• BIST 100

    9177,7%-0,39
  • DOLAR

    39,08% 0,26
  • EURO

    44,16% -0,06
  • GRAM ALTIN

    4136,44% -0,02
  • Ç. ALTIN

    6654,77% 0,31

Çavuşoğlu: İnce’nin kullandığı dil PKK’nın dilidir

24 Haziran’da gerçekleştirilecek Cumhurbaşkanlığı ve 27. dönem Milletvekilliği seçim çalışmalarına İnegöl’de devam eden Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, gündemi değerlendirdi.

POLİTİKA 6.06.2018 07:54:00 0
Çavuşoğlu: İnce’nin kullandığı dil PKK’nın dilidir

Çavuşoğlu, “Son dönemde terör örgütleriyle ve teröristlerle olan mücadelemiz çok kararlı ve çok güçlü bir şekilde devam ediyor. Özellikle PKK terör örgütünün neredeyse başını kaldıracak bir durumu kalmadı” dedi. 
İnegöl Mobiliyum AVM’de esnafları gezerek hayırlı işler dileklerini ileten Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, ziyaretin ardından ülke gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Çavuşoğlu, “FETÖ hakkında soruşturma açılacağı konusunda inşallah duyduklarımızda doğrudur. Geçte olsa böyle bir soruşturmanın başlatılması elbette ki önemlidir. Biliyorsunuz bu teröristin, bu hainin elinde bizim 250 şehidimizin kanı var. Dolayısıyla biz hem iade edilmesi konusunda sunduğumuz dosyalar kapsamında hem sonraki süreçlerde kendisinin hem iadesini hem de tutuklanması talebiyle Amerikan makamlarına başvuruda bulunmuştuk. Ama maalesef şuana kadar bir gelişme olmamıştı. Son olarak FBI’ın böyle bir soruşturma açması çok önemlidir” dedi. 

Çavuşoğlu, “Netice itibariyle 15 Temmuz 2016 günü gerçekleşen hain darbe girişimi, adeta Türkiye’yi işgal girişimi tamamen bu meczubun, bu teröristin organizasyonuyla gerçekleştiği artık hem tanık beyanlarıyla hem de dosyaya giren ifadelerle sabit olmuştur. Ondan da önemlisi şunu söylemek isterim; sadece Amerika’da hayatını sürdüren bu terörist başı için değil, 15 Temmuz sonrasında ve öncesinde Türkiye’den kaçıp giden ama bu örgüte bağlılığını bildirmiş her kim dünyanın neresinde varsa, bundan sonra rahat olmayacak. Biz bunları daha önce yapmış olduğumuz operasyonlardan da bildiğiniz gibi, Kosova ve Gabon’da yaptık. Bundan sonraki süreçte de nerede olursa olsun bunları bulacak, sayın Cumhurbaşkanımızın tabiriyle inlerine girecek, bulup mutlaka Türk adaletine teslim edeceğiz. Bu konudaki kararımız nettir. Bu konuda girişimlerimiz devam edecektir” dedi. 

