Depremde 27 akrabasını kaybetti, acısına rağmen görevini bırakmadı

Depremde 27 akrabasını kaybetti, acısına rağmen görevini bırakmadı

Kahramanmaraş merkezli depremlerde Hatay’da, 27 akrabasını kaybeden okul müdürü Ahmet Cevdet Alkan, görevli olduğu konteyner kentte, kendi gibi depremzedelerin yardımına koşuyor.

Antakya'da okul müdürü 57 yaşındaki evli ve 2 çocuk babası Ahmet Cevdet Alkan, ailesiyle depreme Saraykent Mahallesi'ndeki evlerinde yakalandı. Bina ağır hasar alırken Alkan, ailesini İzmir'e bırakıp geri döndü ve arama kurtarma çalışmalarına destek verdi. Alkan, depremde kaynana, kayınço, kuzen ve yeğenleri olmak üzere 25 yakın akrabasını kaybetti. Cevdet Alkan, yaşadığı zor günlere rağmen Milli Eğitim Bakanlığının verdiği yer değiştirme hakkını kullanmadı. Kovid-19'da abla, kardeş, anne, babası dahil 20 akrabasını arka arkaya kaybeden acılı müdür, konteyner kentte verilen koordinasyon sorumluluğundan da kaçmadı. Kendisi de bir depremzede olan Alkan, 60 konteynerde yaşayan yaklaşık bin 300 depremzedenin ihtiyaçlarını giderebilmek için mesai arkadaşı Mehmet Doğan ile gece gündüz çalışıyor.

"Depremde 27 yakınım vefat etti"

57 yaşındaki Ahmet Cevdet Alkan, hayatının tamamının Antakya'da geçtiğini ve okul müdürü olarak görevini devam ettirdiğini söyledi.

Kovid 19 döneminden bu yana ağır travmalar yaşadığının altını çizen Alkan, “O dönemde 20 gün içinde küçük ablam, babam, anne ve büyük ablamı kaybettim. Devam eden süreçte kuzen ve yeğenlerim olmak üzere çok kayıplarım oldu. Tam o travmayı atlattığımı düşünürken 6 Şubat'ta depremi yaşadım. O depremde evim ağır hasar aldı. Eşyalarımı bile çıkarmadım, enkazda kalan akrabalarımı çıkarmaya önceliği verdim. Şu ana kadar kaynanam, kayınlarım, amca çocuklarım ve yeğenlerim olmak üzere 27 yakınım vefat etti. Toprağa verdim. Kayıplarımız var hala” dedi.

"Sevdiklerimiz bu şehrin toprağında"

Önceliğinin memleketi ve insanlar olduğuna değinen Alkan, “Depremden sağ çıktım, eşimi İzmir'e çocuklarımın yanına yerleştirdim. Benim gibi aynı işi yapan Mehmet Doğan, kardeşimle ailemizi uzaklarda bırakarak, buradaki insanları nasıl ayağa kaldırırız bunun gayreti içindeyiz. Sahadayız. Burada büyüdük, şehrin her karışında anımız var. Sevdiklerimizi bu şehrin toprağına gömdük. Bizim bu toprakları bırakıp gitmemiz mümkün değil. Şehir ayağa kalkana kadar gücümüz yettiği kadar arkadaşlarımızla buradayız” diye konuştu.

"47 akrabam toprakta"

Kovid ve depremle birlikte 47 akrabasını toprağa verdiğini kaydeden Alkan, “Depremzedeyim, depremzedeyiz. Mesai arkadaşımla, sanki bir seminerden, kurstan gelmişiz gibi akşam evimize döneceğiz gibi geliyor. Fakat şehrin girişinde o enkazları gördüğümüzde o travmayı tekrar tekrar yaşıyoruz. Biz ayakta durabildiğimiz sürece onların yaralarına merhem olabiliriz. Birilerinin güçlü olması lazım, birilerinin ben değil biz demesi lazım. Yoksa bırakıp gitmek çok kolay. Milli Eğitim Bakanlığı, depremde yakınlarını kaybedenlere bir hak verdi. Arkadaşlarımızla bırakıp gidebilirdik. Bu şehre vefa borcumuz var. Bu şehir yeniden kurulacağına göre biz sahada olacağız. Allah yardımcımız olsun devletimizin milletimizin” dedi.

"Gönüllü olarak sahadayız"

600 konteynerde yaklaşık bin 300 kişinin barındığını kaydeden Alkan, “Buradaki vatandaşlarımızın tüm ihtiyaçları karşılanıyor. Televizyon, çamaşır makinesi, hijyen paketi, gıda maddesine kadar veriliyor. Burada tüm kurumlarla vatandaşımızın hizmetindeyiz. 200 kişi gönüllü olarak sahadayız. 3 öğün yemeğin yanı sıra, tüm eksiklikler vatandaşımızın konteynerine ulaştırılıyor. Devletimiz burada, bugünleri mutlaka atlatacağız, güzel günleri göreceğiz” ifadelerine yer verdi.

