Ahmet Davutoğlu: ‘’Şehir Üniversitesi tarihinde hiçbir hukuksuz işlem olmamıştır’’

Ahmet Davutoğlu: ‘’Şehir Üniversitesi tarihinde hiçbir hukuksuz işlem olmamıştır’’

Gelecek Partisi lideri Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Şehir Üniversitesi'ndeki hukuksuzluk iddialarına cevap verdi.

Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Şehir Üniversitesi'ndeki hukuksuzluk iddialarına cevap verdi. Davutoğlu, "Şehir Üniversitesi’nde aksine kapatılma sürecinde hukuksuz işlem yapılmıştır. Başta sayın Erdoğan olmak üzere, hukuksuz işlere imza atanlar hukuken ve vicdanen hesap verecektir" dedi.

Erdoğan kendi yakınlarını 'kaliteli' diye Şehir Üniversitesi'ne gönderdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu'nu hedef almış ve "Bizden üniversite istediler. Bunların vakfına üniversite tahsisi yaptık. Kendisi ne zaman başbakanlık koltuğuna oturdu, o tahsis yapılan yeri bilabedel vakfına mülk edindi. Türkiye’de bunun başka örneği yok. Bilabedel mülk edinme hakkı bizim vakıf yasalarına göre yok ama bunlar yaptı. Bunu milletimize anlat bakalım. Nasıl izah edeceksiniz." demişti. Kapatılan Şehir Üniversitesi’ndeki hukuksuzluklar olduğu iddialarına bugün partisinde düzenlediği basın toplantısında yanıt veren Davutoğlu, “Şehir Üniversitesi’nde aksine kapatılma sürecinde hukuksuz işlem yapılmıştır.

Başta sayın Erdoğan olmak üzere, hukuksuz işlere imza atanlar hukuken ve vicdanen hesap verecektir” ifadelerini kullandı. Davutoğlu, Erdoğan'ın kendi yakınlarını 'kaliteli' diye Şehir Üniversitesi'ne gönderdiğini belirtti.

Davutoğlu'nun konuşmasının ardından Gelecek Partisinden Av.Hasan Seymen, Prof.Dr.Yusuf Ziya Özcan ve Prof. Dr. Serap Yazıcı da birer sunum yaparak iddiaları tek tek çürüttüler.

Davutoğlu'nun konuşmasından öne çıkanlar şöyle;

“Cumhurbaşkanlığı önemli makamdır. O makamdan gelen her sese saygı gösteririz. Ama bir kişi, cumhurbaşkanlığı makamında olduğunu unutarak, ülkede başbakanlık yapmış ve hakkında hasım rakip dost herkesin belli bir kanaate sahip olduğu geçmişte de birlikte çalıştığı bir siyaset adamı, bir akademisyen için yolsuzluk suçlamasında bulunuyorsa cumhurbaşkanı makamını kendi şahsi çıkarları için kullanıyordur. Artık cevap vermek sadece şahsi olarak değil Türkiye’de akademi ve siyaset adına kaçınılmaz zorunluluk oldu.

Sayın Erdoğan dünkü konuşmasında üç temel argüman sundu.

Bir; 'Şehir Üniversitesi arsasında hukuksuzluklar vardı, bu yüzden kapatıldı' dedi.

İki; 'Şehir Üniversitesi başarısız bir üniversiteydi, bir başarı varsa ortaya koyun' dedi.

Üç; beni de şahsen yolsuzlukla itham etti.

Şehir Üniversitesi tarihinde hiçbir hukuksuz işlem olmamıştır

Şehir Üniversitesi tarihinde hiçbir hukuksuz işlem olmamıştır. Herhangi bir hukuksuz işleme dayalı delillendirilmiş isnat söz konusu olmamıştır. Aksine kapatılma sürecinde çok sayıda hukuksuz işlem yapılmıştır. Başta sayın Erdoğan olmak üzere, hukuksuz işlere imza atanlar hukuken ve vicdanen hesap verecektir.