Yunanistan ile yaşanan gerginliğine de değinen Çavuşoğlu, “Yunanistan’ı da anlamak mümkün değil. Yani Yunanistan’la ilgili olarak, bunlarında ellerindeki silahlarla Türk ordusuna ait helikopterle biliyorsunuz o akşam Dedeağaç’a bir iniş yaptılar. Suçüstü yakalanmış oldular. Hal böyle olunca Yunanistan makamlarının bu noktada Türkiye’nin talepleri gereğince hareket etmesi ve adım atması gerekirken, ne yazık ki böyle davranılmadı. Bu hem komşuluk hukukuna sığmayan hem NATO müttefiki olmaya sığmayan bir davranıştı. Sayın Cumhurbaşkanımız gerçekleştirmiş olduğu Yunanistan seyahatinde bunu çoklu şekilde hem sayın Prokopis Pavlopulos’e hem de Çipras’a ifade ettiler. Ama ne yazık ki orada da bir sonuç elde etmek mümkün olmadı. Geçtiğimiz günlerde Yunanistan Mahkemeleri bunların irtica talebini kabul etti. Son olarak da serbest bıraktı. Tabi şunu ifade etmek lazım; kim olursa olsun teröre karşı senin teröristin benim teröristim yaklaşımından uzaklaşılarak, aynı tepkiyi, aynı adımları atmak gerekiyor. Atmadığınız takdirde terör mutlaka ne zaman nereden çıkacağı belli olmayan bir eylem tarzıdır. O bakımdan FETÖ’de aynı şekilde bir istihbarat örgütüdür, bir terör örgütüdür. Nasıl bir terör örgütüdür? Bunlar eğitimi, güya hoşgörüyü, sözde hoşgörüyü kullanmak suretiyle mankurtlaştırdıkları öğrenciler bulunduğu ülkenin sistemine bir şekilde zerk ediyorlar ve onları uyumaya bırakıyorlar. Sonuç itibariyle basılan bir düğmeden sonra da bulundukları ülkelerin o mekanizmaları içerisinde yeniden ortaya çıkarak bu zehir o ülkeyi felç etmeye matuf bir örgüttür. Bugün Türkiye’de bunun eylemini gördük. Ama hiçbir ülke bu bakımdan güvence altında olamaz. Bunlar gerek okullarıyla gerekse diğer sivil toplum örgütleriyle, SİAD’larıyla hangi ülkede varlık gösteriyor olurlarsa olsunlar o ülkeler tehdit ve risk altındalar. Bakınız bundan birkaç ay önce Moğolistan’a gittiğimizde, yetkililere söylediğimiz ifade şudur; Moğolistan bizlere binlerce kilometre uzaklıkta bir yer. Bu kişilerin, bu teröristlerin Moğolistan’da bulunması, orada varlık göstermesi Türkiye’ye ne gibi bir zararı olabilir? Ama bilakis onların Moğolistan’da bulunması öncelikle bulundukları o ülkeye zarardır. Bu Yunanistan içinde geçerlidir, bu Kosova içinde geçerlidir, bu Arnavutluk içinde geçerlidir, bu ABD içinde geçerlidir. Sonuç itibariyle bunlar hangi ülkede varlık gösteriyorsa, hangi ekip tarafından korunup, muhafaza ediliyorsa bilinmelidir ki, yarın bunların başındaki, arkasındaki güç odağı kimse, devreye alarak, düğmeye basarak bulundukları ülkeyi felç etmek için girişimde bulunabilir. Ve bununda hiçbir şekilde güvencesi olmaz” diye konuştu. 

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu sözlerine şöyle devam etti; “Son dönemde malumunuz olduğu üzere sizlerde müşahede ediyorsunuz, terör örgütleriyle ve teröristlerle olan mücadelemiz çok kararlı ve çok güçlü bir şekilde devam ediyor. Özellikle PKK terör örgütünün neredeyse başını kaldıracak bir durumu kalmadı. Başını kaldıran bir şekilde devletin gücüyle karşılaşıyor. Ama bunların sadece Türkiye içerisinde değil, dışında da sınırlarımızın hemen yanı başında da konuşlandıkları, saklandıkları yerde de ortadan kaldırılması gerekir. Başlattığımız terörle mücadele konseptinde biliyorsunuz başta Fırat Kalkanı Harekatı, sonra Zeytin Dalı operasyonu olmak üzere çok güçlü bir müdahale de bulunduk. Ve hemen Güney sınırlarını bu tehdit ve riskten arındırdı. PKK’ya oraları dar ettik. Şimdi geldiğimiz noktada Kandil’de bunların yuvalandıklarını biliyoruz. Tabi Sincar var. Cumhurbaşkanımızın da önceden bu yana ifade ettiği üzere biz bunların inlerine gireceğiz ifadesi boş ve yalın bir şekilde söylenmiş bir ifade değildir. Gerçekten inlerine girilecek ve bunlar nerede varlık gösteriyorsa, orada bunları etkisiz hale getireceğiz, yok edeceğiz. Türk insanı için bunları tehdit ve risk olmaktan çıkaracağız. Kandil’se bu Kandil, Sincar ise bu Sincar ama son dönemde Kandil’e ilişkin sizlerde okuyorsunuz, bir hazırlık sürecinin olduğunu görüyorsunuz. Dediğimiz gibi bu sadece Kandil özelinde değil, nerede Türkiye’ye tehdit ve risk oluşturan bir terör örgütü ve terörist varsa orada onun başına ineceğiz.” 

