• BIST 100

    9504,82%0,31
  • DOLAR

    39,03% 0,28
  • EURO

    44,28% 0,54
  • GRAM ALTIN

    4182,32% 1,44
  • Ç. ALTIN

    6715,44% 1,08

Büyükşehir, ayçiçeği üreticilerine gübre dağıtımına başladı

Büyükşehir Belediyesi, yağlık ayçiçeği yetiştiriciliği yapan il genelindeki 500 üreticiye 360 ton yüzde 50 hibeli gübre desteği sağlıyor

YEREL HABERLER 22.04.2022 10:18:00 0
Büyükşehir, ayçiçeği üreticilerine gübre dağıtımına başladı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, sıvı yağ üretiminin artırılması ve tarımsal üretimin kesintisiz devam etmesi için hayata geçirdiği, “2022 Ayçiçeği Yetiştiriciliğini Destekleme Projesi” kapsamında, yağlık ayçiçeği yetiştiriciliği yapan 500 çiftçiye 360 ton yüzde 50 hibeli gübre desteği veriyor. Üreticilere gübreleri teslim edilmeye başlandı.

BAŞKAN ÇİFTÇİNİN YÜZÜNÜ GÜLDÜRDÜ

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, çok sayıda projeyle tarıma ve üreticilere destek olmaya devam ediyor. Son olarak, 2 bin çiftçiye 2000 ton gübre ve 120 ton yüzde 50 hibeli yem bitkisi tohumu desteği vererek, çiftçilerin yüzünü güldüren Başkan Büyükakın, yağlık ayçiçeği üreticilerine geçen ay bir müjde daha vererek, yüzde 50 hibeli gübre desteği verileceğini açıklamıştı. Büyükşehir Belediyesi, tarımda katma değeri yüksek ürünlerin yetiştirilmesi ve sıvıyağ üretimine artırılması amacıyla yağlık ayçiçeği yetiştiriciliği yapan tüm çiftçileri destekleme kararı almıştı.

500 ÇİFTÇİYE 360 TON AYÇİÇEĞİ GÜBRESİ

Büyükşehir Belediyesi Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanlığı Tarımsal Hizmetler Şube Müdürlüğünce yürütülen ve Kocaeli’nin önemli kırsal kalkınma hamlelerinden biri olan “Ayçiçeği Yetiştiriciliğini Destekleme Projesi” ile sıvıyağ üretiminin artırılması, ithalatın en aza indirilmesi ve çiftçilerin gelir düzeyinin artırılması amaçlanıyor. Bu kapsamda destekten yararlanmak için talepte bulunan üreticiler, yağlık ayçiçeği gübrelerini, Kandıra Park Bahçeler Şefliği ile Kandıra Kayıplar, Derince İshakçılar, Kartepe Derbent ve İzmit tarım kredi kooperatiflerinden, ön teslim tutanakları ile teslim almaya başladı. Diğer bölgelerdeki dağıtımlar ise önümüzdeki hafta içinde başlayacak. Üreticiler, gübrelerini 29 Nisan Cuma günü mesai bitimine kadar teslim alabilecek. Üreticiler, destekten duydukları memnuniyeti dile getirerek, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’a teşekkür etti.

“ÇİFTÇİ DOSTU BAŞKANIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUZ”

İzmit Tarım Kredi Kooperatifi Müdürü Celal Çobanoğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin, Başkan Tahir Büyükakın‘ın önderliğinde hayata geçirdiği projelerle, özellikle yüzde 50 hibeli tohum ve gübre desteği sayesinde, çiftçilerin üretmeye devam ettiğini belirterek, bu desteklerin Kocaeli ve ülke ekonomisine önemli katkılar sağladığını söyledi. Başkan Büyükakın’ın yağlık ayçiçeği tohumu ekimi yapan çiftçilere gübre desteği müjdesi verdiğini anımsatan Çobanoğlu, bununla ilgili talepte bulunan üreticilere gübrelerinin teslim edilmeye başlandığını aktardı. Çobanoğlu, Büyükşehir Belediyesinin, bugüne kadar çiftçilere gübre, tohum, mazot, modern sera kurulumu ve sera naylonu gibi pek çok destek verdiğini ve vermeye devam ettiğini dile getirerek, şöyle konuştu: “Hammaddesi ayçiçek olan yağlık ayçiçeği ekimini teşvik etmek ve üretimi artırmak amacıyla çiftçilerimize destek olunuyor. Ayçiçeği tohumu ekimi yapan çiftçilerimize de ayrıca bir gübre desteği veriliyor. Şu anda dağıtım devam ediyor. Tarımı ve çiftçiyi destekleyen Başkanımız Büyükakın, Türkiye’de emsal sayılabilecek projeleri hayata geçirdi. Kocaeli Büyükşehir, çiftçiye gerçekten destek veren tek belediye diyebiliriz. Çiftçi dostu belediye başkanımıza, üreticilerimiz adına, kurumumuz adına, şahsım adına ne kadar teşekkür etsek azdır. Allah böyle belediye başkanlarımızın sayısını arttırsın. Tahir başkanımızdan Allah razı olsun. Destek devam ettikçe, Kocaeli’de tarımsal üretimde artarak devam edecek.”

