• BIST 100

    9722,09%0,80
  • DOLAR

    32,50% 0,02
  • EURO

    34,82% 0,15
  • GRAM ALTIN

    2424,26% 0,06
  • Ç. ALTIN

    3994,55% 0,00

Cumhurbaşkanlığı'ndan 'Fırat Kalkanı' açıklaması

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın Fırat Kalkanı'nın sona ermesiyle ilgili, "Türkiye bölgedeki gelişmelere ilgisiz kalacak anlamı çıkarılmamalı. Bölgedeki güvenlik tedbirlerimiz en üst seviyede." dedi.

GÜNDEM 31.03.2017 16:09:00 0
Cumhurbaşkanlığı

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Fırat Kalkanı Harekatı'yla ilgili açıklamalarda bulundu. Kalın, "Fırat Kalkanı harekatının ardından Türkiye buradaki güvenlik risklerine ilgisiz kalacak ya da burada angaje olmayacak gibi bir mana çıkartılmamalı. Tam tersine şu anda fiilen de bu bölgedeki güvenlik tedbirlerimiz en üst düzeyde devam etmektedir." dedi.

Kalın'ın açıklamalarından satır başları şöyle;

ERTELENEN ERZURUM MİTİNGİ 15 NİSAN'DA YAPILACAK

Hayır çadırını ziyaret ettiler. Aslında demokratik bir jest oldu. Görüş alışverişine vesile oldu. Bir Cumhurbaşkanı olarak çok güzel bir demokrasi örneği sergilemiş oldu. Sayın Cumhurbaşkanımızın Erzurum ziyareti olacaktı. İnşallah 15 Nisan'da sayın Cumhurbaşkanımız Erzurumlular'la buluşacak. Yarın sayın Cumhurbaşkanımızın Diyarbakır ziyareti olacak. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ve diğer önemli konularla ilgili mesajlar verecektir. Yurtdışında oy kullanılma süreci şu anda başlamış durumda. Şu anda 7 ülkede vatandaşlarımız oylarını kullanıyorlar. 14 gün boyunca 3 bin 182 sandık kurulmuş durumda. Totalde 2 milyon 972 bin 629 vatandaşımız yurtdışında oy kullanma hakkına sahiptir.

AVRUPALI VATANDAŞLARIMIZ SANDIKTA CEVAP VERECEKLERDİR

Bu halkoylamasında yurtdışı tek bir seçim bölgesi olarak kabul edildiği için vatandaşlarımız istediği herhangi bir yerde oy kullanabileceklerdir. Vatandaşlarımızın sandıklara ilgi göstermesinin ayrı bir önemi olduğunu vurgulamak istiyorum. Yaşanan hadiseleri hep beraber müşahade ettik. Bakanlarımızın, siyasilerimizin ne tür engellerle karşılaştığını gördük. Evet kampanyası yürütenlerin engellenmesi çabalarına karşı vatandaşlarımız en güzel cevabı sandıkta verecektir. Avrupa'lı bazı ülkelerin referandumda taraf olmuşlardır. Bu referandumda nihai kararı ne Avrupabasını ne de Avrupalı siyasetçiler verecektir. Nihai kararı millet verecektir.

SİYASİ İSTİKRAR EKONOMİYE DE YANSIDI TÜRKİYE BÜYÜDÜ

Ekonomiyle ilgili TUİK bir veri açıkladı. 2016 yılına ilişkin beklentilerin üzerinde bir büyüme gerçekleşti. Bu da yükselen ivmeyi göstermesi açısından oldukça memnuniyet vericidir. Türkiye yüzde 2.9 büyümüştür. Bu vesile milli gelirimizde yüzde 10 artmıştır. Bu hesaplama çerçevesinde Türkiye'de kişi başına düşen 10 bin 807 dolar olarak gerçekleşmiş oluyor. Türkiye büyük projeleri gerçekleştirmekte önemli bir iradeyi ortaya koymuştur. Bu rakamlar siyasi istikranın ekonomiye etkisini gösteriyor. Terörle mücadelede son dönemde gerek İçişleri Bakanlığımız gerek TSK'nın yürüttüğü kararlı operasyonlar çerçevesinde çok önemli mesafeler katedildi. Burada çok büyük özveriyle vatan müdafaası verenlere tek tek teşekkür etmek istiyoruz.