“Tabi burada özellikle son dönemde seçim sathı mahallinde propaganda faaliyeti yürüten kimi Cumhurbaşkanı adaylarının sözlerinin de bir şekilde altını çizmek isterim. Politikacılar, siyasetçiler millete hizmet için, ülkeyi büyütmek için yola çıkmış aktörlerdir. Dolayısıyla konu hangi siyasi parti olursa olsun eğer konu Türkiye ise, aynı payda da ve müşterekte buluşmaları gerekir. Ama son dönemlerde miting meydanlarında savrulan sözleri, ifadeleri gördüğümüz zaman inanın ki milletimizle birlikte şaşırıyoruz. Özellikle bir paşanın, bir tümgeneralin Metin Temel Paşanın hem FETÖ’cülere karşı göstermiş olduğu cesaret örneğinden sonra hem de Zeytin Dalı operasyonundan sonra bu Tümgeneralin bir ilimizde Esnaf Sanatkar Konfederasyon Başkanlığı tarafından verilen iftar yemeğine, Cumhurbaşkanımızın da katıldığı bu iftar yemeğine katıldığı için, Cumhurbaşkanımızı alkışladığı için adeta onun apoletlerini sökmekle tehdit eden yaklaşımı kınıyorum. Bu yaklaşım olsa olsa PKK’yı cesaretlendirir, Kandil’i cesaretlendirir, PYD’yi cesaretlendirir. Bu dil PKK’nın dilidir, PYD’nin dilidir, YPG’nin dilidir. Bu dil bu ülkenin Cumhurbaşkanlığına aday olacak bir insanın dili olmamalıdır. Dolayısıyla bunun altında başka nedenlerde yatıyor. Yani bugün bir başkomutanın bulunduğu iftara giden, Türk askerinin onu alkışlamış olmasının ne gibi bir infiale neden olsun ki. Neden bu ülkede milletimiz tarafından farklı görülsün ki. Mümkün değil. Çünkü bizim milletimiz hem asker millettir hem de ordusuna, askerine sahip çıkan, en çok güvendiği kurumlarında başında gelir. Dolayısıyla bu tür yaklaşımları gerçekten kınıyoruz. Bunlar olsa olsa geçmiş dönemin vesayetçi zihniyetin yansımaları olarak görebiliriz. Bunlar şunu bekliyorlar, yine bir apoletli çıksın, adeta Cumhurbaşkanına, Başbakanına ekranda parmak sallasın, ayar versin ve vesayeti yeniden tesis etsin. Ama artık bunlar geçmişte kaldı. Çünkü bizim askerimiz millet iradesiyle ortaya çıkan iktidarına hem saygı gösteren hem de o konuda nasıl gerekeceğini bilen bir askerdir. Onun için özellikle burada Metin Temel Paşaya, onun apoletlerine sökmekle ilgili olarak sarf edilen bu sözleri Türk milletimiz asla affetmeyecektir. Ve bunların böyle bir davranışta bulunmasına da zaten fırsat vermeyecektir. 65 yıldan beridir vermedi, bundan sonra vermeyecektir.” 