“BAŞKANIMIZ HER ZAMAN ÇİFTÇİNİN YANINDA”

Kandıra’da çiftçilik yapan Ersin Altaş, Büyükşehir Belediyesi’nin yüzde 50 hibeli gübre desteği verdiği için, yaklaşık 40 dönüm araziye ayçiçeği ekeceğini dile getirdi. Desteklerin, çiftçiler için çok önemli olduğunu vurgulayan Altaş, “Üreticiler olarak Büyükşehir Belediyesi’nden çok memnunuz. Daha önce de mazot desteği almıştım. Tahir Başkanımız mazot desteğini devam ettirirse çok güzel olur. Mazot fiyatları malum, arttı. Bu desteği devam ettirirse, çiftçi daha çok ekim yapar. Daha önce mısır desteğinden yararlanmıştım. Şimdi de ayçiçeği gübresi aldım. Tahir Başkanımıza çok teşekkür ederim. Allah kendisinden razı olsun. Her zaman çiftçinin arkasında duruyor. Destek veriyor. Desteklerin artarak sürmesini istiyorum.” değerlendirmesinde bulundu. 

Kandıralı üretici Orhan Eyidoğan ise gübre desteğinden dolayı çok memnun kaldığını ifade ederek, “Büyükşehir Belediyesine teşekkür ediyorum. Bu sene ayçiçeği, buğday, mısır ve arpa ekeceğim. Yaklaşık 25 dönüm arazime ayçiçeği ekeceğim. Büyükşehir Belediyesinin daha önceki desteklerinden de yararlandım. Belediyemizden çok memnunuz. Destek sürdükçe, biz de çiftçiliği sürdüreceğiz. Başka iller bu tür destekleri alamıyor. Tahir Başkanımıza her şey için teşekkür ediyorum.“ diye konuştu.

Dalgıç Pompa

Endüstriyel Bulaşık Makinesi Servisi: Profesyonel Çözümlerle Hızlı ve Güvenilir Destek

Kuyuda hareketsiz bulunan 3 kişi için kurtarma çalışması başlatıldı

Kocaeli’de bir kişi evinde silahla vurulmuş halde bulundu

Kocaelispor’un 22 yıllık mali yükü sona erdi

7.2’lik deprem senaryosu: 13 ilden destek ekip geldi

Özel çocuklara özel kutlama

D-100’de gece yarısı zincirleme kaza: 4 yaralı

Kazdıkları kuyu mezarları oldu: 2 ölü

Aile içi kavgada ablasını ve eniştesini vurdu

Kılıçlar Darıca’da çekilecek

Sanatın Renkleri Kartepe’de Buluştu

ÇAK-TİM’den başarılı deprem tatbikatı

KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ HEREKE BİRİMLERİNDE KAN BAĞIŞI KAMPANYASI

Başiskele’de “Dil, Düşünce ve Medeniyet” Konuşuldu

Learn and Speak Cafe’de İngilizce Pratiğine Devam

Kalbe iyi gelen 10 besin

Özel Çocuklara Özel Kutlama

GEAK, Kocaeli Genelindeki Deprem Tatbikatında Aktif Rol Aldı

Gebze Belediyesi, Cenaze Hizmetleriyle Acılı Günlerinde Vatandaşın Yanında

YAZ GELDİ KALP SAĞLIĞINIZ İÇİN BUNLARA DİKKAT!

Türkiye Şampiyonası’nda Körfez 2 şampiyonluk bir ikincilik aldı

Körfez U11’de de namağlup şampiyon oldu

Fatma Başkan, “Müsilaj gibi olmasın, depreme hazır olalım!"

Kafkas halklarının yaşadığı acı, Kandıra Babalı Sahili’nde hatırlandı; Büyük sürgünün acısı hep taze

Başiskele Belediyesi 5. Yaz Spor Okulları Başlıyor

Efeler Yolu Ultra Trail Tanıtım Toplantısı Gerçekleştirildi

Kamp Baltası Modelleri Hangi Model Size Uygun?

Ercan’dan Büyükakın’a yanıt

19 MAYIS TURNUVALARINDA DERECEYE GİREN OKULLAR ÖDÜLLENDİRİLDİ

Yükleniyor

Limak, Global Engineer Girls projesi ile artık İspanya’da

VUSLAT DERNEĞİ KURBAN ÇALIŞMALARINA BAŞLADIĞINI DUYURDU

İsrail, Gazze'deki katliama devam edeceklerinin mesajını net bir şekilde verdi

Tarihin en uzun eve dönüş kuyruğu

Gazze'de can kaybı 47 bini geçti

Biden durdu, Trump izin verdi! Gelir gelmez İsrail'e sevkiyat yaptı

ABD Başkanı Trump: 1 milyon Filistinli bu iki ülkeye taşınmalı! Gazze'yi tamamen temizleyip 'Bitti' demeliyiz"

Trump, iki ülke hariç tüm dış yardımları durdurdu

Hindistan Vize Danışmanlık

ABD, vatandaşlarını "acil" koduyla uyardı

GEAK, Kocaeli Genelindeki Deprem Tatbikatında Aktif Rol Aldı

Fatma Başkan, “Müsilaj gibi olmasın, depreme hazır olalım!"

