• BIST 100

    14183,03%0,27
  • DOLAR

    42,73% 0,04
  • EURO

    50,22% 0,07
  • GRAM ALTIN

    5936,00% -0,44
  • Ç. ALTIN

    9581,68% -0,25

MEDLOG ÇALIŞANLARI DİRENİŞE BAŞLADI

DİSK Nakliyat-İş Sendikası örgütlenme çalışması yaptığı Uluslar arası MSC firmasına bağlı Medlog Lojistik’de örgütlendi ve çoğunluğu sağlayıp yetkiyi aldı.

EKONOMİ 9.09.2016 10:41:00 0
MEDLOG ÇALIŞANLARI DİRENİŞE BAŞLADI

DİSK Nakliyat-İş Sendikası örgütlenme çalışması yaptığı Uluslar arası MSC firmasına bağlı Medlog Lojistik’de örgütlendi ve çoğunluğu sağlayıp yetkiyi aldı. İşverenin yanıtı işten çıkartmak, işçinin yanıtı direniş oldu. Nakliyat-İş Genel Başkanı Küçükosmanoğlu, Gebze’den haykırdı; "Kazanacağız."

DİSK Nakliyat-İş Sendikası; Kocaeli Gebze ile birlikte İstanbul Esenyurt, Bursa Gemlik, İzmir, Mersin ve Tekirdağ’da 600’ün üzerinde çalışanın yarısından fazlasını üye yaparak Medlog Lojistik firmasında örgütlendi. Ülke genelindeki altı ayrı Medlog Lojistik’te 7 Eylül tarihi itibari ile direniş başladı.

KÜÇÜKOSMANOĞLU: İŞVEREN ANAYASAL HAKKA SAYGI GÖSTERMELİ
DİSK Nakliyat-İş Sendikası ve Uluslararası Taşımacılık Entegrasyonu Genel Başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu, Türkiye’ye mesajı Gebze’de, Muallimköy Sapağı E-5 Yanyol üzerinde kurulu Gebze Medlog’dan verdi; "Medlog’a bağlı tüm işyerlerinde Anayasal hakkımızı kullanarak örgütlendik. İşçiler de anayasal hakkını kullandı ve sendikamızı tercih etti. Biz işverenin bu antidemokratik tavrına karşı direnişe geçtik ve uluslararası kamuoyu desteğini de arkamıza aldık. Türkiye bir hukuk cumhuriyetidir. İşvereni öncelikle anayasadan doğan bu hakkımızı tanımaya davet ediyoruz. Biz mücadelemizde haklıyız. Sonuna kadar mücadele edecek ve bu mücadeleyi kazanacak, buradaki kazanımızı da emek hareketine atfedeceğiz."

KOPAL: KÖLELİK ŞARTLARINDA ÇALIŞTIRIYORLAR
DİSK Nakliyat-İş Sendikası Gebze Şube Başkanı Erdal Kopal da Medlog Lojistik’te üstelik tüm yetki belgelerine sahip, sektörel eğitim almış, belgeli TIR şoförlerinin kölelik şartlarında çalıştırıldığını belirtti. Günde 15 saat çalışmaya zorlanan işçilere Anayasal bir hak olan sendikal örgütlülük hakkının dahi tanınmadığını kaydeden Erdal Kopal, "Sendikamıza üye olan işçiler asgari maaşla yıllarca çalıştılar. Medlog Lojistik sektöründe dünyanın en büyük ikinci firması olan MSC’nin Türkiye kolu. 54 bin çalışanı olan firma Türkiye haricinde yer aldığı tüm ülkelerde sendikaya göz yumdu, Türkiye’de tahammül edemiyor" dedi. Gebze Medlog’da çalışanların hala ikna odalarına alınarak sendikadan istifaya zorlandığına dikkat çeken Erdal Kopal, "Çoğunluğu sağladığımız Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından da onandı. İşvereni bu hakkımızı tanımaya davet ediyoruz" dedi.

