1. HABERLER

  2. POLİTİKA

  3. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Biz mültecilere olan ev sahipliğimizi yapmaya devam edeceğiz''
Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Biz mültecilere olan ev sahipliğimizi yapmaya devam edeceğiz''

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Biz mültecilere olan ev sahipliğimizi yapmaya devam edeceğiz''

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 13. Concordia Yıllık Zirvesi'nde soruları yanıtladı.

A+A-

Mültecilerle ilgili olarak dünyanın yaklaşım tarzı bazı ülkelerde olumlu. Örneğin ABD mültecilere bakışta bana göre olumlu ülkelerden bir tanesi. Almanya, Fransa öyle. Türkiye olarak aynı şekilde bizim de mültecilere bakışımız öyle.

Muhalefet partisi 'seçimi kazandığımız takdirde mültecileri sınır dışı edeceğiz' diye tehdit savurdu

Ülkemizde ana muhalefet partisinin mültecilere bakışı ne yazık ki acımasız. Hatta seçim kampanyasında 'seçimi kazandığımız takdirde mültecileri sınır dışı edeceğiz' diye tehdit savurdu. Biz mültecilere olan ev sahipliğimizi bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz. Şu anda bizde 5 milyona yakın mülteci var. Bütün gayretimizle ev sahipliğimizi yapıyoruz, yapmaya devam edeceğiz.

Suriye'nin kuzeyinde briket evler yapıyoruz

Şu anda Suriye'nin kuzeyinde briket evler yapıyoruz. Yeni konutlar yapıyoruz. Bu konutlarla birlikte 600 bine yakın Suriyeli buralara yeniden gönüllü olarak dönmeye başladı. Katar'la müşterek adım atıyoruz. Burada yapacağımız konutlarla. Bunlar çok çok kaliteli konutlar. Buradan Suriyeli kardeşlerimizin tekrar kendi topraklarına dönmelerini sağlıyoruz.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.