• BIST 100

    9415,45%-1,04
  • DOLAR

    38,81% -0,08
  • EURO

    44,07% 0,46
  • GRAM ALTIN

    4125,12% 0,41
  • Ç. ALTIN

    6662,82% 0,53

"Ekonomi Darbe Girişimine Rağmen Büyümeye Devam Etti"

Başbakan Binali Yıldırım, "Türkiye ekonomisi 15 Temmuz darbe girişimine rağmen büyümeye devam etti. Bundan sonraki süreçte teknoloji ve insan faktörlerine...

POLİTİKA 8.09.2017 23:48:00 0

Başbakan Binali Yıldırım, "Türkiye ekonomisi 15 Temmuz darbe girişimine rağmen büyümeye devam etti. Bundan sonraki süreçte teknoloji ve insan faktörlerine odaklanılacak" dedi.

Bir dizi açılış için İzmir'de bulunan Başbakan Binali Yıldırım, Torbalı Belediyesi ile Torbalı Ticaret Odası'nın ortaklaşa düzenlediği "Güçlü Ekonomi, Güçlü İzmir, Güçlü Türkiye" programına katıldı. Programda yaptığı konuşmada Başbakan Yıldırım, "Son 15 yılda yakaladığımız siyasi istikrar ve uygulanan gerçekçi politikalar vesilesiyle Türk ekonomisi artık eski yılların kırılganlığını geride bırakmıştır. Dünyanın en güçlü büyüme performansı gösteren ekonomilerinden biri Türkiye ancak bu yeterli değil. Bunu devamlı hale getirmemiz lazım. Türkiye'nin IMF raporlarına göre satın alma gücü paritesinde İspanya'yı geride bırakarak 13. büyük ekonomisi. 15 Temmuz hain darbe girişiminin bu yükselişi engelledi" dedi.

"Turist sayısı 2016 rakamlarını 2017'nin ilk 6 ayında yakaladı. Hala 2014 öncesini yakalayabilmiş değiliz" diyen Başbakan Yıldırım, "Maalesef 2016'daki 15 Temmuz alçak darbe girişimi sadece demokrasimize karşı değil ekonomimize karşı da yapılmaya çalışılmış bir darbe girişimi olmuştur. Geçtiğimiz yıl yurt içinde, dışında gelen her türlü olumsuz gelişmelere rağmen yılı yüzde 2. büyümeyle kapattık. Bütün bunlara rağmen dünya ekonomisinin ortalamasında yılı kapattık. AB büyümesinin neredeyse 2 katına yaklaştık. 2017'yi de boş geçirmemek için seri tedbirler aldık. Kredi garanti fonu marifetiyle 250 milyar liralık kredi hacmi oluşturduk" diye konuştu.

"TEKNOLOJİ VE İNSANA ODAKLANACAĞIZ"

Türkiye'nin 2008 krizinin etkilerinden kurtulduğunu kaydeden Yıldırım, "Bu krizi atlattık. 2017'de ilk çeyrekte yüzde 5.2 büyüdük. 2. çeyrek daha açıklanmadı ama bundan daha fazla olacak. İç talebi hareketlendirmeye yönelik tedbirlerimiz de oldu. Dolayısıyla hızlı kararlar alarak ekonomiyle ilgili kriz gelmeden tedbirini aldık. Özellikle 2017'nin ilk çeyreğini hasarsız atlattık" diye konuştu.

Ekonomik göstergelere bakıldığında Türkiye'nin büyümesinin artacağını söyleyen Yıldırım, "Bundan sonra odaklanacağımız şey teknoloji ve insan. Bugünde yarına hazırlanıyoruz. Ulaştırma Bakanlığı koordinesiyle 3 üniversitemizle işbirliği içinde cep telefonu operatörleriyle birlikte 5G teknolojisini geliştireceğiz. Genç, çalışkan, yaratıcı, hırslı, talepkar bir nüfusumuz var. Yaş ortalaması 31. Gelişmiş ülkelerin böyle kaynağı yok. Bu kaynağı yerli yerinde kullanırsak enerjimizi terörde, orada, burada tüketmeksek bizim önümüzde kimse duramaz" dedi.

"TÜRKİYE'DEN 3 SAATLİK UÇUŞLA 56 ÜLKEYE GİDİLİR"

Türkiye'nin bulunduğu konumun 1.5 milyar insana hitap ettiğini söyleyen Yıldırım, "Türkiye'den 3 saatlik bir uçuşla 56 ülkeye varabiliyoruz. Avustralya'da bir şehirden bir şehre 5 saatte gidemiyorsunuz. Ora da merkez olabilir. Ama etrafınızda kim olduğu önemli. Bu bahsettiğim coğrafyada 1.5 milyar insan var. 30 trilyonluk, yıllık ekonomik büyüklük var. Türkiye'nin merkezi değerinin bölgesel ve küresel fırsatlarının aynı zamanda da sorumluluklarının farkındayız. Onun için daha fazla katma değer üreten küresel değer zincirinde üst basamaklara tırmanacak bir ekonomi için orta ve uzun vadeli planlarımız var" şeklinde konuştu.