Erdoğan, sahip olmadığı her şeyi elde etmek ister

Sayın Erdoğan diyor ki başarısız bir üniversite idi. Bir üniversite kapatmak sayın Erdoğan barbarlıktır. Bunu Moğollar Bağdat’a girdiğinde yaptılar ve tarih onları kara bir adla andı. Üniversite ve ilim siyasetin emrinde olamaz. Sayın Erdoğan’ın tavrı niteliğe düşmanlıktır. Erdoğan sahip olmadığı her şeyi elde etmek ister. Otoriter liderlerin ortak tavrıdır. Bakın otoriter liderlere her birinin çok sayıda fahri doktoraları vardır. Sayın Erdoğan sahip olmadığı bir unvan için istihzahi ifadeler kullanmıştı. Şimdi de güç kaybı ihtimali için panik halinde bize saldırıyor. Burada bu barbarlığa karşı tutumuz açıktır. Buradan onurlu bir direniş sergilemiş olan Şehir Üniversitesi öğrencilerine ve öğretim üyelerine saygılarımı iletiyorum. Şehir üniversitesi tekrar açılacaktır. Temeli de mayası da helaldir. Gecekondu üniversiteleri değildir. Emek üzerine kurulmuştur. Erdoğan, kendi yakınlarını bile kaliteli diye bu üniversiteye gönderdi.

"Mal varlıkları araştırılsın"

Yolsuzluk iddiası ile ilgili dün akşam bir video yayınladım. Bir kez daha duyurmak istiyorum. Madem yolsuzluk iddiası var verdiğim cevabı tekrar ediyorum. Yaşayan cumhurbaşkanı ve başbakanlar, bakanlar bütün bakanlar ile ilgili araştırma ve soruşturma komisyonu kurulmalı. Samimi ise kursun ve önce de benim mal varlığımı araştırsın. Ama hemen arkasında Erdoğan’ın mal varlığı, hemen arkasından Binali Yıldırım hemen arkasından Berat Albayrak’ın mal varlığı araştırılsın.

Siyasi olarak arınma vakti, hadi arınalım. Bu komisyon neticesinde izah edemeyeceğiniz bir mal varlığı çıkarsa, FETÖ borsasına çöken bakanlarda dahil, mal varlıklarından izah edilmeyenler Hazine'ye intikal etsin ve şehit yakınlara, gazilere, engellilere verilsin. Tek bir kişinin Hollanda’da 28 milyar doları olduğu bahsediliyor. Kim olduğunu bilirsiniz. Kaynakları da savunma sanayine aktaralım.

Benim hiç gemim olmadı ki yakayım

Bunları konuşmak üzere istediğiniz kanalı seçin ey Erdoğan, tek başına AK Parti grubunda ya da monolog şeklinde kabadayılıkla olmaz bu iş. Her gün bize hakaret eden kanallar dahil olmak üzere pelikan çeteleri dahil olmak üzere istediğiniz gazeteciyi koyun. Ama siz de yanımda oturacaksınız. Siz promtere bakın ben yalın kılıç çıkarım.

Benim ne New York’tan Reza Zarrab dosyasında adım geçer, ne Utah'da Sezgin Baran Korkmaz dosyasında adım geçer ne yabancı bir parlamentoda ismim geçer ne de ABD kongresinde Erdoğan gibi mal varlığı dosyam var. Benim hiç gemim olmadı ki yakayım. Bu millet için yola çıktım, bedel ödedim ve bedel ödemeye devam edeceğim."



2025 yılında 500 milyon dolar yatırım yapacak Akkök Holding, yüksek teknoloji ve yerlileşmeyle büyüyecek

Coolaer, Eurasia Rail 2025’te ileri soğutma teknolojileriyle öne çıktı

Canovate Group, Eurasia Rail 2025’de gövde gösterisi yaptı

Limak, Global Engineer Girls projesi ile artık İspanya’da

VUSLAT DERNEĞİ KURBAN ÇALIŞMALARINA BAŞLADIĞINI DUYURDU

İsrail, Gazze'deki katliama devam edeceklerinin mesajını net bir şekilde verdi

Tarihin en uzun eve dönüş kuyruğu

Gazze'de can kaybı 47 bini geçti

Biden durdu, Trump izin verdi! Gelir gelmez İsrail'e sevkiyat yaptı

ABD Başkanı Trump: 1 milyon Filistinli bu iki ülkeye taşınmalı! Gazze'yi tamamen temizleyip 'Bitti' demeliyiz"

Yenikent’teki Orman Yangını Kahramanca Müdahaleyle Söndürüldü

Başkan Büyükakın, Gazze ile kardeş şehir protokolünü imzaladı

Gebze’nin Sevilen Esnaflarından Berber’s Erkek Kuaförü Sahibi Sezer Karaçay Dünya Evine Giriyor

Kartepe Belediyesi’nden Taraklı Yangınına Müdahale Desteği

Yaz tatili, çocukların ekran başında saatler geçirdiği bir dönem olmak zorunda değil!

Kara Yollarında Durum

5 ilde orman yangını

TÜGİS’ten AB ve BM Destekli “Çocuk İşçiliğine Hayır” Projesi

Memur ve emeklinin zam oranı ne kadar olacak?