DÜNYANIN NERESİNDE OLURSA OLSUN FETÖ İLE MÜCADELE EDECEĞİZ

Sayın Cumhurbaşkanımızın yarın yapacağı konusunda önemli mesajlar verecektir. Bir ihanet ve işgal çetesi olarak ortaya çıkan ve 15 Temmuz'da darbe girişiminde bulunan FETÖ ile mücadelemiz devam ediyor. Türkiye'de çökertildiği halde bunların yurtdışında ne tür kumpas ve karalama içerisinde olduğunu biliyoruz. Yurtdışında birtakım kampanyalar yapmaya çalışıyorlar. Dünyanın neresinde olursa olsun bu ihanet şebekesine mücadelemizi her platformda devam ettireceğiz.

DEAŞ'A KARŞI MÜCADELEDE EN ETKİN GÜÇ PYD/YPG EFSANESİ ÇÖKMÜŞTÜR

Fırat Kalkanı operasyonun 29 Mart 2017 tarihi itibarıyla başarıya ulaşmıştır. Cerablus'tan DEAŞ'ı tamamen temizlemiş olduk. DEAŞ'la mücadelede YPG/PYD en yetkin güçtür efsanesi çöktü. Şu anda orada yeniden yapılandırma faaliyeti devam ediyor. Fırat Kalkanı Harekatı'nın ardından Türkiye oradaki güvenlik risklerine ilgisiz kalacak diye bir mana çıkarılmamalıdır. Oradaki güvenliğimiz en üst düzeydedir.

UMARIZ Kİ İSRAİL BU KARARINDAN EN KISA ZAMANDA DÖNER

İsrail'de hoporlörle ezanı yasaklama sürecinin devam ettiğini görüyoruz. Bu konudaki endişelerimizi diplomatik kanallardan ifade ettik. Böyle bir uygulama yapılması halinde bu kutsal topraklarda Ezan-ı Muhammedi'nin yasaklanması anlamına gelecektir ki, bunun kabul edilmesi hiçbir şekilde mümkün değildir. Umarız İsrail bu hatasından en kısa sürede vazgeçer. Bu yasağın gece sessizliği ve huzursuzluğuyla bir alakası yok. Ezan-ı Muhammedi barışa, selama, huzura davettir. Umarız ki bu hatalarından en kısa zamanda dönerler.

SORU-CEVAP

Bundan sonra Fırat Kalkanı bölgesinde ne tür bir planlama olacaktır?

Burada Suriye'nin toprak bütünlüğü çerçevesinde terör sorunun çözülmesidir. Güvenlik konusu aynı ehemmiyettedir. Bundan sonra alınacak tedbirler, benzeri bir adım planlanır. Benim askeri planlara girmem doğru olmaz. Bununla ilgili açıklamayı Türk Silahlı Kuvvetlerimiz yapar. Bölgede güvenlik tedbirleri devam ediyor. Bizim nihai hedefimiz terör belasından hem sınır bölgelerinde yaşayan insanlarımızın hem de Suriye'de yaşayan insanların kurtulmasıdır. Güvenlik riskleri devam ettiği müddetçe Türkiye her zaman hazır ve nazır olarak gerekli adımları atacaktır.

Barzani bağımsızlığı referanduma getireceğini açıkladı. Türkiye'nin cevabı ne olacak?

Biz bu konuyu daha önce Kürt bölgesel yönetimi yetkilileriyle çeşitli vesilelerle konuştuk. Biz bunun yanlış bir karar olacağını düşünüyoruz. Hele ki şu konjonktürde, DEAŞ'la mücadele yapılırken doğru bulmuyoruz. Ayrıca ırak'ın etnik, mezhebi çizgilerle atılan adım Irak'la sınırlı kalmaz, bunun faturasını herkes öder. Umarımız bu bölgede daha rasyonel ve bölgenin hassasiyetlerini dikkate alan bir değerlendirmeye girerler. Kerkük'te bir bayrak çekilme vesilesi oldu. Bunun da yanlış olduğunu ifade ediyoruz. Gereken makamlara ilettik rahatsızlığımızı. Irak'ta yeni gerginlik alanların doğmasına neden olacak kararlardan bir an önce vazgeçmelidirler.

