Davutoğlu’ndan Erdoğan’a: Perşembe’ye kadar bekliyorum

Davutoğlu’ndan Erdoğan’a: Perşembe’ye kadar bekliyorum

Gelecek Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Adana’da yaşanan polis şiddetini destekleyen tartışmalı açıklamaları üzerine çarpıcı bir açıklamada bulundu.

“Savaş esnasında bile kadınlara ve çocuklara dokunmayın” diyen bir peygamberin ümmetiyiz diyen Davutoğlu, Bahçeli’ye “Demokratik hukuk devletinde yaptırım polis tarafından değil, yargı tarafından uygulanır” hatırlatmasında bulundu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bugün bir sınavda olduğunu ifade eden Davutoğlu, sosyal medya hesaplarından yayımladığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

Geçtiğimiz Pazar günü Adana’dan, ülkemizin her bir yanına yayılan görüntüler, kamu vicdanında derin yaralar açtı. Sokak ortasında coplanan çocuklar, kadınlar, yükselen feryatlar ve 21. yüzyıl Türkiye’sine yakışmayan bir tablo. Hatırlayacaksınız hemen tepki vermiş, hem bu olayları şiddetle kınamış hem de sorumlular hakkında derhal soruşturma açılması çağrısında bulunmuştuk. Bizim açıklamamızdan sonra İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da orantısız güç kullanıldığını kabul etti ve soruşturma başlayacağı vaadinde bulundu. Dün de AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik bu olayları kınadı ve yine “Gereken yapılacak, soruşturma açılacak” dedi.

HEM HUKUK DEVLETİNE, HEM MANEVİ DEĞERLERİMİZE AYKIRI

Ancak bugün MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli bütün toplumun gözünün içine baka baka hem bu olayları doğru ve meşru gördüğünü ifade etti hem de şerefli Türk polisinin yaptırım uygulayarak doğru yaptığını ifade etti.

Sayın Bahçeli, size hatırlatmak isterim. Demokratik hukuk devletinde yaptırım, şerefli Türk yargısı tarafından uygulanır. Şerefli Türk polisi, ortada bir suç varsa dahi suçluyu alır ve yargıya teslim eder. Bu en temel demokratik hukuk ilkesidir. Eğer milli ve manevi değerler açısından diyorsanız, biz “savaş esnasında bile kadınlara ve çocuklara dokunmayın” diyen bir peygamberin ümmetiyiz. Yani ortaya çıkan tablo, muhataplarının görüşleri ne olursa olsun hem demokratik hukuk devletine hem toplumumuzun derin tarihi arka plana dayanan manevi değerlerine aykırıdır.

EĞER ŞEREFLİ TÜRK POLİSİNİN HUKUKUNU KORUYACAKSANIZ...

Furkan Vakfı yetkilileri vaktinde bizim aleyhimize de ağır ithamlarda, eleştirilerde bulundular. Bugün onların hukukunu savunurken sadece onların değil, benzer argümanlarla ileride baskı altına alınması muhtemel insanların da hukukunu koruyoruz. Orada coplanan her kadın, orada feryadı duyulan her çocuk, bizim kadınımız, bizim çocuğumuz ve şerefli Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıdır. Eğer şerefli Türk polisinin hukukunu koruyacak iseniz, her şeyden önce İçişleri Bakanı’nın yayınladığı yönetmelikle polislerimizin, emniyet görevlilerimizin 3-4 yılda bir yer değiştirmesini öngören yönetmeliğe karşı çıkardınız.

SOYLU DEVLETE SADIK İSE MAFYADAN MAAŞ ALAN MİLLETVEKİLİNİ AÇIKLAMALI

Evet Türk polisi demokratik hukuk devleti kurallarına uyan şerefli emniyet görevlileridir. Bu tablodan onları tenzih ederiz. Aynı gün, İçişleri Bakanı Soylu, Hakkari’de 52.5 kg patlayıcının bir polis memurunun aracında bulunduğunu da açıkladı. Kim olursa olsun, hangi görevde bulunursa bulunsun, bulunduğu makam ve görevin yetkileri dışında yetki kullanamaz. Bizim devlet anlayışımız da budur, demokratik hukuk devleti anlayışımız da budur. Ayrıca öve öve yere göğe sığdıramadığınız İçişleri Bakanı hukuka, devlete sadık ise ve devlet ahlakının gereğini yapacak idiyse, önce bildiğini söylediği, mafyadan, suç örgütlerinden maaş alan milletvekillerinin adını açıklamalıdır.