Sanat Akademisi’nde bir yılın emeği notalara dönüştü, alkışlar hiç dinmedi

Taş Kırma Tesisi genç mühendisleri ağırladı

Büyükşehir’den yüzde 50 hibeli sera desteği

Darıca Türkelispor’dan Aydın’a tebrik ziyareti

Bayram Pazarı Nerede ve Kaç Gün Kurulacak?

Büyükşehir, Müzeler Haftası’nda kültürel mirası yaşattı

Yeni doğan bir lider: Sekiz Metal!

Beslenme Saati Projesi Emek ve Dayanışma İlkokulu’nda devam etti

Sağlıklı Yaşam Sağlıklı Gelecek ve Çocuk Şenliği Günleri

GEBZE ADEM YAVUZ VE İSTASYON MAHALLELERİ’NE YENİ ALTYAPI

Bilgievi kursiyerleri, voleybol maçında hünerlerini konuşturdu

YENİ ÇOCUK SAĞLIĞI VE HASTALIKLARI UZMANI DR.BERFİN TÜRKAN TURAN HASTA KABULÜNE BAŞLADI

30 Mayıs Dünya MS Günü

GetirYemek’te her 3 siparişten 1’i burger

GÖLCÜK'TE UÇURTMALAR GAZZE’NİN ÇOCUKLARI İÇİN UÇACAK

Hakan Çil, “Oysa Herkesin Gökyüzü Mavi” Kitabıyla Okurlarıyla Buluştu

Gebze'ye Yeni Nefes Alanı: Pelitli Damga Tepe Mesire Alanında Çalışmalar Tüm Hızıyla Devam Ediyor

DARES’de bayrak değişimi

Goodyear Türkiye Yeni Satış Direktörü Olarak Taner Koçman'ı Atadı

Gebze Belediyesi’nden Doğaya Nefes Aldıran Dev Yatırım!

KÜRESEL BEYİN AVCILARI İSTANBUL’DA BULUŞTU

Yaşar Dönmez Darıca Kaymakamı Olarak Atandı.

Hem çocuklar hem yetişkinler sinema gecesiyle özel anlar yaşadı

Kafkas rüzgarı Kocaeli’de esecek

Bu proje Türkiye’ye örnek olacak

Ücretsiz kanser tarama kitleri dağıtıldı

Evlilik Sitesi Gönülden Sevenler

El emeği göz nuru eserler sergiye çıkıyor

Darıca'da binanın kömürlüğü alev alev yandı

Turna ve Tatlısu Levreği Şenliği’nde binlerce doğa tutkunu buluştu

Yükleniyor

Limak, Global Engineer Girls projesi ile artık İspanya’da

VUSLAT DERNEĞİ KURBAN ÇALIŞMALARINA BAŞLADIĞINI DUYURDU

İsrail, Gazze'deki katliama devam edeceklerinin mesajını net bir şekilde verdi

Tarihin en uzun eve dönüş kuyruğu

Gazze'de can kaybı 47 bini geçti

Biden durdu, Trump izin verdi! Gelir gelmez İsrail'e sevkiyat yaptı

ABD Başkanı Trump: 1 milyon Filistinli bu iki ülkeye taşınmalı! Gazze'yi tamamen temizleyip 'Bitti' demeliyiz"

Trump, iki ülke hariç tüm dış yardımları durdurdu

Hindistan Vize Danışmanlık

ABD, vatandaşlarını "acil" koduyla uyardı

DARES’de bayrak değişimi

Yaşar Dönmez Darıca Kaymakamı Olarak Atandı.

PALGAZ BÖLGESİNDE HİSSEDİLEN KOKU HAKKINDA BİLGİLENDİRME

Gebze Kurban Pazarı Balçık Köyünde Kuruldu

GEAK, Kocaeli Genelindeki Deprem Tatbikatında Aktif Rol Aldı

Fatma Başkan, “Müsilaj gibi olmasın, depreme hazır olalım!"