ABD Dışişleri Bakanı Esed'in gitmesine "Buna Suriye karar verir" dedi. Türkiye buna nasıl bakıyor? Türkiye'nin politikasında bu konuyla ilgili değişiklik var mı? Hollanda'ya Türkiye bir yaptırım paketi başlatmıştı. Özür gelmemesi durumunda yeni bir yaptırım paketi gündeme gelecekti.

ABD Dışişleri Bakanı hem sayın Cumhurbaşkanımız hem sayın Başbakanımız tarafından kabul edildiler. Daha sonra Dışişleri Bakanımızla görüştüler. FETÖ elebaşının iadesi konusu gündeme geldi. Amerikalılar bize bu konuyu gündeme getirdiğimizde bunun bir hukuki süreç olduğunu söylüyorlar. Biz de onlara, biz de size birçok belge verdik diyoruz. Amerikan bakanı umarım hassasiyetlerimizi kaygılarımızı iyi anlamış bir şekilde ülkesine dönüyordur.


Erkekler İçin Trend Olan 2024 Tişört Modelleri

Oto yıkamacıda işlenen cinayetin detayları ortaya çıktı

Bugün hangi eczaneler nöbette?

Başkan Sezer, mazbatalarını alan muhtarlara başarılar diledi

Otobüs şoförünün burnunu kırdılar

Çayırova Belediyesi, Süper Lig için play-off oynayacak

85 okulda 156 özel eğitim sınıfın tadilatı gerçekleştirilecek

Başkan Söğüt: "Tüm enerjimizi Körfez için harcayacağız”

Kara Yollarında Durum

Benzin ve motorin fiyatları

İlkokul öğrencilerine ‘sıfır atık’ etkinliği

SEDAŞlı çocuklar 23 Nisan’ı coşkuyla kutladı

Polisin şefkat eli: İntihar girişiminde bulunan şahsı sarılarak ikna etti

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın duyurduğu operasyonun detayları: 52 milyonluk para trafiği

Minik yüzücülerden büyük başarı

Otomobille kafa kafaya çarpışan motosikletin sürücüsü hayatını kaybetti

Başkan Ömeroğlu koltuğu minik öğrenciye devretti

23 Nisa’da Gölcük renkli görüntüler sahne oldu

Bu sefer çocuklar meclis koltuğuna oturdu ve oyladıkları önergeyi oy birliğiyle kabul etti

Derince’de öğrenciler dev Türk bayrağı açtı

Çayırova’da 23 Nisan coşkusu yaşandı

Körfez’de öğrencilerin gösterileri izleyenleri mest etti

Tramvaya binen miniklere palyaço sürprizi

Kocaelispor: "TFF tarafından gerekli disiplin soruşturmasının yapılması bir opsiyon değil, zorunluluktur"

TEM Otoyolu’nda araçta hareketsiz yatan şahıs polisi harekete geçirdi

Çocuklar kanser hastası kadına unutamayacakları anlar yaşattı

Sağlıklı Bir Gelecek İçin: Nifty Testi

Felsefenin dili mi olurmuş? Evet! Filolog Samet TUNCAY sizlere dil felsefesinin temellerini açıklayacak! Hazırsanız başlayalım!

İzmit Belediye Başkanı Cemre Şeşen ilk talimatını verdi!

Çayırova’da 23 Nisan coşkusu

Yükleniyor

İsrail, Gazze'deki Cibaliye Mülteci Kampı'na saldırdı! Çok sayıda ölü ve yaralı var

Swiss Transporte, Zürih'te Nakliyede Çevre Dostu Çözümler Geliştiriyor

Almanya İşçi Vizesi: Kariyerinizi Uluslararasılaştırmanın Kapıları

Yurt Dışında İş Bulmak Kolay Mıdır?