19 MAYIS TURNUVALARINDA DERECEYE GİREN OKULLAR ÖDÜLLENDİRİLDİ

Nurol Holding ve GİRVAK'tan sürdürülebilir tarıma güçlü destek: Terra Future Labs başladı

Rusya’da Türkiye’nin reklam yüzü Amasra oluyor

Denizden çamaşır makinesi çıktı

Yaylaların özgür ruhları yılkı atları havadan görüntülendi

Şile’de 1. Ordu Bölge Bando Komutanlığından Muhteşem Konser!.

TRT'nin Bütçesi ve Harcamaları Meclis Gündeminde: "Kamu Kaynaklarının Akıbeti Sorgulanmalıdır"

GTÜ Kampüsünde 19 Mayıs Coşkusu

Ercan’dan Büyükakın’a yanıt

Genel Başkan Bedri Yalçın: “Yeniden Anadolu Diyeceğiz, Hep Birlikte Başaracağız!”

CHP’li Nail Çiler: “Gebze Bölgesinde Sağlık Alarmı: Hastane Yetersiz, Aile Sağlığı Merkezine Rant Gölgesi”

Ayça Çağlar: “Çankaya’da sosyal belediyeciliğin gurur verici bir örneğine tanıklık ettik”

Sakarya İl Başkanı Hakan Yazıcı: “Bu milletin umudu yine bu milletin evlatlarıdır”

TRT’nin tarafsızlık ilkesini yok sayan yayın politikasına karşı yapmış olduğu meclis konuşması

ANA YOL PARTİSİ' nden Birlik ve Gelecek Vurgusu: “ Bu Yol, Halkın Yoludur”

Saadet Partisi’nden Harp Malulü Gaziler Derneği’ne Anlamlı Ziyaret

YENİDEN REFAH PARTİSİ MUĞLA İL BAŞKANI KOCABIYIK: “TERÖR ÖRGÜTÜNE YÖNELİK HER GELİŞME BELGELİ VE KURUMSAL SÜREÇLERE DAYANDIRILMALIDIR”

“Vergi Muafiyetiyle Zenginleşen YİD Şirketleri Meclis Gündeminde”

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Dolar bugün ne kadar?

Dolar bugün ne kadar?

Ayşe Sıdıka Alişan İlköğretim Okulu 2-E sınıfı öğrencileri, örnek teşkil edecek bir sosyal sorumluluk etkinliğine imza attı.

ColendiBank müşteri kabulüne başladı

Forbes En Zengin 100 Türk listesinde dikkat çeken ayrıntı!

Dolar kuru bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Kocaelispor’un 22 yıllık mali yükü sona erdi

Kılıçlar Darıca’da çekilecek

Türkiye Şampiyonası’nda Körfez 2 şampiyonluk bir ikincilik aldı

Körfez U11’de de namağlup şampiyon oldu

Başiskele Belediyesi 5. Yaz Spor Okulları Başlıyor

GTÜ, Spor Zirvesi 2025 ile Spor Dünyasının Önemli İsimlerini Ağırlayacak

Minik yıldızlar namağlup şampiyon oldu

293 GÖLCÜK BELEDİYESPOR TAEKWONDO SPORCUSU KUŞAK ATLADI

Körfez Kent Spor Kompleksi açıldı

Kocaeli, su sporlarında vites yükseltti

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 34 28 1 5 56 89
2.Fenerbahçe 34 25 3 6 52 81
3.Samsunspor 34 18 10 6 13 60
4.Beşiktaş 34 16 7 11 20 59
5.İstanbul Başakşehir 34 16 12 6 7 54
6.Eyüpspor 35 14 13 8 4 50
7.Trabzonspor 34 12 11 11 11 47
8.Göztepe 34 12 11 11 10 47
9.Kasımpaşa 34 11 10 13 0 46
10.Konyaspor 34 13 14 7 -3 46
11.Kayserispor 34 11 12 11 -11 44
12.Antalyaspor 34 12 14 8 -22 44
13.Gazişehir Gaziantep 34 12 15 7 -5 43
14.Rizespor 34 13 17 4 -10 43
15.Alanyaspor 34 10 15 9 -10 39
16.Bodrum FK 34 9 16 9 -13 36
17.Sivasspor 35 9 18 8 -14 35
18.Hatayspor 34 5 21 8 -26 23
19.Adana Demirspor 34 2 28 4 -59

YAZARLAR