINA BİNALİ YILDIRIM

Kahraman’ın konuşmasının ardından AKP Grubu adına, AKP Grup Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım kürsüye geldi. Yıldırım konuşmasında “Milletin; bayrağını, vatanını, devletini canı pahasına savunan sayın Cumhurbaşkanım. Milli egemenlik makamının sayın başkanı. Milli irade emanetine ölümüne sahip çıkan Gazi Meclis’in çok değeri üyeleri değerli milletvekilleri aziz milletim hepinizi saygı ile selamlıyorum. Düşman işgalini millet destanına dönüştüreli tam bir yıl oldu. Bugün burada yeniden bir araya gelebiliyorsak, iman dolu çılgın Türklerin tankları ezdiği gündür.  15 Temmuz milletin çıplak eller ile silahları erittiği gündür. Dünya devletlerine ‘bir millet nasıl olur dersinin verildiği’ gündür. O gece milletim kükreyip sel oldu, bendini çiğneyip aştı. O gece Cumhurbaşkanımızın çağrısı ile milyonlar devletine sahip çıkmak üzere ikinci kurtuluş mücadelesini başlattı. Destanların en güzelini yazdık. Peygamber efendimiz, Hz. Hamza’ya ‘yürüyüşün ölümü korkutuyor’ demişti. İstiklalin bir bedeli var. Bu bedeli ödedik. Türk demokrasi tarihinin utanç vesikaları oldu. Ama 15 Temmuz hepsinden daha farklıdır. İlk kez Türkiye Büyük Millet Meclisi aziz Türk milleti darbelere boyun eğmedi. Gerçek anlamda ‘yeter söz milletindir’ dedi. Bir geceye 10 senelik mücadele sığdırıp bu toprakların hür ve bağımsız kalacağını bütün dünyaya sığdırdı. Ya istiklal ya ölüm diye vatanını savunan bu Meclis değil mi? O gece bu çatı bombalar altında sarsılırken milletvekillerimiz parti kimliklerini kenara bıraktı. Ülkemize sahip çıktı. Adeta bir savaş ortamında ölümüne demokrasi nöbeti milli irade nöbeti tuttu. Bombaların altında Meclis’i terk etmedi. Milletimle egemenliği düşmanlara bırakmayıp meclise ölümüne sahip çıktı.
O gece Ahmet, Mehmet yoktu. Ayşe, Fatma yoktu. 80 milyonun adı vatandı, bayraktı, istiklaldi. 1915’te Çanakkale’yi geçemeyen gafiller 2016’da İstanbul Boğazı’nı geçebileceğini mi zannetti? Millet o gece ‘Türk olmayı onur, Müslümanlığı gurur sayarım bol yıldızlı değil al yıldızlı bayrak altında saf tutarım’ diyen Gazi Mustafa Kemal’in vasiyetine uygun kendine yakışanı yapmıştır.” sözlerine yer verdi.

Yıldırım konuşmasını “FETÖ ağzıyla konuşanlar, Yenikapı ruhunu taşıyamayanlar, onlar sadece kontrollü ruhlarla bir arada olabilirler” şeklinde tamamladı.

YILDIRIM’DAN SONRA MİKROFON KILIÇDAROĞLU’NDA

Yıldırım’ın ardından kürsüye CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu geldi.
Kılıçdaroğlu özel oturumda yaptığı konuşmada şunları söyledi “FETÖ’nün 15 Temmuz 2016 gecesi gerçekleştirdiği darbe girişiminin birinci yıl dönümündeyiz.Darbe girişimine halkımızla birlikte direnmiş Meclis’imizin değerli mensuplarına şükranlarımı sunuyorum. Peygamber ocağı olarak bilinen ordumuzun terör örgütüne karşı direnmesi bizlere onur verdi. Darbe girişiminin engellenmesine canı pahasına çalışan Ömer Halisdemir şahsında şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Dünyanın en kanlı ve sinsi örgütlerinden olan FETÖ’nün darbesinin başarısız kılınması halkımızın demokrasiye sahip çıkmasıyla olmuştur. Bir daha darbe girişimiyle karşı karşıya kalmamak için iki temel koşul var. Demokrasinin geliştirilmesi ve derinleştirilmesi. Bunu 16 Temmuz 2016 günü toplanan Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’nda da ifade ettim. Darbe girişiminin bütün boyutlarıyla masaya yatırılması gerçeklerin gün yüzüne çıkmasını sağlamaktır.”