Dünya liderlerinin gözünün içine baka baka söyledi: Artık sizden bıktık

Havuzdan bulaşan 'beyin yiyen amip' 16 aylık çocuğu öldürdü

Halk sokaklara indi, belediye başkanının evini basıp ateşe verdiler

İspanya Kargo Gönderimi

Avrupa Parlamentosu'ndan, AB'ye katılım süreci ile ilgili skandal Türkiye raporu

"Sessiz katil" olarak biliniyor, tek bir lokması hasta ediyor

Muayene katılım payı ücretleri değişti

Fahiş fiyata ağır yaptırım geliyor

İzmir Seferihisar açıklarında 4,5 büyüklüğünde deprem

MHP'nin sandalye sayısı 50'ye yükseldi

Hastane randevularına yeni düzenleme

Yumurta ve tavuk eti üretimi azaldı

Kara yollarında durum

2 akrep yiyen şahıs öldü

Maliye IBAN'ları kiraya verenlerin peşine düştü

Gazze'ye yardım malzemesi taşıyan 9. gemi uğurlandı

MHP'nin bayramlaşacağı dört parti belli oldu

Özgür Özel, “Kimsenin gözünün yaşına bakmam”

Lütfü Türkkan’dan Meral Akşener’e: Kararını gözden geçir

Erbakan talimat vermişti! Yeniden Refah Partisi kazandığı belediyelere tabelaları astı

Seçim yenilgisi sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan talimat!

Ne Özel ne de İmamoğlu faktörü! Kılıçdaroğlu, seçimdeki başarıyı 3 nedene bağladı

Körfez'de seçim sonuçlarına yapılan itiraz reddedildi

İzmit Belediyesi’nin yeni meclis üyeleri belli oldu

Derinceliler, Atasoy Bilgin’e sandıkta şok yaşattı!!

Saide Arslan Çalışkan'dan, Nail Çiler, partilileri ve gazetecileri hedef alan zehir zemberek suçlamalar!

Benzin ve motorin fiyatları

Dolar - euro kaç TL?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

Benzin ve motorin fiyatları

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

Dolar - euro kaç TL?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Çayırova Belediyesi, Süper Lig için play-off oynayacak

Kocaelispor: "TFF tarafından gerekli disiplin soruşturmasının yapılması bir opsiyon değil, zorunluluktur"

TBL: Kocaeli BŞB Kağıtspor: 66 - Balıkesir Büyükşehir Belediyespor: 69

Kocaelili atletler Bursa’dan kupa ile döndü

Gölcük Belediyespor’un voleybol takımından önemli başarı

Tek şans 3 puan!

Yaşar Can ve Haluk Bozo'dan Kocaelispor'a ziyaret

Acun Ilıcalı sır gibi saklıyordu, satın alacağı kulüp ortaya çıktı

Olimpik Akademi’nin Yenilikçi Yaklaşımı İle Kaliteli Jimnastik Malzemeleri

Çayırova Belediyesi, son hafta Mersin deplasmanında

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 33 29 1 3 56 90
2.Fenerbahçe 33 27 1 5 57 86
3.Trabzonspor 33 17 12 4 13 55
4.Beşiktaş 33 15 12 6 6 51
5.İstanbul Başakşehir 33 14 12 7 6 49
6.Rizespor 33 14 13 6 -6 48
7.Kasımpaşa 33 13 13 7 -4 46
8.Antalyaspor 33 11 10 12 0 45
9.Alanyaspor 33 11 10 12 -3 45
10.Sivasspor 33 11 10 12 -5 45
11.Adana Demirspor 33 9 10 14 5 41
12.Samsunspor 33 10 14 9 -6 39
13.Ankaragücü 33 8 12 13 -3 37
14.Kayserispor 33 10 13 10 -10 37
15.Konyaspor 33 8 13 12 -13 36
16.Gazişehir Gaziantep 33 9 17 7 -13 34
17.Fatih Karagümrük 33 8 16 9 -5 33
18.Hatayspor 33 7 14 12 -9 33
19.Pendikspor 33 7 17 9 -31 30
20.İstanbulspor 33 4 22 7 -35 16

YAZARLAR