19 MAYIS TURNUVALARINDA DERECEYE GİREN OKULLAR ÖDÜLLENDİRİLDİ

Nurol Holding ve GİRVAK'tan sürdürülebilir tarıma güçlü destek: Terra Future Labs başladı

Rusya’da Türkiye’nin reklam yüzü Amasra oluyor

Denizden çamaşır makinesi çıktı

Turan: “Dilovası’ndan Yükselen Direniş, Tüm Türkiye’nin Vicdanıdır”

Başkan Dokuzlar’dan Yangın Mağduru Aileye Ziyaret: “Yaraları Birlikte Saracağız”

Ercan Diyanet’i göre davet etti

Ercan’dan Büyükakın’a yanıt

Genel Başkan Bedri Yalçın: “Yeniden Anadolu Diyeceğiz, Hep Birlikte Başaracağız!”

CHP’li Nail Çiler: “Gebze Bölgesinde Sağlık Alarmı: Hastane Yetersiz, Aile Sağlığı Merkezine Rant Gölgesi”

Ayça Çağlar: “Çankaya’da sosyal belediyeciliğin gurur verici bir örneğine tanıklık ettik”

Sakarya İl Başkanı Hakan Yazıcı: “Bu milletin umudu yine bu milletin evlatlarıdır”

TRT’nin tarafsızlık ilkesini yok sayan yayın politikasına karşı yapmış olduğu meclis konuşması

ANA YOL PARTİSİ' nden Birlik ve Gelecek Vurgusu: “ Bu Yol, Halkın Yoludur”

Büyükşehir’den yüzde 50 hibeli sera desteği

Bayram Pazarı Nerede ve Kaç Gün Kurulacak?

Yeni doğan bir lider: Sekiz Metal!

KÜRESEL BEYİN AVCILARI İSTANBUL’DA BULUŞTU

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Dolar bugün ne kadar?

Dolar bugün ne kadar?

Ayşe Sıdıka Alişan İlköğretim Okulu 2-E sınıfı öğrencileri, örnek teşkil edecek bir sosyal sorumluluk etkinliğine imza attı.

Darıca Türkelispor’dan Aydın’a tebrik ziyareti

Bilgievi kursiyerleri, voleybol maçında hünerlerini konuşturdu

Gölcüklü pehlivanlar başarıya doymuyor

VEDAT BORA; GELECEĞİN YILDIZLARI BU AKADEMİDE YETİŞECEK!

Güzide Sosyal Tesislerde Fiyasko: Vatandaşa Hizmet Yerine Borç ve Satış!

TÜRK YÜZME SPORUNDA YENİ BİR YILDIZ DOĞUYOR

Fenerbahçe’nin Avrupa şampiyonluğu Darıca’da dev ekrana yansıtıldı

Kocaelispor’da çarşamba günü Selçuk İnan ile görüşme yapılacak

Körfezli karateciler Bursa’dan 9 madalya ile döndü

Kübalı pasör çaprazı Gebze Belediyespor’da

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 35 29 1 5 58 92
2.Fenerbahçe 35 25 4 6 50 81
3.Samsunspor 35 18 10 7 13 61
4.Beşiktaş 35 16 8 11 19 59
5.İstanbul Başakşehir 35 16 13 6 6 54
6.Eyüpspor 36 15 13 8 5 53
7.Trabzonspor 35 12 11 12 11 48
8.Göztepe 35 12 12 11 8 47
9.Kasımpaşa 35 11 10 14 0 47
10.Konyaspor 35 13 15 7 -4 46
11.Rizespor 35 14 17 4 -9 46
12.Kayserispor 35 11 12 12 -11 45
13.Gazişehir Gaziantep 35 12 15 8 -5 44
14.Antalyaspor 35 12 15 8 -23 44
15.Alanyaspor 35 11 15 9 -9 42
16.Bodrum FK 35 9 16 10 -13 37
17.Sivasspor 35 9 18 8 -14 35
18.Hatayspor 35 6 21 8 -24 26
19.Adana Demirspor 35 3 28 4 -58 1

YAZARLAR