Dünyanın en büyük kamerası uzayı görüntüledi

Dilovası Belediyesi Temmuz Meclis Toplantısı Yapıldı

15 TEMMUZ MİLLÎ BİRLİK RUHU KOCAELİ İL MİLLÎ EĞİTİM KOODİRNESİNDE SANAT VE KÜLTÜRLE GELECEĞE TAŞINIYOR

Büyükakın, Murat Aydın ve yönetimini kabul etti

Önal bu kez siyasi partileri ağırladı

YAKLAŞIK 500 KİŞİ ANKARA’DA

KGF Desteği Beklentiyi Karşılamadı: CHP’li Nail Çiler’den Sert Eleştiri

ERBAKAN’DAN ENGİN KILIÇ’A TAKTİR BELGESİ

KSO Başkanı Zeytinoğlu sanayi üretim endeksini değerlendirdi

Tüpraş meclis gündeminde

Gelecek Partisi’nden Yozgat’a Anlamlı Ziyaretler

KSO Başkanı Zeytinoğlu haziran ayı enflasyon verilerini değerlendirdi

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Dolar bugün ne kadar?

Darıca Türkelispor’da kombine kartlar satışa çıktı

Türkiye Futnet Milli Takımı, Avrupa şampiyonasına gidiyor

GÖLCÜK KÖYLER ARASI GELENEKSEL 6. FUTBOL TURNUVASI BAŞLADI

Körfez Kent Konseyi’nden Kocaelispor’a tebrik ziyareti

GEBZE BELEDİYESİ SPOR KULÜBÜ BİR BAŞARIYA DAHA İMZA ATT

Darıca Türkelispor ‘şampiyon ekiple’ devam edecek!

Güncel Maç Sonuçlarıyla Bahis Stratejinizi Güçlendirin

Güreşçiler minderde terlemeye devam ediyor

Dan Agyei, Kocaelispor’da

16 ülkenin sporcuları Kocaeli’de mindere çıkacak

GEBZE TİCARET ODASI YÖNETİM KURULU BAŞKANI ABDURAHMAN ASLANTAŞ HAZİRAN AYI DIŞ TİCARET VERİLERİNİ DEĞERLENDİRDİ

X (Twitter) Videolarını Ücretsiz İndirin: SSSX.io ile Kolay ve Hızlı Rehber

KSO Başkanı Zeytinoğlu haziran ayı enflasyon verilerini değerlendirdi

Çayırovalılar, lavanta hasadında bir araya geldi

Patatesten domatese, mısırdan şeker pancarı ve çaya, ürünleri çiftçilerden alıp fabrikalarında işliyor

Körfez’de kaçak yapıya geçit yok

Başkan Söğüt, Körfez Kent Konseyi’ni ağırladı

Yenikent’teki Orman Yangını Kahramanca Müdahaleyle Söndürüldü

İzmit Belediyesi Huzur Sokak’ta istinat duvarı çalışmalarına aralıksız devam ediyor

Başkan Büyükakın, Gazze ile kardeş şehir protokolünü imzaladı

En İyi Kombinlerin Yeni Modası: Taktik Pantolon

Artık Zirvede Parlayın: Reels Beğeni Satın Al İmkanı

Bugün hangi eczaneler nöbette?

Kocaeli'de hava durumu nasıl olacak?

Kara Yollarında Durum

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Hurda deposundaki yangın plastik kalıp atölyesini de sardı

Darıca’da 3–6 yaş grubu çocuklara özel yaz atölyeleri!

Kocaeli’de hafta sonu enduro fırtınası esecek

Kocaeli’de doğayı keşfetme zamanı

Trafik ve çevre ihlallerine ceza

Çayırova Okuyor Projesi’ne muhteşem final

İzmit Tren Garı’ndaki asansör hizmete alındı

Karamürsel’de otogar, mezbaha, futbol sahası, salon ve sokak yapımına yerinde inceleme

AK GENÇ İZMİT’TEN TÜRKİYE GENELİ ÜYE REKORU

Başkan Büyükakın, Gazze ile kardeş şehir protokolünü imzaladı

KOÜ HEREKE ASIM KOCABIYIK MYO’DA MEZUNİYET COŞKUSU YAŞANDI

Profesyoneller İçin Güç: İş İstasyonları (Workstation) Çözümleri ModernIT'de!

ISINMADAN SPOR YAPMAK KAS YIRTILMASINA NEDEN OLABİLİR !

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.