Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki etkinliğe 'yerli video konferans sistemi' damgası

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yerli bir operatöre ait BİP Meet gibi video konferans uygulamalarının özellikle yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle ihtiyaca dönüştüğünü söyledi.

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yerli bir operatöre ait BİP Meet gibi video konferans uygulamalarının özellikle yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle ihtiyaca dönüştüğünü söyledi. 

Bu alanda alternatif olmadığı için vatandaşların yabancı menşeli uygulamalara yöneldiklerini ifade eden Koç, açık kaynak kodlar kullanılarak Türk mühendisler tarafından geliştirilen BİP Meet uygulamasıyla ihtiyacın artık yerli çözümlerle karşılanacağını, böylece Türkiye'nin verisinin Türkiye'de kalacağını dile getirdi.

Koç, "Hem internet tarayıcısı hem de masaüstü uygulaması üzerinden erişilebilecek video konferans uygulaması BİP Meet'in, rakiplerine üstünlük sağlayacak fark yaratan özellikleri bulunuyor. BİP Meet ile tüm kullanıcılar ayda ücretsiz 50 adet 1'er saatlik toplantı yapabilirler. Yine benzer uygulamalar 100 kişiye kadar katılım sunabilirken BİP Meet ile 160 kişilik toplantılar düzenlenebiliyor." diye konuştu.

"Kuruma özel BİP Meet hizmeti verilecek"

Koç, verinin Türkiye'de kalmasının önemine dikkati çekerek, Milli Eğitim, Sağlık, Milli Savunma bakanlıkları gibi ülkenin kritik verilerini tutan kurumlara özel ayrıştırarak veya uygun görülmesi durumunda kurumlara ait veri merkezleri ve sunucularda tutulmasını sağlayarak, kuruma özel BiP Meet hizmeti de verileceğini anlattı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın teşrifiyle Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisinin koordinasyonuyla bu yıl ilk kez karma bir yapıda gerçekleştirilen Dışişleri Bakanlığı Büyükelçiler Konferansı'nda "Türkiye'nin Dijitalleşme Vizyonu"nun paylaşıldığına dikkati çeken Koç, "Kovid-19 salgını nedeniyle alınan önlemler kapsamında yurt dışındaki büyükelçiler yerli operatör video konferans uygulaması üzerinden, merkezdeki büyükelçiler ise Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nden konferansa katılım gösterdi. Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisinin koordinasyonunda gerçekleştirilen konferansta ilk kez yerli operatör video konferans çözümü kullanıldı." ifadelerini kullandı.

Etkinlikte, teknolojiyi sadece tüketen değil, üreten bir Türkiye olmak için atılan adımlar ve Milli Teknoloji Hamlesi ile hayata geçirilen çalışmalar hakkında bilgi verildiğini belirten Koç, Dijital Dönüşüm Ofisinin temel amacının dijital teknolojilerin kullanımı ve geliştirilmesi yoluyla ekonomik ve sosyal refahın artırılmasına yönelik, insan, iş süreçleri ve teknoloji unsurlarında bütüncül bir dönüşümü gerçekleştirmek olduğunu vurguladı.

“Dijital hizmet sunumunda akla ilk gelen e-Devlet Kapısı"

Koç, Kovid-19 salgınının, dijital teknolojilerin kullanımının, telekomünikasyon altyapısının ve e-Devlet Kapısı'nın önemini bir kez daha hatırlattığına işaret ederek, şöyle konuştu:

"Bu süreçte iş sürekliliği ve esnekliğinin sağlanması amacıyla dijital hizmetlerin sunumu ve kullanımı her zamankinden daha fazla önem kazanmıştır. Vatandaşlarımızın ihtiyaç duyduğu işlemlerin birçoğunu e-Devlet Kapısı üzerinden yapabilmeleri, Kovid-19 ile mücadelede sosyal izolasyonun sağlanmasında çok önemli rol oynamıştır. Artık dijital hizmet sunumu denilince aklımıza gelen ilk şey e-Devlet Kapısı oluyor."

Kovid-19 salgınıyla hız kazanan dijitalleşme sürecine bağlı olarak veri üretiminin ve kullanımının her geçen gün arttığına dikkati çeken Koç, kamu sektöründe veriye dayalı kültür oluşturmak amacıyla kamu kurumlarının tüm verilerine ilişkin standart ve tanımlamaların yer alacağı Ulusal Veri Sözlüğü çalışmalarının da başlatıldığını bildirdi.

Koç, Türkiye'nin dijital dönüşümü için atılan adımlara değinerek, şunları kaydetti:

"Hedefimiz Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından belirlenen amaç, politika ve stratejilere uygun olarak Türkiye'nin dijital dönüşümüne öncülük etmek. Başlattığımız Milli Teknoloji Hamlesi ile bu yolda emin adımlarla ilerliyoruz. Bu etkinliği Türk mühendislerinin geliştirdiği uygulama üzerinden çevrimiçi izleyebiliyor olmamız bile 'Dijitalleşen Türkiye' vizyonuyla geldiğimiz noktaları açıkça ortaya koyuyor. Bilginin ve teknolojinin sunduğu imkanları, ülkemizin ve milletimizin hedefleriyle harmanlayarak, özel ve kamu ayrımı yapmadan tüm kurumlarımızı bu büyük dönüşüme hazır hale getirmek için çalışmaya devam edeceğiz."

Koç, 149 ülkeden büyükelçilerin katılımıyla gerçekleştirilen toplantıya sundukları teknolojik destekten dolayı yerli operatöre (Turkcell) ve yöneticilerine de teşekkür etti. 

