9177,7%-0,39
39,08% 0,26
44,16% -0,06
4136,44% -0,02
6654,77% 0,31
Ankara'da Milli Savunma Bakanlığı'nda sivil personel olarak çalışan 48 yaşındaki İ.A., isim benzerliğinden yararlanıp Adana'da başkasına ait bir evi satmak isterken suçüstü yakalandı.
EVİN KENDİ ÜZERİNE KAYITLI OLDUĞUNU ÖĞRENDİ
İnternet üzerinden mal beyanında bulunmak isteyen İ.A., iddiaya göre E-Devlet sistemine girdiğinde hiç gelmediği Adana'daki bir evin kendi üzerine kayıtlı olduğunu fark etti.
BİRİKMİŞ VERGİLERİ ÖDEYİP EVİ SATILIĞA ÇIKARDI
Araştırma yapan İ.A., evin gerçek sahibinin 1998'de ölen İ.A. olduğunu öğrendi. Adana'ya gelen İ.A., tapu kayıtlarını araştırarak evi bulup birikmiş olan emlak ve çevre temizlik vergilerini ödedikten sonra da bir emlakçı ile anlaşıp evi satılığa çıkardı.
GÖREVLİLER FARK ETTİ, SUÇÜSTÜ YAKALANDI
İ.A.'nın anlaşma yaptığı emlakçı 60 bin liraya müşteri buldu. Tapu dairesine giden İ.A., emlakçının bulduğu vatandaşa evi satmak isterken durum görevliler tarafından fark edildi. Görevlilerin ihbarı üzerine harekete geçen polis, İ.A.'yı suçüstü yakaladı.
İFADESİNDE ANLATTI
Gözaltına alınan İ.A.'nın emniyetteki ifadesinde "Ben E-Devlet sistemindeki hatanın kurbanıyım. Mal beyanında bulunmak için sisteme giriş yaptım. İncelerken, hiç gelmediğim Adana'da benim adıma bir daire göründü. Ben de Adana'ya gelip, evin birikmiş vergilerini ödedim. Paraya da ihtiyacım vardı, emlakçıya söyleyip müşteri bulmasını istedim. Satış işlemlerini yapmak isterken de yakalandım" dediği belirtildi.
ADLİ KONTROL ŞARTIYLA SERBEST BIRAKILDI
Sorgusunun ardından adliyeye sevk edilen İ.A., adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. Polis, evin gerçek sahibi İ.A.'nın mirasçılarını bulmak için çalışma başlattı.