Baykar ve Leonardo’dan yeni ortak girişim: LBA Systems

Baykar ve Leonardo’dan yeni ortak girişim: LBA Systems

Baykar ve Leonardo, Fransa’da düzenlenen Paris Air Show’da insansız teknoloji geliştirmek üzere kurulan yeni ortak girişim olan "LBA Systems"i duyurdu.

Geçtiğimiz aylarda insansız teknoloji geliştirilmesine ilişkin anlaşma imzalayan Baykar ve İtalyan Leonardo, Fransa’nın başkenti Paris’te düzenlenen Paris Air Show’a katıldı. Baykar ve Leonardo, fuarda kurulan yeni ortak girişim olan "LBA Systems"i duyurdu.

İki teknoloji devinin yüzde 50’şer ortaklıkla kurduğu ve merkezi İtalya'da olacak LBA Systems, insansız hava sistemlerinin tasarımından geliştirilmesine, üretiminden bakımına uzanan tüm süreçlere odaklanacak. LBA Systems, iki şirketin endüstriyel birikimini ve sinerjisini bir araya getirerek sektörde kilit bir rol üstlenmeyi hedefliyor.
Baykar ve Leonardo’dan yeni ortak girişim: LBA Systems

"Küresel öncülüğü güçlendirecek stratejik adım"

Baykar Yönetim Kurulu Başkanı ve Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar, yeni ortak girişime ilişkin yaptığı açıklamada, "Baykar olarak havacılık ve uzay alanlarının geleceğinin cesur fikirlere ve sınırları aşan yeniliklere bağlı olduğuna daima inandık. Dünyanın lider İHA geliştiricisi ve ihracatçısı olarak bu inancımızı sahada gerçeğe dönüştürdük. C4I (Komuta, Kontrol, İletişim, Bilgisayar ve İstihbarat) sistemlerinde dünya çapında uzmanlığa ve bizimle uyumlu havacılık kabiliyetlerine sahip Leonardo ile kurduğumuz bu ortaklık, yalnızca bir iş birliği değil geleceği şekillendirecek gelişmelerin katalizörü olacaktır. Birlikte sadece akıllı ve göreve hazır değil aynı zamanda ahlaki temeller ile birlikte çalışabilirlik ilkesine dayalı yeni nesil insansız sistemler inşa ediyoruz. Giderek karmaşıklaşan bir dünyada bu ittifak geleceğin ihtiyaç duyduğu yapay zekâ destekli küresel güvenliğin tesisinde belirleyici bir rol oynayacaktır. Bu ortaklık Baykar’ın uluslararası iş birliklerini derinleştirme ve yüksek etkili otonom savunma teknolojileri alanındaki küresel öncülüğünü daha da güçlendirme hedefini yansıtan uzun vadeli stratejisinin bir parçasıdır" dedi.
Baykar ve Leonardo’dan yeni ortak girişim: LBA Systems

"İnsansız teknolojilerde kilit oyuncu"

Leonardo CEO’su Roberto Cingolani ise yaptığı açıklamada, "Bugün insansız teknolojiler alanında kilit bir oyuncu oluşturacak yeni bir uluslararası stratejik ittifaka imza atıyoruz. Savunma sektörünün karşı karşıya olduğu benzeri görülmemiş zorluklarla başa çıkmada teknolojik iş birliğinin güçlü bir araç olduğuna yürekten inanıyoruz. Leonardo’nun sertifikasyon ve entegre çok boyutlu teknolojiler konusundaki deneyiminin, Baykar’ın dünya çapındaki insansız platformlarıyla entegre edilmesi yalnızca Avrupa’da değil küresel ölçekte de fırsatları değerlendirme açısından gerçekten anlamlı bir ivme kazandıracaktır. Endüstriyel planımızı kararlılıkla uygulamaya devam ediyor ve Leonardo’yu küresel güvenlikte önemli bir aktör haline getirme hedefi doğrultusunda uluslararası pazarlara açılmaya odaklanıyoruz" dedi.
Baykar ve Leonardo’dan yeni ortak girişim: LBA Systems