AA



Limak, Global Engineer Girls projesi ile artık İspanya’da

VUSLAT DERNEĞİ KURBAN ÇALIŞMALARINA BAŞLADIĞINI DUYURDU

İsrail, Gazze'deki katliama devam edeceklerinin mesajını net bir şekilde verdi

Tarihin en uzun eve dönüş kuyruğu

Gazze'de can kaybı 47 bini geçti

Biden durdu, Trump izin verdi! Gelir gelmez İsrail'e sevkiyat yaptı

ABD Başkanı Trump: 1 milyon Filistinli bu iki ülkeye taşınmalı! Gazze'yi tamamen temizleyip 'Bitti' demeliyiz"

Trump, iki ülke hariç tüm dış yardımları durdurdu

Hindistan Vize Danışmanlık

ABD, vatandaşlarını "acil" koduyla uyardı

LGS sınavına girecek öğrencilere altın değerinde 12 tavsiye

Sekapark’ta uçurtmalar babalar için uçacak

Yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı olan plajlarımız tertemiz; Mavi Bayraklı plajlar yeni sezona hazır

LGS VE YKS ÖNCESİ SINAV KAYGISINA DİKKAT!

Alo Evlat Sağlık Kulübü’nden Bayramda Anlamlı Ziyaretler

Konya Ovası çöküyor: Binlerce obruk geri döndürülemez durumda

Kurtuluş Yalçın: “Bu bayram gönül köprülerini yeniden inşa edelim”

KidZania İstanbul’da Kurban Bayramı coşkusu başlıyor

Lütfi Parıltı: “Kurban Bayramı, insanlık değerlerinin yeniden filizlendiği kutlu bir zaman dilimidir”

KAMUOYUNA DUYURU

ERBAKAN’DAN ENGİN KILIÇ’A TAKTİR BELGESİ

KSO Başkanı Zeytinoğlu sanayi üretim endeksini değerlendirdi

Tüpraş meclis gündeminde

Gelecek Partisi’nden Yozgat’a Anlamlı Ziyaretler

Ercan’dan bayram mesajı

CHP İl Kadın Kolları Başkanından Gebze KAI Derneği'ne Ziyaret

CHP BAŞAKŞEHİR İLÇE BAŞKANI BEYZADE KAYABAŞI: “EKREM BAŞKAN’A ÖZGÜRLÜK, SANDIĞI ÖNÜMÜZE İSTİYORUZ!”

Turan: “Dilovası’ndan Yükselen Direniş, Tüm Türkiye’nin Vicdanıdır”

Başkan Dokuzlar’dan Yangın Mağduru Aileye Ziyaret: “Yaraları Birlikte Saracağız”

Ercan Diyanet’i göre davet etti

AI Token’in Kullanım Alanları

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

TÜRKİYE YATIRIMCILARI ARTIK ENFLASYONA KARŞI PARASINI KORUYACAK

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

KSO Başkanı Zeytinoğlu mayıs ayı enflasyon verilerini değerlendirdi

Gebze’de Dilencinin Üzerinden 20 Bin TL'den Fazla Para Çıktı

Karbon elyafta stratejik hamle: Aksa Akrilik, DowAksa’nın tamamını satın alıyor

Bayram öncesi et fiyatlarına zam geldi

Kocaelispor’da Selçuk İnan göreve başladı

Şampiyon Darıca Türkeli’den Büyükakın’a ziyaret

Gebzespor, teknik direktör Cihan Erdil ile anlaştı

Körfezli ragbiciler milli takım kampında

Leyla Atakan Koşusu’nu Prenses Sylvester kazandı

Körfezli Poyraz, Balkan ikincisi oldu

Selçuk İnan, Kocaelispor’a imzayı attı

Darıcalı sporcuların büyük başarısı

Sezonu 10 kupa ve 160 madalyayla tamamladılar

Çiftçi, “Sporcularımızın başarısı, Çayırova'mızın ortak gururudur”

Yaz spor okullarında kayıtlar başlıyor

Başkan Önal’a kutlama ziyaretleri sürüyor

MİNE KOŞAN: “DÖNÜM NOKTASINDAYIM!”

LGS sınavına girecek öğrencilere altın değerinde 12 tavsiye

LGS’ye bilgi evlerinde hazırlandılar hayalleri için gün sayıyorlar

Hatay Sörf Merkezi, Türkiye Şampiyonası'ndan 6 madalya ile döndü

Bozkurt ailesinin akademik gururu

Gebze’de Mesleki Eğitim Tanıtım ve İstihdam Fuarı Açıldı

Darıca Belediyesi, araç filosunu büyütmeye devam ediyor

En İyi İstanbul Evden Eve Nakliyat Şirketleri

AI Token’in Kullanım Alanları

Bugün hangi eczaneler nöbette?

Kocaeli'de hava durumu nasıl olacak?

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Kara yollarında son durum

Yavru kedi kurtarma operasyonu

Mavi Bayraklı plajlar yeni sezona hazır

Kartepeli Gençler Ata Binerek Stres Attı

LGS sınavına girecek öğrencilere altın değerinde 12 tavsiye

Kartepe Belediyesi’nden Hijyen Seferberliği

Trafik sorunlarına çözüm çalıştayı

"Hoşuma gitti" diyerek terlik çalmışlardı: 2 çalışan işten çıkarıldı

Kocaelispor’da Selçuk İnan göreve başladı

Kartepe’de genç yetenekler sanatla buluştu

Körfez Belediyesi ve Sivas İmranlı kardeş belediye oldu

Daireden kamyon kamyon çöp çıktı

Ağıralioğlu, halı sahada maç yaptı, ortaya renkli görüntüler çıktı

İSU’DAN KARTEPE ÇEPNİ MAHALLESİ’NE 28 KİLOMETRELİK YENİ ALTYAPI YATIRIMI

Başkan Büyükgöz'den Mahalle Muhtarlarına Ziyaret

Yükleniyor