8 EYLÜL’DE GEMLİK’TE OLACAKLAR
Medlog Gebze’de direniş toplu sözleşme imzalanana kadar sürecek ve işçiler her gün 08:30 – 18:00 saatleri arasında fabrika önünde bekleyişini sürdürecek. Nakliyat-İş Sendikası genel merkez yönetimi direnişin ikinci günü olan 8 Eylül’de Gemlik’teki Medlog çalışanlarını ziyaret edecek. Gebze’deki basın açıklamasına DİSK Birleşik Metal-İş Sendikası Gebze Şube Başkanı Necmettin Aydın ve şube yönetimi de katılarak destek verdi. 

Bursa’da korkutan yangın: İtfaiye ekipleri camı kırıp içeri girdi

Kamyonun metrelerce sürüklendiği kazadan emniyet kemeri sayesinde yara almadan kurtuldu

Sevinç ailesi bir kız çocuğuna daha koruyucu aile oldu

Erzincan’da Vatan ve Kahramanlık Buluşması

Erzincan’da evlenecek gençlere destek

Elon Musk’ın ‘Starlink uydu zinciri’ Erzincan semalarında görüldü

Pendik’te bir binanın 3’üncü katı alevlere teslim oldu

Tekirdağ’da motosikletin çarptığı kadın yaralandı

Antoine Makoumbou: "Bu maçı kesinlikle kazanmamız gerekiyordu"

ABD’li Demokratlar, cinsel istismar suçlusu Epstein dosyasında yer alan 68 yeni fotoğraf yayınlandı

Okan Kocuk: "Avrupa’da gidebileceğimiz yere kadar gitmek istiyoruz"

Yunus Emre Çift: "Play off’u geçip Avrupa maceramızı sürdüreceğiz"

Thomas Reis: "Takımımın performansı sebebiyle hayal kırıklığı yaşıyorum"

Osmaniye’de motosiklet kazası kamerada

Park halindeki otomobil alev topuna döndü

Zeytinburnu’nda kentsel dönüşümdeki binadan düşen parçalar, 3 otomobili hurdaya çevirdi

Yağlıdere’de trafik kazasında bekçi hayatını kaybetti

UEFA Konferans Ligi: Mainz 05: 2 - Samsunspor: 0 (Maç sonucu)

Zonguldak’ta bıçaklı kavgada 1 kişi hayatını kaybetti

UEFA Konferans Ligi: Mainz 05: 1 - Samsunspor: 0 (İlk yarı)

Zeytinburnu’nda binanın çatısından kopan parçalar araçları hurdaya çevirdi

Mudanya Yazaki işçilerinden MESS’in düşük zam teklifine çatal-kaşıklı protesto

Yeni Malatyaspor 3. Lig’e düştü

Demre’de coğrafi işaret başvurusu yapılan ürünler festivalde tanıtıldı

Bodrum’da kaçak göçmen çetesi çökertildi: 3 tutuklama

Bağcılar’da iş yerine silahlı saldırı

Trump: "Ukrayna zaman harcadıkça Rusya fikrini değiştiriyor"

UEFA Konferans Ligi: Mainz 05: 0 - Samsunspor: 0 (Maç devam ediyor)

Bu yıl ıhlamur değer kazandı

Siirt’te 3 buçuk ayda 54 büyükbaş hayvanı telef olan besicinin zararı 8 milyon lirayı buldu

Yükleniyor

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 16 12 1 3 24 39
2.FENERBAHÇE A.Ş. 16 10 0 6 22 36
3.TRABZONSPOR A.Ş. 16 10 1 5 14 35
4.GÖZTEPE A.Ş. 16 8 3 5 10 29
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 16 7 4 5 7 26
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 16 6 3 7 4 25
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 16 6 5 5 -2 23
8.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 16 5 6 5 5 20
9.KOCAELİSPOR 16 5 6 5 -3 20
10.CORENDON ALANYASPOR 16 3 4 9 -1 18
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 16 4 6 6 -3 18
12.TÜMOSAN KONYASPOR 16 4 8 4 -8 16
13.GENÇLERBİRLİĞİ 16 4 9 3 -4 15
14.KASIMPAŞA A.Ş. 16 3 7 6 -7 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 16 4 9 3 -14 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 16 2 6 8 -17 14
17.İKAS EYÜPSPOR 16 3 9 4 -11 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 16 2 11 3 -16 9

YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.