Stratejik görev dağılımı

İnsansız Hava Aracı (İHA) sistemlerinin ilgili tüm segmentlerini kapsayan geniş ürün yelpazesine sahip olan Baykar, bu iş birliğinde gelişmiş insansız platformların tasarımına ve geliştirilmesine odaklanacak. Leonardo ise ileri teknoloji elektronik sistemler ile faydalı yükleri tedarik edecek, insanlı-insansız platform iş birliği (MUM-T) ve sürü kabiliyetlerini hayata geçirecek. Ayrıca kalifikasyon ile sertifikasyon faaliyetlerini de yürütecek.

Hedef, Avrupa ve uluslararası pazarlar

Ortak Girişim’in çalışmalarıyla birlikte Baykar ve Leonardo, Avrupa ve uluslararası pazarlardaki fırsatları birlikte değerlendirmeyi hedefliyor. İki şirket ayrıca iş birliğini daha da ileriye taşıyacak yeni alanları araştırmak üzere de mutabakata vardı. Bu potansiyel iş birlikleri tarafların mevcut platformlarını kapsayan ticari ortaklıklardan çok boyutlu dijital ekosistemler içinde geliştirilecek ortak projelere kadar geniş bir yelpazeyi kapsıyor.

İtalya’daki teknoloji ve ar-ge üsleri

Projeye dahil olan Leonardo tesisleri arasında, insansız sistemler sektörünün mükemmeliyet merkezi Ronchi dei Legionari, mühendislik ve sertifikasyon faaliyetlerinin yürütüleceği Torino, entegre çok boyutlu teknolojilerin geliştirileceği Roma Tiburtina ve gelişmiş kompozit malzemelerin üretimi için Grottaglie yer alacak.



2025 yılında 500 milyon dolar yatırım yapacak Akkök Holding, yüksek teknoloji ve yerlileşmeyle büyüyecek

Coolaer, Eurasia Rail 2025’te ileri soğutma teknolojileriyle öne çıktı

Canovate Group, Eurasia Rail 2025’de gövde gösterisi yaptı

Limak, Global Engineer Girls projesi ile artık İspanya’da

VUSLAT DERNEĞİ KURBAN ÇALIŞMALARINA BAŞLADIĞINI DUYURDU

İsrail, Gazze'deki katliama devam edeceklerinin mesajını net bir şekilde verdi

Tarihin en uzun eve dönüş kuyruğu

Gazze'de can kaybı 47 bini geçti

Biden durdu, Trump izin verdi! Gelir gelmez İsrail'e sevkiyat yaptı

ABD Başkanı Trump: 1 milyon Filistinli bu iki ülkeye taşınmalı! Gazze'yi tamamen temizleyip 'Bitti' demeliyiz"

Büyükakın, Gebze'de aşure dağıttı

Başkanlar Cuma Namazı Sonrası Vatandaşa Aşure Dağıttı

Mermerler Holding’de Hisse Usulsüzlüğü İddiası: Zafer Murat Mermer’den Yasal Hamle!

LÖSEV GÖNÜLLÜ KOROSU, İBB KOROLAR FESTİVALİNDE FARKINDALIK YARATTI

Türkiye 12 şehidine ağlıyor! Hepsinin ayrı bir hikayesi vardı

İzmit Belediyesinden Kur’an Kursu öğrencilerine ikram sürprizi

Çiftçi, geleceğin büyük piyanistini ağırladı

Genel Başkan Ahmet Sevim: “Site değil, silahlı karargâh! Bu düzen değişecek!”