HULUSİ AKAR’A BAKARAK ELEŞTİRDİ

CHP lideri, locada bulunan Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar’a doğru bakarak 15 Temmuz soruşturmasına ilişkin eleştirilerini sıraladı. CHP lideri “Genelkurmay Başkanı ve MİT Müsteşarı’nın milli iradenin temsilcilerine, sizlerin arasındaki komisyon üyelerine bilgi vermesi sağlanamamıştır. Bu iki değerli bürokratın siz değerli temsilcilerin sorularına yanıt vermek yerine yazılı bilgi vermeleri kabul edilebilir değildir. Genelkurmay başkanı hangi gerekçe ve talimatla komisyona gelmeleri engellenmiştir.  Bu tablo üzerinde durmamız gereken temel konudur. Pek çok karanlık noktanın aydınlanmasına ortam oluşturamamıştır. MİT Müsteşarı’nın komisyona gönderdiği yazıdan bir paragraf: ‘MİT’in daha önce dış makamlarla paylaşılan notlarda cemaatin darbe girişimi yapabileceğini ancak TSK’da istihbarat toplayamadığı için net bir istihbarata ulaşılamadığı ifade edilmiştir.’ Yeminli tutanak düzenlemiş MİT’in orduya bilgi verdiği ortaya çıkmıştır. Bu açıklama pek çok noktadan sorunludur. 2012 tarihinden itibaren Adil Öksüz’ün hava kuvvetleri imamı olduğu bilinmektedir. Adil Öksüz asker değildir. Sadece Adil Öksüz değil, Kemal Batmaz, Nurettin Çiçek asker değildir. Darbe toplantıları özel evlerde yapılmıştır. Adil Öksüz GPS cihazı ile serbest bırakılmıştır.
Haydi diyelim serbest bırakıldı. Milli İstihbarat Teşkilatı onu neden izlememiştir. Darbe yapılmış ama bir kişi Başbakanlık Müşaviri Adil Öksüz’ü ziyaret ediyor. Söyler misiniz? Bir kişi ortalık toz duman ama bu kişi elini sallayarak Adil Öksüz ile görüşmeye gidiyor. MİT’in verdiği bilgiler bizi tatmin etmiyor.  15 Temmuz günü darbeden bilgi var mı yok mu? O konuda da en somut bilgileri önünüze koyacağım.
Binbaşı O.K. savcılığa davet ediliyor. ‘Bana ne olabileceğini sordular. Ben de büyük bir faaliyet olabileceğini hatta darbe olabileceğini söyledim. Darbe olabilir kelimesi kullandığımı çok iyi hatırlıyorum’ diyor.  Bunlar üzerinde durulması gereken konular. Savcı ikinci kez bilgi almak ister. O.K. MİT kadrosuna alınır izin verilmez. FETÖ ara iddianamesi hazırlandı savcılar görevden alındı. Bu savcılar kimin bilgisine başvurmak istedi ve görevden alındı” diye konuştu.

“BU SORUYU SAYIN CUMHURBAŞKANI’NA SORUYORUM….”