Türkiye'nin sadece ulaştırma altyapıları içinde 100 milyar dolar üzerinde yatırım yaptığını kaydeden Yıldırım, "Sağlıkta kalite ve dönüşümde de 100 milyar dolarlık yatırım yapacağız. Bunun yanı sıra 100 milyar üzerinde sanal gerçeklik gibi bilgi teknolojileri alanında, geleceğin en önemli alanına yatırım yapacağız" ifadelerini kullandı.

Öte yandan yemekli programdan önce Başbakan Yıldırım, Torbalı Belediyesi Kültür Merkezi'ndeki Orkun Güzel-Ayşenur Orskaya'nın nikahına katılarak şahitlik yaptı.

 

Bursa Yüzme Kursu ile Şampiyonluklara Yüzün!

Mermer Fabrikanız İçin En Doğru Makine Yatırımı Nasıl Yapılır?

Türk Peştemal Havlularını Bu Kadar Özel Kılan Nedir?

EczacıPOS, 2025 Eczacılık Buluşması’nda yoğun ilgi gördü

Kuştepe Mesire Alanı’nda bakım çalışması

Minik eller Hereke Halısı dokudu

İzmit Belediyesi’nden eğitime sağlıklı dokunuş

Büyükakın: KO-MEK en büyük iyilik hareketinden biridir

GGC, ÖZEL İLGİ İLE SAĞLIK ANLAŞMASI İMZALADI

Genel Sekreter Dr. Baraçlı, Girişimcilik ve İnovasyon Çalıştayı’nda konuştu; “Kocaeli’nde büyük projelere imza atıyoruz”

Müzeler Haftası özel etkinliklerle kutlanacak

Büyükşehir’in “Oyun Arkadaşım Sertaç Abi” etkinliği devam ediyor; Bu etkinlik çocuklara dijital farkındalık kazandırıyor

Büyükşehir, saatte 240 ton asfalt üretiyor

Büyükşehir, basketbol sahalarını yeniliyor

Ayça Çağlar: “Çankaya’da sosyal belediyeciliğin gurur verici bir örneğine tanıklık ettik”

Çayırova Belediyesi Bilim Şenliği kapılarını açtı

GTÜ Kampüsünde 19 Mayıs Coşkusu

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğünün 2025 yılı 1. Olağan Genel Kurulu, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın’ın başkanlığında Leyla Atakan Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Darıca’da Sosyal Tesisler, 1 Yılda 1.3 Milyon Kişiyi Ağırladı

Kadın girişimcilerin ilham veren yolculuğu Akasya’da başlıyor

Yeni Aile Sağlığı Merkezi yerine Mevcutların birimleri artırılıyor

Kartepe’de Üstyapı Çalışmaları Aralıksız Sürüyor

Sakarya İl Başkanı Hakan Yazıcı: “Bu milletin umudu yine bu milletin evlatlarıdır”

Gönülden Sevenler ile Mutluluğa Bir Adım Daha Yaklaşın

TRT’nin tarafsızlık ilkesini yok sayan yayın politikasına karşı yapmış olduğu meclis konuşması

KOCAKAYA AİLESİNİN MUTLU GÜNÜ: Fatmanur ile Şamil dünyaevine girdi

EczacıPOS, 2025 Eczacılık Buluşması’nda yoğun ilgi gördü

293 GÖLCÜK BELEDİYESPOR TAEKWONDO SPORCUSU KUŞAK ATLADI

19 Mayıs Coşkusu, Sanatla Buluştu

“Gençlerimizin Enerjisine, Umuduna Ve Gücüne Güveniyoruz”

Yükleniyor

VUSLAT DERNEĞİ KURBAN ÇALIŞMALARINA BAŞLADIĞINI DUYURDU

İsrail, Gazze'deki katliama devam edeceklerinin mesajını net bir şekilde verdi

Tarihin en uzun eve dönüş kuyruğu

Gazze'de can kaybı 47 bini geçti

Biden durdu, Trump izin verdi! Gelir gelmez İsrail'e sevkiyat yaptı

ABD Başkanı Trump: 1 milyon Filistinli bu iki ülkeye taşınmalı! Gazze'yi tamamen temizleyip 'Bitti' demeliyiz"

Trump, iki ülke hariç tüm dış yardımları durdurdu

Hindistan Vize Danışmanlık

ABD, vatandaşlarını "acil" koduyla uyardı

İsrail'den bölgedeki gerilimi daha da tırmandıracak bir suikast daha!