DENİZLİ EĞİTİM GÜCÜ SEN EĞİTİM ÖĞRETİM YILINI DEĞERLENDİRDİ

İBB’NİN 32’NCİ İSTİHDAM OFİSİ BAKIRKÖY’DE AÇILDI 5 YILDA 260 BİN KİŞİYE İŞ BULUNDU

ERDOĞAN, SİYASİ HAYATININ EN GÜÇLÜ DÖNEMİNDE, EN ZAYIF ANINDADIR

Yozgat Belediye Başkanı’nın AK Parti’ye katılması gündemde

Bahçeli’den “Yargılama TRT’den yayınlansın” çağrısına destek

SERVET TURAN: “GENEL BAŞKANIMIZIN YANINDAYIZ, HUKUKU SİYASETE ALET ETTİRMEYECEĞİZ”

Dilovası Belediyesi Temmuz Meclis Toplantısı Yapıldı

15 TEMMUZ MİLLÎ BİRLİK RUHU KOCAELİ İL MİLLÎ EĞİTİM KOODİRNESİNDE SANAT VE KÜLTÜRLE GELECEĞE TAŞINIYOR

Büyükakın, Murat Aydın ve yönetimini kabul etti

Önal bu kez siyasi partileri ağırladı

YAKLAŞIK 500 KİŞİ ANKARA’DA

KGF Desteği Beklentiyi Karşılamadı: CHP’li Nail Çiler’den Sert Eleştiri

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Vergi Borcunuz mu Var? Yeni Mali Düzenme Yürürlüğe Girdi

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Paybull'un faaliyet izni iptal edildi

Milyonlarca emekli için kritik adım! Öne çekildi

Dolar bugün ne kadar?

GÖLCÜK BELEDİYESPORLU BERRA MİLLİ TAKIM SEÇMELERİNE DAVET EDİLDİ

Başarılı Karatecilerden Başkan Büyükgöz’e Ziyaret

“4 Mevsim Uludağ”

“4 Mevsim Uludağ”

Kocaelispor’a Galatasaray’dan kaleci transferi!

Kocaelispor’un unutulmaz futbolcusu entübe edildi

Kocaelispor’a gururlandıran sponsorluk! Dünya devi destek oldu

AKUT Spor Kulübü Sporcusu Derin Deniz Sorguç'tan Avrupa Şampiyonluğu

Körfez’e dev spor tesisi için ihale yapıldı

Başiskele’de dağ koşusu heyecanı yaşandı

Kocaeli'nin yerel kültürel yol haritası çıkarıldı

Plastik varil fabrikasında korkutan yangın

Bugün hangi eczaneler nöbette?

Kocaeli'de hava durumu nasıl olacak?

Kartepe’de kan bağışı kampanyası

Kiralık araç dolandırıcılığında 26 tutuklama

GÖLCÜK'TE HER YIL ŞENLİĞE DÖNÜŞEN TURNUVA BAŞLADI

Genel Sekreter Baraçlı’dan yerinde inceleme

E-Okul uygulaması yaygınlaşıyor

Büyükşehir Mehter Takımı kalplere dokundu

Büyükakın, gençlerle iç içe

Başiskele Termal Tesisi’nde sona doğru

Büyükakın, Gebze'de aşure dağıttı

Başkanlar Cuma Namazı Sonrası Vatandaşa Aşure Dağıttı

GÖLCÜK BELEDİYESPORLU BERRA MİLLİ TAKIM SEÇMELERİNE DAVET EDİLDİ

ERDOĞAN, SİYASİ HAYATININ EN GÜÇLÜ DÖNEMİNDE, EN ZAYIF ANINDADIR

Beş Başkan Barış Mahallesi Esnafıyla Buluştu

İSU’DAN KARAMÜRSEL’E SAĞLIKLI VE MODERN ALTYAPI YATIRIMI

Diliskelesi Şehitlik Anıtı açıldı

Hereke Asım Kocabıyık MYO'da EFQM Değerlendirici Eğitimi Başarıyla Tamamlandı

Aksu Spor Kulübü'nden Başkan Büyükgöz’e ziyaret

Bugün hangi eczaneler nöbette?

Kocaeli'de hava durumu nasıl olacak?

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Kara Yollarında Durum

Kartepe’de Çocuklara Yeni Oyun Alanı

Srebrenitsa’nın sessiz çığlığına Kocaeli’den bir ses daha

Kartepe Belediyesi'nde Gerçeğini Aratmayan Tatbikat

Kartepe Belediyesi’nde Kan Bağışı Kampanyası

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.