BUGÜN ERDOĞAN DA, SOYLU DA BİR SINAVDADIR

Bugün İçişleri Bakanı da bir sınavdadır. Sayın Erdoğan da bir sınavdadır. Acaba İçişleri Bakanı kabul ettiği orantısız güç kullanımının gereğini yapıp soruşturma mı açacak, yoksa arkama Bahçeli’yi aldım diyerek pervasızca hukuk dışı eylemleri teşvik etmeye devam mı edecek? Sayın Erdoğan ise daha büyük bir sınavdadır, her gün başörtüsü istismarı yaparak, her gün geniş kitlelere 28 Şubat üzerinden tehditler savurarak iktidarını koruma çabası, artık son noktasına gelmiştir. Sayın Bahçeli’ye son bir sözüm de budur; Din tacirlerinden bahsetmişsiniz, gerçek din tacirliği, her gün başörtüsü savunusu yapıp coplanan başörtülü kadınlar karşısında sessiz kalmaktır.

PERŞEMBE GÜNÜ KAMUOYUNA AÇIKLAMA VE ÇAĞRIDA BULUNACAĞIM

2 gün daha bekleyeceğim, ve Sayın Erdoğan 2 gündür sessiz. Eğer başka bir ülkede bu yaşanmış olsaydı ya da muhalefetten bir belediyenin zabıta memuru herhangi bir başörtülüye herhangi bir söz söylemiş olsaydı herhalde yeri göğü inletirdi. Sayın Erdoğan, sizden Sayın Bahçeli ile aynı minvalde düşünüp düşünmediğiniz konusunda net bir açıklama bekliyoruz. Bu tablo doğru mudur? Bu tablo meşru mudur? Bu tablo sizin içinize sindi mi? Yarınki grup toplantınızı sadece bu perspektifle dinleyeceğim ve ona göre Perşembe günü kamuoyumuza önemli açıklamalarda ve çağrılarda bulunacağım.



2025 yılında 500 milyon dolar yatırım yapacak Akkök Holding, yüksek teknoloji ve yerlileşmeyle büyüyecek

Coolaer, Eurasia Rail 2025’te ileri soğutma teknolojileriyle öne çıktı

Canovate Group, Eurasia Rail 2025’de gövde gösterisi yaptı

Limak, Global Engineer Girls projesi ile artık İspanya’da

VUSLAT DERNEĞİ KURBAN ÇALIŞMALARINA BAŞLADIĞINI DUYURDU

İsrail, Gazze'deki katliama devam edeceklerinin mesajını net bir şekilde verdi

Tarihin en uzun eve dönüş kuyruğu

Gazze'de can kaybı 47 bini geçti

Biden durdu, Trump izin verdi! Gelir gelmez İsrail'e sevkiyat yaptı

ABD Başkanı Trump: 1 milyon Filistinli bu iki ülkeye taşınmalı! Gazze'yi tamamen temizleyip 'Bitti' demeliyiz"

Geleneksel Lavanta Şenliği 25 Haziran’da İzmitlileri buluşturuyor

Kadın Meclisi Toplantısında Projeler Değerlendirildi

Kocaeli’de sıcaklık 34 dereceyi görecek!