GTÜ Kampüsünde 19 Mayıs Coşkusu

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğünün 2025 yılı 1. Olağan Genel Kurulu, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın’ın başkanlığında Leyla Atakan Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

EczacıPOS, 2025 Eczacılık Buluşması’nda yoğun ilgi gördü

“Gençlerimizin Enerjisine, Umuduna Ve Gücüne Güveniyoruz”

Çayırova Belediyesi’nde toplu iş sözleşmesi imzalandı

İyilik Vakti Derneği 3 Kıta 12 Ülkede Kurban Bağışı Kampanyası

Çayırova’da 19 Mayıs dolu dolu geçti

19 MAYIS GÖLCÜK’TE COŞKU İLE KUTLANDI

CHP İzmit’ten “Bağımsızlık ve Gençlik Yürüyüşü”

Türkiye'de bir ilk: Asfaltta Türk Marşı yankılanacak

Ayça Çağlar: “Çankaya’da sosyal belediyeciliğin gurur verici bir örneğine tanıklık ettik”

Sakarya İl Başkanı Hakan Yazıcı: “Bu milletin umudu yine bu milletin evlatlarıdır”

TRT’nin tarafsızlık ilkesini yok sayan yayın politikasına karşı yapmış olduğu meclis konuşması

ANA YOL PARTİSİ' nden Birlik ve Gelecek Vurgusu: “ Bu Yol, Halkın Yoludur”

Saadet Partisi’nden Harp Malulü Gaziler Derneği’ne Anlamlı Ziyaret

YENİDEN REFAH PARTİSİ MUĞLA İL BAŞKANI KOCABIYIK: “TERÖR ÖRGÜTÜNE YÖNELİK HER GELİŞME BELGELİ VE KURUMSAL SÜREÇLERE DAYANDIRILMALIDIR”

“Vergi Muafiyetiyle Zenginleşen YİD Şirketleri Meclis Gündeminde”

CHP AYDIN MİLLETVEKİLİ SÜLEYMAN BÜLBÜL: “İMAMOĞLU’NA YÖNELİK SUÇLAMA, İKTİDARIN ACZİNİ GÖSTERMEKTEDİR”

Saadet Partisi Gebze’den Hükümete ve Yerel Yönetime Net Mesaj: Çözüm Üretin!

Görkem Uludüz’e Anlamlı Plaket: Çanakkale’de “Payidar” Rüzgârı

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Dolar bugün ne kadar?

Dolar bugün ne kadar?

Ayşe Sıdıka Alişan İlköğretim Okulu 2-E sınıfı öğrencileri, örnek teşkil edecek bir sosyal sorumluluk etkinliğine imza attı.

ColendiBank müşteri kabulüne başladı

Forbes En Zengin 100 Türk listesinde dikkat çeken ayrıntı!

Dolar kuru bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Orient Star Yachts ile Ege ve Akdeniz'in Büyüleyici Sularında Lüks Bir Yolculuk

Dolar bugün ne kadar?

293 GÖLCÜK BELEDİYESPOR TAEKWONDO SPORCUSU KUŞAK ATLADI

Körfez Kent Spor Kompleksi açıldı

Kocaeli, su sporlarında vites yükseltti

Kocaelispor’da ailelere ve öğrencilere kombinelerde yüzde 41 indirim

Kocaelispor’da kombine bilet satışları başladı

Kocaelispor, okul ziyaretlerini tamamladı

Kocaelispor’da asbaşkanlığa Abidin Akyol getirildi

Kocaelispor, kaleci Batuhan Şen’in opsiyonunu kullanmadı

Kocaelispor, kaleci Batuhan Şen’in opsiyonunu kullanmadı

KARATE NİN DUAYENİ ADNAN ŞAMDAN DEĞİŞİM İÇİN BEN DE VARIM DEDİ

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 34 28 1 5 56 89
2.Fenerbahçe 34 25 3 6 52 81
3.Samsunspor 34 18 10 6 13 60
4.Beşiktaş 34 16 7 11 20 59
5.İstanbul Başakşehir 34 16 12 6 7 54
6.Eyüpspor 35 14 13 8 4 50
7.Göztepe 34 12 11 11 10 47
8.Trabzonspor 34 12 11 11 11 47
9.Konyaspor 34 13 14 7 -3 46
10.Kasımpaşa 34 11 10 13 0 46
11.Kayserispor 34 11 12 11 -11 44
12.Antalyaspor 34 12 14 8 -22 44
13.Rizespor 34 13 17 4 -10 43
14.Gazişehir Gaziantep 34 12 15 7 -5 43
15.Alanyaspor 34 10 15 9 -10 39
16.Bodrum FK 34 9 16 9 -13 36
17.Sivasspor 35 9 18 8 -14 35
18.Hatayspor 34 5 21 8 -26 23
19.Adana Demirspor 34 2 28 4 -59

YAZARLAR