Kılıçdaroğlu sözlerini şöyle sürdürdü “Bu soruyu sayın Cumhurbaşkanı dahil herkese soruyorum. Ben Adil Öksüz olayını gündeme getirdim. MİT açıklama yaptı. Bylock’a ilişkin tespitler Mayıs 2016’dan itibaren, çalışmaya konu ham verilerle birlikte adli makamlar güvenlik birimleri ve diğer ilgili makamlara ilgili makamlar biri sarayda oturuyor biri arkada oturuyor. FETÖ’ye operasyon için neden 15 Temmuz beklendi. Size mayıs ayında bildirmişler. Bunlar devleti ele geçirdi demişler. Sayın başkan değerli milletvekilleri 250 şehidimiz 2193 gazimiz var en azından bunların anısına… Bu ayrıntıların ortaya çıkması engelleniyor. Darbe girişiminden hemen sonra üç önemli noktaya dikkat çektim. Hukuk içinde yapalım. Hızla normalleşme süreci, üç güçlü bir demokrasi yaratabiliriz demiştim. Ne yazık ki aradan geçen bir yıl içinde yapılması gerekenler yapılmamış yapılmaması gereken her şey yapılmıştır. Hukuk dışına taşmıştır. Yargıya müdahalelerle engellenmiştir. Darbe araştırma komisyonu soruşturmayı savuşturuyor. Kalıcı OHAL rejimi kurulmuştur. Darbeye karşı bombalar altında direnen meclisin yetkileri elinden alınmıştır. Darbenin siyasi ayağı ortaya çıkarmaya dönük çabaların önü kapatılmaktadır. Darbede bulunanların darbecileri destekleyenlerin devleti en hassas noktaya koyanların hesap vermesi sağlanmadan darbe ile mücadele yapılamaz. Darbenin merkez örgütü FETÖ bu güce bir günde erişmedi. Yargıda bürokraside bu çeteyi hakim güç haline getirenler teşhir edilmelidir. Devleti başka tehlikeli ittifaklardan uzak tutmak şanstır”


Saygın Apart'ta Konforlu Konaklama

Protez Göz Sağlam Gözünüzle Birebir Aynı Olabilir Mi

Çay Tarımında Devrim: Kewi Çay Toplama Makinesi

Turizm Haftası programla kutlandı: “Kocaeli turizm potansiyeli sunuyor”

Maliye IBAN'ları kiraya verenlerin peşine düştü

3. Uluslararası İletişim Bilimleri ve Medya Çalışmaları Kongresi

Gazze'ye yardım malzemesi taşıyan 9. gemi uğurlandı

Bayram tatilindeki kazalarda 75 kişi hayatını kaybetti

KOÜ'lü profesör Başer hayatını kaybetti

Tarihte bugün Kocaelispor: Trabzonspor'u mağlup ederek Türkiye Kupası Şampiyonluğu kazandı

Başkan Hürriyet: Halk günlerinde vatandaşın ayağına gidiyoruz

Çayırovalılardan Çiftçi’ye hayırlı olsun ziyareti

Bugün hangi eczaneler nöbette?

Hürriyet, Kuruçeşmelilere desteklerinden dolayı teşekkür etti

Dolar bugün ne kadar?

TÜİK , şubat ayı işsizlik verilerini açıkladı

GTÜ'den KOBİ'lere yeşil dönüşüm rehberliği

Kocaeli'ye kavuran sıcaklıklar geliyor

Orhan Cami restore edilecek

O ilçelerde planlı elektrik kesintisi olacak

'Kariyer Yolunda Kendin Ol' projesi başladı

Teleferiğe 1 gün ara!

En çok ziyaret edilen milli park Ormanya oldu

Bayram tatili Kocaeli'nin havasına yaradı!

Körfezli yüzücülerin hedefi Türkiye Şampiyonası

Süper Lig'in eski yıldızı hayatını kaybetti

Başkan Hürriyet hız kesmedi

23 Nisan Reels Yarışması’na başvuru uzatıldı

Başkan Hürriyet, güne Kuruçeşme Fatih Camii’nde başladı

Büyükşehir, çocuklar güvenle eğlensinler diye parkları bakıma aldı

Yükleniyor

İsrail, Gazze'deki Cibaliye Mülteci Kampı'na saldırdı! Çok sayıda ölü ve yaralı var

Swiss Transporte, Zürih'te Nakliyede Çevre Dostu Çözümler Geliştiriyor

Almanya İşçi Vizesi: Kariyerinizi Uluslararasılaştırmanın Kapıları

Yurt Dışında İş Bulmak Kolay Mıdır?