Kocaeli Nöbetçi Eczaneler

İstanbul'da bugün 12 saat su yok

THY, kabin memuru alacak

Taşıt ilanlarında 'yetki doğrulaması' zorunlu oldu

İsrail'den Tahran’a hava saldırısı: Füze üretim tesisleri hedef alındı

Baykar ve Leonardo’dan yeni ortak girişim: LBA Systems

Eyüpsultan’da çöp ev bina sakinlerini çileden çıkardı

15 TEMMUZ MİLLÎ BİRLİK RUHU KOCAELİ İL MİLLÎ EĞİTİM KOODİRNESİNDE SANAT VE KÜLTÜRLE GELECEĞE TAŞINIYOR

Büyükakın, Murat Aydın ve yönetimini kabul etti

Önal bu kez siyasi partileri ağırladı

YAKLAŞIK 500 KİŞİ ANKARA’DA

KGF Desteği Beklentiyi Karşılamadı: CHP’li Nail Çiler’den Sert Eleştiri

ERBAKAN’DAN ENGİN KILIÇ’A TAKTİR BELGESİ

KSO Başkanı Zeytinoğlu sanayi üretim endeksini değerlendirdi

Tüpraş meclis gündeminde

Gelecek Partisi’nden Yozgat’a Anlamlı Ziyaretler

Ercan’dan bayram mesajı

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Dolar kaç TL oldu, Euro ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Hakan Yazıcı: “Ekonomik Krizin Bedelini Sakaryalı Vatandaş Ödüyor”

Dolar bugün ne kadar?

Kartepeli Güreşçiler Türkiye Şampiyonası’na Damga Vurdu!

2025 Dağ Bisikleti Eliminator Dünya Şampiyonası Sakarya’da

UCI Dağ Bisikleti Eliminatör Dünya Şampiyonası Nefes Kesti!

Çayırova’nın sporcuları madalya ve kupalara doymuyor

Tatilde bile çalıştılar, şampiyon oldular

Kocaelispor, Jovanovic’i renklerine bağladı

Körfez GB sporcuları madalya kürsüsünde

Darıca 1934 Gençlerbirliği, Bal Ligi’nde mücadele edecek

Kocaelispor, Bruno Petkovic ile prensip anlaşmasına vardı

Körfezli Esra Muti, dünyanın zirvesinde

Zabıta personeli Muzaffer Bıyık’ı vurup intihar etti!

Sıcak Havalarda Ruhsal Dalgalanmalar: Yaz Aylarında Artan Kaygı ve Öfke Nedenleri

Ercan: Benim il başkanım kırmızı ışıkta duruyor onlar çakarlı araçlarla geziyor

Kartepeli Güreşçiler Türkiye Şampiyonası’na Damga Vurdu!

Zeytinyağlı Bakım Ürünleri Neden Bu Kadar Popüler? İşte Bilmeniz Gerekenler

İstanbul’da Bir İlk: Glutensiz Kafe ve Market Beylikdüzü’nde Hizmete Girdi

7 günde 54 kişi ölümün kıyısından alındı

Coolaer, Eurasia Rail 2025’te ileri soğutma teknolojileriyle öne çıktı

Başkan Önal, STK'ları ağırladı

Eğitim camiasından Başkan Önal’a hayırlı olsun ziyaretleri

Gebzeliler millet bahçesine akın etti

"Susamayı beklemeden su için"

Bugün hangi eczaneler nöbette?

Kocaeli'de hava durumu nasıl olacak?

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Kara yollarında son durum

Körfez’in hizmet filosu güçlendirildi

Yangınlara müdahale ekibi büyüyor

Alkollü sürücü tramvay yoluna daldı: 2 yaralı

Büyükşehir Bandosu Körfez sahilini inletti

Yan yatan traktörün altında kalan sürücü ağır yaralandı

Seyir halindeki otomobil alev aldı

Yangınlara müdahale ekibi büyüyor

Kafenin deposunda yangın paniği

KOSKEM ile 54 kişi hayata tutundu

Apartman çatısı alevlere teslim oldu

Büyükşehir’den emniyet personeline deprem eğitimi

Karneval Kılavuz Çocuk Şenliği’nde eğlence doruklara çıktı

Mehmet Ali Paşa Mahallesi büyüklerinden Erdem Arcan’a hayırlı olsun ziyareti

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.