İHA



2025 yılında 500 milyon dolar yatırım yapacak Akkök Holding, yüksek teknoloji ve yerlileşmeyle büyüyecek

Coolaer, Eurasia Rail 2025’te ileri soğutma teknolojileriyle öne çıktı

Canovate Group, Eurasia Rail 2025’de gövde gösterisi yaptı

Limak, Global Engineer Girls projesi ile artık İspanya’da

VUSLAT DERNEĞİ KURBAN ÇALIŞMALARINA BAŞLADIĞINI DUYURDU

İsrail, Gazze'deki katliama devam edeceklerinin mesajını net bir şekilde verdi

Tarihin en uzun eve dönüş kuyruğu

Gazze'de can kaybı 47 bini geçti

Biden durdu, Trump izin verdi! Gelir gelmez İsrail'e sevkiyat yaptı

ABD Başkanı Trump: 1 milyon Filistinli bu iki ülkeye taşınmalı! Gazze'yi tamamen temizleyip 'Bitti' demeliyiz"

Gebze’nin Sevilen Esnaflarından Berber’s Erkek Kuaförü Sahibi Sezer Karaçay Dünya Evine Giriyor

Kartepe Belediyesi’nden Taraklı Yangınına Müdahale Desteği

Yaz tatili, çocukların ekran başında saatler geçirdiği bir dönem olmak zorunda değil!

Kara Yollarında Durum

5 ilde orman yangını

TÜGİS’ten AB ve BM Destekli “Çocuk İşçiliğine Hayır” Projesi

Memur ve emeklinin zam oranı ne kadar olacak?

Dünyanın en büyük kamerası uzayı görüntüledi

İzmir'de cam fabrikasında yangın

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Trump ile görüştü

Dilovası Belediyesi Temmuz Meclis Toplantısı Yapıldı

15 TEMMUZ MİLLÎ BİRLİK RUHU KOCAELİ İL MİLLÎ EĞİTİM KOODİRNESİNDE SANAT VE KÜLTÜRLE GELECEĞE TAŞINIYOR

Büyükakın, Murat Aydın ve yönetimini kabul etti

Önal bu kez siyasi partileri ağırladı

YAKLAŞIK 500 KİŞİ ANKARA’DA

KGF Desteği Beklentiyi Karşılamadı: CHP’li Nail Çiler’den Sert Eleştiri

ERBAKAN’DAN ENGİN KILIÇ’A TAKTİR BELGESİ

KSO Başkanı Zeytinoğlu sanayi üretim endeksini değerlendirdi

Tüpraş meclis gündeminde

Gelecek Partisi’nden Yozgat’a Anlamlı Ziyaretler

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Darıca Türkelispor’da kombine kartlar satışa çıktı

Türkiye Futnet Milli Takımı, Avrupa şampiyonasına gidiyor

GÖLCÜK KÖYLER ARASI GELENEKSEL 6. FUTBOL TURNUVASI BAŞLADI

Körfez Kent Konseyi’nden Kocaelispor’a tebrik ziyareti

GEBZE BELEDİYESİ SPOR KULÜBÜ BİR BAŞARIYA DAHA İMZA ATT

Darıca Türkelispor ‘şampiyon ekiple’ devam edecek!

Güncel Maç Sonuçlarıyla Bahis Stratejinizi Güçlendirin

Güreşçiler minderde terlemeye devam ediyor

Dan Agyei, Kocaelispor’da

16 ülkenin sporcuları Kocaeli’de mindere çıkacak

Profesyoneller İçin Güç: İş İstasyonları (Workstation) Çözümleri ModernIT'de!

ISINMADAN SPOR YAPMAK KAS YIRTILMASINA NEDEN OLABİLİR !

PKU Aile Derneği’nden 20. Yılında Anlamlı Ziyaret: Anıtkabir’de PKU ve Yenidoğan Tarama Programına Dikkat Çekildi

OYAK Çimento, Capital 500 ve ISO 500’de Sektör Liderliğini Sürdürüyor

Çiftçi, “Kent meydanı, Çayırova’mızın çehresini değiştirecek”

Başiskele’de Geleceğin Şefleri Mezun Oldu

Dilovası Belediyesi Temmuz Meclis Toplantısı Yapıldı

Keçiören Semtinde Güvenlikteki Sessiz Kahramanı

EczacıPOS, Türkiye’nin eczane haritasına adını yazdırdı

Darıca Türkelispor’da kombine kartlar satışa çıktı

Kocaeli'de hava durumu nasıl olacak?

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Kara Yollarında Durum

Türkiye Futnet Milli Takımı, Avrupa şampiyonasına gidiyor

Bisikletten düşen çocuk hayatını kaybetti

Kars’tan Kocaeli’ye uzanan kan davası cinayetle bitmişti: "Pişman değilim"

Osmangazi Köprüsü girişinde 9 kilo kokain maddesi ele geçirildi

Kartepe Belediyesi’nin Sünnet Şöleni İçin Kayıtlar Başladı

Sahilde şenlik, denizde yarış

İzmit’in kalbi bu meydanda atıyor

GÖLCÜK MESLEK YÜKSEKOKULU'NDAN ERASMUS BAŞARISI

Yaz tatiline at üstünde ‘merhaba’ dediler

Yol çizgileri ile ulaşım güvenli hale geliyor

Dilovası Belediyesi Temmuz Meclis Toplantısı Yapıldı

Gebze’nin Sevilen Esnaflarından Berber’s Erkek Kuaförü Sahibi Sezer Karaçay Dünya Evine Giriyor

Ümraniye Oto Sanayi Bölgesi AUTOMANPLUS

KADEM 2025 Temsilcilik Kampı Kocaeli’de Gerçekleştirildi: Kocaeli Temsilciliği 5 Yıldızlı Bayrak Taşıyıcı Temsilcilik Ödülünü Aldı

GetirFinans ile Boğaz’da yazlık sinema keyfi

Altınöz Online- Güvenli Alışverişin ve Zarafetin Adresi

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.