Dünya liderlerinin gözünün içine baka baka söyledi: Artık sizden bıktık

Havuzdan bulaşan 'beyin yiyen amip' 16 aylık çocuğu öldürdü

Halk sokaklara indi, belediye başkanının evini basıp ateşe verdiler

İspanya Kargo Gönderimi

Avrupa Parlamentosu'ndan, AB'ye katılım süreci ile ilgili skandal Türkiye raporu

"Sessiz katil" olarak biliniyor, tek bir lokması hasta ediyor

Maliye IBAN'ları kiraya verenlerin peşine düştü

Gazze'ye yardım malzemesi taşıyan 9. gemi uğurlandı

TÜİK , şubat ayı işsizlik verilerini açıkladı

Ara tatil sona erdi, 20 milyon öğrenci yeniden ders başı yaptı

Bayramda 11,2 milyon araç otoyolları kullandı

İkinci el araç fiyatları yükseldi

DSÖ'den hepatit B ve C uyarısı

Oya Biket Bayramda Tek Rumeli Tv’de

AK Parti'den CHP'ye geçen Belediye'de jakuzi tartışması! Eski başkan iddialara "hodri meydan" dedi

Sürücüler dikkat: EDS sistemi ceza kesmeye başlayacak

MHP'nin bayramlaşacağı dört parti belli oldu

Özgür Özel, “Kimsenin gözünün yaşına bakmam”

Lütfü Türkkan’dan Meral Akşener’e: Kararını gözden geçir

Erbakan talimat vermişti! Yeniden Refah Partisi kazandığı belediyelere tabelaları astı

Seçim yenilgisi sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan talimat!

Ne Özel ne de İmamoğlu faktörü! Kılıçdaroğlu, seçimdeki başarıyı 3 nedene bağladı

Körfez'de seçim sonuçlarına yapılan itiraz reddedildi

İzmit Belediyesi’nin yeni meclis üyeleri belli oldu

Derinceliler, Atasoy Bilgin’e sandıkta şok yaşattı!!

Saide Arslan Çalışkan'dan, Nail Çiler, partilileri ve gazetecileri hedef alan zehir zemberek suçlamalar!

Dolar bugün ne kadar?

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

Kroman Çelik ramazan bayramınızı kutlar

YYH ramazan bayramınızı kutlar

Polisan ramazan bayramınızı kutlar

Tarihte bugün Kocaelispor: Trabzonspor'u mağlup ederek Türkiye Kupası Şampiyonluğu kazandı

Körfezli yüzücülerin hedefi Türkiye Şampiyonası

Süper Lig'in eski yıldızı hayatını kaybetti

Başiskele Su Sporları Merkezi’nin temeli atıldı

Kocaelispor bayramlaştı

Kocaelispor toplanıyor

Ali Mete satrançta Türkiye dördüncüsü oldu; Spor Okulları’ndan Milli Takım’a uzanan yolculuk

Tenis merkezine modern sosyal tesis binası

Belediye Derincespor - Kastamonuspor maçının ardından

TFF 2. Lig: Belediye Derincespor: 0 - Kastamonuspor: 0

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 32 28 1 3 53 87
2.Fenerbahçe 32 27 1 4 57 85
3.Trabzonspor 32 16 12 4 12 52
4.Beşiktaş 32 14 12 6 4 48
5.Rizespor 32 14 12 6 -4 48
6.İstanbul Başakşehir 32 13 12 7 4 46
7.Kasımpaşa 32 13 12 7 -2 46
8.Sivasspor 32 11 10 11 -5 44
9.Antalyaspor 32 10 10 12 -1 42
10.Alanyaspor 32 10 10 12 -5 42
11.Adana Demirspor 32 9 10 13 5 40
12.Samsunspor 32 10 14 8 -6 38
13.Ankaragücü 32 8 11 13 -1 37
14.Kayserispor 32 10 12 10 -9 37
15.Konyaspor 32 8 12 12 -11 36
16.Hatayspor 32 7 13 12 -8 33
17.Gazişehir Gaziantep 32 8 17 7 -15 31
18.Fatih Karagümrük 32 7 16 9 -6 30
19.Pendikspor 32 7 16 9 -28 30
20.İstanbulspor 32 4 21 7 -34 16

YAZARLAR