Tarih: 09.09.2016 10:41

MEDLOG ÇALIŞANLARI DİRENİŞE BAŞLADI

Facebook Twitter Linked-in

DİSK Nakliyat-İş Sendikası örgütlenme çalışması yaptığı Uluslar arası MSC firmasına bağlı Medlog Lojistik’de örgütlendi ve çoğunluğu sağlayıp yetkiyi aldı. İşverenin yanıtı işten çıkartmak, işçinin yanıtı direniş oldu. Nakliyat-İş Genel Başkanı Küçükosmanoğlu, Gebze’den haykırdı; "Kazanacağız."

DİSK Nakliyat-İş Sendikası; Kocaeli Gebze ile birlikte İstanbul Esenyurt, Bursa Gemlik, İzmir, Mersin ve Tekirdağ’da 600’ün üzerinde çalışanın yarısından fazlasını üye yaparak Medlog Lojistik firmasında örgütlendi. Ülke genelindeki altı ayrı Medlog Lojistik’te 7 Eylül tarihi itibari ile direniş başladı.

KÜÇÜKOSMANOĞLU: İŞVEREN ANAYASAL HAKKA SAYGI GÖSTERMELİ
DİSK Nakliyat-İş Sendikası ve Uluslararası Taşımacılık Entegrasyonu Genel Başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu, Türkiye’ye mesajı Gebze’de, Muallimköy Sapağı E-5 Yanyol üzerinde kurulu Gebze Medlog’dan verdi; "Medlog’a bağlı tüm işyerlerinde Anayasal hakkımızı kullanarak örgütlendik. İşçiler de anayasal hakkını kullandı ve sendikamızı tercih etti. Biz işverenin bu antidemokratik tavrına karşı direnişe geçtik ve uluslararası kamuoyu desteğini de arkamıza aldık. Türkiye bir hukuk cumhuriyetidir. İşvereni öncelikle anayasadan doğan bu hakkımızı tanımaya davet ediyoruz. Biz mücadelemizde haklıyız. Sonuna kadar mücadele edecek ve bu mücadeleyi kazanacak, buradaki kazanımızı da emek hareketine atfedeceğiz."

KOPAL: KÖLELİK ŞARTLARINDA ÇALIŞTIRIYORLAR
DİSK Nakliyat-İş Sendikası Gebze Şube Başkanı Erdal Kopal da Medlog Lojistik’te üstelik tüm yetki belgelerine sahip, sektörel eğitim almış, belgeli TIR şoförlerinin kölelik şartlarında çalıştırıldığını belirtti. Günde 15 saat çalışmaya zorlanan işçilere Anayasal bir hak olan sendikal örgütlülük hakkının dahi tanınmadığını kaydeden Erdal Kopal, "Sendikamıza üye olan işçiler asgari maaşla yıllarca çalıştılar. Medlog Lojistik sektöründe dünyanın en büyük ikinci firması olan MSC’nin Türkiye kolu. 54 bin çalışanı olan firma Türkiye haricinde yer aldığı tüm ülkelerde sendikaya göz yumdu, Türkiye’de tahammül edemiyor" dedi. Gebze Medlog’da çalışanların hala ikna odalarına alınarak sendikadan istifaya zorlandığına dikkat çeken Erdal Kopal, "Çoğunluğu sağladığımız Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından da onandı. İşvereni bu hakkımızı tanımaya davet ediyoruz" dedi.

8 EYLÜL’DE GEMLİK’TE OLACAKLAR
Medlog Gebze’de direniş toplu sözleşme imzalanana kadar sürecek ve işçiler her gün 08:30 – 18:00 saatleri arasında fabrika önünde bekleyişini sürdürecek. Nakliyat-İş Sendikası genel merkez yönetimi direnişin ikinci günü olan 8 Eylül’de Gemlik’teki Medlog çalışanlarını ziyaret edecek. Gebze’deki basın açıklamasına DİSK Birleşik Metal-İş Sendikası Gebze Şube Başkanı Necmettin Aydın ve şube yönetimi de katılarak destek verdi. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —