9177,7%-0,39
39,08% 0,26
44,16% -0,06
4136,44% -0,02
6654,77% 0,31
15 Temmuz darbe girişiminin ardından en çok konuşulan isimlerden biri de, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile AKP hükümetine darbeyi önceden haber vermeyen MİT Müsteşarı Hakan Fidan olmuştu.
Erdoğan, sürpriz bir kararla, Moskova’ya bugün yaptığı kritik ziyarete Hakan Fidan’ı da dahil etti. Ankara ile Rusya arasında Ekim ayında meydana gelen uçak krizinin ardından Rusya’da Devlet Başkanı Vladimir Putin’le ilk yüzyüze görüşmesini yapacak olan Erdoğan’a, Hakan Fidan dışında çok sayıda bakan da eşlik ediyor.
Uçak krizinin ardından Rusya ile Türkiye arasında, turizmden ekonomiye, ticaretten dış politikaya kadar her alanda gerginlik yaşanmıştı. Erdoğan da kritik Moskova ziyaretine, tüm bu krizlerin ele masaya yatırılacağını beraberinde götürdüğü bakanlarla gösterdi.
Erdoğan’la birlikte Rusya’ya, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker gitti.